Traveller Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Eberhard Traversetolo 8 days Nejdříve něco o tom, proč jsem se rozhodl pro tyto hodinky. Svůj nedávný hlad po automatech jsem uspokojil hodinkami s kalibrem 7750 a začal se poohlížet po něčem zajímavějším. Stanovil jsem si následující podmínky: mechanický nátah, jednoduchý přehledný ciferník, bez datumovky, s centrální vteřinovkou, průměr maximálně 44 mm (ideálně něco kolem 42mm). Aspoň trošku vlhkuvzdorné, safír, ideálně průhled na strojek. Tyto podmínky splňovalo pár dost těžko dostupných pilotek a tak jsem musel trochu slevit ? třeba u té vteřinovky. Taky průhled na strojek mi nepřišel jako podstatná záležitost. Po nějaké době a hledání na internetu jsem narazil právě na tyto hodinky a zamiloval se na první pohled. Upoutal mě tmavý přehledný ciferník (jeho bílá varianta mě moc nenadchla), akurátní velikost hodinek a hlavně ta 8 denní rezerva, která podle mě více než zdatně vyvážila chybějící centrální vteřinovku. To bude něco pro mě sklerotika . Na hodnocení hodinek je ještě brzy, ale zatím na nich vidím jen samá pozitiva ? tedy kromě spony, kterou musela vymyslet chobotnice s několika páry rukou navíc, neb se mi zatím nepodařilo uspokojivě a rychle tyto hodinky nasadit za použití pouze jedné ruky. Asi si budu muset pořídit normální přezku. Přikládám pár narychlo blýsknutých fotek. Jakmile se trošku vyčasí, pokusím se o lepší.
Návštěvník Kamil Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 K čemu je ten bazmek na vnitřní straně spony?
Návštěvník YPO? Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 K čemu je ten bazmek na vnitřní straně spony? na zajištění spony, aby se neotevírala netlačí ta spona do ruky ?
Traveller Odesláno 7. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Ta přezka je zatím nejslabším článkem. Hodinky jsem ještě nenosil, dorazily koncem týdne a já teprve v noci.. Toto jsou moje první postřehy.
bandicoot Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 O pěknej hnědej řemen si to vyloženě říká. 8 days je paráda, zajímal by mě vývoj denní odchylky od plného natažení do dojití...
Návštěvník Kamil Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 na zajištění spony, aby se neotevírala To jsem si myslel, ale připadá mi to jako poměrně krkolomné řešení.
Traveller Odesláno 7. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2009 (upraveno) To jsem si myslel, ale připadá mi to jako poměrně krkolomné řešení. Je to tak - složité a ne příliš elegantní řešení. Na druhém snímku zdola je vidět, že obdelník u toho hebla zapadne do vybrání v druhé části spony a pootočením páčky se zajistí. No nic, jdu hledat nový žemen a asi i přezku. Upraveno 7. března 2009 uživatelem Traveller
Návštěvník Snow Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Závidím, hodinky i značku , perfektní kombinace, kdybych měl tu možnost hledat definitivní hodinky, měl bych o firmě nejspíš jasno.
Z. Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Vypadají dobře. A těch osm dní nemá chybu. Za kolik se dají takové hodinky pořídit?
radek_0303 Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 (upraveno) Ta přezka... Tato přezka vypadá líp, ne? Upraveno 7. března 2009 uživatelem radek_0303
Baker Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Osm dni je parada, taky me zajima odchylka za tu dobu. Gratuluju k definitivnim hodinkam.
cigi Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Perfektní hodinky, ovšem na definitivní hodinky mi přijdou příliš okatě, až filmově retro, abych byl upřímnej.
Traveller Odesláno 7. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Perfektní hodinky, ovšem na definitivní hodinky mi přijdou příliš okatě, až filmově retro, abych byl upřímnej. No definitivní asi nebudou, ale aspoň na nějakou dobu mě asi uspokojí. Jinak ta standardní přezka vypadá líp, dokonce jsem si vyměnil pár mailů z chlapíkem, co prodává tyto konkrétní hodinky na obrázku. Nakonec chtěl víc, než jsem byl ochotný dát.
pavel23 Odesláno 7. března 2009 Nahlásit Odesláno 7. března 2009 Jsou pěkný, řemen to chce hnědý. Taky ponich koukám mám jen dva favority tyhle a Stowa Marine limited ( červená dvanáctka).
cigi Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 traveller, nevíš, co je v tom za kalibr? U Eberharda jsou poměrně skoupí na technické informace, zdá se mi. Ale hezký hoďky to jsou.
Viktor Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Tuším, že předělaný Peseux 7001 se dvěma pérovníky - bezva hodinky, gratuluju.
skalis Odesláno 8. března 2009 Nahlásit Odesláno 8. března 2009 Tuším, že předělaný Peseux 7001 se dvěma pérovníky - bezva hodinky, gratuluju. Mam otazku na zkusenejsi z vas: Kdyz se delaji takoveto zasadni upravy, kde se najde misto pro novy perovnik? To se proste vybere nejvhodnejsi misto v zakladne, kam se to vejde a nezpusobi to zadne pnuti v materialu a tam se vysoustruzi dalsi valcovy otvor pro dalsi perovnik?
Traveller Odesláno 8. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2009 (upraveno) No podle papírů, co mi došly s hodinkami, je to E&Co kalibr 15 896-8 vycházející z kalibru Peseux 7001. Edit: Tak Viktor byl rychlejší. Jinak někde na webu jsem viděl obrázektohoto konkrétního kalibru ale jako na potvoru ho teď nemůžu najít. Jo a podle mých papírů mají obě péra dohromady 1,55 metrů (0,30 + 1,25). Upraveno 8. března 2009 uživatelem Traveller
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se