Patrik Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Já měl na maturitu docela štěstí. Kupodivu jsem se nejvíc bál ekonomie, ale ne proto, že bych se bál že jí neudělám (to jsem si říkal, že dřív zhasne slunce ), ale proto, že mě docela bavila a ještě spolu s jedním klukem ze třídy jsme jí měli docela na háku a s učitelama jsme si dělali co jsme chtěli - řekl bych, že jsme o tom věděli víc než oni . A tak jsem si říkal, že by to byl děsnej trapas, kdybych měl za dvě, v tomhle jsem měl nosánek tak trochu nahoru Naštěstí to dobře dopadlo, a bylo z toho 4 x 2 a 1 x 1 (z té ekonomie). O svaťáku jsem se učil vlastně jenom češtinu a stejně na houby - dostal jsem "poezie po roce 45" a nevěděl jsem lautr nic. Naštěstí sloh byl za 1 a rozbor jsem taky udělal celkem slušně, takže výsledně za 2 Z matiky jsem nematuroval - místo toho z němčiny, bez problémů za 2 a v účetnictví, které mi moc nešlo jsem si dost pomohl "kecy okolo" (udělal jsem z toho druhou maturitu z ekonomie, takže taky za 2. No a písemku z účta jsem si vytáhl jednoduché, takže taky za dva
utrejch Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Ja do dneska nechapu proc me tam nutili ctyri roky chodit, kdyz se to da naucit vsechno za tyden ...
Sam Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 (upraveno) Tak tos mohly být rád za tu trojku a za todle bych si měl dát pár facek ta 4 byla fakt opravněná Upraveno 12. května 2009 uživatelem Sam
Arthur N. Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 Ale jo, po 21 letech je to teď k úsměvu... Maturita z matematiky, strojírenství, češtiny, ruštiny a zeměpisu. Ještě mám doma schovaný papír z potítka, na kterém je u otázky "Česká poezie 40. let 20. století" napsáno pouze F.Halas - Torzo naděje. Ńa víc jsem si nedokázal vzpomenout (ta poezie...), přičemž přísedící to okomentovala slovy "To je skutečně vaše torzo naděje..." Nakonec jsem se na chytil u Ortena (přejela ho sanitka a jmenoval se jinak, tak typicky židovský jméno to bylo...ehm...) a díky dobré slohovce z toho nakonec byla lidovka, za tři. Ohrenstein jako mladík jsem ho četl při svých smutných stavech:) a pamatuji si jeho báseň Lítost dodnes (museli jsme se ji naučit na Literku) Nesmírně suché jsou dnes rty mé a je mi líto tmy pro kterou nevidíme (tak hezká lítosst to je jako když dívka která dříme neví koho si ve snu zamiluje a vzdychá tiše jako by se usmívala) a je mi líto radosti že lhalaa (to ale chvěji se a lehýnce mne mrazí mladá a svěží zima ta zima kteroou vždycky doprovází úzkost jez započíná už dávno předtím v srdcích mladých matek) Ach je mi líto nenarozeňátek že nepoznala smutek narození že zklamání a zzradu neviděla že neklopýtla na veliké zemi a do nebe se vznesla bez anděla Nesmírně suché jsou dnes rty mé a je mi líto tmy pro kterou nevidíme
Šimon Stoklasa Odesláno 12. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2009 No, já se o tom dneska bavil s kamarádem. Zjistili jsme, že ten osm let trvájící pobyt na gymplu, byl spíše dovolená
Chorche Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 můžu dát jedinou radu: až ti někdo bude říkat "už se to neuč, tohle si stejně nevytáhneš"...tak si to ještě jednou přečti
tarmi Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 já maturoval následovně: Čeština: vytáhl jsem si jedinou otázku z 25, na kterou jsem se ve svaťáku ani nepodíval, zákon schválnosti. Nicméně jsem to postavil na tom, že součástí otázky bylo dílo, které jsem četl, takže to byl spíše výklad o knížce. Matematika: Otázka rovnice nerovnice, takže pro lamy, levou zadní, jelikož nejtěžší částí otázky byla jakási primitivní kvadratická rovnice. Pamatuji se, že mě u toho tenkrát natočila místní televize a pak jsem oslňoval celkem dlouhou dobu v našem městě na kabelu Ruština: Už nevím, co jsem si vytáhl, ale tam jsem měl super profesorky a navíc jsem to uměl, takže OK. Myslím, že to bylo něco o Moskvě + nějaká literatura. Informatika: Otázka "schránka" - netušili byste, jak složité je vykládat čtvrt hodiny o ctrl+c a ctrl+v jinak slohovku před vlastní maturitou jsem dal za 2. Celkově maturita za 5 (čeština 2, jinak biče :-)) ale nahnáno před maturitou jsem měl solidně. Je to hodně o štěstí, co si člověk vytáhne a jakou náladu mají zkoušející
