Biges Odesláno 3. října 2009 Nahlásit Odesláno 3. října 2009 (upraveno) Tak bych cekal spis formulaci, ze byl 4x navysen zakladni kapital spolecnosti, a ne, ze Prokop, ktery mel 20, ma ted 5... Ale ok, uz toho rejpani necham (stejne musim do mesta), berte to jen tak pro zamysleni. Ano, to je přesně to umění komunikace A k těm novým strojkům - pokud budou automaty na úrovni třeba ETA 2824 a ruční nátah na úrovni Peseux 7001, tak to bude sice fajn, ale nebudu vidět žádný důvod, si je dávat jako vestavbu do jiných pouzder, jak zmínil Accutron. Můj názor je ten, že pokud ETA převyšuje nějaký in-house, či je s ním srovnatelná, tak proč platit mnohonásobně více právě za in-house? Firem, které si dělají sami strojky, je sice málo, ale vždy je to o tom, že kvalita je špičková a nadřazená ETA. Mít in-house strojky jen proto, abych se odlišil od ETA, ale kvalitou ji nepřekonat, je imho hloupost. To je jako dát do Oktávky motor ze staré stopětky a chlubit se tím, že nemám koncernové TDI, ale skutečně českej in-house kalibr / motor. Marketing Nějak je potřeba přitáhnout pozornost na značku, která chce být luxusní. A navíc předpokládám, že ETA bude v hodinkách Prim objevovat stále Upraveno 3. října 2009 uživatelem Biges
Návštěvník Ondra Odesláno 3. října 2009 Nahlásit Odesláno 3. října 2009 Mě na tom článku mrzí hlavně to... O jakém PR článku je řeč?
Onisan Odesláno 3. října 2009 Nahlásit Odesláno 3. října 2009 to cigi: Věta, že date u IWC BP je fakticky větší než u jiných hodinek Big Date je nepochopitelná? Tak znovu... díky rozměru datového věnce je u BP číslvka datumu velká (subjektivně), nebo možná eště větší než například Big Date u Glashutte Navigator Pano....
mechano Odesláno 4. října 2009 Nahlásit Odesláno 4. října 2009 To asi jo, jen jsem z těch příspěvků o něco výš pochopil, že z původní výroby nezůstalo naprosto nic a to mi přijde jako nerozum. No jo porád, ale to je přeci na nějakou úplně jinou debatu, třeba na ministerstvu průmyslu a obchodu. nebo kde to tehdy bylo. Někdo prostě rozhodl, že fabrika se zruší a určitě nekonzultoval s těma co tam pracovali.
mechano Odesláno 4. října 2009 Nahlásit Odesláno 4. října 2009 A k těm novým strojkům - pokud budou automaty na úrovni třeba ETA 2824 a ruční nátah na úrovni Peseux 7001, tak to bude sice fajn, ale nebudu vidět žádný důvod, si je dávat jako vestavbu do jiných pouzder, jak zmínil Accutron. Můj názor je ten, že pokud ETA převyšuje nějaký in-house, či je s ním srovnatelná, tak proč platit mnohonásobně více právě za in-house? Firem, které si dělají sami strojky, je sice málo, ale vždy je to o tom, že kvalita je špičková a nadřazená ETA. Mít in-house strojky jen proto, abych se odlišil od ETA, ale kvalitou ji nepřekonat, je imho hloupost. To je jako dát do Oktávky motor ze staré stopětky a chlubit se tím, že nemám koncernové TDI, ale skutečně českej in-house kalibr / motor. Už dlouho se mluví o tom, že ETA zastaví dodávky strojků pro "cizí" odběratele. Není tohle ten důvod proč by se mohly uplatnit? Tedy jen pokud je nebude předem diskvalifikovat cena?
NIGHTinGALE Odesláno 4. října 2009 Nahlásit Odesláno 4. října 2009 Už dlouho se mluví o tom, že ETA zastaví dodávky strojků pro "cizí" odběratele. Není tohle ten důvod proč by se mohly uplatnit? Tedy jen pokud je nebude předem diskvalifikovat cena? Já ti nevím, Vláďo. Pokud Selitta vyrábí strojek (SW 200) srovnatelný s 2824, jeho cena je do 100 EUR a je používán i vcelku slušnými firmami jako Oris, MeisterSinger a podobně, není mi moc jasné, kdo by kupoval Prim, který nemá jméno, za pěti až desetinásobek. Ale nevidím do toho, vyjadřuji jen svůj laický názor.
