Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Co jsem tady, se snažím přijít na kouzlo Seika a stále se mi to nedaří.

Motor mají dobrý, ale celkově jsou to pro mě hodinky bez duše, hlavne GS.

Až na pár výjimek a vintage.

Odesláno (upraveno)

Něco na tom bude, Ondraji. Já sám Seika mám, jsem s nima spokojen, ale o nějakém kouzlu bych nemluvil... Prostě slušně zpracované hodinky, v cenové hladině několika set dolarů (řada spirit) možná s lépe propracovanými detaily, ale je to prostě stroj. I proto se ohlížím po něčem jiném, něčem, hm... řekněme s myšlenkou, nápadem... ???

edit: překlepy

Upraveno uživatelem Andreas.ks
Odesláno
I proto se ohlížím po něčem jiném, něčem, hm... řekněme s myšlenkou, nápadem... ???

S charismatem? Po zpracování jedna z důležitých věcí. Vlastně to upřednostňuji i před případným inhouse.

Odesláno
S charismatem? Po zpracování jedna z důležitých věcí. Vlastně to upřednostňuji i před případným inhouse.

Jo, to je to správné slovo :) Pro mě - charisma + inhouse = nomos (a zbývá jen doufat, že při osobním setkání charisma nevyprchá... :-/ )

Odesláno
rozhodne nechci vyvolavat potize, ale pro me potapky seiko "osobnost" maji... samuraje, monstra i sumo, co mam ted na ruce... :)

z montaze - skoro jako u nejmenovane ceske firmy, ne? ;) :D

Nevis prosim te kde najit vice fotek z vyroby hodinek seiko a nebo treba casio g-shock?

Odesláno
Co jsem tady, se snažím přijít na kouzlo Seika a stále se mi to nedaří.

Motor mají dobrý, ale celkově jsou to pro mě hodinky bez duše, hlavne GS.

Až na pár výjimek a vintage.

tak si kup starší GS z šedesátých nebo sedmdesátých let. Většinou se vejdeš do 1000-1200USD (ve slušném stavu) a máš jedny z nejlepších hodinek, jaké Seiko kdy vyrobilo (zejména kalibry 6146 a výše a 4500 a výše).

Odesláno
Souhlasím, tyhle nemají ani trochu charisma, nepřekročily stín japonských rolexek.

V japonsku je montují kuchaři, kibi ? Rozhodně je navrhují.

Cigi, super, k italským instalatérům (Panerai) a vídeňským čističům kanálů (Brajtle) právě přibyly Grand Seiko - hodinky japonských kuchařů :)

Jinak souhlas, jsou sterilní, až to hezké není.

Odesláno
Něco na tom bude, Ondraji. Já sám Seika mám, jsem s nima spokojen, ale o nějakém kouzlu bych nemluvil... Prostě slušně zpracované hodinky, v cenové hladině několika set dolarů (řada spirit) možná s lépe propracovanými detaily, ale je to prostě stroj. I proto se ohlížím po něčem jiném, něčem, hm... řekněme s myšlenkou, nápadem... ???

edit: překlepy

S tím se ztotožním. Novodobých Seik jsem měl asi 5-6. Většinou u mě vydržely pouze několik měsíců. Vintage GS mám už rok a pořád mi přinášejí hodně pozitivních pocitů:-) Osobně mě už novodobá kolekce Seiko pod 1000USD neoslovuje (kromě řady Alpinist na kterou nedám dopustit) a novodobá GS jsou při současném kurzu moc drahá. Takže ideální volba starší KS nebo GS

Odesláno

Potápkám od seika charisma rozhodně nělze upřít - třeba takový MarineMaster... ;) ale i nižší třídy - stejně tak starším GS, o tom žádná... Horší je to u běžnější konfekce. Škoda, že se do širšího prodeje nedostanou třeba modely z Power Design Project.

Odesláno
Teda...narovinu...nebejt toho strojku,tak vypadají jako každé druhé.......

Rekl bych, ze to je ucel. Dneska jsou kazde druhe hodinky jako poutova atrakce, coz je momentalni moda, ktere se Grand Seiko nemini podridit.

Na druhou stranu dela Seiko dost moderne vypadajicich modelu v jinych radach, ktere rozhodne nespadaji do spotrebniho zbozi. Kazdy si muze vybrat co se mu zrovna libi. Coz u spousty jinych (dost lidi by se do krve hadalo, ze vehlasnejsich) znacek neni,

Odesláno

Možná.....mně se líbí modely od Giugiara(Speedmastery i digi),Arnoldky.......a vůbec jejich ana/digi. Digitálky jsou samostatná kategorie,vymazlený jako prase. Jinak mne ale Seiko moc neoslovuje......

Odesláno

Strojček je pekne zdobený, to je pravda, ale dizajnovo ma nejako zvlášť neuchvátili. Je to také bez nápadu, fádne a cena tomu nasadzuje korunu. V tej cenovej hladine sú omnoho krajšie hodinky.

Odesláno
Strojček je pekne zdobený, to je pravda, ale dizajnovo ma nejako zvlášť neuchvátili. Je to také bez nápadu, fádne a cena tomu nasadzuje korunu. V tej cenovej hladine sú omnoho krajšie hodinky.

Ted jsi docela mimo .... To nejsou zadny nazdobeny poutovky ale pro me jeden z vrcholu hodinariny !

Trochu jsi me nasr....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...