staff972 Odesláno 5. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2009 na ciselniku byly stopy soli, ale rucky vypadaly v pohode, taky mi tu rikal, ze je schopny mi sehnat novy kalibr, ale za cenu 190euro, to uz si radeji priplatim, a sezenu nove hodinky.... ale zatim jeste cekam na vysledek zachranovani, tady jsou kouzelnici, ono se vubec rika, ze:" v africe je vsechno mozne, ale nic jiste", tak cekam na prekvapko jinak ja na odborniky pres opravy uz mel stesti nekolikrat, asi nejvic jsem byl nas..ny, kdyz jsem mel trochu vlhke casia protrek, tak jsem je nechak vycistit a pretesnit v servisu, byli opravdu super, a dokonce mi (pry) vymenili i pouzdro, no a po prvnim koupani jsem mel akvarko, tak jsem reklamoval a dostal jsem odpoved, ze jsem se s nima nemel potapet, ze na to nejsou delane(byl jsem jen na plazi....), a ze v tom stavu uz jim neni pomoci, ale jako obchodni gesto jsou mi ochotni vymenit cely modul se slevou, cena prevysovala cenu hodinek, a dalsi rozmluvy byly bez rozumneho konce...... ono je asi nejlepsi najit spolehliveho hodinare a pak uplne vsechno delat u nej, i za cenu delsi doby, ceny apod.
B.F.G. Odesláno 5. května 2009 Nahlásit Odesláno 5. května 2009 Asi se stanu hodinářem, je to takové klidné povolání a nikdo mi nic nedokáže Jednou jsem dal "hodináři" Casio DW 6600 na výměnu baterky a pak se mi do nich dostala po nabrání vody do dlaní v potoce voda. Poslal jsem je přes servis Casio v Brně na opravu(tam mi rovnou řekli, že "Tonda na rohu" by ani baterku raděj měnit neměl) a nakonec mi zdarma vyměnili modul, přetěsnili je a dali novou baterku. Takže se občas zadaří. Bohužel většinou na tu špatnou stranu. Vybrat hodináře je fakt hrozný, dával jsem na vibrograf v Brně u jedné nejmenované známé firmy Samuraje a po příchodu domu jsem zjistil, že mi pěkně poškrábali dýnko.
ramon Odesláno 5. května 2009 Nahlásit Odesláno 5. května 2009 na ciselniku byly stopy soli, ale rucky vypadaly v pohode, taky mi tu rikal, ze je schopny mi sehnat novy kalibr, ale za cenu 190euro, to uz si radeji priplatim, a sezenu nove hodinky.... ale zatim jeste cekam na vysledek zachranovani, tady jsou kouzelnici, ono se vubec rika, ze:" v africe je vsechno mozne, ale nic jiste", tak cekam na prekvapko jinak ja na odborniky pres opravy uz mel stesti nekolikrat, asi nejvic jsem byl nas..ny, kdyz jsem mel trochu vlhke casia protrek, tak jsem je nechak vycistit a pretesnit v servisu, byli opravdu super, a dokonce mi (pry) vymenili i pouzdro, no a po prvnim koupani jsem mel akvarko, tak jsem reklamoval a dostal jsem odpoved, ze jsem se s nima nemel potapet, ze na to nejsou delane(byl jsem jen na plazi....), a ze v tom stavu uz jim neni pomoci, ale jako obchodni gesto jsou mi ochotni vymenit cely modul se slevou, cena prevysovala cenu hodinek, a dalsi rozmluvy byly bez rozumneho konce...... ono je asi nejlepsi najit spolehliveho hodinare a pak uplne vsechno delat u nej, i za cenu delsi doby, ceny apod.Kup ty nejlevnější Seiko 5 jako zdroj ND.