cigi Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Jo, nighty, to jsou věci, co mi taky vrtají hlavou: 1. Když bude prim vyrábět kalibry pro druhý, tak musí stát míň, než 100 EUR (jsou maximálně průměr) a budou v hodinkách jako steinhart k mání za 400 EUR. Co to udělá s produkcí hodinek primek za 3000 EUR ? Nemám na to odpověď, ledaže třeba zlevní. 2. ETA si desítky let budovala výsadní postavení na trhu a pak ho dobrovolně pustí ? Taky nemám odpověď, ledaže by celé swatch group produkce hodinek s etou vynášela víc, než produkce strojků pro druhé.
skalis Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 1. Když bude prim vyrábět kalibry pro druhý, tak musí stát míň, než 100 EUR (jsou maximálně průměr) a budou v hodinkách jako steinhart k mání za 400 EUR. Co to udělá s produkcí hodinek primek za 3000 EUR ? Nemám na to odpověď, ledaže třeba zlevní. 2. ETA si desítky let budovala výsadní postavení na trhu a pak ho dobrovolně pustí ? Taky nemám odpověď, ledaže by celé swatch group produkce hodinek s etou vynášela víc, než produkce strojků pro druhé. Ad 1) Nad tim jsem taky premyslel, zvlast, kdyz v souvislosti hodinek s novymi strojky mimo jubilejni serii, padly castky okolo 60k. Taky mi to uplne nezapada do ramce hodinek jako TdB s ETOU za ranec a podobnych. Zaroven jsem rad, ze se tim dostali z nadoblacnych sfer zpatky na zem. Ad 2) A neni to tak, ze ETA bude dodavat strojky dal, jen bude povinnost uvadet, ze jde o ETA? Dodnes se vyrobci schovavali za oznaceni kalibr "AB-XY" a obcas priznali "based on ETA YZ", odted to bude proste kal. ETA. Alespon tak jsem pochopil filosofii ebauche strojku a budouci politiku Swatch Group.
Viktor Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 K dodávkám ETA strojků: ETA nechce/nebude dodávat "kity", nezkompletované strojky, které si firmy dále upravují, nadále chtějí dodávat finální výrobek. Je to jejich obchodní rozhodnutí, a myslím, že nemáme dost informací na to, abychom posoudili, zda je správné (z jejich pohledu maximalizace zisku). K tomu v posledních letech nastal kapacitní problém, kdy ETA není schopná uspokojit poptávku po strojcích, zejména po některých modelech (2892, Valgranges family). Toho využili ke zvýšení cen, zase těžko posoudíme, co z toho je kapacitní problém a co firemní strategie. Selekcí odběratelů v posledních letech dosti ovlivňují celé odvětví. Na druhou stranu se objevují další výrobci jako Sellita a Technotime, plus Čína, což je fajn. Jen se zdá, že vyrábět zajímavé a spolehlivé mechanické strojky ve velkém není žádná sranda, obnáší to velké investice a dlouhý náběh výroby, zatím to asi zvládla jen ta Sellita. Že by se Prim stal konkurencí pro ETU nebo i Sellitu je velmi nepravděpodobné, spíš to může být zajímavá "rarita", způsob, jak se odlišit (a něco si za to připlatit), obzvlášť, kdyby strojky byly vizuálně pěkné.
Foundryman Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Je otázka, jestli bude Prim strojek opravdu výrazně lepší, než "in-house" Poljot nebo Vostok. Já bych totiž viděl primácké kalibry spíše v této kategorii.
skalis Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Je otázka, jestli bude Prim strojek opravdu výrazně lepší, než "in-house" Poljot nebo Vostok. Já bych totiž viděl primácké kalibry spíše v této kategorii. Poljot a Vostok to ale sekaji jak Bata cvicky. Myslim, ze Prim bude delat mensi serie a tudiz by melo byt jednodussi uhlidat kvalitu. Ale nechme se prekvapit, uz je to jen mesic do oficialniho uvedeni na trh.
mechano Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Já ti nevím, Vláďo. Pokud Selitta vyrábí strojek (SW 200) srovnatelný s 2824, jeho cena je do 100 EUR a je používán i vcelku slušnými firmami jako Oris, MeisterSinger a podobně, není mi moc jasné, kdo by kupoval Prim, který nemá jméno, za pěti až desetinásobek. Ale nevidím do toho, vyjadřuji jen svůj laický názor. Tím kompletně souhlasím a nijak víc do toho taky nevidím.
mechano Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Je otázka, jestli bude Prim strojek opravdu výrazně lepší, než "in-house" Poljot nebo Vostok. Já bych totiž viděl primácké kalibry spíše v této kategorii. Osobně (a tudíž) subjektivně jsem vždycky považoval strojky Prim za výrazně lepší než Poljot a Vostok. Ale to víš, třeba se celý život pletu. Otázka pro mě zní spíš: bude vyrábět Manufakture.....atd. alespoň tak kvalitní, nebo lepší strojky jako byl Prim?
