Přejít na obsah

Wimbledon

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

No, byl to zvláštní zážitek. Fedexovi fandím už dlouho, jeho tenis se mi líbí a každý boj, co svedl s našimi playery, tak jsem byl zcela rozpolcen, komu jako vlastně fandit. Zvlášť dnes, ve Wimbledonu, kde to je Federovo území. Klobouček dolů před Berďou. Viděl jsem jen poslední set a viděl jsem Rogera, že je bez šťávy, jak po celý tento rok vlastně hraje. Ta tam je jeho úderová jistota a psychická odolnost, těch nevynucených chyb habakuk. Berďa ho přejel v podstatě v klídku.

Upraveno uživatelem marosh
Návštěvník Snow
Odesláno

Přiznám se, že českým hráčům nefandím od doby Ivana Lendla a Miroslava Mečíře, nové generace mě nezaujaly. Federer mi také nebýval sympatický, ale na sklonku kariery mu fandím, proto pro mě byl dnešek jedním velkým zklamáním. A když přičtu prohru Robina Söderlinga s Nadalem, je to hotová katastrofa.

• Hlasovat proti 2
Návštěvník Snow
Odesláno

Connors byl jen jeden, ale Borg byl lepší, vždycky jsem si myslel, že těch 5 titulů už na wimbledonské trávě nikdo nepřekoná.

Odesláno

a hlavne Goran Ivanisevic s divokou kartou priamo k titulu! Konecne po xfinale. Ono je uz malo hracov, co do tenisu prinasaju okrem hekania aj akesi fluidum, byt akoby blizsie s divakmi, a nie ako robot s idealnymi udermi. Ale napriklad nikdy som nemal rad Borisa Beckera, tazkopadny bum bum. Aj Ivanisevic toho az tak v hre, okrem podania, neukazoval, ale mal prave to take kvoli comu sa nan chodilo.

Návštěvník Snow
Odesláno

Ivaniševič byl vzteklý blázen, to mi byl tisíckrát milejší právě onen BB se svou hrou stvořenou pro rychlé povrchy a konec konců když o tom tak přemýšlím rozdíl mezi hrou Ivaniševiče a Beckera až zase tak velký nebyl. Byl to silový tenis postavený jen na podání.  

Odesláno (upraveno)

Pro Snow & cigi: taky se mi zdá, že dřív měli koně větší hlavy a ta tráva včetně wimbledonský byla zelenější :D. Pravda, tak sprostě nadávat, jako to uměli McEnroe a Connors, dnešní borci neuměj :D.

Jinak jeden z mých nejoblíbenějších zápasů ve Wimbledonu bylo semifinále Edberg-Mečíř, Mečíř vedl dva nula na sety a nakonec to projel. Ale kolikrát Mečíř toho fešáckýho Švéda prohodil s takovým tím svým líným pohybem celýho těla do strany před parádním úderem, to bylo úžasný. A pak ten Edbergův úsměv na konci, vypadal jak hrdina z nějakýho blbýho německýho romantickýho filmu.

Upraveno uživatelem Viktor
  • Dát hlas 1
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Pořádný player, který se jako meteor objevil na travnatých kurtech All Englannd Clubu byl Roscoe Tanner, Tannera si bude pamatovat jen opravdový fanda. Finále mezi tímto hráčem a Borgem přenášela ČT, držel jsem palce američanovi, ale švéd opět předvedl svou fenomenální hru a po tuhém (6-7(4) 6-1 3-6 6-3 6-4) boji byl konec, málem jsem prokopl tehdy dost drahou televizi   :D.

Edit - ještě bych měl dodat, že Tanner uměl v podstatě také jen podávat. Šlo mu to asi jako Isnerovi, zvládl by dát eso i v sedě.

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno (upraveno)

marosh: Mas pravdu, spletl jsem to. Ale signal prebiraji od Anglanu, tak to jde v HD visilani na satu prepnout na anglictinu. Na kabelu nevim.

Mam rad Federeruv klid, ale Berdychovi jsem to pral. makal kluk, nebal se ho, mel krasne mice, nenudil, tenisova pohoda. S nazorem, ze od Connorse svet nevidel pekny tenis se nemohu ztotoznit. Connorse jsme s brachou zrali oba, ale pres ruzove bryle tu historii nevidim. Jsem v soucasnosti spokojeny.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Ivaniševič byl vzteklý blázen, to mi byl tisíckrát milejší právě onen BB se svou hrou stvořenou pro rychlé povrchy a konec konců když o tom tak přemýšlím rozdíl mezi hrou Ivaniševiče a Beckera až zase tak velký nebyl. Byl to silový tenis postavený jen na podání.  

ano, obaja servis volej - Bum bum - ale vztekly bol aj McEnroe, ci Connors :-))) Samozrejme ich styl hry bol niekde inde. Mne slo hlavne tu Goranovu cestu z divokej karty az na vrchol Wimbledonu. Minule davali turnaj veteranov, kde hral Leconte vs McEnroe a akoby to uz inak ani neslo...Mc sa musel nahnevat a nadaval a diskutoval...uz ma to nebavilo.

Odesláno (upraveno)

Pořádný player, který se jako meteor objevil na travnatých kurtech All Englannd Clubu byl Roscoe Tanner, Tannera si bude pamatovat jen opravdový fanda. Finále mezi tímto hráčem a Borgem přenášela ČT, držel jsem palce američanovi, ale švéd opět předvedl svou fenomenální hru a po tuhém (6-7(4) 6-1 3-6 6-3 6-4) boji byl konec, málem jsem prokopl tehdy dost drahou televizi   :D.

Edit - ještě bych měl dodat, že Tanner uměl v podstatě také jen podávat. Šlo mu to asi jako Isnerovi, zvládl by dát eso i v sedě.

Tanner byl modla, do teďka si pamatuju, jak jsme usilovně cvičili jeho servis, kdy trefoval míček, když ještě letěl vzhůru, a to ho nahazpval velkou rychlostí - byl to fakt mazec, s těžkou kovovou stomilkou z toho bolelo celé tělo, potlučený záda, namožený zápěstí :D :D , ale pecky to byly, trefovaly ovšem tak bejzlajnu....

musím říct, že zrovna ivaniševič a becker ještě taky byly celkem hráči s přesahem, zejména v jejich domovinách, ale na zlatou éru (jimbo, johny, villas, borg, nastase, gerutaitis, šmíd, ....), kterou myslím ukončil Lendl, neměli ani náhodou. Nejčko jsem viděl fotky z tý doby, a viktor má plnej recht, i ta trička byla mnohem hezčí, než dneska, skoro každej hrál s jinou raketou (kovovou, dřevěnou, kompozitovou.....) Jsem nostalgickej, co se lawn-tennisu týče.

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Měl jsem tenkrát taky stomilku, pak jsem na Václaváku v Pragoimpu koupil Wilsonku a byl jsem na dvorcích bůh, ale jen do té doby než jsem začal "podávat". Třískal jsem do míčku jako magor, ale měl jsem je až za plotem s lajnou si na tom byl ještě dobře. 

Upraveno uživatelem Snow
Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Blbe    :) , já to žral, měl jsem i dřevěnou Donnayku s podpisem Borga. 

Edit - našel jsem fotky z Wimbledonu 79 Borg-Tanner

Upraveno uživatelem Snow
Návštěvník Snow
Odesláno

Po očku sleduji průběh semifinálového boje mezi Kvitovou a Williamsovou a musel jsem vypnout zvuk. Moderátor ječí jako by byl latinskoamerický komentátor fotbalu, to snad není možné co Nova verbuje do TV, šílenec jeden  :furious:.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...