staff972 Odesláno 6. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2009 tak jak jsem rekl, poreferuju o zachrane mych utopenych samuraju dnes jsem je vyzvedl u mistniho hodinare, hodinky jdou, stopy soli zustaly jeste trosku na ciselniku, rucky OK, zatim se zpozduji cca.15s za 12hodin , ale fungujou, nemuzou mi zajistit vodotesnost, nemaji na cem vyzkouset, ale dnes jsem si byl zaplavat a zatim bez vody ...... uvidim po potapeni, ale zatim jsem spokojeny, protoze zatim jdou, uvidim jak bydou pokracovat
chose Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Laicky bych si myslel, že jsou za vodou, aspoň, že tak ! Seřízení, přetěsnění atd. je sice otrava, ale pořád lepší, než kdyby ti řekli, ať je vyhodíš. Mimochodem, dostals nějaké potvrzení o tlakové zkoušce od toho prvního packala ?
staff972 Odesláno 6. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2009 jo dostal a zaruku na 6 mesicu tady mi potvrzeni ani zaruku nedali, ale zase na rovinu rekli
Karlos Odesláno 7. května 2009 Nahlásit Odesláno 7. května 2009 No, upřímně - možná je lepší takovéhle hodinky nějak zbytečně brzy neservisovat a neotevírat. Nebýt toho "přetěsnění pro jistotu", tak by se tohle nestalo. Já vím, je blbý o tom mluvit teď, ale trochu poučení to třeba pro mě je. Nevím odkud jsi, v Pardubicích je zkouška vodotěsnosti na počkání.
staff972 Odesláno 8. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2009 (upraveno) no ono to tady neni tak jednoduche, momentalne ziju v dakaru, a tady opravdu moc vyberu neni Upraveno 8. května 2009 uživatelem staff972
Karlos Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 aha, tak to přes Pardubice asi nepojedeš
staff972 Odesláno 8. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2009 no v brzke dobe urcite ne , ale mozna jeste letos jo, ale to te doby je urcite vyzkousim nazivo v mori, jsou tu zajimave sity v 50ti mertech
viki Odesláno 19. května 2009 Nahlásit Odesláno 19. května 2009 Mozna uz trosku ale neda mi to: Uz jsem parkrat vymachal v mori nejakou tu elektroniku (mobily, RC modely a tak). Mam pomerne dobre zkusenosti s dukladnym nekolikerym vypranim v destilovane vode. Chce to vsechno rozdelat a zalit tou destilkou, procakat, vylit a znovu. Obrovska vyhoda je, ze se odplavi sul a kdyz se to pak necha vyschnout (delam to zasadne na slunku... ;-)), tak uz nema co a jak korodovat. Toz tak.
staff972 Odesláno 19. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. května 2009 diky , budu si pamatovat pro priste jinak samuraje jsou znovu u mistniho hodinare, bo asi po tydnu se zacaly zpozdovat(cca.3min denne ) a pak se zastavovaly uplne .... zitra si pro ne jdu znova, tak se uvidi
staff972 Odesláno 26. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2009 tak hodinky jsou znovu u hodinare , znovu se zastavuji, naposledy v nich zadny problem nenasli, ale po cca.2 dnech se zastavuji, bezne v noci nebo brzo rano, tak jsem si rekl, ze to je problem rezervy, tim padem podle mne problem vlasku, ale mistni hodinar porad nenachazi problem ..... jelikoz hodinari zde jsou maji spoustu kompetenci, ale vypada to, ze na kalibr 7s25 nestaci, proto mam jeden dotaz na mistni odborniky, rad bych zkusil vymenit kalibr sam, jenze kalibr 7s25 neni zrovna moc k dispozici, proto bych jej rad nahradil 7s26 ktery je v mnoha seiko i za par korun, proto: je mozne usadit 7s26 bez problemu na misto 7s25? neni tato vymena prilis slozita? predem dekuji za pripadne odpovedi
