Přejít na obsah

Jak rozeznat safirove sklicko?

TomasH

Doporučené příspěvky

Tak tohle by mě taky zajímalo, zda se to dá poznat:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Safírové sklo v hodinkách se pozná tímto způsobem. Je k tomu potřeba mít dvoje hodinky. Jedny o kterých vím, že mají minerální sklo a druhé kde si myslím, že by mohlo být safírové sklo. Když je současně přiložíte na čelo, tak safírové sklo se jeví podstatně studeněji, podotýkám, že před měřením musí být hodinky nejméně hodinu ve stejné místnosti. Je to informace získaná od obchodního ředitele firmy Omega pana Stamfliho asi před 15lety.

Odkaz ke komentáři

Konecne normalne aplikovatelna rada :-) uprimne receno jsi ale nejsem jistej v jeji spolehlivost.. podle me dost zalezi na tloustce toho ktereho sklicka... ale budiz az se vyrovnaji teploty, tako to vyzkousim :-)) kazdopadne diky za radu :-)

Odkaz ke komentáři

Nojo, ale přines si svoje hodinky s minerálem do prodejny, hodinu tam vyrovnávej teploty a pak je ohmatávaj a udělej z toho nejasnej závěr. Nevím co na to prodávající a o to tady zřejmě jde, zjistit si pravost tvrzení o přítomnosti safírového sklíčka.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 4 týdnech...

Ta metoda studeného sklíčka je opravdu použitelná. Není třeba čekat hodinu v prodejně až se vyrovnají teploty u mnou přinesených hodinek s minerálem. Stačí požádat hodináře o zapůjčení třeba těch nejlevnějších hodinek, kde je jistota, že safírové sklíčko nemají a porovnat. Mě osobně rozdíl teplot překvapil, safírové sklíčko je opravdu znatelně studenější.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pánové, objevil jsem další způsob jak poznat safírové sklíčko a to takto: Elektronická zkoušečka na diamanty má na boku asi 8červených LEDek a jednu zelenou a ty všechny se rorsvítí při doteku diamantu. Když nesvítí zelená není to diamant. Na safírovém skle se rozsvítí 3čevené LEDky - na minerálním nic. Dobře vybavení zlatníci ji mají. Cena je asi 3500Kč

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...