Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 24. 6. 2026 v 18:26, Beardedscape napsal:

a i přesto na to prdnou ty novoměstké oblouky, tolik k pečeti nějaké kvality, normálně scamujou lidi...

To ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je fakt scam.

Souhlas, za mě taky zklamání 

Odesláno

Nejsem na Primky odborník ani s rozběhem, takže k tomu řeknu jen tolik, co už tu někdo zmínil přede mnou - krom tahu mi přijdou takové tuctové. Přimhouřím oči a vidím generické sportovní hodinky "101".

Odesláno (upraveno)

Mně ten tah vzhledově přijde nápaditý, vymysli dnes nový neotřelý design tahu... Nekomentuju, kde je vyráběn a jak je kvalitní. A jestli to za to stojí.

Upraveno uživatelem Georgeisin
  • Dát hlas 1
Odesláno

Mě z toho videa výše potěšily info mimo Orlík meteorit:

Bude se pokračovat cestou Spartak39, tj swiss strojek, ikonické hodinky, vlastní výroba pouzdra, číselník. Zmínil Sport, ale i možnost televize, traktor. A příští rok znovu-uvedení Diplomat.

Když udrží ceny Spartak39 a bude to kvalitně provedeno...proč ne, šel bych do toho. A ano jasně, nostalgie. Ale ne za kilo. Ale pod 40. 

Chci tomu dát šanci. I když po fůzi jsem začal rozprodávat, některé novinky z FM mě stále děsí, přesto "poučeného výrobce" v tom vidět začínám.

Odesláno

Jako sorry, ale já musím 😆Teď jsou tady v inzerci jedny Watchdives hodinky se stejnou sponou jako mají Orlíky za 100k+

Odesláno
před 8 hodinami, Fade napsal:

Jako sorry, ale já musím 😆Teď jsou tady v inzerci jedny Watchdives hodinky se stejnou sponou jako mají Orlíky za 100k+

No vidíš, taky nechápu, proč bych dával za suby 250k, když jsou tyhle hodinky za 200€. Samozřejmě nesrovnávám, ale laik by mohl. Tah je doplněk, nedělá cenu hodinek. Vždyť jsme ho na Orlících neměli doteď a cena byla vyšší nebo identická. 

Odesláno (upraveno)

Nesouhlasim s tim, ze naramek je doplnek. Tvori naopak vyznamnou cast ceny hodinek (pokud neni vyrobeny v Cine) a je strojarsky mnohem narocnejsi nez pouzdro. To, ze nebyl na Orlicich doted, je jiny pribeh. Kdyby byl, respektive kdyby se s nim dopredu pocitalo, cenotvorba Eltonu by vypadala jinak. Musela by, jinak by ted s naramkem vyrobenym u nas, svycaru ci nemcu, vystrelila Orliky jinam.

Typicky priklad je Damasko. Hodinky staly na obyc reminku kdysi 25tkc, jakmile se zacali babrat s naramkem, hodinky to vystrelilo na dvojnasobek. Tak to je. Kvalitni inhauz naramek je proste drahy.

Predpokladam, ze v tomhle pripade do toho hodilo vidle vedeni MPM. Chteli udelat neco jineho, chteli Orlik s meteoritem a naramkem. Podle me to neudelali dobre. Orlik je neco, na co jsme myslim pravem hrdi, a nejen na Orlik, na cely Elton. Je skoda tohle dehonestovat cinskym, naramkem.

Meli to udelat jinak, chteli naramek, ok, meli vymyslet uplne novy model, ktery by s naramkem pocital, a cenotvorbu prizpusobit.

Upraveno uživatelem ATOM
  • Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)
před 12 minutami, ATOM napsal:

Nesouhlasim s tim, ze naramek je doplnek. Tvori naopak vyznamnou cast ceny hodinek (pokud neni vyrobeny v Cine) a je strojarsky mnohem narocnejsi nez pouzdro. To, ze nebyl na Orlicich doted, je jiny pribeh. Kdyby byl, respektive kdyby se s nim dopredu pocitalo, cenotvorba Eltonu by vypadala jinak. Musela by, jinak by ted s naramkem vyrobenym u nas, svycaru ci nemcu, vystrelila Orliky jinam.

