henker Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Zdar, určitě pitomý dotaz: co znamená to "5" v Seiko 5? Je to model kalibru či co? A ještě jednu otázku: potřeboval bych na ně řemen či tah, takový ten na krátký tlustý stěžejky 10mm. Nevíte o nějakém dobrém zdroji (e-shop např.). Díky!
little_w Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Zdar, určitě pitomý dotaz: co znamená to "5" v Seiko 5? Je to model kalibru či co? A ještě jednu otázku: potřeboval bych na ně řemen či tah, takový ten na krátký tlustý stěžejky 10mm. Nevíte o nějakém dobrém zdroji (e-shop např.). Díky! Nejrozsirenejsi vysvetleni oznaceni SEIKO 5 je nasledujici: 1. Diaflex (nerozbitne hnaci perko), 2. Diashock (narazuvzdorny design firmy Seiko, ekvivalent k "Incabloc" u Swiss Made), 3. Automaticke natahovani, 4. Ukazatel dne/data, a 5. Vodotesnost Oznacuje tedy atributy danych hodinek nebo modelove rady, rozhodne ne kalibr (nejbeznejsi je, pokud vim, 7s26 a 7s36, ale urcite to nebude vsechno). ...pokud jsem se dopustil nepresnosti, ochotni kolegove me jiste opravi... ;-)
Ciferník Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Zdar, určitě pitomý dotaz: co znamená to "5" v Seiko 5? Je to model kalibru či co? A ještě jednu otázku: potřeboval bych na ně řemen či tah, takový ten na krátký tlustý stěžejky 10mm. Nevíte o nějakém dobrém zdroji (e-shop např.). Díky! Wikipedia to uvádí trochu jinak: 1. protinárazová ochrana 2. vodotěsnost 3. samonátah 4. datum 5. den v týdnu http://en.wikipedia.org/wiki/Seiko Samozřejmě, ne všechno, co se píše ve Wikipedii, je pravda.
Mike. Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=7503&hl=
little_w Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2009 Wikipedie je v tomto pripade nezvykle autoritativni. Tech vysvetleni je nekolik, ja jsem vyslovne uvedl, ze je jedno z moznych (a priznavam, napsal jsem, ze nejrozsirenejsi, s cimz jsem se na tomhle foru netrefil), nikoli konecne. Mam takove tuseni, ze Seiko se k tomu nikdy oficialne nevyjadrilo... kazdopadne jsou vsechny vyklady dost podobne. Jestli budeme brat datum a den jako dve ruzne kategorie a pridame diaflex, to uz asi roli nehraje. Proste to maji byt odolne hodinky do vody, s ukazatelem data. Dohodneme se? ;-)
henker Odesláno 30. dubna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2009 Všem dík za vysvětlení, wikipedie mě (tradičně) nenapadla. A co s tím zdrojem na koupi tahu? - já ho mám na svých "nových" Seiko 5 přervanej...
little_w Odesláno 30. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2009 Všem dík za vysvětlení, wikipedie mě (tradičně) nenapadla. A co s tím zdrojem na koupi tahu? - já ho mám na svých "nových" Seiko 5 přervanej... Zalezi na modelu. Seika maji bezne sire pasku, nahrada se da koupit kdekoli. Jinak asi eBay, ne? Odkaz na jednoho dodavatele vseho mozneho a nemozneho pro Seiko jsem daval tady, tak to prubni.
henker Odesláno 4. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2009 právě moje seika ze 70ties maj takovej jinej pásek - uprostřed zúženej na 10 mm - viz foto. Našel jsem na ebay 2 lidi co to inzerujou, tak to prubnu. Jinak link na seiko doplňky ukládám... Zalezi na modelu. Seika maji bezne sire pasku, nahrada se da koupit kdekoli. Jinak asi eBay, ne? Odkaz na jednoho dodavatele vseho mozneho a nemozneho pro Seiko jsem daval tady, tak to prubni. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
bicista Odesláno 19. února 2010 Nahlásit Odesláno 19. února 2010 Nevite nekdo zda Seiko 5 model SNX111 ma ciste bilej cifernik ?? nebo je stribritej ?? Pak by mne zajimalo zda pouzdro je lestene nebo matovane. Z tech fotek na webu je houby co poznat diky.
