Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Jsou to hodinky kamaráda. Zdědil je a říká, že jsou námořnické asi před WWII. Já jsem se ještě s ničím takovým nesetkal. Hodinky jsou v ocelovém plášti s korunkou na 12. celé se zasunou do trochu většího plástě a oba pláště dosednou do sebe s korkovým těsněním. vzadu se obě části zajistí klipem. Viděl jste někdo nějaké podobné? Jsou opravdu námořnické?

První foto jsem smazal,bylo obrovské.Gilius

Upraveno uživatelem Gilius
  • Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

tohleto jsou regulérní divery z první poloviny 30. let! vzácné jak sviňa, OMEGA je teď má v reedici. tohleto jsou potápěčské hodinky ještě z doby před panerai. nedokážu si ani ve snech představit, jakou musejí mít cenu.

http://www.omega.ch/index.php?id=319&d...&no_cache=1

jestli budu mít čas, tak sem zkusím hodit scan článku, co o nich mám v omega magazinu

Upraveno uživatelem mengelis
Návštěvník Tada
Odesláno

Přesně jak píše mengelis...

No, to má někdo štěstí, co vše se mu doma povaluje... :)

Odesláno (upraveno)

Paráda! Kamarád má vystaráno o luxusní kousek do sbírky. Gratuluji :thumbsup_anim:

(a krásný rozdíl oproti dnešku - nosí se diversky minimálně 2x větší) Edit-spíše 4x :)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Ach ach! Vse bylo receno, ultra vzacnost, Omega patent, prvni diversky... a v super stavu, v tomhle stavu je snad nemaji ani v muzeu Omega... nekde na netu jsem videl fotky..jeste tdy nekdo vytahne vintage Ploprof po tatikovi a ja se pujdu projit do lesa...

Návštěvník YPO?
Odesláno
tohleto jsou regulérní divery z první poloviny 30. let! vzácné jak sviňa, OMEGA je teď má v reedici. tohleto jsou potápěčské hodinky ještě z doby před panerai. nedokážu si ani ve snech představit, jakou musejí mít cenu.

Early dive watches were often developed in response to military and professional needs. Omega SA is credited as the creator of the world's first diving watch, the Omega "Marine", introduced in 1932.

As supplier to the Royal Italian Navy, Panerai offered underwater timepieces in the 1930s, which were not only waterproof at 650 feet (200 m), but luminescent as well.

TO: Dali

... tomuhle se říká mít doma poklad - dík za pěkné fotky.

Odesláno

Díky všem za osvětu, to je paráda. Kamarádovi jsou hodinky naprosto ukradený, tak se je od něj pokusím získat, dokonce mi je sám nabízel a žádný citový vztah k nim nemá, tak uvidíme.

Odesláno
Díky všem za osvětu, to je paráda. Kamarádovi jsou hodinky naprosto ukradený, tak se je od něj pokusím získat, dokonce mi je sám nabízel a žádný citový vztah k nim nemá, tak uvidíme.

a budeš je od kamaráda chtít férově odkoupit za tržní cenu? tyhlety hodinky mají hodnotu minimálně v desítkách tisíc ?

Odesláno
a budeš je od kamaráda chtít férově odkoupit za tržní cenu? tyhlety hodinky mají hodnotu minimálně v desítkách tisíc ?

tohle už je na nich,nemyslíš??? ;)

Odesláno

Zírám na ty fotky už nějakou tu hoďku a jsem ouplně mimo - je to nádhera, jsou až neuvěřitelně zachované, parádní kousek. Že se něco takového najde v našich "vodách"? Gratulace a Dalimu přeji hodně štěstí při nákupu, ať ti vyjdou!

Odesláno

Marine s tymto tvarom vidim "na zivo" po prvy krat ale omega potom neskor vydala este niekolko hodiniek s nazvom marine (tych uz som po aukciach par videl) ale vsetky uz mali klaciku konstrukiu = tesnena bola korunka. Ale co mam tak odsledovane tak aj tie zacinaju niekde na 2K EUR a to su data omnoho novsieho dokonca quartz.....

Zberatelska cena bude za istych okolnosti celkom palka. Okolnostami myslim to, ze ani priemerny chronomagik nedokaze vacsinou tu paradu ocenit. Ale keby sa predaja zhostil nejaky renomovany aukcny dom, ktory by tomu spravil naleztu publicitu, tak by mohla cena vyletiet do zavratnych vysin. Odhadujem ze tychto hodiniek a v takomto stave, budu na svete tak desiatky kusov a preto predpokladam ze naozaj pravoverni omegisti nebudu vahat zalozit barak aby ich ziskali :)

Pokial mas doma zbytocne napriklad zlate Yachmastery tak ich s kludom vymen, kamos bude mat radost a ty na tom este stale neprerobis :)

Odesláno
Pokial mas doma zbytocne napriklad zlate Yachmastery tak ich s kludom vymen, kamos bude mat radost a ty na tom este stale neprerobis :)

já myslím, že bys neprodělal ani kdybys to vyměnil za X6 a Submarinery k tomu :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...