Jakubisko Odesláno 12. května 2009 Nahlásit Odesláno 12. května 2009 (upraveno) Neni dulezite, z ceho maturujes (napr. ja z CJ, AJ, Telekomunikace, Elektronika, Prakticka cviceni z elektroniky), ani jak odmaturujes (ja dohromady za 5 a to jsem byl prumerny dvojkar s obcasnou 4kou na vysvedceni), ale ze jsi pri maturite v klidu - tady mi napr. dopomohlo hodne to, ze jsem si den pred vlastni maturitou vzal sluzbu abych si okouknul teren predem, poznal system a prisel o tremu. A proste ze z toho nedelas vic nez to je - frasku a jakesi pomyslne vyvrcholeni postpubertalnich studii. Opravdove zapasy prijdou az na VS. Takze se do toho pust po hlave, ono to nejak dopadne a pokud jsi aspon trochu pripraveny a nebojis se mluvit, tu 4ku mas jistou Upraveno 12. května 2009 uživatelem Jakubisko
cody Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 (upraveno) Ja na maturu vzpominam rad. Jak uz zde zaznelo, pokud nejsi lempl a umis se chovat tak se to da udelat. Doufam ze to teda plati i dneska. Na SZeS z toho nejakej rok po revoluci nedelali vedu. Vysvetlil jsem presvedcive sklizen lnu vcetne popisu stroje a jeho udrzby, ackoliv jsem na one praxi vubec nebyl. Z peti nasich dilenskych oboru jsem si vytahl frezovani ozubeneho kola a v kovarne vykovat klinek do topurka, coz jsem uspesne s pomoci ucitele poprve v zivote dokazal. Pri svareni jsem plamenem spalil zidlicku, coz ucitele zajimalo vic nez muj svar atd. Veci jako nemcina, cestina apod. probehly stylem hlavne se tvarit informovane a nemit zavrenou pusu. Neboj se toho, v nejhorsim to das napodruhy:-) Upraveno 15. května 2009 uživatelem cody
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 15. května 2009 Nahlásit Odesláno 15. května 2009 můžu dát jedinou radu: až ti někdo bude říkat "už se to neuč, tohle si stejně nevytáhneš"...tak si to ještě jednou přečti Vlastní zkušenost??
hciq Odesláno 16. května 2009 Nahlásit Odesláno 16. května 2009 (upraveno) kua!!! teď sem to spočítal a já maturoval přesně před čtvrt stoletím, je to takovej první výkop do života, každej semestr je vlastně to samý, ale nikomu to už nevadí. Jako v těch hrách, vykillovat celej level a šup na bosse, zvednout exp. a valit do dalšího levelu. příhoda-nic moc... Při maturitě jsme si z kamarádem, jako velký frajeři odskočili "Na růžek" na pivko a nebejt jedný naší spolužačky, tak bychom to asi prošvihli. Z češtiny jsem dostal literaturu po pětačtyřicátým roce a díky mým tehdejším politickým názorům to profesorka raději voddrmolila místo mě, ze strachu před hrozícím průserem. Přísedící byl nějakej bolševickej funkcionář. Z ruštiny jsem "negujal posle kaníkul", ale dostal odbornou otázku "parody drevesiny, značenije". Tenkrát jsem ulítával na modelu salónního inťouše,nosil černej vohoz a kouřil fajfku. K tomu bylo samozřejmostí číst v originále Puškina, Šiškina nebo třeba Dostojevskýho. Spolu s perfektním přízvukem naučeným od mého v Rusku rodilého příbuzenstva, byla vcelku brnkačka to vokecat. Z technologie jsem dostal v podstatě tu samou otázku jako v ruštině a co jsem nevěděl mi už předtím ruštinářka řekla, jak se mě snažila vykoupat. Upraveno 16. května 2009 uživatelem hciq
farářskej Odesláno 17. května 2009 Nahlásit Odesláno 17. května 2009 Já maturitu nemám a vidím, že o hodně přicházím
Šimon Stoklasa Odesláno 18. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. května 2009 tak je to doma Základy společenských věd 4 (co si budem povídat, byl jsem mimo a ta filosofie byla náročná :-D ) Jazyk anglický 2 (Food bylo vždycky moje hobby) Dějepis 1 (revoloce v Evropě jsou fajn) Jazyk český 1 (lit. první poloviny 20.stol) 8, spokojenost Dík za podporu, učil jsem se čtyři dny a nasráno jsem měl slušně Zkušenost ale dobrá.. No, potřeboval jsem se vykecat a teď, po tom alkoholu mi to nemyslí zrovna dobře
skalis Odesláno 18. května 2009 Nahlásit Odesláno 18. května 2009 Gratuluji! Ted si uzij ty ctyrmesicni prazdniny.
