Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, je mi jasné, že to není zrovna hodinářské téma, ale doma mi dali nůž na krk. Musím vybrat a koupit dětskou chůvičku, tak aby se dala použít jak u postýlky, tak např. v kočárku u domu. Je dobré, aby vydržela na baterce celý den, byla spolehlivá a byla pokud možno i trochu tool. Máte někdo pozitivní zkušenost s něčím takovým? Dostal jsem i tipy na "CB" vysílačky, ale po přečtění některých názorů jinde si nejsem tímto jist. Hledám jako blázen už několik dní ale pořád to není ono. Navíc se o spolehlivosti informace diamterálně liší. Zatím je můj největší favorit toto , jenomže se zřejmě nedá dost dobře použít mimo postýlku. Ach jo. :suicide_anim:

Odesláno

já je měl jen v postýlce a v pokoji....ale kamarád má mašinku,se kterou chodil normálně ven a příjem byl velmi kvalitní do 150-ti metrů(i přes tlusté zdi). Vytáhnu z něj výrobce a model.....

Odesláno (upraveno)
Pánové, je mi jasné, že to není zrovna hodinářské téma, ale doma mi dali nůž na krk. Musím vybrat a koupit dětskou chůvičku, tak aby se dala použít jak u postýlky, tak např. v kočárku u domu. Je dobré, aby vydržela na baterce celý den, byla spolehlivá a byla pokud možno i trochu tool. Máte někdo pozitivní zkušenost s něčím takovým? Dostal jsem i tipy na "CB" vysílačky, ale po přečtění některých názorů jinde si nejsem tímto jist. Hledám jako blázen už několik dní ale pořád to není ono. Navíc se o spolehlivosti informace diamterálně liší. Zatím je můj největší favorit toto , jenomže se zřejmě nedá dost dobře použít mimo postýlku. Ach jo. :suicide_anim:

Měli jsme obyčejnou philips, jednosměrnou a fungovala bezvadně u dvou dětí cca šest let. Nenech se nalákat na všechny možné kraviny, které k nim nabízejí jako nadstandart, z praxe můžu říct, že jediné, co jsme od ni chtěli, bylo slyšet řvoucího potomka doma a venku na zahradě. Dosah to reálně mělo asi 50-100 m. Na baterce ti podle mě vydrží každá, jde o kapacitu baterií a to by bylo potřeba vyzkoušet. Ale proč bys ji vlastně měl zapnutou celý den? Zapínáš ji, jen když dítě spí. A to ti každá tužková akumulačka vydrží.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Výdrž - bude to obsluhovat občas babička I, babička II a prababička I, tak čekám, že to v nejnevhodnější chvíli nechají zaplý a v tu nejpotřebnějíší chvíli to nepojede.

Kvalita signálu - jde mi o to, abych nechytal cizí děti, jen svoje :) Na levnější jsem často slyšel kritiku, v Brně budeme bydlet kolem moře jiných lidí a předpokládám, že i pár cizích chůviček tam bude.

No a nakonec mám jeden problém, prakticky cokoliv co koupím se v zápětí rozbije. I když to tady asi nevyřešíme. :)

Odesláno

tak o použití CB vysílaček jako chůviček jsem ještě neslyšel ale populární PMR vysílačky tuhle funkci často mívají. Výhodou může být větší dosah a univerzálnost použití, nevýhodou trochu složitější obsluha. Nevím jak moc jsou vybavené různé modely chůviček ale asi by to mělo mít možnost volby více kanálů aby se půl sídliště nepřetahovalo o řvoucí dítě v repráku.

Odesláno

vyber osvědčenou značku, vyvaruj se funkcí, které nebudeš potřebovat

např. komplikovanější spotřebiče s displejem si tak trochu říkají o vyšší poruchovost

měli jsme docela jednoduché Philips a 100% spokojenost

Návštěvník Snow
Odesláno

Kupovali jsme od Avent-Phlips. Nezapomeň na podložku, která bude sledovat, zda dítě dýchá. To víš, dědeček to má zmáknuté.

Odesláno

Pánové a dědečci, děkuji pěkně za rady. :) Pokud se podílela i nějaká dáma, tak děkuji též.

Snowe, přesně tento typ jsem měl na mušce, můžete ho použít i do kočárku? Ven a tak? Nebo je dětská část jen pro pevné použití? Apropo podložku máme od začátku, malá měla trošku problémy, ale naštěstí nás jen párkrát zbytečně postrašila. Každopádně jsme s ní klidnější.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem nakonec po krátkém testu chůvičky z Jerremyho postu (nefungovala skrz strop) sáhl po Phillips Avent 520. JE fakt dobře udělaná, a zatím funguje na 1.

