Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové kolegové, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s budíky v hodinkách. Kromě automatů Orient, mám jinak ve všech ostatních budík (Festina, Orient, Citizen - všechno quartz), žádný mě však nevzbudí, piezo v dýnku (i s ohledem na zdroj energie) žádný extra řvoun není. Jediné quartzky, o kterých jsem se v recenzích dočetl, že hlučné jsou (80 dB - to už je dost nahlas), jsou Omega Speedmaster X-33, ale ty jsou za cenu, za kterou se dají koupit už velmi slušné mechanické hodinky. Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti, jak koho co probere ráno k životu a na případné zkušenosti s mechanickými budíky v mechanických hodinkách, kterých sice moc není, ale občas se na nějaké dá narazit. Je sice pravda, že budík je dnes v každém mobilním telefonu, ale hodinařina je hodinařina...

Odesláno

Mě se moc líbí mechanické budíky v náramkových hodinkách ne moc obvyklé. Nejdostupnější se mi jeví Poljoty. Jedny jsem zkoušel a bylo to jako slaby vibrační vyzvánění v mobilním telefonu a zvuk byl hodně podivnej. Nevim jestli by mě to vzbudilo.

Jinak v posledních dnech mě spolehlivě budí horko.

Odesláno

No, já přemýšlím o Fortis s budíkem, jsou na billboardech kolem D1, ale ta cena. Taky jsem uvažoval o tom, že mechanické kmity na zápěstí by mohly být spolehlivější než tenké pípaní mrňavého pieza. Ještě jsem četl někde recenzi na IWC GST Automat Alarm, údajně mají mít příjemný zvuk. Ale ty stojí u nás kolem čtvrt mega, což je už pro mě naprosto nedostupné.

Odesláno

Tak v tom byly nepřekonatelné digitálky se 7 melodiemi. Hned bych si je pro srandu zase koupil :) Akorát vodotěsnost nic moc, ve víčku byly dírky, aby to znělo.

Odesláno

VS: Ta vodotěsnost těch digitálek byla taková, že stačil déšť nebo hustší mlha a byly mimo provoz. Ale jinak nemyly špatné.

Pavel K: Díky za info, za týden se tam stavím při cestě přes Prahu je omrknout.

Odesláno

Však jich na cigi-digi trhu (digitalstrasse - ulice v Ostravě od Tuzexu k OD Horník) byl dostatek. :) Teď už je tam neprodávají, škoda. Ale vyhrabal jsem je teď ze šuplíku, strčil baterku a jdou a hrajou. To je divné, když 20 roků nešly. Asi se spravily samy.

Odesláno
Z mechanickych hodiniek z budikom je asi najdostupnejsi ten Fortis. To IWC je predsa len drahe.

Záleží na tom, jestli to mají být jen hodinky s budíkem nebo hodinky s chronografem a budíkem. Na Fortisech je unikátní právě ta kombinace chronograf + budík (je to jejich vlastní funkce na ETA stroji), měli by být jediní, kdo tuhle kombinaci dělá.

Hodinky jen s budíkem dělá pak víc firem (např. stroj AS 5008 - používá např. Maurice Lacroix a IWC)

Odesláno

Jo jo, ty Fortis mě lákají opravdu hodně, právě pro tu kombinaci alarm + chronograf, i design je pro mě celkem přitažlivý. Ale ta cena už moc přitažlivá není. I když jsou o hodně levnější než zmiňované IWC nebo Maurice Lacroix.

Odesláno

Docela zajímavé retro hodinky s ručním natahováním a alarmem se objevily pod značkou Sorna. Starou značku Sorna koupil Trias a hodinky vyrábí nejspíš v Číně. Strojek je údajně čínský od firmy TSINLIEN SEA-GULL, kopie strojku AS (stejně jako alarm od Poljotu)

22-T21134B.jpg

2800_1.jpg

Odesláno

Zdravím pánové mám jedny postarší poljot jen je nikdo nikdy nenosil.A musím říct že zvoní celkem dost s přehledem mně to vzbudí.Přikládám foto pro představu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...