Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 101
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zdravim Vas, jsem tady novej a hned co jsem kouknul do vlakna o Traserech, ktere jsem si vcera objednal, jsem hledal neco o Eco-drivech, ktere jsem mel doposud na ruce nonstop 14 let.

V roce 1997 jsem koupil Citizen Eco-drive Titanium model 7870 se safirovym sklickem - vzhledem k tomu, ze hodinky prakticky nesundavam z ruky (vetsinou ani na spani) tak maji opravdu odslouzino (vecer sem dam fotku) - za celou dobu nebyly nikdy v servisu a nikdy se nezastavily - maji stale puvodni baterie - a ani je nijak extra nedobijim - proste je nosim. Co jsem ocenoval byla presnost - bezne byly za pul roku mezi zmenou casu do 30s.

Takze ted pujdou na zaslouzeny odpocinek - nevim jak jsou na tom s kvalitou ted, ale ty moje jsou opravdu naveky... ;-) Cena v roce 97 u Davida Sklare (jestli sem chodis tak zdravim) byla 6.900Kc.

Odesláno

Taky jsem zvědav, jak na tom jsou s kvalitou ty dnešní výrobky. Za 8 měsíců jsem zatím žádný problém nezaznamenal, tak uvidíme za těch 14 let :D

Odesláno

Prosím, prosím, tento příspěvěk jsem dnes psal už jinde a siwi mi asi odpoví, už mi jednou poradil, ale zde se bavíte i o přesnosti.

Manželce jsem koupil k narozeninám, které má v lednu hodinky CITIZEN EW0930-55E. 15. listopadu mi přišli a seřídil jsem je, dnes večer asi tak před hodinou jsem se na ně podíval (mám je u kamarádky, aby byly na světle) a šly o 6 minut pozadu. Buďto si s nimi někdo hrál a povytáhl korunku, nebo je to zpozdění opravdové a to bych nerozdýchal, tak jsem je dnes seřídil a za týden uvidím. Jsem zvědav.

post-20133-013738700 1324321243.jpg

Odesláno

Takze ted pujdou na zaslouzeny odpocinek - nevim jak jsou na tom s kvalitou ted, ale ty moje jsou opravdu naveky... ;-) Cena v roce 97 u Davida Sklare (jestli sem chodis tak zdravim) byla 6.900Kc.

tady slibena fotka (sken) po tech 14 letech - je videt ze se trochu uz ztraci zlaceni a jeden skrabanec na sklicku (ale za ty leta pomalu mizi), kterej jsem vyrobil skrtnutim o zed :-(

http://www.cncnet.info/galery/hodinky/citizen_po14letech.jpg

Odesláno (upraveno)

Prosím, prosím, tento příspěvěk jsem dnes psal už jinde a siwi mi asi odpoví, už mi jednou poradil, ale zde se bavíte i o přesnosti.

Manželce jsem koupil k narozeninám, které má v lednu hodinky CITIZEN EW0930-55E. 15. listopadu mi přišli a seřídil jsem je, dnes večer asi tak před hodinou jsem se na ně podíval (mám je u kamarádky, aby byly na světle) a šly o 6 minut pozadu. Buďto si s nimi někdo hrál a povytáhl korunku, nebo je to zpozdění opravdové a to bych nerozdýchal, tak jsem je dnes seřídil a za týden uvidím. Jsem zvědav.