Honza49 Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 Já maturoval ve 42 letech. Bolševik nepotřeboval, abych měl maturitu. Je zajímavé, že češtinářka, která mě celých 5 let dusila, tak mi nakonec u maturity dala 4, přestože jsem mluvil úplně o něčem jiném, než jsem si vytáhnul a ještě k tomu blbě. Jinak Šimone - užij si prázdnin a doufám, že jdeš na vysokou! Když to jde, tak by to byla škoda toho nevyužít!
Šimon Stoklasa Odesláno 21. května 2009 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2009 Já maturoval ve 42 letech. Bolševik nepotřeboval, abych měl maturitu. Je zajímavé, že češtinářka, která mě celých 5 let dusila, tak mi nakonec u maturity dala 4, přestože jsem mluvil úplně o něčem jiném, než jsem si vytáhnul a ještě k tomu blbě. Jinak Šimone - užij si prázdnin a doufám, že jdeš na vysokou! Když to jde, tak by to byla škoda toho nevyužít! Naštěstí jdu Dneska je to základ
mik@ Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 tak ma napadlo... Tahali ste otazky s rukou, kde ste mali svoje oblubene hodinky? Ja ich vzdy taham pravou, ale napadlo, ze v pondelok to skusim lavou, dufam, ze pomoze...
martinix Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 Lenin žil, žije a bude žít ... toť má maturitní otázka z ruštiny ... myslím že jsem s tím Leninem pak guljal v parke ...
gougy Odesláno 21. května 2009 Nahlásit Odesláno 21. května 2009 tak ma napadlo... Tahali ste otazky s rukou, kde ste mali svoje oblubene hodinky? Ja ich vzdy taham pravou, ale napadlo, ze v pondelok to skusim lavou, dufam, ze pomoze... Nejen, že to pomůže, ještě si můžeš zapamatovat historický okamžik přesně na vteřinu:):) Držím palec - kde že loňské (nebo to bylo pár desítek let?) sněhy jsou..
Hugo14 Odesláno 22. května 2009 Nahlásit Odesláno 22. května 2009 Kua to už je let, 17. Čěština: Chtěl jsem Čapka, vytáhl si husitskou literaturu Anglina: to mi bylo jedno Děják: Chtěl jsem 19 nebo 20 století, vytáhl si Karla IV a husity Matika: Pohoda, trochu jsem se pohádal s přísedícím matematikem. Nevěděk jem nějakou jednoúčelovou gometricokou poučku, tak jsem to řešil od nuly a odvodil jsem si univerzální řešení (odvodil, nikoli objevil), které jsem jim na tabuli vysmahnul. Pravda trvalo mi to o něco déle, 5 minut, s poučkou práce na 30 sekund. No a přísedící místo aby ocenil moji tvořivost, tak řekl, že toje jako bych jel z Brandýsa (kde jsme byli) do Prahy přes Mladou Boleslav. Na to jsem mu opáči, že cestu znám a že i přes Boleslav bych tam dojel. Takže ve výsledku ač matika bez chyby, tak za 2 (tehdy mě to hodně sr...). Celkově za 6 a spokojenost. V porovnání s takovou dynamikou, pérem II nebo hydrou na FSI se celá maturita zpětně jeví jako povídání s kamarádama na pískovišti...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se