Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

chlapi nechci Vám do toho kecat, ale Karlos má pravdu, ty ceny MIMO jsou mimo

pro mne osobně mají smysl jen ty Tondakovy a pak MIMO AVIA letecký

Odesláno

děkuji za odpovědi jen pro zajímavost jsou plně funkční nepoškozené a jsou stříbrné

no fajn, stříbrné, můžeš sem dát pořádné fotky případně se strojkem? To by bylo fajn, :notworthy: 

**

Odesláno (upraveno)

chlapi nechci Vám do toho kecat, ale Karlos má pravdu, ty ceny MIMO jsou mimo

pro mne osobně mají smysl jen ty Tondakovy a pak MIMO AVIA letecký

Moc hezky jsi to napsal o těch MIMO, jak chápeš to mimo... přitom je dobrý si uvědomit, že mimo CZ se tyhle hodinky asi berou jinak, než zrovna ty dvoje, co jsi popsal... Asi není důležíté jak to vidí karlos a co myslí malymarek, není ani důležitý, co myslím já. 

A proč by to Tondakovi stálo za to? Já ve skutečnosti vůbec netvrdím, že ty případné ebayové ceny MIMO jsou či nejsou mimo český obzor nebo možnosti případně sběratelský zájem místních chronomagorů - to je jen drobné nedorozumění. Jen jsem upozornil na to, jak se věci mají v přímém přenosu - pokud někdo chce MIMO koupit nebo prodat, to je vše.

To snad bude vše podstatné, co jsem chtěl zmínit. Přebrat si to může každý jak chce a najít si v tom konglomerátu informací na netu o dávném výrobci na úrovni Swiss svou pravdu a své vidění a vysvětlení. Není tak těžké i pro trvalé hledače pravdy, i když jak známo, pravda je relativní.  :photo:  :photo:

Ještě tedy zkazka jak jsem k tomu MIMO přišel já.  Bral jsem nějaké ruské kvůli strojku. Paní toho měla víc, tedy víc toho, co jsem vůbec nechtěl. Tohle bylo úplně mimo, MIMO bo to bylo dámské, ale funkční. Ne to neberu.... :frusty: Ale člověku to nedá, když si přečte na vintage hodinkách firmu MIMO, běžná znalost k tomu nestačila ani mě. Ale to MIMO mi vrtalo hlavou, sem to na netu přece jen zadal a vyskočil na mě kupodivu článek od Tondaka na Chronomagu.   :eek:

Další odkazy o MIMO byla tak trochu mimo, přesně  ve stylu jak to píše Karlos. Sledoval jsem to nějakou dobu, ale ty ceny byly zhruba standardní. Pak jsem to napodruhé, i když to jsou dámské,  konvolutně vzal. Ten strojek vypadá použitelně jako zdroj záchrany do jiných, tak proč ne. Fotka zatím není, bo sem se dámské nedávají, možná ten strojek, ale nevím jestli je to nutné.

Mluvil jsem o nich s Tondakem, ukázal mu je.... no nic, je to prostě kus, strojek je 15j a má vyražené výrobní číslo.

**

Tak už jsem mimo a moc píšu. Jdu do jiné sféry.  :notworthy:

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

ok, to už jsou pádné argumenty,  :photo: , dík za přehled, mi jen mrzí, že jsem nekáp na takový co má Tondako, hodilo by se mi to víc než ty dámský....

**

Odesláno

děkuji všem za odpověd bohužel fotky už přidat nemůžu hodinky jsem prodal za 800 kč :)

Odesláno (upraveno)

dobrá zpráva, alespoň ses tady dozvěděl cenové relace,  příště se na takové dobrosrdečné informace vykašlu a budu studovat uzavřené aukce..  :frusty:

**

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

dobrá zpráva, alespoň ses tady dozvěděl cenové relace,  příště se na takové dobrosrdečné informace vykašlu a budu studovat uzavřené aukce..  :frusty:

**

člověk se pořád učí

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ahoj, 

máme doma po pradědovi swiss made hodinky Elias (podle informací na cifru, možná jsem to špatně přečetl). Nic moc se mi o téhle značce nepodařilo najít. Nemáte náhodou někdo nějaké informace? Předem díky za případné odpovědi :)

post-41075-0-43448700-1451761852_thumb.jpg

Odesláno

Neber si to osobně,  ale vypadaj jako když zažili černobyl. Přeji ti, aby to to švýcarsko vidělo.

