Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno
  New X-Bob napsal:
:offtopic: OT: Soudruzi, zakolísal jsem :) S.Snow mě zde vyhmátl. Omlouvám se za ideovou zvrhlost, budu zde přispívat tajným písmem, aby ON to nezjistil..

Snowe, proberem to na chalupě. Nech pivo u ledu ;)

Přijeď brzo, víš, co jsem Ti před chvílí říkal. Aby bylo ještě kam.

Odesláno (upraveno)

Vidím, že je nutný pokus, o čitelnosti se fakt nedá diskutovat. Já si myslím, že nějakou kombinací různých struktur povchů dostaneme téměř stejnou čitelnost, jako kombinací šedé a černé - asi né ze všech úhlů, ale to o té kombinaci šedá/černá platí taky.

Musím tě bobe uklidnit, rozhodně nemám v úmyslu dělat hodinky, na který musím brejlit jak kobra, abych si přečet, kolik to štimuje. Ale že nebudou zdaleka tak dobře čitelný, jak letecký, kde je čitelnost a srozumitelnost první zadání designu, to je taky jasný, že. O čitelnosti např. pod vodou (potápky!! :D :D) už vůbec nemluvím. Je to fakt víc šperk, než tool.

Jinak - podle mě ty sinny jsou černošedý, ale ty hubloty, když zapomeneme na ty barevný serepetičky, tak jsou minimálně celošedý, když ne allblack a to je to, kam mířím, když budou dost plastický a rafinovaně matno/lesklý, tak budou pod určitými dopady světla prostě čitelný - mrkněte na ty fotky!

Výsledky pokusu: Když zavřu jedno oko, čitelnost černo/černé se ještě zlepší. Taky mě to překvapilo. :D :D

Todle by mohlo dobře dopadnout!! Kromě té čitelnosti pod vodou mám ještě jeden argument pro géemtémástery - je to nejlevnější eta 2893-2, co jsem zatím na trhu zjistil - 10.500 !! To je myslím mnohem lepší poměr cena/výkon, než submarýnery.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Mě tahle myšlenka taky celkem zajímá, ale myslím si, že pro all black nemaj Oceany vhodný pouzdro a především typ lunety. Vlastně celková konstrukce je taková "salónní" (míněno pro účely "allblackování" :) ) a chtělo by to nějakej opravdu echt kus železa. Tyhle Steinhartí Suby by se svým vzhledem mohly začít nebezpečně blížit tý Kamilově plastikový imitaci. :) Podle mě je jsou Steinharty v 1 nebo 14 příspěvku mnohem vhodnější. Navíc pěknej PVD Unitas by byl takovej bonbónek navíc Ale uznávám, že GMT allblack by moh bejt nářez...

Odesláno (upraveno)

No přemejšlel jsem o tom kapinku realisticky a asi se nevyhnem kompromisům, při gmt určitě ne - datumka např. by se četla těžko, a i černočerná plochá luneta není moc užitečná...... Ona na druhou stranu je černo šedo bílá moje oblíbená kombinace barev. Taky už mám připravenou grafiku lunety. Na přání zveřejním.

takže buď se budeme muset smířit s nějakou tou šedou, nebo musíme vybrat velmi plastický model.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

cigi: hod sem ty navrhy, jsem zvedavej.

jinak me teda tohle tema zacalo zajimat az po prihozeni toho napadu na predelavku Oceanu. na cernocerny all-black asi nemam dost fantazie... nebo odvahy.

Odesláno
  cigi napsal:
No přemejšlel jsem o tom kapinku realisticky a asi se nevyhnem kompromisům, při gmt určitě ne - datumka např. by se četla těžko, a i černočerná plochá luneta není moc užitečná...... Ona na druhou stranu je černo šedo bílá moje oblíbená kombinace barev. Taky už mám připravenou grafiku lunety. Na přání zveřejním.

takže buď se budeme muset smířit s nějakou tou šedou, nebo musíme vybrat velmi plastický model.

Hele cigi, ja myslim, ze ta cernoseda kombinace by sla. Datumku muzeme vypustit. Zalezi, jestli Steinhart umi tu luminiscenci v sede nebo cerne barve. Hod sem tu lunetu a jdeme na to :thumbsup_anim:

Odesláno

Tak pratele, hlavne vy co brecite nad tim, ze jste se nezapojili do fantasticke limitky B-Uhren ve vedlejsim vlakne - tady mame moznost si udelat dalsi limitku a verim, ze stejne popularni - POTÁPKY!!!!

Po dobre zkusenosti se Steinhartem by to mohlo vyjit. Zde ve vlakne uz je nekolik smeru - All Black, klasicke Oceny a GMT.

