Roman Šula Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Pánové kolegové, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s budíky v hodinkách. Kromě automatů Orient, mám jinak ve všech ostatních budík (Festina, Orient, Citizen - všechno quartz), žádný mě však nevzbudí, piezo v dýnku (i s ohledem na zdroj energie) žádný extra řvoun není. Jediné quartzky, o kterých jsem se v recenzích dočetl, že hlučné jsou (80 dB - to už je dost nahlas), jsou Omega Speedmaster X-33, ale ty jsou za cenu, za kterou se dají koupit už velmi slušné mechanické hodinky. Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti, jak koho co probere ráno k životu a na případné zkušenosti s mechanickými budíky v mechanických hodinkách, kterých sice moc není, ale občas se na nějaké dá narazit. Je sice pravda, že budík je dnes v každém mobilním telefonu, ale hodinařina je hodinařina...
Jerryl Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Mě se moc líbí mechanické budíky v náramkových hodinkách ne moc obvyklé. Nejdostupnější se mi jeví Poljoty. Jedny jsem zkoušel a bylo to jako slaby vibrační vyzvánění v mobilním telefonu a zvuk byl hodně podivnej. Nevim jestli by mě to vzbudilo. Jinak v posledních dnech mě spolehlivě budí horko.
Kasper Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Ja mam budik v Casio G-Shock G600-1 a budi velmi dobre
Roman Šula Odesláno 29. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2006 No, já přemýšlím o Fortis s budíkem, jsou na billboardech kolem D1, ale ta cena. Taky jsem uvažoval o tom, že mechanické kmity na zápěstí by mohly být spolehlivější než tenké pípaní mrňavého pieza. Ještě jsem četl někde recenzi na IWC GST Automat Alarm, údajně mají mít příjemný zvuk. Ale ty stojí u nás kolem čtvrt mega, což je už pro mě naprosto nedostupné.
Jerryl Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Mě se jako levná varianta mech. budíku zdá toto: http://www.azwatch.cz/hodinky/po014j-poljo...buran-alarm-iii Každému se líbit nemusí.
Kasper Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Z mechanickych hodiniek z budikom je asi najdostupnejsi ten Fortis. To IWC je predsa len drahe.
Roman Šula Odesláno 29. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Jerryl: Ty Burany jsou za dobrou cenu, navíc v limitované edici, ale designově to není zrovna to, co by mě oslovilo. Ale věřím tomu, že ta mechanika může být slušná.
VS Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Tak nevím, první, co udělám, když koupím budík je, že přelepím otvor piezoměniče, abych ho ztišil. Nerad ráno vstávám šokem
Roman Šula Odesláno 29. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2006 VS: Nemám na mysli budík, ale náramkové hodinky s budíkem, a ty obvykle mají s hlasitostí přesně opačný problém.
VS Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Tak v tom byly nepřekonatelné digitálky se 7 melodiemi. Hned bych si je pro srandu zase koupil Akorát vodotěsnost nic moc, ve víčku byly dírky, aby to znělo.
Pavel K Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 V Praze v Senovážné ul. je nějaký Antik bazar a mají tam mechanické hodinky Oris s budíkem asi za 5000 Kč, pokud by měl někdo zájem.
Roman Šula Odesláno 29. července 2006 Autor Nahlásit Odesláno 29. července 2006 VS: Ta vodotěsnost těch digitálek byla taková, že stačil déšť nebo hustší mlha a byly mimo provoz. Ale jinak nemyly špatné. Pavel K: Díky za info, za týden se tam stavím při cestě přes Prahu je omrknout.
VS Odesláno 29. července 2006 Nahlásit Odesláno 29. července 2006 Však jich na cigi-digi trhu (digitalstrasse - ulice v Ostravě od Tuzexu k OD Horník) byl dostatek. Teď už je tam neprodávají, škoda. Ale vyhrabal jsem je teď ze šuplíku, strčil baterku a jdou a hrajou. To je divné, když 20 roků nešly. Asi se spravily samy.
Patrik Odesláno 4. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2006 Z mechanickych hodiniek z budikom je asi najdostupnejsi ten Fortis. To IWC je predsa len drahe. Záleží na tom, jestli to mají být jen hodinky s budíkem nebo hodinky s chronografem a budíkem. Na Fortisech je unikátní právě ta kombinace chronograf + budík (je to jejich vlastní funkce na ETA stroji), měli by být jediní, kdo tuhle kombinaci dělá. Hodinky jen s budíkem dělá pak víc firem (např. stroj AS 5008 - používá např. Maurice Lacroix a IWC)
Roman Šula Odesláno 5. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2006 Jo jo, ty Fortis mě lákají opravdu hodně, právě pro tu kombinaci alarm + chronograf, i design je pro mě celkem přitažlivý. Ale ta cena už moc přitažlivá není. I když jsou o hodně levnější než zmiňované IWC nebo Maurice Lacroix.
Jeremy Odesláno 5. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2006 Mechanické hodinky s budíkem dělají i soudruzi od Poljotu, a nejsou špatné!
Skeleton Odesláno 13. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2006 http://www.poljot24.de/en/assets/epitop/po...oljotwecker.mp3 aneb rachot od Poljotu
Roman Šula Odesláno 13. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2006 Pěkný zvuk, tak trochu připomínající malé vrtulové letadlo. Asi by mě to i vzbudilo.
Viktor Odesláno 13. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2006 Docela zajímavé retro hodinky s ručním natahováním a alarmem se objevily pod značkou Sorna. Starou značku Sorna koupil Trias a hodinky vyrábí nejspíš v Číně. Strojek je údajně čínský od firmy TSINLIEN SEA-GULL, kopie strojku AS (stejně jako alarm od Poljotu)
Sklomont Odesláno 13. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2006 Zdravím pánové mám jedny postarší poljot jen je nikdo nikdy nenosil.A musím říct že zvoní celkem dost s přehledem mně to vzbudí.Přikládám foto pro představu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se