Návštěvník Snow Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 (upraveno) Nádherný sportovní zážitek. Jéžiš jak já to Roddickovi přál, ale má na špatné podmínky smůlu. Ve Francii ho nechali hrát s domácím rozjetým Monfilsem ještě večer okolo desáté, kdy na kurtu nebylo už nic vidět a ve Wimbledonu zase ze slunce do stínu. Snad bude mít více štěstí na US Open na betonu ve Flushing Meadows. Tam je pořádné osvětlení a atmosféra bude jako řemen. Slavnostní zahájení ve velkém stylu. Upraveno 6. července 2009 uživatelem Snow
Carlosin79 Odesláno 6. července 2009 Nahlásit Odesláno 6. července 2009 Ja jsem si zadnych nefair podminek nevsiml ... jen trochu roddikovy smooly ... bud jak bud, zapas hezky, roger mel docela namale Měl na mále, ale stále je Roger
martinix Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Rodick byl lepší, nebál se hrát, Roger někdy hrál jen údržbu a dost se bál, měl několikrát namále... leč udržel to a vyhrál zkušenější..
Návštěvník Snow Odesláno 7. července 2009 Nahlásit Odesláno 7. července 2009 Nemyslím si, že se dá hrát finále přestižního turnaje na údržbu, to by si takový velezkušený hráč jako Federer nedovolil, tim spíš, že se mu jednalo o překonání rekordu Pete Samprase. Hrál prostě to, co mu Roddick dovolil.
Hasňa Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 Hrali oba na plno a vsechno, co umeli. Krasny tenis. Cekalo se na to, komu selzou nervy, koho podrzi zkusenosti a kdo proste bude mit tu trosku navrch. Vyhral bohuzel ten, komu v kriticke chvili nesvitilo slunko primo do oci. Nechapu, proc to tou strechou nezastinili. Stacilo ji zatahnout jen z casti. Uplne mi zkazili chut z toho konce a vysledku.
utrejch Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 Nechapu, proc to tou strechou nezastinili. Stacilo ji zatahnout jen z casti. Uplne mi zkazili chut z toho konce a vysledku. Protoze se to v tenise nedela. Podminky byly pro oba stejne ...
Hasňa Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 Nebyly. Podminky byly vzdy pro jednoho neumerne horsi. Nebylo to o tenise. Bylo to o tom, kdo bude cumet do slunce. Coz je v dvacatem patem gemu, nebo ktery to byl, pateho setu ve finale Wimbledonu trapne. Je to, navic kdyz maji jednoduchou moznost tomu zabranit, naprosto prastene. Nejsme v osmnactem stoleti nekde na panske louce. Dedci v Anglii se tak bohuzel nekdy chovaji. Nikomu z tech dvou jsem nijak obzvlast nefandil. Pachut mam z toho konce takovou obecnou. Kecy o stejnych podminkach jsou kecy. Stejne podminky jsem tam teda ja nevidel. Borec na vychode byl vyrazne znevyhodnen.
911 Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 ja to finale nevidel. to svitilo slunce jen v tom poslednim gemu? nebo i pri vymene stran? o slunci se debatuje uz desitky let a proste se to bere tak, ze chvili sviti jednomu a pak druhemu.
