Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

a Panerai 243, nebo Panerai 088 ?

Cena 243 a JLC MC je skoro stejná, 243 jsou trošku levnější.

Panerai 088 je o dvacetpět k. levnější.

PAM 088 jsem už měl, PAM 243 ještě ne, a od JLC jsem neměl nikdy žádný model.

Jak by jste se rozhodli Vy? 088 a JLC jsou nové, 243 lehce použité.

plusy JLC : inhouse kaliber, vyšší třída hodinek než Panerai, chrono, a 72 hodinová rezerva chodu.

mínusy: menší pouzdro - 41,5 mm, vyšší servisní ceny, a elegantní look.

plusy Panerai: vyšší WR, větší pouzdro, u 88 navíc GMT, možnost personalizace - řemínky, u 88 cena.

sportovní look.

mínusy: neinhouse kalibr, větší magnet na škrábance díky tvaru pouzdra, a menší rezerva chodu.

Rozhodnout se musím do čtvrtečního večera !!!

http://www.thewatchquote.com/Chronograph-1...-70-No_5562.htm

http://www.thewatchquote.com/Panerai-PAM-00088-PdN.htm

http://www.thewatchquote.com/Panerai-PAM-00243-PdN.htm

Upraveno uživatelem Cyber
  • Odpovědi 137
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Takže za mě:

Existují mnohem hezčí a prďáčtější chronografy, než zrovinky tenhle JLC MC (neplatí např. pro geographic, jen pro chronograf)

Existují mnohem hezčí a prďáčtější GMT, než zrovinky tyhle PAM 088 ( do limonádovejch lunet maj fakt daleko ).

Neexistují na celém světě hezčí a prďáčtější hodinky pro "instalatéry" z verneovky než tyhle PAM 243 (jen ty s rytinou, ale ty jsou jaksi mimo soutěž).

Takže jednoduchá volba. Ta "kriteria" , co uvádíš jsou bezcenné obezličky. Pochopitelně "nejcennější" ti vždycky vyjdou ty JLC.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
JLC kvůli inhouse. Už jsi někdy měl JLC? Jestli ne, tak o další důvod, proč je vzít. A nic proti Panerai.

Jo, tenhle argument je jasnej. Nejraději bych tohle: http://www.thewatchquote.com/Panerai-PAM-00243-PdN.htm ,ale to je ješte u kus jinde...na to bych musel ještě přihodit do prasátka. Panerai je super, trošku se u JLC bojím, aby to nebyly "oblekovky". Z "oblekovek" mám vyrážku, musím na to brát Zirtec, a většinou stejně do pár týdnů jdou z domu. Prostě aˇj sem to zkoušel mockrát, nikdy to nesedlo. Zatímco Panerai znám. Tam vím do čeho jdu. Ještě jsou ve hře tyto: tam je ale proti titanový pouzdro, a černá korunka a tlačítka chronografu. Naopak pro je velikost pouzdra, a otáčecí luneta. Miluju lunety :-).

http://www.lbsprague.cz/hodinky-a-sperky/j...-diving-chrono/

Odesláno
Takže za mě:

Existují mnohem hezčí a prďáčtější chronografy, než zrovinky tenhle JLC MC (neplatí např. pro geographic, jen pro chronograf)

Existují mnohem hezčí a prďáčtější GMT, než zrovinky tyhle PAM 088

Neexistují na celém světě hezčí a prďáčtější hodinky pro "instalatéry" z verneovky než tyhle PAM 243 (jen ty s rytinou, ale ty jsou jaksi mimo soutěž).

Takže jednoduchá volba. Ta "kriteria" , co uvádíš jsou bezcenné obezličky. Pochopitelně "nejcennější" ti vždycky vyjdou ty JLC.

No proti 243 stojí fakt, že jedny ještě mnohem potápěčtější hodinky už mám. Tyhle by se mě mohly už v kilometru utopit, zatímco DS mají ještě tři kilometry rezervu :lol2: Ale pořád jsou ve hře....do čtvrtka.

Odesláno
No proti 243 stojí fakt, že jedny ještě mnohem potápěčtější hodinky už mám. Tyhle by se mě mohly už v kilometru utopit, zatímco DS mají ještě tři kilometry rezervu :lol2: Ale pořád jsou ve hře....do čtvrtka.

Já nepíšu o potápěčskejch do největší hloubky, ale o (druhejch) neprďáčtějších instalatérskejch.

Hele Cyber, upřímně, neuděláš chybu ani s jedněma, ale nějak mi k tobě nejlíp pasujou 243, ty 088 jsou takovej mezivšímmodel a ty JLC jsou moc neúderný, universální ..... neni to tam, bohužel. Kdyby byl ve hře třeba jinej model JLC, než chronograf, ale já mám potíž s tím, že tu jsou primera, daytony, moonwatche, monaca, chronomatiky ......