Pokud jde o přesnost, 6 minut za měsíc je opravdu hodně a je to možné reklamovat jako závadu. Udávaná norma činí +-1s za den, tedy 30s za měsíc. U některých strojků je povolená odchylka ještě nižší. Hodinky bych nařídil a kontroloval každý den ve stejnou dobu. Ale pozor také na to, podle čeho je budeš řídit a kontrolovat! V žádném případa bych nevolil časový údaj z televize. Digitální vysílání má totiž oproti reálnému času určitou odchylku. To by samo o sobě nevadilo, kdyby ovšem tato odchylka nebyla každý den jiná. V praxi bys tedy nepoznal, jestli se ti zpozdily hodinky nebo televize. K tomuto účelu je nejvhodnější ANALOGOVÉ rozhlasové vysílání Českého rozhlasu, třeba stanice Radiožurnál. Pár minut před celou hodinou nech dojít vteřinovku na 12ku, vytáhni korunku, seřiď čas a počkej na časové znamení. Korunku zatlač při posledním (4.) pípnutí, které značí 00 sekund z nové minuty. Pokud by byl strojek absolutně přesný, vteřinovka by následující den ve stejnou dobu skočila při 4. pípnutí na 12ku. Jestliže se bude pozdit nebo předcházet o více než sekundu, neváhal bych s reklamací.

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno

Pokud jde o přesnost, 6 minut za měsíc je opravdu hodně a je to možné reklamovat jako závadu. Udávaná norma činí +-1s za den, tedy 30s za měsíc. U některých strojků je povolená odchylka ještě nižší. Hodinky bych nařídil a kontroloval každý den ve stejnou dobu. Ale pozor také na to, podle čeho je budeš řídit a kontrolovat! V žádném případa bych nevolil časový údaj z televize. Digitální vysílání má totiž oproti reálnému času určitou odchylku. To by samo o sobě nevadilo, kdyby ovšem tato odchylka nebyla každý den jiná. V praxi bys tedy nepoznal, jestli se ti zpozdily hodinky nebo televize. K tomuto účelu je nejvhodnější ANALOGOVÉ rozhlasové vysílání Českého rozhlasu, třeba stanice Radiožurnál. Pár minut před celou hodinou nech dojít vteřinovku na 12ku, vytáhni korunku, seřiď čas a počkej na časové znamení. Korunku zatlač při posledním (4.) pípnutí, které značí 00 sekund z nové minuty. Pokud by byl strojek absolutně přesný, vteřinovka by následující den ve stejnou dobu skočila při 4. pípnutí na 12ku. Jestliže se bude pozdit nebo předcházet o více než sekundu, neváhal bych s reklamací.

Dekuju, seridil jsem je podle mych promasteru radio-control. Vcera jsem je seridil, tak pak dam vedet, jsk to dopadlo. Jsou to damske perfektni hodinky, tak to by byla opravdu smula. Zatim cusik.
Odesláno

K tomuto účelu je nejvhodnější ANALOGOVÉ rozhlasové vysílání Českého rozhlasu, třeba stanice Radiožurnál.

Bohužel jsem se už párkrát přesvědčil,že už ani toto není pravda.Já to kontroluji na mobilu,asi to nebude na vteřinu přesně,ale je to konstantní a o to jde.

Odesláno

Bohužel jsem se už párkrát přesvědčil,že už ani toto není pravda.Já to kontroluji na mobilu,asi to nebude na vteřinu přesně,ale je to konstantní a o to jde.

Jak to? Můžeš to trochu rozvést?

Odesláno

Radiožurnál poslouchám pravidelně každý den a když je časové znamení,tak ze zvyku juknu na hodinky.Jelikož mi dělají asi tři vteřiny do mínusu denně,tak se dá říci,že jdou skoro přesně,protože tuto diferenci hravě dohoním v noci.Vše kontroluji na mobilu,který nebude jistě nejpřesnější,ale vzhledem k dlouhodobému srovnání-hodinky/mobil/Radiožurnál,vidím,že je to konstantní.Už teď vím,že můj mobil je asi o dvě vteřiny"rychlejší"než Radiožurnál a to je také konstantní.Někdy se však při časovém znamení rozchází mé hodinky s Radiožurnálem v řádu celých vteřin,nebo někdy dokonce desítek vteřin.Jelikož mi to nikdy nedá,tak v takové chvíli sáhnu po mobilu a vidím že rozdíl je takový,který odpovídá běžné nepřesnosti mých hodinek,nikoliv však o tolik,kolik hlásí rádio.Další časové znamení je už obvykle v pořádku.Vysvětluji si to tím,že se prostě během dne do určitých vysílacích intervalů nevejdou a tak to trochu"přibrzdí"a zahlásí s křížkem po funuse.On nikdo nic nepozná a v hlavních zpravodajských časech si to ohlídají.