Tím děkuji všem za typy a postřehy.

• Po letech...
Odesláno

Ve vlákně o dětských kočárcích jsem zmínil, že jsme měli před rokem a něco dětské chůvičky od Philipse (staré analogové).

Protože je tohle vlákno "spešl" o chůvičkách, dopovím to po letech tady. Analogové chůvy se odporoučely a tak jsme pořídili nové, digitální, taky od Philipse - Avent SCD 520, stejné jaké zmínil před dvěma lety B.F.G nade mnou. Spokojenost, narozdíl o analogu jel přenos fulltime a tak nedocházelo k tomu, že když prcek zabrouká k tomu, že dojde k aktivaci v době kdy už není nic slyšet a po chvíli opět vypnou.

Problém byl po roce v tom, že chůva zvuk nepřenášela a to tak, že uprostřed noci a bez varování s tím, že vše svítí jak má.

Nasimulovat to nijak nešlo, prostě jak kdy. První reklamace - neuznáno, neprojevilo se, je prý třeba nabíjet baterie v rodičovské (nechápu, baterky stejně nepřežijí noc, tak byla přes noc na nabíječce a pochopitelně ledka svítila) Druhá reklamace, tatáž vada, uznáno a dnes, třicátý den nová, nebo peníze zpět.

Po roce stojí stejná chůva, kterou obchod v tuto chvíli nemá skladem namísto 3,200Kč něco pod 2,000. Otázkou je, jestli se nebude chovat stejně, na netu byla zmíňka o této vadě.

Poraďte co aktuálně používáte, poslední post je víc než dva roky starý. Cenově něco okolo původní ceny, pokud levnější, tím lépe.

Klukovi je rok a půl, takže bez monitoru dechu, jen chůvu.

Odesláno

Už tři roky používáme http://www.mall.cz/detske-chuvicky/avent-detska-chuvicka-scd-535-00?v=470853

Nejprve jsme měli "obyčejnou" chůvičku Philips okolo tisícovky, ale protože v okolních domech měli ty samé (na stejné frekvenci), tak to bylo na prd - budili nás cizí děti, hodně to šumělo (dokonce to chytalo brum ze sítě) a ani dosah nebyl nic moc... Když jsem kupoval výše zmíněnou chůvu, stála ještě dvojnásobek a koupil bych jí znovu. Provoz bez jakýchkoliv připomínek.

Odesláno

Už tři roky používáme http://www.mall.cz/detske-chuvicky/avent-detska-chuvicka-scd-535-00?v=470853

Nejprve jsme měli "obyčejnou" chůvičku Philips okolo tisícovky, ale protože v okolních domech měli ty samé (na stejné frekvenci), tak to bylo na prd - budili nás cizí děti, hodně to šumělo (dokonce to chytalo brum ze sítě) a ani dosah nebyl nic moc... Když jsem kupoval výše zmíněnou chůvu, stála ještě dvojnásobek a koupil bych jí znovu. Provoz bez jakýchkoliv připomínek.

Aha. Tak jsem se na chůvu podíval, a ono je to Philips SCD 530... (ale vypadaj stejně :crying_anim02: )

Odesláno

elloco: Dík, já měl tu nižší řadu 520, která má taky touto dobou nástupce 525.

Jsou s těma tvýma podobný, ty máš navíc mimo teploměru ještě informaci o vlhkosti vzduchu a display i na té vysílací u postýlky. Když ten cca rok fungovala, nebyl problém a naprosto nám vyhovovala. Teplotu v místnosti kde prcek spí nebylo špatné vědět a vlhkost asi ani nepotřebuju. Dalo se jít i k nejbližším sousedům a po bytě byl přijem spolehlivý.

Pak si ale postavila hlavu a jednou za čas vypnula spojení a nebylo nic slyšet. V době kdy dělala tenhle, na chůvičku dost zásadní nešvar, tak navíc ještě když zrovna fungovala tak hrozně vrčela atd. Takovej brum a nebo pravidelné ťukání. Zvláštní je, že někde chytala brum i jako digitální, ale tak asi až někde u konce k reproduktorku, nevím...

Právě zvažuju, jestli nejít třeba pro změnu do toho Angelcare. Ta 420 je asi něco podobnýho. Philips sice neměl barený display, ale co s tím a taky bývala ta rodičovská menší, což se může hodit.

vanuska: Díky za odkazy. Je to asi spíše o frekvencích a CBčkách obecně a tomu já zase tolik nerozumím. Já jsem spíš uživatel, který když něco podobného kupuje, nezajímá ho ani tak frekvence, ale spíš spoléhá na to, že pojednou v pásmu k tomu povoleném a spolehlivě.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...