Trňák Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Budeme asi polemizovat hodně dlouho, co už je vyrobeno v Česku a co ne . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 (upraveno) Já mám přes 100 primek a všechny jsou od roku 1957 až do roku 2008 vyrobeny v česku, já nevím, kde tady může být spor či polemika, fakt nevím. To už může vadit, že ocel je třeba ze švédska, pigment do tiskařský barvy z austrálie nebo já nevím. Je jasný, že majitelé panerai si primky dělat nenechají, ti si kupují panerai, protože jsou to paneraie, tak to má být. To je hodně nesmyslná otázka, safi. To je jako by ses zeptal řekněme mě na večeři, co ji platí prim ve violinu, jestli bych si radši koupil umaštěný pašovaný provařený pamy s unitáskem, co se jich po prodejních sekcích v celým světe válí tuny (aby byl ten touženej flame..) Co bys asi slyšel ? Co by pocítila tvoje líc ? (a to mám pam spořič na monitoru - ale pssst! ) Ono taky přečtěte si tu cílovou skupinu, že. Lautr hejli, jak nás nazýváte. To soudní rozhodnutí bohužel zas tak od věci není, když si někdo alspoň přečte to, co už tady o tom sporu bylo napsáno. Přidat do toho článku to video supráckýho kalibru bylo asi dóóóst drahý :D Upraveno 15. června 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 To soudní rozhodnutí bohužel zas tak od věci není, když si někdo alspoň přečte to, co už tady o tom sporu bylo napsáno. Ahoj. Nevím o tom případu nic. To je svatá pravda. Ale rozum a dosavadní životní zkušenosti mi říkají, že "značka", ochranná známka nebo cokoliv takového může být jen jedna stejného jména v každé zemi (kde byla zaregistrována). To, že soudy u nás pracují "divně" je holt realita dnešních dnů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 To soudní rozhodnutí bohužel zas tak od věci není, když si někdo alspoň přečte to, co už tady o tom sporu bylo napsáno. Ahoj. Nevím o tom případu nic. To je svatá pravda. Ale rozum a dosavadní životní zkušenosti mi říkají, že "značka", ochranná známka nebo cokoliv takového může být jen jedna stejného jména v každé zemi (kde byla zaregistrována). To, že soudy u nás pracují "divně" je holt realita dnešních dnů. nemusi to tak byt vzdy. viz priklad Figaro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Honzo, proboha nezlob se, ale nejsi v bruselu, přečti si tu historii, je to opravdu historický, zapeklitý a hlavně plichtový případ - nechtěl bych ho rozhodovat, kromě případu, že bych byl fanoušek jedné strany jak naštěstí jsem, nebo podplacenej, jak bohužel nejsem, nevím, jak bych to rozsek !! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 (upraveno) Honzo, proboha nezlob se, ale nejsi v bruselu, přečti si tu historii, je to opravdu historický, zapeklitý a hlavně plichtový případ - nechtěl bych ho rozhodovat, kromě případu, že bych byl fanoušek jedné strany jak naštěstí jsem, nebo podplacenej, jak bohužel nejsem, nevím, jak bych to rozsek !! Nechci nikoho provokovat nebo poučovat, to opravdu ne !!! Tohle fórum má být zábava a ne opruz. Takže OK. Já si to jdu přečíst. Nemám právnické vzdělání, jsem stavař. Podle mě ale soudce, který neumí rozhodnout, co je PETRA a co PAVLA dělá svojí práci špatně. Tak jako jsou špatný pekaři, stavaři, doktoři ...., jsou i špatný soudci. Leda by to se zančkou PRIM, bylo jako s bavorskou (tuším bílou) klobásou. O té nedávno soud v Německu rozhodl, že nikomu ten název "nepatří", tudíž každý řezník v Německu může vyrábět bavorskou klobásu !!! TO cigi : Poraď prosím odkaz, kde se o té kauze píše. Jsem líný a nechce se mi to hledat. Děkuji H Upraveno 15. června 2009 uživatelem honza71 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Sice nevim, co to ma byt, ale je to nove, tak pokud to nekdo prehledl: http://www.prim.cz/novinky/inspirovano-casem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 mno.. tohle jde mimo mně, tenhle moderní design.. ale hlavně si myslím, že vzhledem k tomu, že tam ta nostalgie už se dá narvat opravdu stěží, tak si myslím, že je to neprodejné... za eltoňácké ceny... ale jak říkám, tyhle "moderní" hodinky jdou mimo mně a tak se mohu plést.