Přejít na obsah

Glycine Airman 18


Doporučené příspěvky

Zpracování .... já nevím .... přeci perfektní švýcarský hodinky, jako všechny. A tak vůbec - nebeský ! Průměr je akurátních 38mm, a jak je pouzdro poměrně vysoký (ve srovnání s Igenama) a mají masivní nožky a kovovou lunetu, působí velmi bytelně a kompaktně. Pouzdro je na bocích bochánkové a leštěné, zatímco luneta a vršky nožek jsou broušené a rovné, dělá to zajímavý efekty, rozhodně to nejsou tool hodinky jako fortis cosmonaut, ale překvapivě komplexní kousek. Všechno funguje plynule, dokonce i korunka jde zašroubovat docela snadno (na rozdíl od fortisek, třeba).

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mlada a vysmátej :D :D

 

Nejsou 24 hodinový, ale čtyřručkový - hodinovka se šipčičkou ukazuje místní čas v 12hodinovém módu, červená čárka není vteřonovka (ta je ta stříbrná s kolečkem) , ale 24 hodinová nezávisle říditelná hodinovka (čas doma). Na lunetě možno nastavit čas ve třetí zóně. Puristický 24 hodinovky dělají taky, tahle je varianta pro nás, oportunistí.

 

Myslím to vážně phoenix, ještě jsem neviděl vážně míněný švýcarský hodinky s nějakým vážným nedostatkem ve zpracování. Ale třeba výrobní číslo na pouzdru mezi nožkama je myslím jen pískované a nápisy na dýnku jsou frézované velmi mělce, jestli máš tohle za "zpracování".

 

Jsou ukrutně krásný, luxusní je ta klínová datumka s vlastním fontem jako písmo na cifru - a pak, že sa z ety nedá zrobit fajná vecička!

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kibi - pozor, většinu modelů dělají v obou verzích, mám za to, že se liší i barvou ciferníku, např. 18 je 24hodinovka modrá, u SST06 je 24 hodinovka černá a čtyřručka modrá/oranžová - je třeba to naštudovat. A limitky dělají bohužel jen 24 hodinovky - ale asi to tak má být.

spiderer, nemusíš, airman 17 je 46mm, airman SST06 44mm, airman 2000 i krásnej spezialII 42mm tuším. Glycine je průkopník velkých hodinek. Jenže s těma dvěma korunkama to opticky ještě dost nabyde.

 

Jsem zvědavej, jestli mě vbrzku doplní snow a budeme mít klub airmanů, co pamatujou vietnam v televizi (ještě teď se mi svírá žaludek, když si vzpomenu, jak komouši denodenně triumfovali ).

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Ha, už je to tady, přistál první Airman, super, ať Ti slouží. Hodinky zocelené Vietnamem Tě bezpečně provedou po cestách i necestách a po toulkách světovými časovými pásmy a nebezpečími tím tvořenými.

 

 

Edit - líbí se mi, že nezapomněli na rytinu, co zdobí rotor.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cigi nemá chlupy ani vlasy, to nevíš? :D

 

To jsou snad první jiné hodinky než Primky, kterými ses tu pochlubil. Jsou pěkné, ale sakra ta ufiklá šestka tím datem. Že by daň za velikost?

Upraveno uživatelem Ondraj
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo jasně, ufiklá 6 je daň velikosti a jediná šmouha. Ale jinak to asi nešlo, navíc to zvyšuje ten retronádech. U těch větších jedno POZOR - sklíčko je u většiny (kromě snad vintageV) rovné a nemá z vnějšku AR, takže jak zjišťuju, vrhá zrcátka jak sviňa (naštěstí se lesknou i kovové ručky, a tak kupodivu přečtete, kolik je hodin líp, než u fortisek, který neprasátkujou, ale ručky jsou za modrým volejem docela špatně viditelný :D). U většího sklíčka by to mohlo být na hranici použitelnosti, obávám se. Viz moje trasery. Důležitý postřeh z praxe. No, abych řekl pravdu, ještě mohli na rotor vydlabat místo toho nezdůvodněného vrtuláku třeba herkulesa, nebo nějakej tryskáč z vietnamu.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...