Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Podle mě má prim modernější stroje, než např. nomos, protože je koupil o pár let později, to se mi zdá prostě přirozené, jestli jsi safi na svých návštěvách továren získal jiné informace, tak je napiš.

Nomos nedavno rozsiroval a nakupoval nove stroje. Budou zhruba stejneho data jako ty primacke odhaduji.

A tvrdit, že někdo je blb lhář nebo idiot proto, že nezveřejňuje fotky všech svých zakázkových výrobků, může opravdu jen idiot a blb.

Tvrdit, ze forum neakceptuje png a proto bude treba fotky nafotit znovu je ale mystifikace nejhrubsiho zrna... Podobnymi oznacenimi jsem ale nikoho netituloval (to nemam zapotrebi).

• Odpovědi 153
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Podle mě má prim modernější stroje, než např. nomos, protože je koupil o pár let později, to se mi zdá prostě přirozené, jestli jsi safi na svých návštěvách továren získal jiné informace, tak je napiš.

Já nevím, jak někoho může naštvat, že když třebas já potřebuju hodinky, zavolám primovi a individuálně řešíme, jak na to. Jako když potřebuju třeba dveře, nebo kuchyň, zavolám svýmu truhláři, co je na tom k naštvání, když košili, krejčímu ? A tvrdit, že někdo je blb lhář nebo idiot proto, že nezveřejňuje fotky všech svých zakázkových výrobků, může opravdu jen idiot a blb.

Jasně, hlavně když napíše trotlovinu o png formatu, to jistě může hodnotit jen cituji "idiot a blb"...

A poslední zveřejněná fotografie z výroby je taktéž luxusní :thumbsup_anim:

Zatím je to kombinace alchymistické dílny z Císařova pekaře a císařových nových šatů...

Odesláno (upraveno)

skalis - tys ta hrubá slova samosebou nenapsal, citoval jsem jiný formáty, buď v klidu. :D

Tak to je pro mě nová informace, že i nomos kupoval fungl nové stroje - v tom případě se můžeme podívat na foto od safiho z nomosu a tak podobně to bude vypadat i v primu (až ukliděj :)), očekával bych (jako laik), že výrobců takových strojů nebude moc a vizuálně se od sebe tolik neliší. Nebo jo ? Nebo zase chce safi a hciq naznačit, že prim ty stroje nekoupil ?

O formátech png nemám ani tušení, ale nazvat kvůli tomu, že neumí ten formát dát na forum, o kterým taky nic nevím, někoho blbem, idiotem a lhářem, to je úroveň chronomagu, ne moje. A opravdu nevím, co je na tom prodávání zlatého prdu, dokonce to nesouvisí ani s hodinkama, natož s primkama.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

cigi: omlouvám se že jsem tak vypěnil a použil hrubší výrazy, ale tohle mi opravdu hnulo žlučí... Nejsem odpůrce "Elton Primu" z přesvědčení (i když Elton usilovně pracuje na tom abych se jím stal), sám mám doma jedny Igeny a mám je rád. Ale čeho je moc, toho je moc...

Elton se na jednu stranu snaží o reklamu a vypouští do světa mnohoslibné PR skvosty, ale pak přijít s tím že "Fotek je tak málo i proto, že nebylo moc času na profi nafocení hodinek. Krom toho, u hodinek z drahých kovů je velmi riskantní je fotit před tím, než je vezme do ruky poprvé jejich majitel." je naprostý blábol a nesmysl. Za těch pár měsíců co kusovky vyrábějí si nenašli čas na pár fotek??? Co je riskantního na tom to zdokumentovat? Ony se ty "drahé kovy" snad focením poškodí? Nebo jim fotka snad "ukradne duši"? To jsou výmluvo-žvásty jak od desetiletého dítěte...

