boo-beek Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 No jo, ctvrtek je ale sibenicni termin Me by zajimalo, co znamena to "dotknout se nebe" Pro me by to znamenalo nejakou fajnovou kombinaci, byt od mene zname / prestizni znacky. Pomalu setrim (a bude to na dlouho) na jeden ze dvou kousku - Corum Admiral's Cup split-second chrono nebo JeanRichard TV screen Chrono Flyback. Pro me je tohle ten kontakt se spickou - ne treba uplne top znacka, byt Corum radim sam velmi vysoko a JR umi taky hodne, ale neco, co kazdej nema - funkci Girard-Perregaux Te neoslovuje?
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Dík za tipy, ty s GMT se mi líbí. Moc líbí. Ale pochybuji, že bych ten nákup vyřešil do čtvrtka. Tedy do čtvrtka bych to sice mohl vyřešit, ale pak je ještě někde sehnat. A to už by mohlo být o týdnech, ale taky o měsících... A já jsem si udělil oprávnění, si udělat radost teď. Ne na Vánoce. Cybere máš můj obdiv - já když míval hodinkový záchvaty tak jsem nikdy do "čtvrtka" nevydržel
H-B Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 (upraveno) Cyber: Nevyplatilo by se otocit se nekde, kde je maji? Viden, Dresden.. Myslim, ze vzit si oboje na par minut na ruku by udelalo vic, nez cely tohle vlakno (ktery nicmene 100% chapu). edit: Jeste dodam svuj neobjektivni nazor. Mozna je to vekem, nevim, ale na tyhle konkretni JLC se necitim "zralej". Myslim, zes to docela trefil, ze je to volba srdce/rozum. A me stacil jeden pohled, abych si v duchu rekl 243, ackoliv JLC by byla asi "rozumnejsi" volba. Z myho pohledu maji 243 mnohem vetsi koule Upraveno 27. dubna 2009 uživatelem JanBeles
marosh Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 No ty jsou super, ale to už je cenově úplně někde jinde. Více než dvojnásobek za 243, a skoro trojnásobek 088 !!! A to nemluvím o platinové limitce... Co když se mě nebudou líbit? Kolik budu muset dát slevu, aby se prodaly? osmdesát? sto? Ještě jsem do takovýho rozhodnutí nedorostl. Pořád mi srdce říká Panerai, a rozum JLC. No do čtvrtka to rozseknu na 100%. Pak už na to nebude čas, ani energie. No ale proč by jsi tak volil. Notabene, když GMT nemusíš ??? JLC jsou určitě super hodiny, ale na mě moc divočina. Červené šipečky na tlačítcích a ciferník na mě působí jako rovnice pro chaos. U 243 nemůžu překousnout ty puntíky-indexy, já je nemůžu prostě vůbec a celkově na mě tyhle PAN působí až moc mohutně. Proto bych vybral 88 i s tím GMT. Ale chápu, že v Tvém případě to je těžší rohodnutí, Panerai už si měl a máš asi "kupy", takže?
Cyber Odesláno 27. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Cybere máš můj obdiv - já když míval hodinkový záchvaty tak jsem nikdy do "čtvrtka" nevydržel Není to tak úplně záchvat, spíš virózka s postupným náběhem. Rozhoduju se mezi Prahou, Ostravou a Mnichovem, takže to není zase tak jednoduchý. Navíc v pátek už nebudu mít čas se tomu věnovat. Zbývají tři dny a kousek. Tedy času spousta. Ty JLC mají i v Praze, ale za nějakých 200k, a to jim fakt nedám...a navíc já jsem si svůj poslední záchvat už prodělal. Zatím to jsou teprve druhé hodinky na fóru, ale pořád jsou ještě na cestě :-(
Cyber Odesláno 27. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Cyber: Nevyplatilo by se otocit se nekde, kde je maji? Viden, Dresden.. Myslim, ze vzit si oboje na par minut na ruku by udelalo vic, nez cely tohle vlakno (ktery nicmene 100% chapu). Já se ale rozhoduju mezi konkrétníma hodinkama. Takže i kdybych si je jel třeba do Vídně vyzkoušet ( pokud bych je obvolal, což německy nedokážu, aby je vůbec měli ), tak bych si je tam stejně nekoupil. Akorát bych strávil jeden den v autě, a možná hodinu v prodejně. Což by mě bylo stejně blybý, protože bych věděl, že tam je kupovat nebudu... 88 na ruce znám víc jak dobře, Suby si umím představit, snad jen ty JLC jsem neměl na ruce, ani si je nedokážu představit. Ale jak už jsem psal výše. To jak vypadají ( tedy na ruce ), není jediný faktor při výběru. Takže se rozhoduju i podle více kritérií...a v tom mi pohled do krámu stejně nepomůže.