Odesláno

Neber si to osobně,  ale vypadaj jako když zažili černobyl. Přeji ti, aby to to švýcarsko vidělo.

No možná neviděly, proto píšu, že vycházím jenom z informací na cifru :) Pro mě je to jenom památka, hodnota těch hodinek apod. mě nezajímá. 

Spíš mi přijde zajímavé, že o té značce nikde není ani zmínka (možná špatně hledám :) našel jsem jenom nějaké dvoje hodinky na ebay + odkaz na zahraniční fórum, kde někdo taky prosí o identifikaci podobných, ale asi novějších hodinek - bez odpovědi). Doufal jsem, že místní odborníci by se s touhle značkou už někdy mohli setkat :)

Odesláno (upraveno)

Značek hodinek vznikly a zanikly mraky, často se hodinkám dávaly jen obchodní názvy. Prostě spotřební zboží.

Zkus vyfotit strojek.

Upraveno uživatelem Karlos
Návštěvník tolja
Odesláno

děkuji všem za odpověd bohužel fotky už přidat nemůžu hodinky jsem prodal za 800 kč :)

a "znalci" si tu kvůli těm jebkám málem roztrhali vobčanky  :lol2:

Odesláno

tvl ty mě taky, Silvestr už byl a Apríl je daleko, klidně se věnuj přelepování čísel - zdarma, zpozdilče. :mobile:

**

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Zdravím,

u nás ve starožitnictví se objevily tyto hodinky Carrol chronographe suisse a žádají si za ně 12 500 Kč. Je to dobrá cena pro investiční hodinky? Rychle jsem pořídil pouze jednu fotku a musel jsem jít. Měl by to být naprosto stejný model jako v odkazech.

http://auction.catawiki.com/kavels/1689813-gold-wristwatch-chronograph-suisse-carrol

https://www.bonhams.com/auctions/19807/lot/133/

Již "pár" hodinek mám, ale zatím jsem neutratil tolik, za starší hodinky.

Předem děkuji za odpověď

post-38642-0-18868200-1453750885_thumb.jpg

Upraveno uživatelem LucasHk
Odesláno (upraveno)

Mrkni na aukro do ukončených aukcí a hned uvidíš jaká je realita.

Ed: Jinak ano, je to dobrá investice. Ale pro toho prodejce :)

Upraveno uživatelem Karlos
Návštěvník tolja
Odesláno

Zdravím,

u nás ve starožitnictví se objevily tyto hodinky Carrol chronographe suisse a žádají si za ně 12 500 Kč. Je to dobrá cena pro investiční hodinky? Rychle jsem pořídil pouze jednu fotku a musel jsem jít. Měl by to být naprosto stejný model jako v odkazech.

http://auction.catawiki.com/kavels/1689813-gold-wristwatch-chronograph-suisse-carrol

https://www.bonhams.com/auctions/19807/lot/133/

Již "pár" hodinek mám, ale zatím jsem neutratil tolik, za starší hodinky.

Předem děkuji za odpověď

takových hodinek bylo vyrobeno mraky, vlastně hejna mraků, tudíž pokud do nich chceš investovat, musejí být minimálně ve 100% stavu, nejlépe nenošené, a ani potom nebudou mít bůhvíjakou likviditu

tyhle snad ani nestály za focení

pokud jsou zlaté, tak pouzdro je duté=velmi náchylné k promáčknutí a celková hmotnost zlata je kolem šesti gramů

prostě sen každého investora

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...