Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ne, to ne, srandasystém vznikne ne použitím konkrétní značky (typu ústředny) ale tím, že se systém navrhne špatně strategicky (velmi záleží na dispozici objektu a na odpovídající volbě počtu a druhů čidel a na umístění čidel - pracují na různých fyzikálních principech a umístění je často velmi zásadní), a že se kvůli ceně minimalizuje tak, až je to na nic.

Slušný systém EZS pro rodinný domek Tě nepřijde na 100.000,- (tedy ne že by nemohl), ale obvykle vychází tak v rozmezí 25.000,- až 35.000,- Kč. Zase pak máš ale docela významnou slevu na pojištění domu. Dej si ale pozor, aby instalační firma byla v registru pojišťoven, protože po instalaci Ti musí dát protokol o provedení systému, který pojišťovna požaduje.

taktak.... :smile_anim:

Návštěvník YPO?
Odesláno
no jasně..... :) Kvalitativně,mohu-li posoudit,je ale Variant vejš.....pořád je to ale čistě můj osobní názor.

add agentura.....odkud jsi?????

jako ekšpert by si mohl vědět, že velký pes a jedovatý had v každé skříni je lepší než jablotrony,kelcomy a podobná pochybná předražená zařízení - ale to by jsi zase byl bez práce :)

Odesláno

To právě,YPO,není pravda.......kolikrát(když lezem do zahrad přes ploty) maj velký,zlý pejsky.......a pak majitel čumí,když přijdeš s hafíkem u nohy..... :lol2: "chlapi...jak jste ho ukecali???"(naběhl jsem si jen jedenkrát.....ale to byl kavkazan,to fakt nešlo )........a ti hadi jsou taky o ničem,ti si zase nevybíraj a jdou po každým...... :)

Odesláno
no jasně..... :) Kvalitativně,mohu-li posoudit,je ale Variant vejš.....pořád je to ale čistě můj osobní názor.

add agentura.....odkud jsi?????

Broumov u Náchoda"

Návštěvník YPO?
Odesláno
To právě,YPO,není pravda.......kolikrát(když lezem do zahrad přes ploty) maj velký,zlý pejsky.......a pak majitel čumí,když přijdeš s hafíkem u nohy..... :lol2: "chlapi...jak jste ho ukecali???"(naběhl jsem si jen jedenkrát.....ale to byl kavkazan,to fakt nešlo )........a ti hadi jsou taky o ničem,ti si zase nevybíraj a jdou po každým...... :)

ber to z nadhledem - něco málo o tom vím a jenom jsem chtěl upozornit Vlastimila ať to neuspěchá a pečlivě zváží komu svěří své peníze

Odesláno

Agenturu stejně pokud využiju, tak možná nějákou tu akci typu Jablotron půl rok zdarma. Mám tu totiž asi tak kilák od baráku městskou policii, kde znám všechny osobně, tak si myslím, že pokud někam pojedu trochu na delší dobu jako mě třeba čeká měsic v JAR, tak na ně přesměrovat alarm. To by kucí udělali"

Návštěvník YPO?
Odesláno

netuším co máš doma za poklady, ale běžné věci pokryje kvalitní pojištění domácnosti a zbytek skryje kvalitní trezor v ceně pochybného jablotronu x evidentně do toho nechceš cpát peníze - já bych to nehrotil a koupil nějakou ocelovou bednu na věci o které nechceš přijít a tím to zhaslo

Odesláno

Verim tomu, zes to zazil, ale pokud nekdo opravdu vi, jak psa nalezite vycvicit, tak bys neprisel s hafikem u nohy ale na noze :). A nemusel by to bejt zrovna kavkazan.

Kazdopadne dobra debata, diky. Jen prosim (ale mam uz dneska dost, tak to neber vy zlym), neslo by delat menis mnozstvi tecek a otazniku ;)?

Odesláno

4YPO - jasně.....já vím,že o tom něco víš,už tu podobná debata před časem byla.

4 Vlastimil- co vím,tak tam bejval Fénix(ale jestli tam pořád ještě je,to fakt netuším)-ti jsou slušní. Jinak,kdo je tam dál,to nevím.....takovej přehled nemám.

Add MP.....no nevím,člověče...... :huh:

Odesláno

někdy mě coby poloamatéra v tomto oboru zaráží co dokážou ti "hustý profíci". Nevím jak v bytech a domech ale ve veřejných budovách občas vídám hrozný věci. Sirény namontované doslova na dosah ruky, zapnuté kontrolky v pohybových čidlech, skříňka ústředny jen tak na zdi na vrátnici, kabely z ní vedou jen tak po zdi a tak dále. Samozřejmě alarm neochrání všechno, třeba u kostelů je obvyklá metoda bác do dveří, popadnout to co je předem vyhlídnutý plus to co přijde pod ruku a pryč.

Odesláno
Verim tomu, zes to zazil, ale pokud nekdo opravdu vi, jak psa nalezite vycvicit, tak bys neprisel s hafikem u nohy ale na noze :). A nemusel by to bejt zrovna kavkazan.