Návštěvník Tada Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 V Dresdenu by taky mohly být, pokud je někdo nekoupil...
Cyber Odesláno 27. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 No jo, ctvrtek je ale sibenicni termin Me by zajimalo, co znamena to "dotknout se nebe" Pro me by to znamenalo nejakou fajnovou kombinaci, byt od mene zname / prestizni znacky. Pomalu setrim (a bude to na dlouho) na jeden ze dvou kousku - Corum Admiral's Cup split-second chrono nebo JeanRichard TV screen Chrono Flyback. Pro me je tohle ten kontakt se spickou - ne treba uplne top znacka, byt Corum radim sam velmi vysoko a JR umi taky hodne, ale neco, co kazdej nema - funkci Girard-Perregaux Te neoslovuje? Takhle já vnímám Corum: http://cgi.ebay.com/NEW-CORUM-BUBBLE-MENS-...93%3A1|294%3A50 a takhle toho ŽánaRíšu: http://cgi.ebay.com/Daniel-Jean-Richard-24...93%3A1|294%3A50 tohle si nepředstavuju pod slovem špička...výrobce těchto produktů....ale jak už jsem psal, každý máme jiný vkus, a co se nelíbí mě, může uchvacovat někoho jiného. Já teď potřebuju argumenty a názory proč PAM nebo JLC. Nechci vybírat u firem, co vyrábí a prodávají quartzové šmuky za šetset baků.
boo-beek Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Takhle já vnímám Corum: http://cgi.ebay.com/NEW-CORUM-BUBBLE-MENS-...93%3A1|294%3A50 a takhle toho ŽánaRíšu: http://cgi.ebay.com/Daniel-Jean-Richard-24...93%3A1|294%3A50 tohle si nepředstavuju pod slovem špička...výrobce těchto produktů....ale jak už jsem psal, každý máme jiný vkus, a co se nelíbí mě, může uchvacovat někoho jiného. Já teď potřebuju argumenty a názory proč PAM nebo JLC. Nechci vybírat u firem, co vyrábí a prodávají quartzové šmuky za šetset baků. No problemo, me slo spis o to, co konkretne si predstavujes pod tim pojmem "dotknuti se hodinarskeho nebe" Pro me je uplne nebe Opus 5 od H. Winstona nebo Papillon od A. Strehlera. To, co jsem uvedl, je pro me dotyk z duvodu komplikaci... Pokud Ti jde o celkovej pocit, a nehledas konretni komplikaci / vychytavku, tak je to takhle pres web a diskuzi fakt tezky, kdyz si to clovek neosaha... Nicmene, za me porad JLC, protoze nabizi IMHO vic, nez jen prestiz a design. Sice to pro me neni tolik, jako treba flyback, ale porad radim in-house chronograf nad sebepovedenejsi OP s ETA kalibrem, i kdyby byl sebemodifikovanejsi. Nicmene to asi nebude prdel - OP jsou vzhledove hodne svoje a ten styl je dela neskutecne univerzalnimi - zadny jiny divers si nedokazu predstavit k jakymukoliv obleceni a pro jakoukoliv prilezitost. Tohle JLC urcite nenabidne, navic fakt bude tezky je osadit remenem k dokonalosti. Ten hnedej aligator je IMHO fakt strrasnej...
decebal Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 (upraveno) Za mne JLC, vlastní kalibr, prestiž, co chceš víc? Oblekovky to pro mne nejsou ani náhodou, ale každý to vnímá jinak. Velikost je taková, jakou mají mít, to je to co si JLC může dovolit - uměřenost, Panerai musí použít sílu - velikost, aby ohromil. Mně už hodinky nad 42 moc nezajímají. PS. Poslední větu je třeba brát s rezervou, všichni víme, jak to chodí . edit: překlep Upraveno 27. dubna 2009 uživatelem decebal
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Za mne JLC, vlastní kalibr, prestiž, co chceš víc? Oblekovky to pro mne nejsou ani náhodou, ale každý to vnímá jinak. Velikost je taková, jakou mají mít, to je to co si JLC může dovolit - uměřenost, Panerai musí použít sílu - velikost, aby ohromil. Mně už hodinky nad 42 moc nezajímají. PS. Poslední větu je třeba brát s rezervou, všichni víme, jak to chodí . edit: překlep Panerai mají proti ostatním hodinkám výhodu, že s nimi můžeš za sportem i za kulturou a nikoho s nimi neurazíš - toto ovšem platí pouze v případě, že je chceš jako jediné max. druhé (první) hodinky = nemíníš utrácet - další výhoda spočívá v jednoduchosti výměny řemenů (neuděláš ze sebe tam nebo tam křupana), která úzce souvisí s první větou v tomto příspěvku ...
