Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem se dopracoval po mnoha nákupech a prodejích k hodinkám,který už zůstanou doma. A stejně jsem skončil u Chrono everygreenů.

Steinhart 44mm-Kubson, Precista Italian-Timefactors a Traser super sport-Kubson.Kvalita fotek nic moc,ale to je jedno.Jde o notoricky známé modely.

Obzvlášť Jsem se těšil na Steiharty,protože firma má problém stíhat objednávky. Díky Kubsonovi jsou doma i s dárkem za zpoždění. Jaký ani nepíšu,nebo by jste ho chtěli taky!!! :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Pěkná volba - mně by tam chyběly automaty potápky, ale to je samozřejmě věcí vkusu každého z nás... Jinak já problém "definitivy" momentálně taky řeším, taky za pomoci Kubsona, taky Steinharty - ale Tritony.

Odesláno

Co já se jen natrápil neustálými nákupy a prodeji!

Teď už to ale řeším fikaně a všechny moje hodinky jsou definitivní.

Prostě jsem prodal poslední normální hodinky, které jsem měl (Nomos) a teď už mám jen samé divné, které nikdy nikdo nekoupí.

Tedy jsou neprodejné, tudíž definitivní. Musím si je nechat navždy.

Odesláno

Já to mám stejné jako spiderer. Prodám hodinky, u kterých zjišťuju, že jsem je už půl roku neměl na ruce a kupuju, co se mi zrovna líbí. Definitivní si neumím zatím představit.

Momentálně mám největší strach z IWC Portuguese.

Odesláno

No já nemám jen jedny jako definitivní - z toho množství, co už jsem měl mám troje "na straně", které už si nechám, snad... ;) Jinak se nakupují další a zkouší, jestli by mohly rozšířit "svatou trojku".

Odesláno
Prostě jsem prodal poslední normální hodinky, které jsem měl (Nomos) a teď už mám jen samé divné, které nikdy nikdo nekoupí.

Tedy jsou neprodejné, tudíž definitivní. Musím si je nechat navždy.

Nigu mam to podobne, je to imho jedina cesta :D

Odesláno
Nigu mam to podobne, je to imho jedina cesta :D

Nebo najít chronomagora, který je přesto vezme. Dík za Avengery, mám z nich pořád radost :newyear:

Odesláno
No musim rict ze ty Precista se mi libi cim dal vice. Ten remen se ted dodava cerny nebo je uz vymeneny?

Ten byl dodaný k hodinkám,ale asi ho vyměním za tmavě hnědý

• Po roku...
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Dovolím si oživit toto téma. Téměř přesně po 5 letech od registrace na chronomagu mám konečně pocit, že jsem hodinkově "v klidu" :)

Během těch 5 let jsem vystřídal cca 30 různých hodinek, ale nějak jsem pořád neměl pocit, že je to ono. A prožíval jsem zde dobře známý koloběh nákupů a prodejů. Němluvě o čase stáveném hledáním těch pravých.

Během té doby jsem si uvědomil dvě zásadní věci. První je ta, že snesu jen jedny hodinky. Beru je jako svojí součást a tím pádem je chci mít pořád u sebe. Když jsem měl dvoje, troje současně, měl jsem pocit hodinkové rozpolcenosti, a také mě nebavilo neustále ty druhé, třetí seřizovat, když jsem si je chtěl vzít na ruku. Druhou věcí je to, že poté co jsem poznal kouzlo kvalitních mechanických hodinek, už prostě nemůžu nosit nějaká obyčejná Casia, Festiny apod., prostě hodinky, které bohatě uspokojují většinovou "nepostiženou" populaci. Musím mít kvalitní hodinky, kterých si musím vážit, chteré musí mít charisma, které se mi musí vysloveně líbit (láska na první pohled, žádné rozumování a kompromisy), a které mi musí pohodlně sedět. Což samo o sobě není jednoduchý úkol ;) Ale takové hodinky existují a já je mám na ruce! Pro místní fajnšmekry to není žádný zázrak, spíš lepší průměr, ale mně optimálně vyhovují a už nějak nemám potřebu hledat jiné. Jedná se o Omegy Seamaster Diver v automatu, tedy klasické Bondovky. Jejich výhodou je, že jsou opravdu univerzální, hodí se jak na denní neformální nošení, tak i k obleku. A kdybych měl náhodu potřebu prohlížet si korálové útesy zblízka, tak vodotěsnost 300 m to jistí ;) Navíc Bondovky jsou opravdu pohodlné hodinky, mám je celý den na ruce a nesundavám je ani na noc, kvalitní tah netrhá ochlupení ruky, korunka netlačí, rozumná výška pouzdra umožňuje jednoduché sklouznutí hodinek pod manžetu košile. Ať hledám, jak hledám, nenašel jsem na nich jedinou chybu, která by mě iritovala.

A jak jste na tom po více než 5 letech, co vznikl chronomag, vy? Našli jste si ty definitivní, ke kterým směřujete, nebo stále hledáte? :)

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

na chronomagu nejsem 5 let, vlastně ani rok, ale chronobunbus mám o ranného dětství...a došel jsem k závěru, že moje definivní budou IWC nebo právě Omega :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...