Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jestli to s jinýma kartama nedělá, tak reklamovat. Ještě můžeš zkusit pročistit kontakty na kartě.

Tak jsem to sjel vyměnit - poděkování klukům z Datartu Šestka (tuším, že se tady taky občas vyskytují) za okamžitou výměnu a odzkoušení nové karty. Ponaučení zní: i fungl nová paměťová karta může náhodně zlobit, nevěřit nevyzkoušenému materiálu... Minulý týden jsem fotil na docela důležité pracovní akci, tam by mě ta nová karta hezky vycukala...

Odesláno

Paradoxne sám je stelesnením klišé a gýčovitosti :). Samozrejme to treba brať s nadhľadom. V niečom má pravdu, niekde skôr potreboval nahnať pár bodov do videa. Asi každý fotograf si prejde pár jeho témami, pretože sa učí a zisťuje, že tudy cesta nevede a postupne sa cez tieto chyby dopracuje (alebo nedopracuje) k svojmu štýlu.

Plus samozrejme nech si panáčik nemyslí, že si nemôžem odfotiť peknú západovku, lebo to už fotili iní. To by som nemohol fotiť nič.

Odesláno (upraveno)

yetti se objevil v norsku? nejak mi ty proporce na 'obycejneho' cloveka nesedi... asi dobry photoshop skills... stejne jako treba na jeho dalsi fotce, co ma na flickru:

https://www.flickr.com/photos/apojapo/13784630125/in/photostream/

dlouhe odpoledni stiny primo proti fotaku, ale slunce nikde v zaberu?

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

kdyby někdo potřeboval celkem slušně kreslící sklo, bez nutnosti tahání se s teletem a záklaďákem, tak na Aukru jeden Nikon 28-200 (42-300) na fullframe (i DX) ve výborném stavu mám.

Samozřejmostí je 15% z vydražené částky dolů pro všechny členy Chronomagu s právem prodeje :cheers:

Odesláno

Má smysl kvůli objektivům s manuálním ostřením pouštět D5100 a jít do D90??

Ne, je to přiliš staré tělo, nehledě k tomu, že MF objektiv Ti stejně nebude ostřit ani pokud bys měl D4s, takže důvod mi uniká.

Odesláno

Můžu se fakt zeptat proč tu D90? Na MF sklech nebude žádný rozdíl (za důležitější bych považoval funkci nastavení "hodnot manuálního objektivu" na těle).

Pokud se jedná o využití starších AF objektivů, bez vlastní ho ostřícího motorku, tak to chápu. ;)

Odesláno

Jde mi o to zda vyměnit novější čip za pohon starších objektivů bez vlastního motorku. Co jsem pozoroval tak jde o citlivost a mpix, jinak bych si nepohoršil?? Nastavení hodnot na těle je taky plus... Pokud by bylo lepší koupit třeba D7000 nebo afs objektivy, tak mi to rovnou napište ;) 

Odesláno

Jde mi o to zda vyměnit novější čip za pohon starších objektivů bez vlastního motorku. Co jsem pozoroval tak jde o citlivost a mpix, jinak bych si nepohoršil?? Nastavení hodnot na těle je taky plus... Pokud by bylo lepší koupit třeba D7000 nebo afs objektivy, tak mi to rovnou napište ;)

ja to furt nechapu - chces pouzivat MF objektivy a kvuli tomu menit fotak?

DXOmark rika jednoznacne 5100

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Nikon-D5100-versus-Nikon-D90___698_439

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Asi ano, D5100 vyměnit mě napadla hlavně kvůli motorku AF, bavíme se pořád o lowendu... moje představa že bych k tomu pořídil 70-200 f2.8, je u nikkoru otázka 25-40t, u objektivu bez af 12t (ceny orinetačně dle paladixu)... a další světelné objetivy... dnes už má asi většina motorek, tak neřešit a koupit?? v čem je dle obrázku změna?? v citlivosti?? máš pravdu, ale ten zbytek?? dal by se ten kompromis?

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Asi ano, D5100 vyměnit mě napadla hlavně kvůli motorku AF, bavíme se pořád o lowendu... moje představa že bych k tomu pořídil 70-200 f2.8, je u nikkoru otázka 25-40t, u objektivu bez af 12t (ceny orinetačně dle paladixu)... a další světelné objetivy... dnes už má asi většina motorek, tak neřešit a koupit?? v čem je dle obrázku změna?? v citlivosti?? máš pravdu, ale ten zbytek?? dal by se ten kompromis?

myslim, ze jsem pochopil - chces pouzivat starsi 'D'-ckove objektivy (ne klasicke MF objektivy), ale na 5100 by's musel ostrit rucne :)

pro me osobne jsou v tech cislech dulezite dve veci - low ISO (tj. pri jakem ISO z toho lezou relativne kvalitni fotky) a dynamic range (tj. kolik/jak silne prechody/rozdily mezi svetlem a stinem to zvladne). oboje cim vetsi tim lepsi.

Odesláno

přesně tak, a proto řeším zda to měnit... dle mě bych řešil jen iso... což by se dalo světelnými objektivy dohnat (větší) výběr... ale jestli bych časem koupil nikkor 70-200 f2.8 a nestačilo mi tělo, tak je to jedno s druhým :D

Odesláno

přesně tak, a proto řeším zda to měnit... dle mě bych řešil jen iso... což by se dalo světelnými objektivy dohnat (větší) výběr... ale jestli bych časem koupil nikkor 70-200 f2.8 a nestačilo mi tělo, tak je to jedno s druhým :D

No ono je to docela kolečko  :D

Za 13 nevím jestli seženeš slušnou 80-200, za kolik se aktuálně prodává "dvouprstenec" netuším, jednoprstenec bych nebral vůbec.  70-200 2,8 už mají všechny vnitřní ostření. Každopádně dynamický rozsah a ISO performance hovoří ve prospěch toho amatérštějšího těla, ke kterému Ti stačí navíc (když už budeš ostřit ručně) i čistě MF sklo, třeba pevné, pro radost ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...