Jakubisko Odesláno 20. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2008 Teď jsem ztratil nit, chcete šneky opravdu místo modelek, nebo místo cateringu ??? Nejdriv fotit a pak sezrat. To se s modelkou delat jaksi neda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 21. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2008 mechano. kurva, ten Tair, to je dobrý sklo! Já ho mám komplet se vším všudy, kufrem, filtry, šroubováky, tělem Zenit TTL i debilním Heliosem 2/58. Fotit s tím nefotím, ale rád se na to dívám. Kufry mám raději dva.... Jo, a seřiď si tu objímku , na kterou dáváš redukci, ať máš ten frajerskej ostřící kroužek opravdu dole, ne tak na hovno na šikmo, s tím se pak nedá ostřit. Jo, a D30... tzaky jsem ho měl asi rok a půl, fungoval dokonale a před pár lety to byla fakt bomba. Dnes je to pořád něco, co je bytelně stavěný a tedy Tě to přežije.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 21. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2008 a) ironie vyžaduje cit pro jazyk a vrozenou inteligenci ( na šachy si vem trojnožku, a vítej radši příchod léta c) to jsem psal výše, stačí číst pomalu a přečtené vyhodnotit správně ( nic si z toho nedělej, taky mi to občas nejde ) d) ironie vyžaduje cit pro jazyk a vrozenou inteligenci, platí totéž co v bodě a) ach, jo... e) pleteš si clonu se světelností. Clona nemá žádný vliv, tedy ani zásadní, ani nezásadní. Autofokus pracuje v režimu otevřené clony, tudíž vždy s nejmenší clonou, tedy s plnou světelností. Pro ty co si pletou clonu se světelností - prostě na plnou díru, a tady je samozřejmě jedním ze významných veličin pro rychlost autofokusu množství světla, které dopadá na čip. Čím více osvětlený čip ( zjednodušeně řečeno ), tím rychleji pracuje autofokus ( který nedělá v principu nic jiného, než že vyhodnocuje maximální kontrast, převedeno na ostrost - maximální ostrost ). Dá rozum, že v šeru se mu bude pracovat hůře...např. Tedy shrnu to ještě jednou, a doufám, že i pro Tebe srozumitelně. Objektiv o světelnosti 4, nemůže z principu ostřit tak rychle jak objektiv o cloně 2, nebo 2,8 (o stejné ohniskové délce, podobné konstrukci, a podobných motorech ) - samozřejmě nelze srovnávat první ( 1978 ) a poslední generace autofokusů (2008) , ale objektivy o zhruba stejné generace. Ufff , už mě netrapte :-) Není mi to jasné, můžeš mi to laskavě vysvětlit? Objektiv o světelnosti 4 nemůže z principu ostřit tak rychle, jak objektiv o cloně 2, nebo 2,8.... Pořád tady melu, že rychlost ostření není dána světelností skla, ale schopnostmi těla a typem USM motorů. Tak mám dotaz. Scéna na slunci,sklo 4/70-200, expoziční údaj při časové automatice: clona 4, čas 1/1000s. Stejná scéna, ale slunce zalezlo za mraky, sklo 2,8/70-200, naměřený údaj clona 2,8, čas 1/250. Co z těch dvou variant zaostří rychleji? Připomínám Tvůj postřeh, že o rychlosti ostření rozhoduje intenzita průchodu světlných papprsků, dopadajícíh na čip s následnou teorií, že světelnější objektivy ostří rychleji. Samozřejmě, ostření probíhá při odcloněném objektivu, to aby to bylo jednodušší..... Za správnou odpověď předem děkuji. Jo, Canon G7 je opravdu dobrá mašinka, na většinu normálních fotek 100%ně stačí, jediné, co mi vadí, že má malý čip a tedy není téměř možné pracovat s hloubkou ostrosti. Ale jeho rychlost je výborná a optické kvality také. Navíc, fotky hodinek se s ním dělají výrazně lépe, než se zrcadlovkou s makrosklem a rozdíl v kvalitě je nulový. A je i mechanicky precizní, není to bakelitka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 21. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2008 mechano. kurva, ten Tair, to je dobrý sklo! Já ho mám komplet se vším všudy, kufrem, filtry, šroubováky, tělem Zenit TTL i debilním Heliosem 2/58. Fotit s tím nefotím, ale rád se na to dívám. Kufry mám raději dva.... Jo, a seřiď si tu objímku , na kterou dáváš redukci, ať máš ten frajerskej ostřící kroužek opravdu dole, ne tak na hovno na šikmo, s tím se pak nedá ostřit. Jo, a D30... tzaky jsem ho měl asi rok a půl, fungoval dokonale a před pár lety to byla fakt bomba. Dnes je to pořád něco, co je bytelně stavěný a tedy Tě to přežije.... To je fotka z doby, kdy jsem zkoušel, jestli tam půjde napasovat. Ten zbytek sady mám taky komplet. No a ten objektiv ? Jak jsem naprostej amatér, tak se mi zdá být dobrej, jen je trochu problém s tou váhou. D 30 jsem koupil za pár šušní, pro mě je to dostačující neboť jsem fotografický dřevo a udělal jsem s tím zkušenost k nezaplacení : nechci už malej foťák. (teda na kolo si beru jinej) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 23. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2008 (upraveno) .... Upraveno 18. března 2011 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 23. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2008 (upraveno) ... Upraveno 18. března 2011 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 (upraveno) Ja bych se s dovolenim taky prihlasil, treba uz Ti konecne dam ten nato strap Jinak ja jsem pro stabilizaci - ted mam dvoji, jednu na cipu a druhou Velbon 560 Snad to k necemu bude Nicmene vcera dorazila masinka a prvni zasadni poznatek - LiveView je uplne super vec, jak jsem ted zjistil, hlavne pro stary skla s manualnim ostrenim, ktery mam jedno a dalsi jsou na ceste. Kdyz se se svym zrakem pokousim vyfotit neco pres hledacek (50/1.8 na fourthirds, takze 100 po prepoctu), tak je to vzdycky pokus omyl, precijen s tou hloubkou ostrosti se blbe trefuje, navic v hledacku od Oly... S LiveView to jde celkem v pohode, umi to nekolikrat zvetsit... Rikal jsem si, ze to je kravina, ale pro tohle se to opravdu hodi Jo, a pekny fotecky! Hlavne ta redbullacka... Upraveno 24. června 2008 uživatelem boo-beek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 Jinak workpšouk stále otevřen pro nové podněty. Termín, začátek července, Pha, asi odpoledne, detaily ještě upřesníme. Téma:? Vymyslete si sami. Počet Workpšoukistů max. 8. Hm, to je škoda, že je termín začátek července, to tady dva týdny nebudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 (upraveno) ... Upraveno 18. března 2011 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 Navrhněte termín sami. Září je lepší??? Zari je pozde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 Navrhněte termín sami. Září je lepší??? Za mě ideálně druhá půlka července nebo první půlka srpna, což by snad mohlo vyhovovat i boo-beekovi, když je pro něj září pozdě. Vycházím z předpokladu, že Nikonům je vstup povolen... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 Za mě ideálně druhá půlka července nebo první půlka srpna, což by snad mohlo vyhovovat i boo-beekovi, když je pro něj září pozdě. Vycházím z předpokladu, že Nikonům je vstup povolen... Ja jsem jen tak zvanil, sorry. Pozde to neni, akorat jsem trochu nedockavej. Cervenec je OK krome tydnu od 21, to jsem pryc... Doufam, ze muzu s Olympusem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 (upraveno) Páne jo, Cyber, to je báječná fotka s tou tlačenkou redbull, co dává křídla , nechci pochlebovat, ale ta teda sedla !! Ta stabilizace, myslím Za to ta askánie bez špičky...ajajaj - bez stabilizace bys to pravděpodobně stihnul včas i se špičkou, počítám Ještě mi řekni, jestli tě v zádech mrazilo, už když jsi to fotil, nebo až doma u kompu při editaci ?? Tak Cyber chce FAKT udělat chronoškolu focení ?? No to je paráda!! Jenže já jsem do 15. července na sicílii vočumovat anonimo, ale pak mám klid, kdyby šel jiný termín, uvítal bych to, jinak přeju dobré světlo!! Upraveno 24. června 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 (upraveno) Pokud bych se mel zucastnit, tak mohu jen 14 - 17.7. Predtim jsem s deckama na tabore a potom kdesi 2000km jihovychodne od CR... lolohh: diky, jsem prepracovany a neco na me leze... ja si asi lehnu Upraveno 24. června 2008 uživatelem Jakubisko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 Pokud bych se mel zucastnit, tak mohu jen 14 - 17.6. Predtim jsem s deckama na tabore a potom kdesi 2000km jihovychodne od CR... Ty vole, vždyť je 24.6. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 24. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2008 to Cyber> Kašli na ně! Udělej workshop kdy se ti to hodí, ideálně jednou za týden až dva v pravidelném termínu. Tak 3-4x? Já se přizpůsobím a kdo bude mít opravdový zájem, čas si udělá. Neffovi se za to musí platit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 25. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2008 toz ja by som sa tiez pridal, termin mi je vpodstate jedno kedy. dufam, ze aj bez LiveView a s pevnymi sklami bude vstup mozny p.s. suhlas s Kamilom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 27. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2008 Tak jsem si udelal Jeziska v cervnu Musel jsem sice pozastavit koupi vintage Rolexu, ale stalo to zato. Sekvence s 8sn/s je dechberouci! Ovsem pri pohledu na dvousetstrankovy manual, ktery musim po vikendu prostudovat to uz tak pekne neni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DaDriva Odesláno 28. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2008 Tak jsem si udelal Jeziska v cervnu Musel jsem sice pozastavit koupi vintage Rolexu, ale stalo to zato. Sekvence s 8sn/s je dechberouci! Ovsem pri pohledu na dvousetstrankovy manual, ktery musim po vikendu prostudovat to uz tak pekne neni Na manual pec, porad je to jen fotak .. clonu, cas, ISO a WB nastavis i bez navodu . Gratuluju k novemu zelezu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 28. června 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2008 no pane jo...! to je peknej kus zeleza, teda horciku... preju ti ho...! Diky, dusicka ma konecne pokoj Na manual pec, porad je to jen fotak .. clonu, cas, ISO a WB nastavis i bez navodu . Gratuluju k novemu zelezu No tak nato jsem si nemusel kupovat tuhle kravu Tady je sila v individualizaci. Kdyz nad tim tak premyslim, v hodinkach je to to same. Nekomu taky staci obyc Omega a dalsi radeji sahne po soliterovych Primkach Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se