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 to je jasny 088 nemaji ten smrnc taky jsem slyšel, že hroch dokáže udupat ohýnek v buši hele hrochu víš co to je vůbec šmrnc ? :****:
HROCH Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 taky jsem slyšel, že hroch dokáže udupat ohýnek v buši hele hrochu víš co to je vůbec šmrnc ? :****: to je to co maji 243 a jlc ale je to muj nazor
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 to je to co maji 243 a jlc ale je to muj nazor tohle jsem chtěl přesně slyšet - ono to vysírací breitling vlákno mělo něco do sebe
xlaque Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Mam vôbec pisať svoj nazor ? Tak ešte obhajoba-menenie remeňov, to pre mňa nie je argument. Prave na tuto som sa bavil na Timezone s jednym typkom presne s MCC, vraj zaležitosť do 5 minut, možno system nie je taky vymakany ako pri Panerai, ale predsa to už niečo znamena. 243-už dlho mam nazor, že Panerai nevie vyrobiť poriadnu lunetu, tri pidi bodky s časom, stupnica do 15, jedine ta lumi bodka je použiteľna, Samuraie za 4 tisicky maju oveľu lepšie spracovanu lunetu. Navyše si ich viem dokonale predstaviť na ruke kanadskeho drevorubača za siedmimi horami 88-ach jaj, GMT ponuka xy Hugo Bossov, takže načo utracať toľke peniaze za komplikaciu, ktora sa da využiť 2x do roka ? Keby to boli GMT mastery určene priamo na tento učel, nepoviem pol slova, ale pri Pam proste nie. Chronograf takisto nie je na 100 % prakticka komplikacia (ktora sa ale môže hodiť viac ako GMT), ale zase koľko vyrobcov ponuka rozloženie 3-6-9, pričom sekundovka je na 6, rovnako ako datum a 28 800 ? Navyše ako bolo spominane- absolutne vytunena ETA s vymenymi mostikmi, leštena, gilošovana <<< in-house kaliber.
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Mam vôbec pisať svoj nazor ? Tak ešte obhajoba-menenie remeňov, to pre mňa nie je argument. Prave na tuto som sa bavil na Timezone s jednym typkom presne s MCC, vraj zaležitosť do 5 minut, možno system nie je taky vymakany ako pri Panerai, ale predsa to už niečo znamena. 243-už dlho mam nazor, že Panerai nevie vyrobiť poriadnu lunetu, tri pidi bodky s časom, stupnica do 15, jedine ta lumi bodka je použiteľna, Samuraie za 4 tisicky maju oveľu lepšie spracovanu lunetu. Navyše si ich viem dokonale predstaviť na ruke kanadskeho drevorubača za siedmimi horami 88-ach jaj, GMT ponuka xy Hugo Bossov, takže načo utracať toľke peniaze za komplikaciu, ktora sa da využiť 2x do roka ? Keby to boli GMT mastery určene priamo na tento učel, nepoviem pol slova, ale pri Pam proste nie. Chronograf takisto nie je na 100 % prakticka komplikacia (ktora sa ale môže hodiť viac ako GMT), ale zase koľko vyrobcov ponuka rozloženie 3-6-9, pričom sekundovka je na 6, rovnako ako datum a 28 800 ? Navyše ako bolo spominane- absolutne vytunena ETA s vymenymi mostikmi, leštena, gilošovana <<< in-house kaliber. v podstatě jsi napsal, že hodinky jsou na hovno, ale to víme všichni už dávno - nicméně Cyber má neukojený chtíč tak je potřeba mu poradit
cigi Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 (upraveno) Cyber, ještě mě napadá jedna nouzová strategie, vzhledem ke časovému presu snad oprávněná - nejít cestou maximálního užitku, ale cestou minimálního rizika, a to je jasně JLC, těma teda fakt nic nezkazíš :D Teda jenom to, žes místo nich moh mít suprácký submersible Upraveno 27. dubna 2009 uživatelem cigi
xlaque Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Ne ne ne, GMT je v 95 % pripadov na hovno a Panerai nevie robiť otočne lunety
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Cyber, ještě mě napadá jedna nouzová strategie, vzhledem ke časovému presiu oprávněná - nejít cestou maximálního užitku, ale cestou minimálního rizika, a to je jasně JLC, těma teda fakt nic nezkazíš :D pokud si je od něj potom koupíš tak ne
Návštěvník YPO? Odesláno 27. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2009 Ne ne ne, GMT je v 95 % pripadov na hovno a Panerai nevie robiť otočne lunety chlape - JLC jsem nikdy neměl a asi nikdy mít nebudu, ale abych si koupil za 200 kůlů hodinky se šipkama jako na hasičským přístroji , to fakt nemusím i když v tom tepe inhauzní kalibr ... to ty peníze radši naprdím do 7750 v panerai - ale je to o momentálním vkusu, prioritách a prostředcích ( tak se prý říká penězům)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se