Kazdopadne dobra debata, diky. Jen prosim (ale mam uz dneska dost, tak to neber vy zlym), neslo by delat menis mnozstvi tecek a otazniku ;)?

Narovinu,pokud bude ten pes jen jeden,tak(vyjma těch kavkazanů) se domluvím(nebo zaženu) s každým :) Nevím proč,ale mne maj psi rádi.Ani ten kavkaz mne nekousl,jen srazil a profackoval packama a pak na mně stál,dokud ho páníček nesundal. A divil se,že mne nehryzl.

Neberu to ve zlém,prostě takhle píšu :)

Odesláno
někdy mě coby poloamatéra v tomto oboru zaráží co dokážou ti "hustý profíci". Nevím jak v bytech a domech ale ve veřejných budovách občas vídám hrozný věci. Sirény namontované doslova na dosah ruky, zapnuté kontrolky v pohybových čidlech, skříňka ústředny jen tak na zdi na vrátnici, kabely z ní vedou jen tak po zdi a tak dále. Samozřejmě alarm neochrání všechno, třeba u kostelů je obvyklá metoda bác do dveří, popadnout to co je předem vyhlídnutý plus to co přijde pod ruku a pryč.

jj,taky někdy čumím......na kontrolky v čidlech argumentují tím,že ho to třeba vyplaší,nic neukradne a zdrhe(stejně,jako hlasitý alarm na klávesnici)....to by se jeden pos*al......pak někam dojedeš a je to s "křížkem po funuse",jen díky takovýmhle kravinám.

Odesláno
netuším co máš doma za poklady, ale běžné věci pokryje kvalitní pojištění domácnosti a zbytek skryje kvalitní trezor v ceně pochybného jablotronu x evidentně do toho nechceš cpát peníze - já bych to nehrotil a koupil nějakou ocelovou bednu na věci o které nechceš přijít a tím to zhaslo

Tohle by nevyresilo treba pripad kdy clovek vlastni umelecka dila znacne financni i sentimentalni hodnoty. Napriklad obrazy metr krat neco do trezoru tezko das. Jiste kvalitni pojistka to pokryje, ale taky dost stoji, nicmene tu hodnotu obrazu ktery si nechal namalovat treba muj dedecek to nevyvazi. Podle mne kvalitni bezpectnostni system a dobra zasahovka je nejlepsi reseni. Sam tohle resim a zaujalo mne ze Gilius mysli, ze zasah nad deset minut je uz dlouho. Me v Lbc pri nabidce napsali zasah do 12 minut, :suicide_anim: zda se mi to dlouho, nicmene pocitam, ze to je ta "nejhorsi" varianta, :crying_anim02:

Návštěvník YPO?
Odesláno (upraveno)
Tohle by nevyresilo treba pripad kdy clovek vlastni umelecka dila znacne financni i sentimentalni hodnoty. Napriklad obrazy metr krat neco do trezoru tezko das. Jiste kvalitni pojistka to pokryje, ale taky dost stoji, nicmene tu hodnotu obrazu ktery si nechal namalovat treba muj dedecek to nevyvazi. Podle mne kvalitni bezpectnostni system a dobra zasahovka je nejlepsi reseni. Sam tohle resim a zaujalo mne ze Gilius mysli, ze zasah nad deset minut je uz dlouho. Me v Lbc pri nabidce napsali zasah do 12 minut, :suicide_anim: zda se mi to dlouho, nicmene pocitam, ze to je ta "nejhorsi" varianta, :crying_anim02:

taky jsem to napsal - "nevím co máš doma za poklady" - kvalitní pojistka stojí od 5t výše = stejný poplatek a možná menší poplatek (roční) jako dáš za napojení na PCO

Upraveno uživatelem YPO?
Odesláno

jj,pravděpodobně je to ta nejdelší varianta...zásah vyšší moci.....nebo se toho může sejít víc(a věřím,že v Praze se to rychleji nedá). Po menším městě se(v noci) nechá vejít do 6 minut,pokud se na nic nečeká,jsou sehraní lidi,kteří vědí,co mají dělat a nebojí se.....+znají trasy k objektům(respektive,vědí kde ty objekty vůbec jsou :) )

Praxe bohužel bývá mnohdy i taková,že zásahovka dojede "až poté,co je pachatel prokazatelně pryč",zase na druhou stranu,není se co divit.Nijak extra to placené není a nechat se někde zabít,či zmrzačit......krade se víc a víc,agresivita mezi lidma stoupá,někdy to fakt není sranda.

EDIT- ona ta doba dojezdu je odvislá od spousty faktorů......někde těch 12 minut může být opravdu krásnej dojezdovej čas. Potom je ale potřeb ztížit vloupání......mříže,bez.folie,venkovní bariery a podobný srandy. Abych měl čas reagovat dříve,než dojde k narušení samotného objektu. Páč 12 minut,to je strašně dlouho.....

jo..EDIT 2- ono taky jde vypozorovat,jestli je to planej poplach,nebo jestli je to "vostrý"(což už zase záleží na kvalitě EZS),takže i od toho se odvíjí následující činnost. Na plaňák nepojedu jako závodník. Když ale jedu třeba na "panik"(tíseň) někam na hernu,banku atd.,nebo na něco,co se mi "nezdá",tam na to holt trochu šlápnu.