Typicky priklad je Damasko. Hodinky staly na obyc reminku kdysi 25tkc, jakmile se zacali babrat s naramkem, hodinky to vystrelilo na dvojnasobek. Tak to je. Kvalitni inhauz naramek je proste drahy.

Predpokladam, ze v tomhle pripade do toho hodilo vidle vedeni MPM. Chteli udelat neco jineho, chteli Orlik s meteoritem a naramkem. Podle me to neudelali dobre. Orlik je neco, na co jsme myslim pravem hrdi, a nejen na Orlik, na cely Elton. Je skoda tohle dehonestovat cinskym, naramkem.

Meli to udelat jinak, chteli naramek, ok, meli vymyslet uplne novy model, ktery by s naramkem pocital, a cenotvorbu prizpusobit.

Já to psal jako laik, bežný konzument. Taky mám speedy, i s tahem, který nenosím. 😂

Upraveno uživatelem zekon7302
Odesláno (upraveno)

Jasne Dusane. Ja tomu rozumim....kdyz nad tim tak premyslim, a podivam se tady na hodinky clenu Chronomagu...spousta tech naramku, nato strapu, kozenych remenu, gumovych, kaucukovych, FKM...spousta je vime odkud. A nikdo to neresi a soupne je na rolexky, omegy....

Ale soucasne vedeni Eltonu by mozna melo vedet, ze nejsme hloupi a ze na takove veci se prijde, driv ci pozdeji a je spousta hodinarskych fandu, kteri si na tom zakladaji a neni jim jedno, komu v Pripade novych, drahych Primek poslou penize. :)

Upraveno uživatelem ATOM
  • Like 2
Odesláno
před 1 hodinou, zekon7302 napsal:

No vidíš, taky nechápu, proč bych dával za suby 250k, když jsou tyhle hodinky za 200€. Samozřejmě nesrovnávám, ale laik by mohl. Tah je doplněk, nedělá cenu hodinek. Vždyť jsme ho na Orlících neměli doteď a cena byla vyšší nebo identická. 

Vlastně to přesně shrnul @ATOM a odpověděl i za mě.

Hele, prostě se mi to zdá dost úsměvné. Legenda Orlík, všude Novoměstské oblouky a to včetně spony a vyrobeno v Číně :) Cenu necháme stejnou a budeme se tvářit, že šla jakoby dolů, protože navíc teď máme náramek z číny za litr :) 
Jestli je opravdu Čínský se tě ptát nebudu abych tě nestavěl do nesnadné situace.

Já nechci aby to vyznělo jako laciné kopání do Primu, ale praštilo mě to do očí a tak jsem to tady zveřejnil a od té doby si toho všímám víc a vyskakuje to na mě všude možně když brouzdám po YouTube, Aliexpress nebo dokonce v inzerci jak jsem psal výše. 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 6 minutami, Fade napsal:

Vlastně to přesně shrnul @ATOM a odpověděl i za mě.

Hele, prostě se mi to zdá dost úsměvné. Legenda Orlík, všude Novoměstské oblouky a to včetně spony a vyrobeno v Číně :) Cenu necháme stejnou a budeme se tvářit, že šla jakoby dolů, protože navíc teď máme náramek z číny za litr :) 
Jestli je opravdu Čínský se tě ptát nebudu abych tě nestavěl do nesnadné situace.

Já nechci aby to vyznělo jako laciné kopání do Primu, ale praštilo mě to do očí a tak jsem to tady zveřejnil a od té doby si toho všímám víc a vyskakuje to na mě všude možně když brouzdám po YouTube, Aliexpress nebo dokonce v inzerci jak jsem psal výše. 

Vtipné je jen to, že já neznám dodavatele, ale tady všichni. 😂

Odesláno
před 12 minutami, Fade napsal:

OK, takže dokud Prim neřekne jinak, budeme předpokládat, že ta podobnost s Čínou je čistě náhodná 😆

A Prim samozřejmě neřekne 🙂 

Odesláno
před 18 minutami, Powerslave napsal:

Dodavatel je zatím neznámý, přece 😂

• Haha 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...