Přejít na obsah

Přestavby kapesních hodinek

dknespl

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 103
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Asi by bylo lepsi to tridilne. Vydrzte, kdyztak to vecer jeste pohledam podle mych starych plateb na paypalu. Navic to na tech mejch fotkach ma opravdicky sroubovaci stezejky (ne imitaci) a vubec je celkem pekny. Bude ale asi treba udelat natahovaci hridele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tady jsou nádherně udělané IWC. Radost si prohlížet takový strojek.

http://cgi.ebay.com/IWC-movement-in-steinl...93%3A1|294%3A50

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Jojo je moc pekny, mam ho. Je od CCM Braun, tj. tatinka Martina Brauna a je to pouzdro co Martin Braun pouzival na svych kursech pro amatery, kde si frekventanti staveli hodinky z Unitasu. Tj. zadna Cina. Je k tomu i ciselnik. Kdyz se Martin odstehoval do Svycarska pred dvema lety, predal vse Schaumburgum. Ti to pod ruznymi prodejci na ebay rozprodavaji. Do nej zrovna ale ta Molnija moc nepasuje. Udelam vecer kdyztak fotky.

Odkaz ke komentáři

Musím přiznat, že dostat se třeba k tomu iwc strojku 73 lépine i savonette není až takovej problém (pakliže jsou ty na aukcích pravý) a jejich průměr je přimo předurčuje pro přestavby. Já vidím jen následující otázky?

Jsou ty strojky SKUTEČNĚ vhodné do náramkových hodinek ? - např. nemají nárazuvzdorné uložení setrvačky

Všechny ty svatební hodinky na první pohled vypadají jako svatební hodinky, t.j mají úplně jinou estetiku, než náramkové, což není hezký, zvláště ty lépiny jsou fakt jak z ldh, zpracování ( i když na těch fotkách tedy taky nic moc nevypadá) nic nezlepší. Proč tedy kvůli mizernejm zfejkovanejm retro svatebním hodinkám , co se jich na aukcích válí kila zničit krásný originální autentický kapesní ?

Proboha, proč na přetištěným ciferníku nechávat původní loga?

Proč jsou ta pouzdra tak bez fazony, výrazu ?

Odkaz ke komentáři

Jasně, když seženeš krásnej strojek v niklovaným nebo pozlaceným zničeným pouzdře, s rozbitým nebo smázlým ciferníkem, je jedna otázka zodpovězena. Jenže já snad něco takovýho ještě neviděl :D Buď sedí vše, nebo nic - IWC jistě necpali svoje strojky do niklu, jako roskopfy.

Odkaz ke komentáři

...... Proč tedy kvůli mizernejm zfejkovanejm retro svatebním hodinkám , co se jich na aukcích válí kila zničit krásný originální autentický kapesní ?

Jo přesně tuhle otázku jsem si položil dnes odpoledne, když jsem koukal na ty moje molnije, které jsou v opravdu pěkném stavu, že by to byla škoda jim to udělat.

Navíc jsem je teď 2 dny nosil spolu s perem a se zápisníkem v jeho pouzdře a docela mi tahle kombinace přijde fajn a osobně do přestavby nejdu.

Spíše chci sehnat nové sklíčko a někoho kdo by ho vyměnil a trochu vyčistil cifernik.

Odkaz ke komentáři

Teď jsou na ebay jedny moc hezkéVacherony. Strojek je fakt parádní.

Ale průměr je zase nelidský (Kibiovský) - přes 50mm.

Odkaz ke komentáři

Teď koukám, že jsou ty strojky identický. To Vacheron kopíroval Pateka???

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Musím přiznat, že dostat se třeba k tomu iwc strojku 73 lépine i savonette není až takovej problém (pakliže jsou ty na aukcích pravý) a jejich průměr je přimo předurčuje pro přestavby. Já vidím jen následující otázky?

Jsou ty strojky SKUTEČNĚ vhodné do náramkových hodinek ? - např. nemají nárazuvzdorné uložení setrvačky

Všechny ty svatební hodinky na první pohled vypadají jako svatební hodinky, t.j mají úplně jinou estetiku, než náramkové, což není hezký, zvláště ty lépiny jsou fakt jak z ldh, zpracování ( i když na těch fotkách tedy taky nic moc nevypadá) nic nezlepší. Proč tedy kvůli mizernejm zfejkovanejm retro svatebním hodinkám , co se jich na aukcích válí kila zničit krásný originální autentický kapesní ?

Proboha, proč na přetištěným ciferníku nechávat původní loga?

Proč jsou ta pouzdra tak bez fazony, výrazu ?

