Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hasňo, to se povedlo: :D - Smyl :D to nedává, protože NIKDY nemůžeš po osmdesáti letech vystihnout ducha bauhas tím, že ho budeš napodobovat, ba co hůř, kopírovat. A srovnávat stowu s nomosem nebo primem půjde, až zavedou strojky Durowe, dá-li herrgott !

A ironicky to teda nebylo, o primu ironizovat neumím !!!! protože

premiová - elton nemá lepší značku, Jorg má napřed Schauer a pak pro plebs stowu, ne?

drahá - to dá rozum, že na prémiovou značku nemůže mít každej, zkuste sexy time ! A navíc skalis má recht, vlastní strojček za třicítku není předražený !! Díky, bruselská chásko !!

nezávislá - existence společnosti na dotacích závislá není, na rozvoj je třeba najít zdroje VŽDY, EU je zdrojem po ruce.

originální - pokud vím, čerpá zásadně z vlastní historie, i když tato byla pravda někdy inspirována (ale vždy to kreativně dotvořili) imperialistickou cizinou :D , ale je to historie jediná, kterou mají. Nekopírují a nekopírovali nikdy. I když stowa je na tom v tomhle stejně, navíc mám za to, že jsou ty jejich bauhausky a mariny prostě výtvarným standartem, jako např. klasický číslicový ciferník primu, nebo B- Uhr. Taky ji uznávám, to snad víte, jen, že na primky zatím nemá, i když zázrak to možná je.

Upraveno uživatelem cigi
  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
No v hre je http://www.prim.cz/objednavka?2220 alebo dat zrestaurovat tie ktore ma teraz tatino: http://img171.imageshack.us/img171/2229/re...ofobrzokha7.jpg tie zlate

Volil bych renovaci. Nebo nákup nějakých velmi podobných zachovalých hodinek.

Popřípadě když už budeš chtít mermomocí nějaké nové hodinky z Eltonu, tak ať ti tam dají jeden ze svých nových kalibrů (94/98).

Nebo kup tátovi nějaké krásné Prim Diplomat. Kdo by nechtěl Prim Diplomaty? (Kromě mně :) )

Jukni sem na Diplomaty po renovaci.

Upraveno uživatelem Biges
Odesláno (upraveno)

skalis: Ano, souhlasim.

cigi: Veta:" NIKDY nemůžeš po osmdesáti letech vystihnout ducha bauhas tím, že ho budeš napodobovat, ba co hůř, kopírovat." je podle me blbost. Pokud dorzis zasady stylu, neni to zadne woodooisticke "vystihovani ducha". Je to proste vyrobek v urcitem stylu. Stejne, jako dneska muzes postavit funkcionalisticky barak. Ze ten styl neleti, nebo, ze byl nekdy v nedavne historii velmi popularni a ted uz neni, neznamena, ze se v nem uz nikdy nic nemuze stavet, vyrabet. Dalsimi priklady jsou treba Max Bill, Mühle Glashütte Architectura Bauhaus, DOXA Grafic, Nomos. Nejde kopirovat styl. Jde ho dorzet, posunout dal, pouzit jen jeho prvky, zcela zavrhnout, ale nejde ho kopirovat. Je to esteticka forma. Takze ano Stowa Antea a ostatni jmenovani JSOU hodinky ve stylu Bauhaus. Nektere prisne ve stylu, jine inspirovane stylem. Samozrejme jako odbornik designer muzes diskutovat, do jake miry se jim povedlo dodrzet cistotu stylu, co bylo jeho zamerne naruseni, co je pouha neznalost, nebo dokonce zasadni chyba. Ja si na to ale netroufam. Pro me jsou vyse jmenovane hodinky ikonickymi predstaviteli tohohle typu. Ale ja jsem jen prosty technik. Nakreslit vlastni rukou neumim ani pekny ctverec, takze me neberte zcela vazne.

