Přejít na obsah

Koloběžky

Gilius

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jakou kolobrndu by jste doporučily pro cca 165 cm vysokého človíčka?

Vybírám mezi těmito dvěma modely:

https://www.sportobchod.cz/kolobezka-kostka-tour-max.htm 26/20

a

https://www.sportobchod.cz/kolobezka-kostka-hill-3.htm 20/16 - jen v jiných barvách.

Chtěl bych to jak do města, tak i na kratší vzdálenosti do 10 Km, což pro začátek bude bohatě stačit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za postřehy. Na Kolinsku půjčovna nejspíš nebude, zkusím se ještě mrknout.

Dneska jsem se zašel podívat do prodejny Intersportu a naštěstí tam měli jak 26/20 tak i tu menší.

Tak jsem si je hned vyzkoušel a z velké jsem neměl moc dobrý pocit, takže skončím u menší varianty.

Ještě by stála za zmínku verze 20/20.

Mám čas do příštího měsíce, pak už jen doufat ve správnou barevnou variantu.

Upraveno uživatelem Cleric
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...

O víkendu jsme si na Lipně půjčili elektrické koloběžky. Velké, masivní stroje, až skoro terénní, s velkým kolem vpředu a trochu menším vzadu, nášlapná plocha dost vysoko nad zemí, odrážení bylo hodně nepohodlné. Na dotaz, kolik to se mnou ujede, kluk z půjčovny řekl, že podle terénu, způsobu jízdy a mojí váhy, ale prý minimálně 80 km, což mi přišlo hodně zajímavé. Kolobrndy uháněly hodně rychle, kromě cyklostezek jsme dali i nějakou tu louku, kopeček a šotolinové pěšiny, za hodinu a půl jsme ujeli 15 km i s občerstvením a svačinou a to jsme se první půlku loudali. Fakt skvělé, moc jsme si to užili a uměl bych si to představit jako přibližovadla do dodávky, ale tyhle byly velké a neskladné. ALE Drákula vygůglila, že třeba Kostka dělá elektrifikaci běžných koloběžek a snad prodávají i sadu (kolo s motorem, baterka, nabíječka, elektronika + ovladače), kterou je možno elektrifikovat každou jejich kolobrndu s koly od 20". Což je prima, protože i přes vyšší hmotnost lze kombinovat elektrický i klasický pohon. Nevíte o něčem takovém i pro koloběžky se 16" koly? Ty jsme vyzkoušeli a asi by pro naše účely stačily... Ale nechám si poradit... 

Odkaz ke komentáři

Ivane, koloběžka na elektriku je dobrá tak akorát na hory, případně destinace, jako je Lipno. Myslím, že po sportovní stránce budou vnímané stejně, jako elektro - kola, což ve mě evokuje otázku - co s tím? Já, jako člověk, který si dává koloběžkou hodně do těla, chápu význam elektro-kol jako ideální alternativu pro důchodce nebo někoho, kdo je po nemoci a nedá plnou zátěž na kole, ale když na tom vidím mladý lidi, tak si říkám - že by pohodlnost? Naštěstí nejsem sám. Na Lipně jsem si to taky u bobovky zkusil a je to dobré na kochačku, ale pro sport je to úplně mimo - sám píšeš o nášlapu a podobně. Pokud máš problém dát do té své dodávky  běžnou kolobku, tak tohle je asi mimo, ale třeba se pletu a jsem sám zvědav, kdo, co poradí.

Odkaz ke komentáři

Trochu víc se nořim do koloběžení a odhaluju ty drobnosti jako je to v každým koníčku. Kupříkladu zjišťuju, že je fajn mít kotníkový boty nebo chránič, páč dneska jsem si jebnul zadním šroubem při odrazu rovnou do vnitřního kotníku a bolí to jaxviňa.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Trochu víc se nořim do koloběžení a odhaluju ty drobnosti jako je to v každým koníčku. Kupříkladu zjišťuju, že je fajn mít kotníkový boty nebo chránič, páč dneska jsem si jebnul zadním šroubem při odrazu rovnou do vnitřního kotníku a bolí to jaxviňa.

to se stalo každýmu kdo měl koloběžku už v pěti letech .... jako teda celkem nic novýho

Odkaz ke komentáři

Já se elektrice zatím stále bráním s tím, že dokud můžu, nebudu se flákat s elektrikou. Na jaře jsem ale na ForBikes viděl a vyzkoušel kolobku E-TWOW (www.etwow.cz). Po těch velkejch, těžkejch strojích s vysokym nášlapem mi tohle přišlo jako malej "zázrak". Nášlap byl vysoký jako u normálních kolobek, takže se dalo jet i bez motoru (a pro rozjezd a úsporu baterky byl lepší manuální odraz, kdy se následně rychlost udržovala motoricky). Na testovací dráze to opravdu frčelo a musel jsem se hodně krotit, abych se nenechal unést a hned si na tom nerozbil hubu. Má to dvě páčky (plyn/brzda - údajně rekuperační), dá se složit a jako přibližovadlo na kratší vzdálenosti mi to přišlo opravdu super. Určitě to není do terénu, ale když už je tu řeč o e-kolobkách, tohle je model, kterej mě jako flexibilní dopravní prostředek do města opravdu zaujal.

No a z neelektrickýho soudku: už dlouho jsem uvažoval, že mi ve flotile chybí nějaká minikoloběžka na městský popojížděčky. Víc jak rok jsem uvažoval o Micro Flex Air, ale po pročtení pár recenzí a nedávný ukázce od kolegy, kterej si ji pořídil, jsem to nakonec v sobotu definitivně rozseknul a pořídil v Decathlonu Oxelo Town 9. Oproti Micru je to masivní stroj složitelnej během vteřiny, kdy se pak dá buď nést, nebo pohodlně táhnout za sebou. Má dvě nezávislý brzdy (účinkující na zadní kolo) - jednu ruční na řídítkách a druhou nožní přišlápnutím zadního blatníku. Přední kolečko je dokonce opdružený. A aby toho nebylo málo, tak je asi o dost levnější než "top" stroj od Micra.

Tak to pro inspiraci pokud by někdo o nějaké pidikolobce uvažoval.

post-14317-0-74080300-1469472742_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To se podda... a nebo zmenis stroj na nejakej nekopavej :-)

Odkaz ke komentáři

Ještě odbočím k elektrice - nemá někdo zkušenost s běžnou koloběžkou doplněnou o elektrosadu? Třeba touto?

http://www.kolobezky-plzen.cz/canard-zero-cz/eshop/111-1-ELEKTROKOLOBEZKY/0/5/128-Elektrokolobezka-MIBO-Royal

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...