Odesláno

Podle mě by ti ty JLC seděly, slušely a ke zbytku ladily. Jsou jak píšeš elegantní, ale ne až tak sterilně oblekový, k džínám super klasa.

PAM243 jsou boží, ale nějak si na reálné nošení takový horologický batiskaf neumím představit.

Odesláno (upraveno)
Já nepíšu o potápěčskejch do největší hloubky, ale o (druhejch) neprďáčtějších instalatérskejch.

Hele Cyber, upřímně, neuděláš chybu ani s jedněma, ale nějak mi k tobě nejlíp pasujou 243, ty 088 jsou takovej mezivšímmodel a ty JLC jsou moc neúderný, universální ..... neni to tam, bohužel. Kdyby byl ve hře třeba jinej model JLC, než chronograf, ale já mám potíž s tím, že tu jsou primera, daytony, moonwatche, monaca, chronomatiky ......

Hezky popořádku: Primera jsou fajn...ale jakej model? Starší s hezčí lunetou, nebo novodobý nesmysl plný broušených hvězdiček, čáreček ? Každopádně mínus je u Primera myslím 50 hodinová rezerva chodu, a chybějící hacking, ale stroj je tam dobrý, i když ne tak jak JLC. Ale líbějí se mi, spíš jde o to, si na ty nedostatky zvyknout. Daytony jsou klasika. Plusem je inhouse, mínusem chybějící datum, a 40mm pouzdro . Ale zase plusem je Rolex ! Pořád je mám v širším výběru, ale ne teď do čtvrtka. Prostě až budou někdy, někde. Moonwtche jsem měl několikery. Starší kalibr, mladší kalibr, se safírem, bez, staré indexy...prostě to je taky klasika největší. Momentálně je ve sbírce nemám. Ale chtěl bych vyzkoušet někdy Aljašku, a původní kalibr. Ale to taky není na pořadu dne. Jinak oproti JLC je mínusem voděodolnost, menší rezerva nátahu, chybějící datum a poměrně běžný kalibr. Monaca jsem měl taky. Moc príma hodinky. Ale i tam platí to, co pro Moonwatche. Zatím to vypadá pro volbu mezi 243 a JLC...

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Možná to bude znít pitomě, pro mě je JLC mnohem výše než Panerai. Panerai má kdejakej instalatér. :) JLC myslím v řadě kompesor nebudou tak úplně oblekový. A pokud bude alergie doporučuji na misto Zirtecu neco pořádného, třeba Aerius.

Odesláno
Možná to bude znít pitomě, pro mě je JLC mnohem výše než Panerai. Panerai má kdejakej instalatér. :) JLC myslím v řadě kompesor nebudou tak úplně oblekový. A pokud bude alergie doporučuji na misto Zirtecu neco pořádného, třeba Aerius.

Pokud by vypukla alergie, tak by musely z domu. A to se mi zrovna nechce....

Jinak už teď hledám různé kvalitní řemeny, které by mohly ten "oblekovkový" look shodit.

Třeba černý krokodýl s červeným šitím. Nebo karbon, kaučuk, rally....prostě něco, co je ještě zesportovní....ty titanový diversy JLC jsou taky fajn...možná je ještě narychlo zařadím do výběru.

Odesláno

Panerai je super, trošku se u JLC bojím, aby to nebyly "oblekovky". Z "oblekovek" mám vyrážku, musím na to brát Zirtec, a většinou stejně do pár týdnů jdou z domu. Prostě aˇj sem to zkoušel mockrát, nikdy to nesedlo.

Mam uplne stejny s problem s JLC a proto vaham take.JLC jsou prekrasne zpracovane a kam se na ne ve zpracovani vetsina hrabe.41 je fakticky malo a s kuzi mam pocit,ze bych sam sobe pripadal ,jak narcis.Tah je samozrejme v nesmyslnych cenovych relacich--------Ja to resim tak,ze se pokousim manzelku zlomit na Extreme World Chronograph ,ale mam pocit,ze mi to neproskoci.VELMI Rad bych rekl ,ze JLC bude lepsi,ale jak jsem zde cetl o tvych hodinkach ---mam stach,ze nebudou na tve ruce dostatecne chlapske.Ale taky je mozne ,ze melu blbosti.

Odesláno

Za me osobne asi JLC, ale rozhodne musi byt na jinem remenu, tenhle je strasne srazi!

Kdyz budou na rally remenu, pripadne na nejake hrube teletine, budou vypadat mnohem sportovneji.

Mozna by stal za uvahu i nejaky poradne hruby nato strap...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...