Odesláno
jj,pravděpodobně je to ta nejdelší varianta...zásah vyšší moci.....nebo se toho může sejít víc(a věřím,že v Praze se to rychleji nedá). Po menším městě se(v noci) nechá vejít do 6 minut,pokud se na nic nečeká,jsou sehraní lidi,kteří vědí,co mají dělat a nebojí se.....+znají trasy k objektům(respektive,vědí kde ty objekty vůbec jsou :) )

Praxe bohužel bývá mnohdy i taková,že zásahovka dojede "až poté,co je pachatel prokazatelně pryč",zase na druhou stranu,není se co divit.Nijak extra to placené není a nechat se někde zabít,či zmrzačit......krade se víc a víc,agresivita mezi lidma stoupá,někdy to fakt není sranda.

EDIT- ona ta doba dojezdu je odvislá od spousty faktorů......někde těch 12 minut může být opravdu krásnej dojezdovej čas. Potom je ale potřeb ztížit vloupání......mříže,bez.folie,venkovní bariery a podobný srandy. Abych měl čas reagovat dříve,než dojde k narušení samotného objektu. Páč 12 minut,to je strašně dlouho.....

Tak to je, je třeba uvážit, že zásahovka ze zákona nemá pravomoci jiné, než každá jiná civilní osoba, nemá pravomoci k zásahu jako Policie ČR. Takže jednak zásahovka za pár korun riskuje svůj život nebo zmrzačení, jednak kriminál za případné poškození pachatele. Právníci jsou často bestie a opravdoví grázlové mají sakra dobré právníky. Takže zásahovka by měla pachatele hlavně zablokovat do příjezdu Policie ČR, nebo paralizovat a předat Policii ČR, nebo asi nejlépe donutit k útěku. Pak bývá povinností hlídací agentury objekt střežit do návratu majitele, případně uvést do stavu vylučujícího volný vstup do objektu (provizorní opravu poškozených vstupů než se dostaví majitel), což může být, je-li majitel měsíc v zahraničí a nedostupný, docela tvrdý oříšek.

Odesláno

Jo,předpokládá se znalost právního minima a o hubu to je.Je nutno jednat dle paragrafů 13,14(nutná obrana+krajní nouze) a 76(občanské zatčení). Když Ti zdrhne,je to špatný.....to raději ne. S právníkama už mám pár zkušeností....dobré i špatné.

Ke zbytku- mno,pokud majitel odjíždí mimo republiku,nebo někam pryč,měl by dodat kontaktní osoby právě pro podobné případy. Páč to střežení,než se vrátí,se mu pak naúčtuje :) (ale to záleží na smlouvě....nicméně,nevěřím,že nějaká agentura nemá tohle smluvně ošetřené). Ono se nedá až tak paušalizovat,u větších agentur(G4S,Securitas a podobné molochy) to funguje asi jinak,než u těch menších,oblastních.

Teď prošel zákon,asi budeme dělat zkoušky,jestli to vůbec můžeme dělat...hehe...teda,až se panstvo domluví na podmínkách. To bude prdel.....zase jde hlavně o prachy :(

Odesláno

Poklady doma žádný velký nejsou kromě bežných :-) ale nevěř tomu, že kvalitní pojištění to v případě odcizení pokryje. To tě ještě nevykradli, viď?

Mě tedy (musím zaklepat) také ne, ale dost mých známých z kvalitním pojištěním ano. A např. za blbé domácí kino v hodnotě okolo 80 litrů, jim pojišťovna s velkými tahanicemi vyplatila zhruba okolo půlky. A tak to je se všemi věcmi, nikdo ti nedá větší hodnotu, než ta věc v danou dobu má.

Mimochodem hodně kvalitní pojistku mám, a vem pak čert pojišťovnu, pokud dostanu např. polovičku hodnoty, ale jde mi hlavně i o bezpečnost!!

Přitelkyně je doma často sama, a i já se tam občas v noci bojím :-) dům má 25 místností a občas vydává zajímavé zvuky, to když mají duchové diskotéku. Okolo 30% vykradených domů je totiž za přítomnosti majitele a já bych nerad, aby jsme se vzbudili a nějáký maník s bejsbolkou si dával vedle mé postele kafíčko" A proto chci i ty hlasité alarmy"

Odesláno

pokud je přítelkyně doma sama,nic nezkazíš tím,když přidáš tísňové tlačítko....(budeš-li připojen na agenturu)......to bývá bezdrát,může to mít na klíčích(můžeš si domluvit heslo pro odvolání poplachu-kdyby to zmáčkla omylem).....

Pokud Tě zajímají detaily,upřesnění....klidně se ptej. Pokud to nebude nic "tajného",odpovím veřejně......intimnější informace raději přes SZ...nerad bych tu dával návody.......a ptej se klidně "na krev".....nemám problém psát narovinu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...