Nikdo nechce a ani nečeká, že budou pouštět do světa fotky zakázkového výrobku před jeho předáním majiteli. Dokonce se může i stát že někdo si přímo vyžádá, aby u jeho zakázkových hodinek nebyly zveřejněny fotky (ale to bude zřejmě nepravděpodobné - a i kdyby, tak prostě uvedu že zákazník si nepřál zveřejnění svých hodinek a basta), ale tahle formulace svědčí jen o neschopnosti, nebo záměrné dezinformaci (čemuž se u nás říká: "lže jako když tiskne").

A toto: "Dnes jsem se kupříkladu snažil sem nahrát fotky hodinek, které jsme vyrobili v originálním designu pro Škoda Auto a také pro ČEZ. Bohužel fórum neumí zpracovat formát png. Zkusím ale hodinky, alespoň amatérsky nafotit znovu a fotky sem dát." je podle mne další názorný příklad svědčící o neschopnosti, nebo záměrné dezinformaci...

A tak se ptám: jsou v Eltonu tak neschopní, nebo z nás (potenciálních zákazníků a třeba i jen fandů značky Prim) jen dělají hlupáky???

Fuj, to je hnus, velebnosti...

Odesláno
O formátech png nemám ani tušení, ale nazvat kvůli tomu, že neumí ten formát dát na forum, o kterým taky nic nevím, někoho blbem, idiotem a lhářem, to je úroveň chronomagu, ne moje.

Ale argumentovat tim proti skutecnosti, ze nejsou ty fotky, lhanim opravdu zavani. Resp. spolu s tim dodatkem, ze se je pokusi "amatersky" nafotit znovu. Dnes i skoro kazde desetilete dite vi, ze staci otevrit png fotku v libovolnem grafickem editoru a prekonvertovat ji do formatu akceptovaneho platformou fora. Tou vetou se u mne osobne Prim docela shodil. Maji se panove o PR jeste dost co ucit. Ale jsem rad, ze na to konecne maji nejakeho cloveka a nebudou marketing lepit na kolene (snad).

A k fotkam seriovych hodinek, ktere chybi na webu: Preci muzou alokovat nejaky kapital do investice v podobe vyroby byt jen jedineho kusu od kazdeho modelu. Nejen kvuli fotkam, ale i pro potencialni zakazniky. Aby Prim pri osobni prezentaci produktoveho portfolia nemel u zakaznika poloprazdny kufrik...

Odesláno

Co se týká focení hodinek tak jsem při své práci pro jeden časopis dostal na focení hodinky s cenovkou 5 000 000 Kč,- (slovy: pětmilionů) .. byla to klenotnická práce jednoho pána z Amsterdamu.... drahý kov posetý blýskavými šutříky... jejich potencionální kupec ještě ani neexistoval.. a přesto prošly rukama šéfredaktora, majitele firmy, přes moje pazoury do fotostudia apak tou samou cestou zpět :) Pak je ohmatalo zřejmě v Amstru několik prodavačů a několik potencionálních klientů.... a na primky ani ruka sáhnout nemůže? Zvláštní... asi to je jitrnice jakou svět neviděl :)

Odesláno

pokud si chcete udelat predstavu jak vypada "jednou z nejmodernějších hodinářských továren na světě" staci se podivat na youtube a vyhledat video o PP kde je pohled do vyroby, stejne tak JLC a jeho 1000hodinovem testovani (mylsim, ze vida z dilny jsou i na jejich ofiko webu) a tak muzeme pokracovat dal. to jsou jedny z nejmodernejsich tovaren. do tech ma Prim daleko. schvalne jestli nekdy vubec ukazou ty nove super nejmodernejsi stroje.

Odesláno (upraveno)

Osobně nevím, proč si ty fotky seriových a limitek na web nepověsej. U soliterů to chápu, naprostá diskrétnost je žádaná a součástí imidže (taky mám zakázáno zveřejňovat fotky svých zázraků, mnohdy dokonce ve smlouvě pod drakonickou pokutou - a to to nejsou osobní věci). Je mi to divný u těch seriových modelů, dokonce je to tak, že když chci koupit nějaký primky, prim mi fotky seriové produkce posílá mailem.

Obávám se, že je to tím, že jako cyber to nafotit prostě nikdo neumí :).