Nejsem sledovací maniak,dá se říci,že je mi to i celkem jedno-to bych si místo automatů pořídil RC,ale těší mne,když ta spousta malinkatých koleček pracuje s takovou přesností a já to jen pozoruju.

Odesláno

Jo, to je zvláštní. Jám mám hodinky řízené rádiem, ale nikdy jsem se nesetkal s tím, že by Radiožurnál odvysílal časové znamení jinak, než by měl. Když jsem ještě měl hodinky neřízené rádiem, jejich přesnost jsem sledoval mnohem častěji než nyní. A ani tehdy jsem žádnou odchylku nikdy nezaznamenal.

Odesláno

Jde o to,jak často ten Radiožurnál posloucháš a jestli to pokaždé kontroluješ.Samozřejmě se to neděje běžně,spíše výjimečně,ale vzhledem k tomu,že ho poslouchám v autě i v práci,tak mám hodně velkou šanci na to narazit a věř,že se mi to opravdu už několikrát stalo.Stoprocentně jistý Radiožurnál určitě není.Rekord,co jsem zaznamenal bylo asi minutu a půl.To už jsem se lekl,že se mi úplně zbláznily hodinky.

Odesláno

Potvrzuji, mam druhe radiem rizene orloje a radiozurnal vzdy na sekundu. Posledni dlouhe pipnuti a vterinovka padne na 12. Treba radio F1, tak tam je presnost +- i pul minuty.

Odesláno (upraveno)

Kluci,opět připomenu,že netvrdím,že je to běžné,ale stát se to může a už se to také stalo,kolikrát nevím,ale mně několikrát.V porovnání s jinými se pořád jedná o jeden z nejdůvěryhodnějších běžně dostupných zdrojů.Teletext je úplně mrtvý a některé internetové"atomové"hodiny také.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odesláno

No, jak říkám. Podle Radiožurnálu (dříve Hvězdy) hodinky seřizuju a kontroluju už víc jak 25 let a zatím nikdy žádná takováhle odchylka.n Znamení na soukromých rádiích jsem vážně nikdy nebral. U nich minuta sem, minuta tam - žádná míra.

Odesláno

Kluci,opět připomenu,že netvrdím,že je to běžné,ale stát se to může a už se to také stalo,kolikrát nevím,ale mě několikrát.V porovnání s jinými se pořád jedná o jeden z nejdůvěryhodnějších běžně dostupných zdrojů.Teletext je úplně mrtvý a některé internetové"atomové"hodiny také.

To souhlasím. Televize odpadla vlivem digitalizace a po internetu - než to proleze všemi servery a dráty - to snad ani přesné být nemůže. Už před lety mě napadlo, jak budeme seřizovat a hlavně kontrolovat přesnost hodinek, až zdigitalizují i rozhlas. Pak asi zbude jenom ten rádiový časový signál :-(

Odesláno

Už před lety mě napadlo, jak budeme seřizovat a hlavně kontrolovat přesnost hodinek, až zdigitalizují i rozhlas.

Ty budeš věřit Eco-Drive a já Tobě.Posted Image

A možná přijde doba,že zase budeme vzhlížet k obloze.

Odesláno

Ty budeš věřit Eco-Drive a já Tobě.Posted Image

A možná přijde doba,že zase budeme vzhlížet k obloze.

No, aby ses nespletl :D Ta obloha bude nakonec asi nejspolehlivější. Dost mě překvapuje, jak málo lidí problematika přesného času zajímá.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...