Srovnani Marine a B-Uhr dava smysl. Ano, to je prumyslovy standard, i kdyz u namornich nebyl, pokud vim, nikdy formalizovan. U Deckuhren se jeste stridaji rimske a arabske cislice, obe varianty maji historicky predobraz, ale jinak vypadaji vsechny stejne, tak jako B-Uhren.

Stowa/Schauer: Nejdrazsi hodinky teto dvoustaje jsou Stowy. Jinak mas samozrejme pravdu, Schauer je premiovka teto staje. Durowe budou super, ale porad to bude remake Unitasu. Vlastni mustky, casem dalsi vlastni soucastky, ale nikdy nebudou delat vsechno. Nebo aspon jeste dlouho ne. Ale to dela skutecne jen malo kdo. jestli vubec nekdo. Mozna tak GO, JLC, Patek a Rolex.

Linea s vlastnim strojkem za 30 livancu je adekvatni a dobra cena. Zatim jsem ji ale nikde nevidel. Ani ty strojky v prodejnich kusech. Zatim, uz asi sedm let, nebo jak dlouho je sleduju, stavi Prim svou ultrapremiovost na nostalgii, slibech a cenach. Pro ferovost musim rict, ze renovace Igen, komplet nove, krome strojku stala 6,5k Kc, coz byla super cena. Jinak radit Prim do HH je pro me osobne docela povedeny humor i pres to, ze na denni bazi nosim troje Primky. A myslim, ze nejen pro mne. Ty mi jeste neco rikej o prani otcem myslenky. :-) Neznam zarivejsi priklad, nez razeni Prim do HH. Brano vyrobou vlastnich strojku s jiz temer historickou hodnotou by Poljot, nebo Seagul byl v HH uz hodne davno. :-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

S prémiovostí Primu mám osobní zkušenost. Měl jsem Orlíky l.e., tedy hodinky, o kterých svého času Prim do světa vytruboval, že jsou jeho vlajkovou lodí. Cena 55 litrů tomu odpovídala. Fakta? Luneta nespasovaná s číselníkem, indexy namalované někým, kdo to dělal poprvé v životě. Trapnost, to je to slovo, které to vystihuje, ovšem keců kolem toho dokázali nadělat dost. Hodinky jsem vyměnil s členem fóra za jiné, za ty prachy bych je samozřejmě nikdy nekoupil. Ostatně, teď je má další člen fóra, Cigi, můžeš se přesvědčit. Rád bych viděl další prémiovou značku, která by něco takového pustila ven. Navoněná bída, něco jako Standa Gross a jeho manželka - tak moc by chtěli být hoch, ale té slámy v botách se nikdy nezbaví.

Odesláno
S prémiovostí Primu mám osobní zkušenost. Měl jsem Orlíky l.e., tedy hodinky, o kterých svého času Prim do světa vytruboval, že jsou jeho vlajkovou lodí. Cena 55 litrů tomu odpovídala. Fakta? Luneta nespasovaná s číselníkem, indexy namalované někým, kdo to dělal poprvé v životě. Trapnost, to je to slovo, které to vystihuje, ovšem keců kolem toho dokázali nadělat dost. Hodinky jsem vyměnil s členem fóra za jiné, za ty prachy bych je samozřejmě nikdy nekoupil. Ostatně, teď je má další člen fóra, Cigi, můžeš se přesvědčit. Rád bych viděl další prémiovou značku, která by něco takového pustila ven. Navoněná bída, něco jako Standa Gross a jeho manželka - tak moc by chtěli být hoch, ale té slámy v botách se nikdy nezbaví.

Nech být Standu Grosse a jeho manželku, začni zametat schody od vrchu.