instant Odesláno 20. února 2010 Nahlásit Odesláno 20. února 2010 Nevite nekdo zda Seiko 5 model SNX111 ma ciste bilej cifernik ?? nebo je stribritej ?? Pak by mne zajimalo zda pouzdro je lestene nebo matovane. Z tech fotek na webu je houby co poznat diky. ciferník je strieborný, hodinky leštené, ťah brúsený. tu to je slušne vidieť: Link btw, celkom pekný "univerzálny" model.
bicista Odesláno 23. února 2010 Nahlásit Odesláno 23. února 2010 Otec vaha zda s cernym nebo timto cifernikem - jeste bych se chtel zeptat jak je to z vodotesnosti . maji 30m, vydrzi normalni sprchovani nebo koupani ve vane ???
Umiaki Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Odesláno 9. března 2010 Ahoj, nechci zakládat nové vlákno, protože mi jde o podobné. Zaparazituju si tedy v tomhle Uvažuji o Seiko 5 SNX111, vlastně jako o svých prvních "lepších" hodinkách. Samozřejmě, moje "lepší" a vaše "lepší" se pravděpodobně dost liší, ale ze čtení některých vláken jsem nabyl dojmu, že Seiko 5 nejsou až tak špatné a za tu cenu (plnou, bez slevy, bez ebay) asi nic lepšího neseženu. Je to tak? Alternativou (chci automaty okolo 3-4 000) jsou Citizen a asi i nějaké Orienty. Dříve jsem se koukal i po Prim (MPM), ale po čtení zde se jim raději vyhnu. Víte o nějakém obchodě v Ostravě, ve kterém mají Seika? Už jsem prošel asi deset a v žádném je neměli... A pokud vás napadá i nějaká jiná značka, tak, prosím, pište Dík.
charles Odesláno 9. března 2010 Nahlásit Odesláno 9. března 2010 Já jsem si Seika 5 objednal přes internet z 21jewels.com a plná spokojenost. Do deseti dnů dorazily ze Singapuru a bez cla a DPH, i když byly přes limit. V ČR se některý modely nedají sehnat v obchodech. I hodinář, u kterého jsem si zkracoval pásek a prodává Seika, se ptal odkud je mám.
lub Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Ahoj, nechci zakládat nové vlákno, protože mi jde o podobné. Zaparazituju si tedy v tomhle výběr seiko 5 je obrovský, u nás se sežene jen nepatrný zlomek nabídky. koukni třeba na www.chronograph.com a tam si určitě vybereš. se svým požadavkem se vejdeš do cca 80usd na ebay, např.: http://shop.ebay.com/i.html?Gender=Men%252....m282&gbr=1 doporučuji vybrat hodinky s plnými články tahu (ne skládaným plecháčem), vizuálně a pocitově je to velký rozdíl. jako první automaty ti tady seiko 5 asi doporučí každý, trochu si to tady pročti .
Umiaki Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Vím, že na netu je seženu levněji, ale prostě musí být z kamenného obchodu Copak není v městě jako Ostrava prodejce takhle významné značky?
bicista Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Tady mas seznam prodejcu http://www.altro-hodinky.cz/prodejny.html
little_w Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Odesláno 10. března 2010 Vím, že na netu je seženu levněji, ale prostě musí být z kamenného obchodu Copak není v městě jako Ostrava prodejce takhle významné značky? neda mi to, musim se zeptat. proc prosim te trvas na kamennem obchode? za cenu v cihlovem obchode muzes mit u jednoho z tech eBay prodejcu urcite nejmin dvoje! a ti uvedeni prodejci jsou fakt spolehlivy, komunikuji... a za tu cenu nemuzes slapnout vedle (v tomhle jsou seiko 5 stejne jako boty od aligatora).
ramon Odesláno 7. června 2010 Nahlásit Odesláno 7. června 2010 Pánové dokážete někdo rozpoznat co to je? Někdo to teď prodává na Aukru, zde Já jsem něco takového zatím neviděl, vy ano? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se