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 me se libi ty skodovacke primky, ktere se opravdu povedly - nostalgie je tam podle meho v tom ciferniku, ktery se odkazuje na autohodiny. U tech damskych zase vidim "linku" na damske s atypickym uchycenim nozicek.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 mno.. tohle jde mimo mně, tenhle moderní design.. ale hlavně si myslím, že vzhledem k tomu, že tam ta nostalgie už se dá narvat opravdu stěží, tak si myslím, že je to neprodejné... za eltoňácké ceny... ale jak říkám, tyhle "moderní" hodinky jdou mimo mně a tak se mohu plést.... chtel jsem napsat neco podobneho, potom jsem usoudil, ze to nestoji ani za prispevek. ale kdyz uz to Onion napsal, tak se pridam. tyhle designove hratky si muze dovolit renomovana znacka, ne Prim. inovace spociva i ve vlastnim vyvoji, nejen v zabaleni stareho (i kdyz na tu dobu dobreho) strojku do modernejsiho kabatu. tudy cesta nevede. a jak uz bylo receno milionkrat, Prim ma neskutecnou vyhodu v tom, ze existuji magori (tim myslim i sebe, protoze dvoje Primky mam), kteri do toho z nostalgie jeste investuji. ale jako krok spravnym smerem to nevidim. nebo abych to prelozil do osobni roviny: ani za jeden z prezentovanych typu bych nebyl ochoten utratit jedinou korunu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Jinak jsem ale rád, že Elton se pustil do, alespoň nějakého, PR.. alespoň, pokud za tři - pět roků usilovné práce, nebudu se svým soliterem na ruce působit na lidi jako trubka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 (upraveno) Mě tenhle "IKEA" design moc nebere. Je to jednoduchý, tak tomu dáme přídomek "designově čisté". Že se to HLAVNĚ jednoduše a nízkonákladově vyrábí to už jaksi nezmíníme. To platí obecně pro všechny druhy umění a designu, kde umělec něco odflákne a hned je to "svěží vánek v umění" nebo dokonce "rozčeření zatuchlých vod". edit: ať se radši všichni zaměří na kvalitu, detail a ne na design. Když třeba srovnám původní Orlík s jeho LE reedicí, tak je co dohánět. Že Prim dneska umí precizní a do detailu pěkně zpracovaný hodinky jsem viděl na srazu v podobě Serfikových pavouků. Upraveno 15. června 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 (upraveno) Osobně si myslím, že už bylo na čase dát prostor designerům, to je prostě to, co mají český firmy dělat a prim za to jednoznačně zaslouží pochvalu, velkou. Druhá věc je, jak se toho zhostili ti designéři. Spíš doporučuju přenést to do separé vlákna, tohle zaslouží detailnější rozbor, než jeden PR článek z GP kalibrem. Základem myslím bylo zadání hodinek prim, tedy jejich vytvalé hodiny minuty vteřiny datum na 3 25 a půl linky. Takže nelze očekávat nic moc komplikovanýho, že, vlastně jen hru s pouzdrem a tam se těžko jen tak za pár dní vymyslí. Osobně mám za to, že je to spíš promo akce, než nějaký konceptuální experiment, výsledky opravdu vypadají spíš jako studenstké práce, než jako návrh pro realizaci, ten rozdíl oproti těm škodováckým, což byla normální zakázka, tam je. Obecně musím říct, že to, co mě udivuje, je stále se rozšiřující propast mezi tzv. dizajnérskými hodinkami a těmi nedizajnérskými, to