Taky si musíme uvědomit, že jsou ímrvére v prodlení s termíny, neboť je o primky masivní rostoucí zájem, takže čekat ještě na focení (taková seance fotografa jmenovaného kalibru není za babku a hodilo by se tedy nafotit toho víc) by majitele opravdu napružilo - myslím, že logistický problém to je.

marjá, mít nové hoďky za pět mega, co předtím ohmatal kdekdo - brrr, to taky není moje úroveň.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)
Osobně nevím, proč si ty fotky seriových a limitek na web nepověsej. U soliterů to chápu, naprostá diskrétnost je žádaná a součástí imidže (taky mám zakázáno zveřejňovat fotky svých zázraků, mnohdy dokonce ve smlouvě pod drakonickou pokutou - a to to nejsou osobní věci). Je mi to divný u těch seriových modelů, dokonce je to tak, že když chci koupit nějaký primky, prim mi fotky seriové produkce posílá mailem.

Taky si musíme uvědomit, že jsou ímrvére v prodlení s termíny, neboť je o primky masivní rostoucí zájem, takže čekat ještě na focení (taková seance fotografa jmenovaného kalibru není za babku a hodilo by se tedy nafotit toho víc) by majitele opravdu napružilo - myslím, že logistický problém to je.

marjá, mít nové hoďky za pět mega, co předtím ohmatal kdekdo - brrr, to taky není moje úroveň.

ty, cigi, tohle uz ale varis z vody! sikovnej fotograf vyfoti hodinky za... no at nezeru, dejme tomu "par hodin"! pri znamych skluzech primu je rozdil par hodin nejen zanedbatelny, proste zadny! tech par hodin prim urcite nekolikrat promrha jinak. ja tam mam ted sporty II na renovaci, ale vazne neverim tomu, ze se jim bude nekdo venovat "3-6 mesicu" dnem i noci. s novou vyrobou je to zrovna tak.

pouzit foceni hodinek jako vymluvu toho, proc vlastne ono foceni nemuze byti provedeno, to je dost zvrhla logika.

jinak jsem na tom asi jako harry - nejsem odpurce, ale nekdo (mr. prim) se ho ze mne snazi udelat.

EDIT: oprava

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno
U soliterů to chápu, naprostá diskrétnost je žádaná a součástí imidže

Jasna vec, o tomhle musi rozhodnout konkretni zakaznik.

Vidim, cigi, nadsazku, lec v tomhle pripade vtipu postrada. Prim se prezentuje jako premiova znacka, hodinky udelat umi, ale bez fotek tohle proste nejde.

(taková seance fotografa jmenovaného kalibru není za babku a hodilo by se tedy nafotit toho víc) by majitele opravdu napružilo - myslím, že logistický problém to je.

Nepohybuju se sice v branzi profi fotografu, ale nejake zkusenosti presto mam. Myslim, ze za par desitek eurokorun za fotografii (prosim, bez flame) slusneho fotografa se zkusenostmi sezenou a ve vysledku to nebude nezaplatitelna cena. Znacku tvori hlavne prezentace (to holt stoji penize). A ta se bez fotek dela spatne, nic naplat.

Odesláno

myslím, že je to spíš nad úroveň mou i tvou... .) finanční úroveň:)

Odesláno

Problém to není... ve studiu jsem prožil desítky, stovky hodin při focení drahých, soliterních nesmyslů ... Prostě to jen stojí nějakou korunu a to už je nad rámec co je ochoten Elton do jména Prim investovat a tím pádem i budovat značku... Dneska už má lepší stránky a fotky nejspíš snad i instalatér v ulici na rohu .... Asi se ten instalater nemá za co stydět a může svou práci ukazovat :)

Odesláno (upraveno)
Ach jo. Tohle bych necekal. Nechapu problem ve foceni jeste nepredanych hodinek. Rozumim tomu, ze ty fotky pred tim nelze zverejnit, ale tohle... A hlaska o neakceptaci png, ta tomu nasadila korunu :sad01_anim:

To je úlná blbost. V posledním měsíci jsem fotil několikrát hodinky v ceně 500 000 a výš - Hublot, GO Tourbillon ze zlata (cca 2,5 mil. CZK) a nikdo neměl s focením probém. A to je už trošku vyšší liga než Prim :thumbsup_anim:

Na netu jsou desítky free konvertorů png do jpg. Takže trošku nechápu argumentaci. Spíše než o zmíněných dvou problémech je to o divné mediální politice Primu.