utrejch Odesláno 8. července 2009 Nahlásit Odesláno 8. července 2009 Nebyly. Podminky byly vzdy pro jednoho neumerne horsi. Nebylo to o tenise. Bylo to o tom, kdo bude cumet do slunce. Coz je v dvacatem patem gemu, nebo ktery to byl, pateho setu ve finale Wimbledonu trapne. Je to, navic kdyz maji jednoduchou moznost tomu zabranit, naprosto prastene. Nejsme v osmnactem stoleti nekde na panske louce. Dedci v Anglii se tak bohuzel nekdy chovaji. Nikomu z tech dvou jsem nijak obzvlast nefandil. Pachut mam z toho konce takovou obecnou. Kecy o stejnych podminkach jsou kecy. Stejne podminky jsem tam teda ja nevidel. Borec na vychode byl vyrazne znevyhodnen. Hraci se meni kazde dva gemy. Ze federerovi priletel mracek, je pouze stesti. Prave umelym zasahovanim do podminek v prubehu zapasu, bys do toho vnesl nespravedlivy element ... jak se chces rozhodovat kdy zatahnout, kdy ne ... proste u tenisu je vzdy jedna strana horsi, tak to je bylo a vzdy bude, poprat se s tim musi hrac sam ... a rodick neprohral jen kvuli poslednimu gamu, ale kvuli par chybam, ktere bohuzel udelal (napriklad druhy set) ... a je mi lito, ze si kazis takovy hezky sport takovejma malichernostnama
Skipi Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 (upraveno) Nebyly. Podminky byly vzdy pro jednoho neumerne horsi. Nebylo to o tenise. Bylo to o tom, kdo bude cumet do slunce. Coz je v dvacatem patem gemu, nebo ktery to byl, pateho setu ve finale Wimbledonu trapne. Je to, navic kdyz maji jednoduchou moznost tomu zabranit, naprosto prastene. Pleteš se, bylo to "čistě o tenise". Někdy svítí sluníčko, fouká vítr, ve finále Roland Garros i pršelo. Ale vždyť o tom ten krásný sport taky je, pokud to není halový turnaj. Jde jen o to, jak se s tím kdo srovná. Murray třeba nemá rád vítr a Nadalovi nevadí, proto ho možná tak rozdrtil ve finále v Indian Wells. A s tou střechou - ona se nezatáhne během přestávky mezi gamy a co by hráči během té minimálně půlhodinové pauzy jako dělali? Upraveno 9. července 2009 uživatelem Skipi
Hasňa Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Kluci, proste to vidim jinak. Ze se ta strecha zatahuje pul hodiny jsem ovsem nevedel.
cigi Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Hasňo, to bys mohl přesazovat diváky, kdyby někdo měl zrovna triko v neoblíbené barvě servírujícího hráče :D Utrejch má recht, jenom příroda je fér vždycky. Bohužel jsem viděl jen závěrečnej míč, opravdu to slunce muselo být nepříjemný - pro oba, míček lítal ze světla do stínu, o tom je ale venkovní sport. A ten poslední Rogerův beckhandový topspin tedy jestli byl na údržbu, tak je Roger ještě větší třída, než za jakou jsem ho doteď považoval.
Ondraj Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 (upraveno) Taky by se dalo říct, že jeden druhého měl prostě porazit dřív, pokud nechtěl riskovat problém se stínem a sluníčkem. Tohle k tomu patří, např. že hráli na trávě se taky už moc říkat nedalo. Oba byli dobří a se pak jen ukázalo, kdo byl schopen lépe zvládnout ztížené podmínky. Chvíli to vypadalo, že chlapci budou hrát až do příštího Wimbledonu. Loňské finále bylo taky super. Upraveno 9. července 2009 uživatelem Ondraj
Návštěvník Snow Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Ideálně rovné podmínky nikdy nebudou, to by museli hrát na povrchu, který vyhovuje oběma, ve skleníku za homogenního světla a bez diváků. Teď budou hrát ve Flushing Meadows, tam jsou zase strašně nevychovaní diváci a hluk z nedalekého letiště.
Hasňa Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Jde samozrejme o miru. Letadla, divaci, vitr, vybehana trava to rusi oba. Neoblibene triko je absurdni. Ale kdyz jednomu z hracu zavazu oci cernym satkem, nebo mu napalim slunko primo do oci, navic pri vedomi, ze tomu jde zabranit, tak je to pres miru. Jsem ocividne se svym nazorem osamocen, tak toho nechme. Jasne, ze nejde upravovat vsechno, na golfu taky nekdy prvni flighty hraji ve slunci a posledni v desti. Ale tam to nejde resit. Asi bych se nad tim tak nepozastavoval, kdyby tam ta moznost strechy nebyla. No nic, nechme to konovi.
Senseeei Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 No ale problem je uz davno vyrieseny. Nemozu zatahovat strechy atd, lebo hraci sa menia - ako uz bolo spomenute. Ked si vsimnes beach volejbal je to to iste. Po 8bodoch sa dvojica meni. Halovy volejbal to nema. Proste opatrenia aby boli vsetci na tom rovnako. Ako sa pisalo hore, to je krasa nehalovych sportov Sportu zdar!
Ondraj Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Ono pokud by do toho zasahovali, taky by to taky někdo kritizoval, těžko šlo tohle efektivně řešit. Bylo potřeba hrát nějaké přestávky by mohly taky být ku prospěchu pouze někomu. Samozřejmě ideální podmínky by byly daleko lepší. Ale např. v F1 se taky někomu jezdí lépe třeba za mokra.