ale nepostihuje jen prim, ale celou branži, dokonce jsou ty dizajnérské vlastní sekce. Není to ulítlý? Aby dizajnéři nedopaldi jak např. moderní architekti, malíři nebo vážní hudebníci - naprostým odtržením od obecné estetiky. Jinak ale lze říct, že takhle vypadá český současný design střední generace, nebo to, co se za něj považuje, jména tam jsou. Zajímá mě váš názor. Upraveno 15. června 2009 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 (upraveno) Mno, jelikož některé protagonisty znám osobně, tak se zdržím komentářů k jejich kreativitě. Po cca dvou letech co se z větší části zabývám tímto designem, jen pro své potěšení a relax, musím konstatovat, že navrhnout opravdu pěkné hodinky zdaleka není to samé jako design záchodovýho prkýnka. Upraveno 15. června 2009 uživatelem hciq Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Mno, jelikož některé protagonisty znám osobně, tak se zdržím komentářů k jejich kreativitě. Po cca dvou letech co se z větší části zabývám tímto designem, jen pro své potěšení a relax, musím konstatovat, že navrhnout opravdu pěkné hodinky zdaleka není to samé jako design záchodovýho prkýnka. mohl bys to pro me, neznaleho, trochu rozvest? jak ses zabyval "timto" designem, smim-li se ptat? urcite by me to zajimalo. rozhodne praci designeru nepodcenuji, ale to PDFko fakt duvody k pochvale nedava. tak kdybys tady mohl postnout svuj design jaksi mimo soutez, rad bych se podival. horsi nez ty uvedene "odborne prace "to nebude, navic jak pozoruju tvoje prispevky, tak se rozhazet nenechas... podel se a nenech se prosit! ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 musím konstatovat, že navrhnout opravdu pěkné hodinky zdaleka není to samé jako design záchodovýho prkýnka. Tak to určitě nikdo netvrdí a i když se mi úplně některé tvoje práce nelíbily, tak to ale neznamená, že bych tvrdil (stejně jako u tady těch prací) že bych to zvládnul lépe... stejně jako netvrdím, že Jaguar X-Type je srxxka protože bych ho navrhnul lépe... ale xxačka to prostě je :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Je par modelov novodobeho primu ktore by som na ruke urcite zniesol ale pravda je ze su to (asi okrem sport 41) vsetko viac menej remaky byvalych modelov a teda designovych kopii omegy, rolad a pod. Takze po nejakych vlastnych designovych pocinoch kolekcia primu vola uz dlhu dobu. Bohuzial ani jeden nacrt v tom pdf nie je moj salok kavy. Sport 41 je podla mna designovy skor krok spravnym smerom (asi jediny o ktorom viem). Tieto lietajuce taniere s korunkou ma proste nechavaju chladnym. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 mohl bys to pro me, neznaleho, trochu rozvest? jak ses zabyval "timto" designem, smim-li se ptat? urcite by me to zajimalo. rozhodne praci designeru nepodcenuji, ale to PDFko fakt duvody k pochvale nedava. tak kdybys tady mohl postnout svuj design jaksi mimo soutez, rad bych se podival. horsi nez ty uvedene "odborne prace "to nebude, navic jak pozoruju tvoje prispevky, tak se rozhazet nenechas... podel se a nenech se prosit! ;-) svejma věcma jsem to tady už zaneřádil dost, pokud se ti nechce hledat, poslal jsem ti link jako SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 svejma věcma jsem to tady už zaneřádil dost, pokud se ti nechce hledat, poslal jsem ti link jako SZ diky, odpoved v SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan socka Odesláno 15. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2009 Na kolekci "nových" hodinek Prim čekám co jsem tady. Věčná recyklace komunistických sraček mi leze krkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se