Každopádně nekompetentní argumenty, zde uváděné mě natolik nabily emoční energií, že mám námět na další článek. Stejně jako si oprávněnou kritiku zasloužila "zaručená" tisková zpráva serveru hodinky.cz (od Patrika Zandla alias chronomag), stejný článek si zaslouží i PR materiály Primu.

Článek vyjde do konce příštího týdne.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno (upraveno)

Já nevím, jak někoho může naštvat, že když třebas já potřebuju hodinky, zavolám primovi a individuálně řešíme, jak na to. Jako když potřebuju třeba dveře, nebo kuchyň, zavolám svýmu truhláři, co je na tom k naštvání, když košili, krejčímu ? A tvrdit, že někdo je blb lhář nebo idiot proto, že nezveřejňuje fotky všech svých zakázkových výrobků, může opravdu jen idiot a blb.

Moderní fabrika neznamená jenom moderní stroje :thumbsup_anim: Když porovnám přístup GO a Primu, tak to je nebe a dudy. GO tě pustí do své továrny, dostaneš jakoukoliv fotku chceš, reakce na odpovědi jsou velmi rychlé. Kolegové z Primu nejsou schopni na email odpovědět dříve jak za tři měsíce a na telefony se jim člověk nedovolá. Skoro začínám mít pocit, že kromě prezentace PRIMu nikde neexistuje žádná továrna a žádní lidé. Ani po půl roce komunikace se mi nepodařilo domluvit návštěvu továrny :thumbsup_anim:

Ostatně - i název manufacture Prim používá neoprávněně - hodinářský slovník definuje hodinářskou manufakturu jako továrnu, která si vyrábí své vlastní kalibry. Což Prim minimálně donedávna nedělal. I v případě většiny zveřejněných solitérů se jednalo o hodinky s klasickými ETA strojky.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
skalis - tys ta hrubá slova samosebou nenapsal, citoval jsem jiný formáty, buď v klidu. :D

Tak to je pro mě nová informace, že i nomos kupoval fungl nové stroje - v tom případě se můžeme podívat na foto od safiho z nomosu a tak podobně to bude vypadat i v primu (až ukliděj :) ), očekával bych (jako laik), že výrobců takových strojů nebude moc a vizuálně se od sebe tolik neliší. Nebo jo ? Nebo zase chce safi a hciq naznačit, že prim ty stroje nekoupil ?

O formátech png nemám ani tušení, ale nazvat kvůli tomu, že neumí ten formát dát na forum, o kterým taky nic nevím, někoho blbem, idiotem a lhářem, to je úroveň chronomagu, ne moje. A opravdu nevím, co je na tom prodávání zlatého prdu, dokonce to nesouvisí ani s hodinkama, natož s primkama.

Hele cigi teď už opravdu vaříš z vody. Nic takového jsem nenaznačoval. Dokonce v mých předchozách příspěvcích v této nešťastné sekci si můžeš najít mé příspěvky o tom, že PRIM ty stroje koupil :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odesláno
Moderní fabrika neznamená jenom moderní stroje

Zajimalo by me jaci experti budou ty super moderni stroje obsluhovat, kdyz v eltonu se nenajde jediny, co by umel prekonvertovat png do jpg ...

Odesláno
jak já jsem rád že jsem si ty TdB koupil. Tolik omletý výrobce hodinek jako Prim tu snad není. Mám skvost hodný pozornosti :thumbsup_anim:

hale, nějak si to vobhájit musíš, to je naprosto v pořádku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...