Frantik Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 (upraveno) Jde samozrejme o miru. Letadla, divaci, vitr, vybehana trava to rusi oba. Neoblibene triko je absurdni. Ale kdyz jednomu z hracu zavazu oci cernym satkem, nebo mu napalim slunko primo do oci, navic pri vedomi, ze tomu jde zabranit, tak je to pres miru. Jsem ocividne se svym nazorem osamocen, tak toho nechme. Jasne, ze nejde upravovat vsechno, na golfu taky nekdy prvni flighty hraji ve slunci a posledni v desti. Ale tam to nejde resit. Asi bych se nad tim tak nepozastavoval, kdyby tam ta moznost strechy nebyla. No nic, nechme to konovi. Se svym nazorem jsi osamocen, protoze rict, ze "mu napalili slunicko do oci a mohli tomu zabranit" je blbost. Slunicko proste sviti, to uz se tak na svete stava. Napriklad u fotbalu muze svitit celou polovinu zapasu do oci cele jedenactky - a nikdo kvuli tomu nezpochybnuje vysledky tisicu zapasu na svete a nenazyva to kecama, jako ty. Upraveno 9. července 2009 uživatelem Frantik
Hasňa Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 Udolali jste me. Mate pravdu uplnou. Bylo to tak spravne. Zatahnout strechu na paty set finale grandslamu, kdyz je kvuli jeho delce slunce jiz tesne nad obzorem, vyrazne ovlivnuje hru (kdyz tam ta strecha je pripravena) a zajistit tak v ramci moznosti relativne shodne podminky pro oba hrace, by totiz bylo popreni krasy tenisu a vlastne vsech sportu odehravajicich se venku vubec. Protoze "..Slunicko proste sviti, to uz se tak na svete stava..."; paradni argument. Fakt o jehoz existenci jsem do ted nemel ani nejmensi tuseni. Diky. Pro upresneni, vysledek nikdo nezpochybnil, ani hrac samotny. Psal jsem o svem dojmu a pocitu. Ondraj: "Ale např. v F1 se taky někomu jezdí lépe třeba za mokra." a "Bylo potřeba hrát nějaké přestávky by mohly taky být ku prospěchu pouze někomu." Necitis ten rozdil? V F1 prsi vsem a prestavka je taky pro oba. Reflektor do ksichtu mel v Londyne jen jeden. Nicmene jsem rad, ze aspon pripustis, ze:"Samozřejmě ideální podmínky by byly daleko lepší." a netvrdis, ze kdyz jeden hraje do slunka, tak je to to prave a jsou to jedine spravne podminky pro 77.!! hru finale Wimbledonu. Senseeei: V halovem volejbalu se nemeni strany? Ukoncil bych to tim, ze jeden hrac proste po ctyrech hodinach zcela vyrovnaneho souboje, kdy se s napetim cekalo na to, kdo prvni ohne hrbet a ukaze nejakou slabost, nebo zavahani, vzdy komicky zapomel jit ke kratkym micum a se znacnym zpozdenim reagoval na kazdy mic pouze a jen pro pobaveni divaku. :-) Pravidlum bylo samozrejme ucineno za dost. Ja jsem si jen postesknul nat tim, ze se citim byt ochuzen o tu zaverecnou tresinku v mereni sil a dovednosti. Zapas rozhodlo slunce svitici primo do oci jednomu z hracu. Parada. Pokud vy jste spokojeni a presne takhle jste si ten konec predstavovali, protoze jedine takhle je to ten spravny tenis, parada a pohoda. Ja byl naopak nespokojen. Howg.
Ondraj Odesláno 9. července 2009 Nahlásit Odesláno 9. července 2009 (upraveno) Kdyby šla střecha zatáhnout šmahem, tak proč ne. Ale kolikrát se stalo, že přestávka pomohla hráči, který předtím prohrával. A další věc je ta, že jsem nezaznamenal rozhovor s Roddickem, že by prohru sváděl na sluníčko. Ale možná se mýlím. Bylo to zajímavé finále a Roddickovi jsem přál výhru asi 52:48. Upraveno 9. července 2009 uživatelem Ondraj
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se