NIGHTinGALE Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Otázka pro mě zní spíš: bude vyrábět Manufakture.....atd. alespoň tak kvalitní, nebo lepší strojky jako byl Prim? Tohle je hodně zákeřná otázka a odpověď na ni může hodně bolet Ideální by bylo, aby Elton udělal to, co automobilka - poskytl svůj nový výrobek na testování motoristickým novinářům (v tomto případě spíše hodinářům). Vláďo, zkusíš si rozborku a sborku a pak nám řekneš, jak se ti to jeví
watch Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 (upraveno) Osobně (a tudíž) subjektivně jsem vždycky považoval strojky Prim za výrazně lepší než Poljot a Vostok. Ale to víš, třeba se celý život pletu. Otázka pro mě zní spíš: bude vyrábět Manufakture.....atd. alespoň tak kvalitní, nebo lepší strojky jako byl Prim? Nedovedu si dost dobre predstavit, ze by Elton vyrabel horsi strojky nez Prim pred 15 lety. Dnesni technologie vyroby je prece jenom o neco dal. ETA vyrabi velice kvalitni strojky za rozumne ceny. Elton nemuze vyrabet horsi strojky nez ETA a prodavat je za podstatne vic penez. A tam vidim nejvetsi problem. Dosahnout kvality ETA-strojku nebude vubec jednoduche . Upraveno 5. října 2009 uživatelem watch
Návštěvník Ondra Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 (upraveno) Osobně (a tudíž) subjektivně jsem vždycky považoval strojky Prim za výrazně lepší než Poljot a Vostok. Ale to víš, třeba se celý život pletu. Otázka pro mě zní spíš: bude vyrábět Manufakture.....atd. alespoň tak kvalitní, nebo lepší strojky jako byl Prim? No tak jestli se Elton pochlapí a bude vyrábět strojky s chronografem minimálně na kvalitativní úrovni jako Poljot Valjoux 3133, a za podobnou cenu, tak to by byla pecka... Ale osobně tomu moc nevěřím. Upraveno 5. října 2009 uživatelem Ondra
mechano Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Tohle je hodně zákeřná otázka a odpověď na ni může hodně bolet Ideální by bylo, aby Elton udělal to, co automobilka - poskytl svůj nový výrobek na testování motoristickým novinářům (v tomto případě spíše hodinářům). Vláďo, zkusíš si rozborku a sborku a pak nám řekneš, jak se ti to jeví Otázka nebyla míněna nijak zákeřně, avšak s tím vědomím, že odpověď by skutečně mohla bolet. Úkol je to totiž nelehký. Přestože jsem typický motoristický hodinář, pochybuji, že mi bude něco poskytnuto. Z toho potom vyplývá, že si asi rozborku nezkusím.
mechano Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 No tak jestli se Elton pochlapí a bude vyrábět strojky s chronografem minimálně na kvalitativní úrovni jako Poljot Valjoux 3133, a za podobnou cenu, tak to by byla pecka... Ale osobně tomu moc nevěřím. Kdyby se Elton "pochlapil " tímto způsobem, nebyla by to pecka ale tragedie. Jen můj názor.
skalis Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 Kdyby se Elton "pochlapil " tímto způsobem, nebyla by to pecka ale tragedie. Jen můj názor. K tomuhle nazoru se pridam. At zacnou kvalitne delat nejprve tyhle zakladni strojky a postupne pracuji na jejich dalsim vyvoji. Myslim, ze i to je zajimavy a ne uplne snadny ukol.
cigi Odesláno 5. října 2009 Nahlásit Odesláno 5. října 2009 (upraveno) No, na kvalitu oproti starýn prim strojkům se dívám optimisticky a s důvěrou, údajně mají nové stroje daleko menší tolerance, materiály myslím není proč šidit a výroba rozhodně alspoň na začátku zdaleka nedosáhne bývalých objemů, takže podmínky pro to jsou, až se vychytají porodní bolesti (což ovšem může nějaký pátek trvat), ovšem ferda fušer přijde ke slovu zákonitě vždy, že.... skalis, jasně, ať dělají strojky, co tu popisuje accutron (tři ručky a datumka, maximálně automat), a ať prostě chodí alspoň jako staré prim 68 (tzn. přesně a pořád) a myslím, budeme vysmátý. Upraveno 5. října 2009 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se