Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Před hodinou, Frantik napsal:

A Prim samozřejmě neřekne 🙂 

Tak asi nemozno ocakavat prispevok typu: "OK nachytali ste nas, vzali sme toho vazne u SanMartin paletu, ale davame to zatial len na tie najlepsie kusy za 100+ aby ste si na "inhouse" tahy moc nezvykali holoto!"

Ze struhat si vlastne tahy nie je uplne sranda dokazuje historia "pred akviziciou" kde sme ich mali na vyber presne 0. Takze sustredme sa na pozitiva, je urcite dobre ze po rokoch Orliky vobec nejaky tah maju a nejak sa asi zacat muselo. Verim ze management dosledne zvazil vsetky pre a proti.

Odesláno

Zase bych jim za to moc nenadával protože tohle je naprosto běžný postup.

Třeba Swatch používá přesně tuhle sponu od stejného dodavatele u Mida (a myslím že i u ostatních).

Diver Micro Adjust Clasp for Diver Collections of Private Label

Pro IWC, A. Lange & Söhne, Glashütte Original - vyrábí komplet tahy Brogioli SA

Odesláno
před 4 hodinami, zekon7302 napsal:

Já to psal jako laik, bežný konzument. Taky mám speedy, i s tahem, který nenosím. 😂

Dušane, myslím, že by bylo vhodné, aby sis konečně vybral, v jaké roli zde hodláš vystupovat. Jako insider Primu, nebo jako obyčejný laik. Ty dvě role nejsou slučitelné. 

Zvláště pak po té, co Ti dojdou v roli insidera Primu argumenty, a Ty potom utíkáš do role rádoby obyčejného laika.

Celkově konstatuji: neprospívá to Tobě, a už vůbec ne fabrice.

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, zekon7302 napsal:

Vtipné je jen to, že já neznám dodavatele, ale tady všichni. 😂

Jasně, ale hlavně, že jsi ve vlákně Prim Spartak 39 věděl, jaká Sellita je na faktuře. Přestaň se chovat jako debil.

Odesláno (upraveno)
před 15 minutami, Bert napsal:

Dušane, myslím, že by bylo vhodné, aby sis konečně vybral, v jaké roli zde hodláš vystupovat. Jako insider Primu, nebo jako obyčejný laik. Ty dvě role nejsou slučitelné. 

Zvláště pak po té, co Ti dojdou v roli insidera Primu argumenty, a Ty potom utíkáš do role rádoby obyčejného laika.

Celkově konstatuji: neprospívá to Tobě, a už vůbec ne fabrice.

Já to napsal, jak to vidí běžně laik, nic jiné. Taky tu padla informace, že je to jak od Davosa, ale už nebylo vysvětlené, kdo dodává pro Davosa, a jiní si to zase spojili s čínou. Takže pak jsou tady různé matoucí informace, a ty tě vůbec nedráždí. Nevím proč máš potřebu mně kádrovat, a není to poprvé. Nestavím se tu do žádné role. 

Upraveno uživatelem zekon7302
Odesláno

neni Čína ako Čína. Aj veľkí hráči majú na niektoré diely dodávateľov z ďalekého východu. Je to tu už dávno, treba si na to zvyknúť. Mňa by skôr prekvapilo, keby malo MPM swiss dodávateľa náramkov, zvlášť pri tak malom objeme. 

Odesláno

@lemon pokud bych mel dat vyssi desitky az stovky tisic za hodinky, nedelam to jen proto, ze mi ukazuji cas, ale kvuli filozofii, hodnote a vedomi, kde ty hodinky vznikly. Proste ten pocit , ze cast penez skonci v cinskem masovem prumyslu, by mi radost kazil. 🙂

• Dát hlas 3
Odesláno

Ja myslim ze vsetko potrebne uz bolo povedane. Kompetentni teraz mozu povedat ze je to tak a tak, nemame sa za co hanbit, alebo mozu tajomne mlcat.

Za mna ten meteorlik je vlajkova lod v sekcii sportove hodinky, proste to najlepsie co tu mame pre zakaznikov, ktori k nam naozaj neprisli usetrit. No a nejeden by to veru mohol aj spatne niest, ak je tu tien podozrenia, ze usetrili oni na zakaznikoch.

Odesláno

No jediný marketingový snímek z manufaktury je ten, kde dělají tu lunetu, takže asi tak….