Jak vite, tak omezeni je zachovat stavajici pouzdro - cifernik, rucky a strojek je mozno modifikovat (v ramci moznosti).

Pojdme udelat nejaky super diversky na poradnym kovovym tahu (to pouzdro Steinhart Ocean a tah jsou idealni a robustni) - treba take na bazi nejakeho slavneho historickeho modelu - Blancpain Fifty Fantoms, Omega ProPlof, Panerai, Longines Legend Diver, Doxa, atd. Tech inspiraci je spousta. Muzeme samozrejme navrhnout uplne originalni design.

Ja jsem dost zdravotne omezen, ale nekdo si to muzete vzit na starost z hlediska designu a zapracovani navrhu. Muzeme pak pozadat Kubsona, aby to domluvil - samozrejme az si vydechne - muzeme si je udelat treba k Vanocum.

Co vy na to?!?!?!?

Odesláno

Borci, nějak to už sjednoťte - je to vlákno ALL BLACK nebo limitka potápek???

Já bych pokračoval v linii ALL BLACK - fakt nejjednodušejc bych viděl cestu : 1.návrh ciferníku, 2. demontáž, obroušení stávajícího ciferníku, 3. nanesení nového (matného?) podkladu, 4. tampónový potisk (+ zaexperimentování se svítícím pigmentem do černé barvy indexů/čísel), 5. lesklý nástřik ručiček a za 6. zkompletování. Blbosti vynechávám. To všechno s PVD Steinhart Aviation. Já to stejně tak udělám, akorát kdyby nás bylo víc, tak bych se k tomu prostě dokopal dřív...

Odesláno

Když All black, tak by možná stálo za to aplikovat tritiovky trubky na indexy a packy. Černo-šedá a z ní svítí oranž a modrá - bylo by to fajne.

Odesláno (upraveno)

Milis: Chtel jsem to tady jen rozhybat, kam se to tady vyvine - jestli smerem k all black nebo potapky nebo nejaky mix. Vyrabeni ciferniku doma tamponovym tiskem je prasarna. Bude to hrozny. Nekoupim si hodinky za x tisic, abych je zmrsil samodoma potiskem. Ty uz je doma mas, tak to zkus. Navic to pouzdro Aviation je nehezké. Muj nazor.

Chose: Pouzdro je hodne podobne Rolex, ale kdyz zmenime cifernik, rucky a treba i lunetu, muzeme udelat originalni model. Tu inspiraci jsem napsal jen tak.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Nojo... nebo udělat rolex hommage nějakýho starýho modelu... bude to fejk nebo ne?

Ale držel bych se následujícího: all black, ocean, gmt

Aspoň to zkusit graficky, jak to bude vypadat celý v PVD. A luneta a indexy? Nějaká hodně tmavě šedá, aby ta luneta měla smysl... I zvuční výrobci se na all black trochu odklánějí k šedé.

Odesláno

pánové, znovu bych si dovolil otevřít téma TRITON...

podle mě jsou to hodinky na allblack celkem vhodné, navíc by jim slušel i tah (kterej maj fakt hustej) i silikon - mohlo by to bejt slušný terno

zkuste si to celý s těma šroubama představit v černým... jen ten ciferník neni plastickej a tak by tam ta šedá asi musela bejt

Odesláno

Ty Perrelety jsou parádní, ať nám jich deset za rozumnou cenu vyrobí a očíslujou :)

Trochu mi připomněly model Sarpaneva K3 Black Moon - ale to bychom museli šáhnout hluboko do kapsy :(

post-59-1242717382.jpg

Odesláno

Co udelat all-black ciselnik se sandwichem? To by IMHO znamenalo velmi dobrou citelnost, nebyla by nutna velka plasticita indexu (pac by byly propadly) a vypadalo by to cool! :)

Akorat nevim, jestli a kdo by to udelal...

• po 3 týdnech...
Odesláno

tak nevim, jestli tohle vlakno k necemu speje?

kdo to ma teda na starosti? co dat nejake konkretnejsi navrhy, jinak se k tomu budou vsichni vyjadrovat jako dosud, tj. dost hypoteticky. uz se k tomu nekdo postavte jako chlap, ne? o vlakno vedle uz je skoro na stole limitka pilotek (i kdyz se jeste dopilovavaji drobne pripominky) a tady jeste ani neni jasno, jestli to ma byt ALL BLACK nebo potapky. dle meho varianta B je rozhodne proveditelnejsi, ale uz to rozlousknete, at vim, do ceho se pridat/nepridat!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...