Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Jaké mám vzít ultra široké sklo na malej senzor? Na Canon.

pokud by byl nějaký manuál tak mi to nevadí. Preferuji nižší cenu, moc s ním fotit nebudu

Samyang? http://www.fotoradce.cz/recenze-samyang-14-mm-f2-8-if-ed-clanekid737

Jenom pozor na přílišné nadšení z vlastnictví takových to extrémních ohnisek, obvykle vede k pokušení fotit s nimi i subjekty nevhodné, nebo excesivní aplikaci, což může být kontraproduktivní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže ten je pro FF, ne? Mě by stačil pro APS-C ale ideálně ještě kratší, třeba 10mm.

Asi půjdu do Sigma 10-20mm F4-5,6

Ano je to i pro větší snímač, ale použitelné i na snímač menší s možností upgrade v budoucnosti. Nicméně tebou uvedená Sigma 10-20 je také řešení, sice kvalitativně (pokud se týká obrazu) horší ale dává ještě extrémnější úhel s závitem pro použití filtrů. 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si koupil nový foťák. Ale nevím, jestli to spíš není do vlákna o létání. Nebo o modelech? Nebo filmování...?

Zatím nabíjím a studuju manuál...

post-3283-0-16946200-1427973464_thumb.jpg

post-3283-0-75616500-1427973487_thumb.jpg

post-3283-0-43197800-1427973607_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

Na dnešek v noci... Není se čím chlubit, ale je to zatím nejlepší měsíc co se mi povedl...:-). A s 20 let starým objektivem, jen tak z okna.

post-3283-0-19369600-1428328724_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři

Třeba se dozvíme, proč je strašně složité si něco objednat s doručením do 3 dnů a je lepší se z někým domluvit, kdo tam zajede (nejlépe taxikem) a vyzvedne věc v hodnotě 20 USD.

To ta fakt natolko zaujima aby si sa to verejne vypytoval ?
Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

Třeba se dozvíme, proč je strašně složité si něco objednat s doručením do 3 dnů a je lepší se z někým domluvit, kdo tam zajede (nejlépe taxikem) a vyzvedne věc v hodnotě 20 USD.

podla mna spravna a logicka otazka, mna to tiez hned napadlo - v dnesnej dobe uz vsetko funguje inak a mne to trochu nostalgicky pripomenulo stare casy, ze ked niekto sa dostal na  > Zapad<, tak sme ho zavalili s prosbami v tomto style 

Odkaz ke komentáři

Na dnešek v noci... Není se čím chlubit, ale je to zatím nejlepší měsíc co se mi povedl...:-). A s 20 let starým objektivem, jen tak z okna.

Každý jsme si to musili zkusit. Na začátek to není špatný - to je již ořezané, nebo jsi dosáhl tak velkého přiblížení?

Já jsem si včera mezi sluncem, deštěm a sněhem zkusil trochu IR fotografie:

post-670-0-21926400-1428430239_thumb.jpg

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Každý jsme si to musili zkusit. Na začátek to není špatný - to je již ořezané, nebo jsi dosáhl tak velkého přiblížení?

Já jsem si včera mezi sluncem, deštěm a sněhem zkusil trochu IR fotografie:

attachicon.gifJeschken IR malý.jpg

nerad kafram do cizich fotek, ale ten vysilac se ti (asi ve vetru) klati nalevo ;) nahore mas zbytecne moc volneho mista, pokud by's chtel ukazat ten predel mezi modrou oblohou a mrakama, rizni to o kousek nad mraky... a dole taky o neco... tahle fotka by byla velmi hezka v 16:9...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...