Čekal bych, že do marketingových snímků zařadí třeba obrábění, leštění pouzdra, výrobu lunety, úpravu těch ciferníků, aplikování luminiscence na indexy, osazování indexů, výrobu ručiček a tak dále. Zkrátka aby rozbili jakýkoliv stín pochybnosti a ukázali co si za těch 120k koupíš. Tímhle Orlíkem dodali spoustu věcí co si lidé přáli, ale cena zůstala plus mínus stejná. Což mi přijde zvláštní…

Odesláno

Tak Prim zareagoval a (ne)odpověděl mi na otázku, zda náramek pochází z Číny 🙂 Abych byl fér, nečekal jsem, že odpoví otevřeně. Odpověď je na YouTube pod ofiko videem z představení.

Odesláno

Já to sem dám, ať víme, o čem se bavíme.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tomu naramku se nedá upřít originalita, generičnost spony je mrzutá, ale nebyl by to pro mě showstopper. Jako celek mi to ale nefunguje, hlavně v kontrastu s cenou.

Asi bych měl někde sehnat starší malý Orliky z Eltonu, ideal s Etou, a přestat doufat v to, že někdy z český produkce vyjde něco lepšího.

Odesláno
Před hodinou, lukassob napsal:

Já to sem dám, ať víme, o čem se bavíme.

To je solidní marketingový slop. 

před 57 minutami, ragu napsal:

Asi bych měl někde sehnat starší malý Orliky z Eltonu, ideal s Etou, a přestat doufat v to, že někdy z český produkce vyjde něco lepšího.

Doporučoval bych najít zapaleného sběratele primek. Já shaněl originalní řemínek na své staré primky od dědy a našel jsem místního člena, který měl dva Orlíky a jedny mi prodal. Naštěstí v minulosti (ješte před p. Strnadem) se dělala spousta limitek, moje jsou například z limitky od pana Hovorky (45 l.e.). 

Odesláno

Podle mě to je ,,jasné". Sami si ho nedělají což přiznali. Kdyby to dodal partner, který má zvučné jméno, tak se pochlubi. Jelikož to ale bude čína, tak není čím se chlubit. Ano může být kvalitní, když si to pohlidas u Číňana. Nicméně příběh z toho neuděláš....

Odesláno

s tym zvucnym menom, no neviem.. ja myslim, ze bez nejakych zmluv na reklamu a mozno PP, len tak si nejaku firmu nemozu niekam napisat, trebars by to bola aj hogo fogo znacka.

Odesláno

Nemyslím si že to OEM by se za svoji práci stydělo ale minimálně by mohli napsat "Samotnou výrobu jsme svěřili specializovanému partnerovi. Jeho výroba probíhá ve Švýcarsku / Německu / České republice" oni napíšou esej o všem možném ale to jestli výroba probíhá v Číně nepotvrdili ani nevyvrátili.

• Dát hlas 1
Odesláno

Buď si náramok urobim manufaktúrne, čo potom deklarujem a prezentujem, alebo si ho v požadovanej kvalite zaobstarám za najnižšie náklady. Clanky naramku nie su genericke ale originalne. Spona je standardna, funkcna. Ak by pouzili swiss vyrobcu cena by zas poskocila

Odesláno
před 19 minutami, lemon napsal:

Buď si náramok urobim manufaktúrne, čo potom deklarujem a prezentujem, alebo si ho v požadovanej kvalite zaobstarám za najnižšie náklady. Clanky naramku nie su genericke ale originalne. Spona je standardna, funkcna. Ak by pouzili swiss vyrobcu cena by zas poskocila

Souhlasil bych, pokud by na tu sponu nedali tu značku Novoměstských oblouků. Tahle implementace je zavádějící a zcela záměrná (mohli si tam nechat vygravírovat Orlík třeba, nebo logo Prim).
My tušíme z první dobrý, že to neudělali v NMnM, ale laická veřejnost to vědět nemusí…

Odesláno

@Beardedscape

Tie oblúky, ako symbol ich manufaktúry, som si neuvedomil, že je na spone. Máš úplnu pravdu, že týmto krokom devalvovali ich “punc” vlastnej výroby. Úplne s tebou súhlasim, že tam mali dať radšej nápis Prim, resp. niečo iné. Presne toto sú tie detaily, na ktorých záleží

Odesláno
V 30. 6. 2026 v 14:10, lemon napsal:

Máš úplnu pravdu, že týmto krokom devalvovali ich “punc” vlastnej výroby.

Ten punc devalvovali už u těch skládaných Spartaků, tam ho plácli taky úplně na všechno. Po těhle dvou modelech je jasný, že nemá absolutně žádnou hodnotu. 

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...