cali Odesláno 27. května 2009 Nahlásit Odesláno 27. května 2009 ja myslim ze rozdiel je len vo venci day keby som si mal tipnut povedal by som ze to pojde zamenit... ale ruku do ohna za to nedam a ake je to zlozite? myslim ze ak mas dostatocne maly a dostatocne nemagneticky srobovacik tak by si to mohol zvladnut jedine co by ti mohlo narobit problemy je osadzovanie ruciek pri com sa da bez specializovaneho nastroja celkom lahko poskrabat cifernik aj rucky ale o rucky by som sa v tomto pripade nebal lebo su kovove-nelakovane kazdopadne hodinarovi by tato vymena nemala posobit najmensi problem
little_w Odesláno 27. května 2009 Nahlásit Odesláno 27. května 2009 jestli to chapu spravne, tak by to melo jit osadit jakymkoli kalibrem 7s25 / 7s26 / 7s35 / 7s36. rozmery by mely byt identicke, verze s sestkou na konci maji navic akorat ukazatel dne a potom uz jediny rozdil mezi dvacitkovym a tricitkovym kalibrem je v poctu kamenu. dvacitky maji 21 kamenu, tricitkove kalibry 23 kamenu. hledal jsem presne velikosti kalibru, ale bohuzel nenasel. ani seiko to nikde neuvadi.m autorizovany servis v anglii ti vymeni cely strojek za 50 liber (novy nebo repasovany), to jen pro predstavu.
neon Odesláno 27. května 2009 Nahlásit Odesláno 27. května 2009 Nechces si tam radsej namontovat rovno 6r15? keby sa tam zmestil tak to by stalo za to!!!
neon Odesláno 27. května 2009 Nahlásit Odesláno 27. května 2009 + safir a jsou to dokonaly hodinky Presne tak Keby sa to niekomu podarilo tak by som do toho isiel aj ja! Myslim ze by to nemal byt velky problem. mam pocit ze kaliber 6r15 vychadza z 7s26
staff972 Odesláno 27. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2009 chlapi zas az na takove slozitosti jsem ani nemyslel, no i kdyz ... safir by bodnul, k tomu kalibr co fachci, a indexy a rucky s barvou z lum-tec, hmm, hned bych se nechal ukecat, ale myslim, ze zatim zkusim tu vymenu kalibru s tim 6r15 by to pro me mohl byt asi trosku problem, ale pokud jsou 7s25 / 7s26 / 7s35 / 7s36 identicke, tak uz bezim na ebay jeden za levno sehnat diky vsem
chose Odesláno 27. května 2009 Nahlásit Odesláno 27. května 2009 Nechces si tam radsej namontovat rovno 6r15? keby sa tam zmestil tak to by stalo za to!!! Tuším na TZ se řešil 6r15 mod SKX, byl problém s korunkou a její osičkou. Tenhle mod už vyřešilo přímo SEIKO novými Alpinisty, ale počítám, že stejný nebo horší trabl by byl s transplantací do Samurajů.
ramon Odesláno 28. května 2009 Nahlásit Odesláno 28. května 2009 Tuším na TZ se řešil 6r15 mod SKX, byl problém s korunkou a její osičkou. Tenhle mod už vyřešilo přímo SEIKO novými Alpinisty, ale počítám, že stejný nebo horší trabl by byl s transplantací do Samurajů.Co se týče 7S26, tak do těch Samurajů musí jít, jsou ty strojky v podstatě úplně stejný, ten věnec ukazatele dne jde přinejhorším vyhodit, tady je to rozepsaný http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=19642 Co se týče 6R15, jako prdel na hrnec to nesedne, takže doma na koleně asi nee, ale slušný hodinář s trochou nářadí by si myslím poradil. Hlavně asi půjde o to, jestli je datum ve stejné vzdálenosti od středu jako díra v číselníku, a místa trnů upevnění číselníku. To by se myslím dalo zjistit. Co vím od hodinářů, tak s korunkou a hřídelkou se dá bohatě kouzlit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se