Jasně že majitelé jen tak z nudy nevydloubli strojek z kapesních hodinek. Jak už je tady napsáno, většinou jde o strojky z původně zlatých hodinek. Zlato v průběhu let skončilo kdoví kde (výkup, zuby,...) a někdo si občas strojek schoval. No a teď jsou populární, tak se spousta těch strojků vyhrabala ze zapomenutých šuplíků... čili nikdo nic neničí, naopak - krásné strojky, které by jinak zahálely někde v tom šuplíku, zase dělají někomu radost.

A takovéhle hodinky pak opravdu na běžné každodenní nošení nejsou, ale na to je ani majitelé samozřejmě nemají. Mají je proto, že se jim to líbí a přijde jim to zajímavé a hezké a s nádechem dob dávno minulých.

Já na tom obdivuju třeba to, že to třeba i po víc jak 100 letech pořád bezvadně šlape a hezky to vypadá. Běžné vintage hodinky jsou nenositelně malé (strojky ještě menší) a krásná a kvalitní hodinářská práce na nich není tak vidět.

A tyhle hodinky ani žádný další výraz nepotřebují. Jejich jediným smyslem je znovuoživení dávno zašlé krásy. Nic víc.

EDIT: vlastně jo. U strojků jako je Patek, jde ještě o snahu co nejvíc strojek zpeněžit. Samotný strojek má hodnotu o nulu menší, nez hodinky z něj postavené.

Jasně, když seženeš krásnej strojek v niklovaným nebo pozlaceným zničeným pouzdře, s rozbitým nebo smázlým ciferníkem, je jedna otázka zodpovězena. Jenže já snad něco takovýho ještě neviděl :D Buď sedí vše, nebo nic - IWC jistě necpali svoje strojky do niklu, jako roskopfy.

Ale jo, taky cpali :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Teď koukám, že jsou ty strojky identický. To Vacheron kopíroval Pateka???

Na to by asi mnohem lepší odpověď měl třeba Mechano. Já si myslím, že si v té době prostě jen navzájem kopírovali úspěšné konstrukční prvky. Přece jen nikdo zase nic převratně jiného nevymyslel a výrobců opravdu špičkových hodinek zase nebylo tolik. Je to jako v dnešní době, kdy se auta podobají jako vejce vejci a nikdo nechce nechat konkurenci žádný větší náskok, naopak, jak přijde někdo s nějakým vylepšením, za pár dní se to objeví v nepatrné obměně i u konkurence.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem našel od koho jsem koupil to trojdílné pouzdro se šroubovacími stežejkami - koupil jsem ho asi před rokem na ebay od prodejce erkahund, ale momentálně tam nic nemá. Pokud by byl zájem, mohl bych mu napsat, v minulosti jsem od něj něco bral i napřímo mimo ebay, třeba bude aspoň vědět odkud bylo.

Pak jsem též zkoušel to CCM Braun pouzdro s Molniji. Strojek tam dát jde, je tam samozřejmě trošku větši mezera než u 6497/8, ale dotáhnout přes spony pod šroubek by šlo. Původní Molnija číselník se nevejde.

Porovnával jsem též 6497/8 a Molnija číselníky. Co je dobré, je že pozice otvorů na ručky a vteřinovou hřídel pasují (!). Pozice nožek je rozdílná, tj. bylo by potřeba naletovat nové nožky.

Tak a teď si uvědomuji, že jsem nevyzkoušel jak na výšku pasuje otvor natahovací hřídele, takže ještě není vyhráno, napíšu večer. Jak je vidět Molnija je o dost nižší než unitas.

Pár fotek, sorry za kvalitu, dělal jsem to teď ráno narychlo kompaktem.

Molnija 17 kamenu v CCM Braun pouzdru

Unitas (ETA 6498), Molnija

Unitas, Molnija

Molnija je ten větší s nožkami blíž u sebe

Unitas, Molnija

Upraveno uživatelem dknespl
Odkaz ke komentáři

dknspl napsal: Tak jsem našel od koho jsem koupil to trojdílné pouzdro se šroubovacími stežejkami - koupil jsem ho asi před rokem na ebay od prodejce erkahund, ale momentálně tam nic nemá. Pokud by byl zájem, mohl bych mu napsat, v minulosti jsem od něj něco bral i napřímo mimo ebay, třeba bude aspoň vědět odkud bylo.

Jak jsem dával ten odkaz od té holky:

http://www.watchlounge.com/wbb3/wl/watch-l...-ex-taschenuhr/

tak píše ve vlákně, že má to pouzdro 42 mm od Erkahund (ebay) - Roland Kemmner.

Kdybys byl tak hodný a zjistil, zda by měl stejné pouzdro a za kolik. Díky moc.

Upraveno uživatelem Arthur N.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...