Odesláno (upraveno)

Hasňo, pozor, nedorozumění - styl bauhaus je něco jiného a máš recht, nomos, stowa, a i linea jsou asi to, co se dnes v Německu nazývá styl bauhaus - je to ovšem nový pojem, s bauhausem nemá nic, než jakousi podobnost, inspiraci a jméno, stejně jako podnikatelské baroko nemá nic se Santinim a Diezenhofry.

decebal, rozumím tvojí frustraci zahořklosti a blbé náladě, ale že tolik emocí může vyvolat jeden legendární výrobek premiového českého rodinného zlata, dokazuje jeho magickou sílu.

Kup otci jedině primky, jestli mu chceš udělat radost, divotvorca.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Trosku sa to tu rozsuplo..:)

tak nech o dam na pravu mieru..siel by som do primiek aj preto ze poznam tatov vkus...stovi by sa mu nepacili (mne zas hej)..ale prim boli moje aj jeho prve hodinky...

dakujem za odporucanie kalibru...aspon viem viac...ten navrh dat tam kaliber zo starych je perfektny..ale zas neviem ci nie radsej novy a hodinky ktore dostal ako dar bude mat stale funkcne na pamiatku...:)

kazdopadne Vam dakujem za rady a nazory

Odesláno
Hasňo, pozor, nedorozumění - styl bauhaus je něco jiného a máš recht, nomos, stowa, a i linea jsou asi to, co se dnes v Německu nazývá styl bauhaus - je to ovšem nový pojem, s bauhausem nemá nic, než jakousi podobnost, inspiraci a jméno, stejně jako podnikatelské baroko nemá nic se Santinim a Diezenhofry.

decebal, rozumím tvojí frustraci zahořklosti a blbé náladě, ale že tolik emocí může vyvolat jeden legendární výrobek premiového českého rodinného zlata, dokazuje jeho magickou sílu.

Kup otci jedině primky, jestli mu chceš udělat radost, divotvorca.

Cigi, nebuď legrační, náladu mám skvělou, krize se nás ve firmě nedotkla, spíše naopak, v lednu doma očekáváme potomka, všichni v rodině jsou zdraví, s hodinkama taky nemám problém, kdyby byli v této zemi všichni tak spokojení jako já (musím to zaklepat), je tady ráj na zemi. Legendární je původní Orlík, ne ten nový a bude to tak , kdyby ses rozkrájel a můžeš dupat nožičkou jak chceš. A že je Prim české rodinné zlato si myslíš ty, to ovšem neznamená, že to je fakt. A Tvé plané řeči nic nezmění na tom, že jsou schopni pustit z fabriky zmetka, což je u zakázkové výroby (Orlík 55 l.e. se vyráběl pouza na zakázku) opravdu rarita.

Co se týče Tvých vývodů ohledně uměleckých stylů, jsou opravdu zábavné, z čeho čerpáš, z ABC?

Nech být Standu Grosse a jeho manželku, začni zametat schody od vrchu.

Já myslím, že takových gum jako je SG a jeho Amway wife tady moc nenajdem.

Odesláno

decebale, za ta léta bys mohl vědět, že tu nepíšu fakta, ale svoje názory, nemám ani jinou ambici, ostatně jako všichni myslící tady na foru. Ale s tou amwaywife jsi mě pobavil, taky mám za to, že takových rodinných zlatíček tu fakt moc neni. :D

divotvorca, i hodinky se starým kalibrem bude mít otec stále funkční na památku. Je to opravdu takový ten srdcový dárek, něco zvláštního, neopakovatelného, co se dává k neopakovatelným příležitostem. Kalibrů 98, 94 a dalších budoucích HH majstrštyků z Nového Města si ještě koupíš za miliony, ale hoďky s tátovým strojkem má každej řádskej primák tak jedny, maximálně dvoje :).

Odesláno
Tiez som im pisal a nic?!

este cakam na zaverecne vyjadrenie zvysku rodinky pre co s arozhodneme...vidim to ze to zacnem riesit v januari...mail uz nebudemm...si to pekne vytelefonujem a dohodnem termin a pridem osobne...sa ma teraz tak lahko nezbavia ak do toho pojdem :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...