Walter Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Trochu doplnim, zvuk je jednoduse fyzika a tu nejde obejit. Kazdy ton v hudbe ma nejakou frekvenci a vlnovou delku. Z tohoto pohledu je nemozne, aby reproduktor ve sluchatkach tohle svedl v plnem frekvencnim rozsahu kvalitne reprodukovat. Sluchatka budou vzdy obrovskym kompromisem, proti akusticky upravene mistnosti a kvalitnim tripasmovym reprobednam. Vypada to tak, ze Pusher to myslel, dat diteti sluchatka + zesilovac, asi neni nejstastnejsi reseni. Upraveno 10. února 2012 uživatelem Walter Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Dukeu: jak uz pise Walter, fyzicky vjem hudby je na sluchatkach uplne neco jineho, bez ohledu na to, kolik stala ta tvoje naslapana sestava. stereo obraz uplne jinej, levoprava informace uplne nepresna, definice nastroju v prostoru uplne jina, atd. Zamysli se nad tim i z pohledu, co slysi pri poslechu v repracich leve ci prave ucho zvlast, jakou informaci slysi obe dve a to stejne si predstav jako pri poslechu se sluchatkama. ;-) jinak vez, ze zesilovac ti zejmena zesiluje vstupni signal, nikoliv zkvalitnuje (zesilovac jako amp, od slova amplify = zesilit). kvlaita je odvisla jednak od toho jak je dana nahravka smichana, coz uz je vec interpreta, a druhak od tveho DA prevodniku a nasledne od kvality pouziteho vystupniho zarizeni, at uz reproduktoru nebo sluchatek, ale v zadnem pripade ne zesilovace. osobne bych diteti rozhodne nedaval sluchatka, protoze za 15 let bude zraly na tinitus, coz u repro beden v domacich podminkach az tak nehrozi. jen muj nazor,. Upraveno 10. února 2012 uživatelem pusher... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) pusher...: Pozor, prave pri zesileni, pominu-li nahravku samotnou, dochazi po repracich k nejvetsimu kurveni. Duke650 samozrejme nemyslel, ze sluchatkovy zesilovac "zkvalitnuje", zase tady z nas nedelej uplne pitomce, ale ze dobry sluchatkovy zesilovac bude co mozna nejmensi kurvitko. A v tom ma pravdu. Jakykoliv integrovany sluchatkovy obvudek bude proti samostatnemu sluchatkovemu zesilovaci nicit signal radove vice. Prvni odstavec OK, ale druhy odstavec je popletenina od zacatku az do konce. Jestlize "zejmena zesiluje", co teda jeste dela mimo to? DA prevodniky, ktere jsou dneska relativne levne a daleko lepsi, nez treba pred deseti lety, mrvi zvuk prave daleko mene, radove, nez zesilovace u nichz se vysoka kvalita za dnes pozadovane nizke naklady proste z principu udelat neda. Jinymi slovy trvani na kvalitnim zesilovaci ma vysoce racionalni zaklad. Ta postupka kurvitek od nejvetsiho k nejmensimu z pred mnoha let ma stale co rict: producent - mistnost - bedny - zesak - zdroj. O nevhodnosti sluchatek pro decka s tebou nepolemizuji. To mas samozrejme pravdu, sluchatka skodi kazdemu, sluchove bunky to likviduje ve velkem a tyto neregeneruji a nedorustaji. Co se znici, je zniceno na vzdy a dlouhodobe pouzivani sluchatek prokazatelne sluch nici, o tom zadna. Upraveno 10. února 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) To je paradni naladovka. Ale ted by to jeste chtelo jednu technickou, kde se daji identifikovat ty hracky. cestujem, tak aspon pismenka - Integra research preamp, 7ch power amp, onkyo neviemkolko dvd-a/sacd (najvyssi co mali). 5.1 jamo thx ultra2. Stereo vytahujem do digi crossoveru a zosilnujem bridgovanym rotelom tiez neviemkolko. dvojkanal je dappolito kevlarove focaly a titanova kalota, plus 25 aktiv sub s dlhym zdvihom. vlastna praca, hra to ale famozne. Edit: a aj hreje to famozne - on sa tam ten chlpac vyhrieva pri tej zvaracke :-) Upraveno 10. února 2012 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Bedny domaci vyroba? Pekne, to bych spocitat fakt neumel. D'Appolito reseni melo vzdycky dost nizko polozenou poslechovou rovinu, temer zadny vertikalni rozptyl. Ale kdyz to clovek dobre doladil nizkym kreslem, tak to hravalo vetsinou dost dobre. Kevlarove Focaly uz dneska nesezenes. Prestali dodavat druhovyrobcum a smytec. Kdo je doma v necem ma, jako treba Ty, nebo ja , tak je neprodava. Byla to jedena z nejpovedenejsich rad menicu za poslednich dvacet let. Upraveno 10. února 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 pusher...: Pozor, prave pri zesileni, pominu-li nahravku samotnou, dochazi po repracich k nejvetsimu kurveni. Duke650 samozrejme nemyslel, ze sluchatkovy zesilovac "zkvalitnuje", zase tady z nas nedelej uplne pitomce, ale ze dobry sluchatkovy zesilovac bude co mozna nejmensi kurvitko. A v tom ma pravdu. Jakykoliv integrovany sluchatkovy obvudek bude proti samostatnemu sluchatkovemu zesilovaci nicit signal radove vice. Z nikoho tady nedelam pitomce. Pokud to nejak vyznelo, tak se omlouvam, nemyslel jsem to tak. :] Reagoval jsem na Dukeovo tvrzeni: viz "Zesilovac ke sluchatkum neni na to aby to davalo vic decibelu,." A chtel jsem rict, ze zesilovac prave zesiluje, to, ze je to cast retezce, kde muze dojit lehce ke kurveni kvality, tak to jsem cekal, zeje kazdemu jasne. Co se tyce DA prevodniku, tak cece, jsem jinyho nazoru, zkus si koupit profi studiovej prevodnik, neco si pres to prehraj, a srovnej to s radovejma hifi prevodnikama. pokud neuslysis rozdil, tak chyba neni v tom prevodniku, ale budto v tvejch bednach, nebo v usich :] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Hm, asi jen pri patku neumim porozumet psanemu textu, zrejme unava. :-) "kvlaita je odvisla jednak od toho jak je dana nahravka smichana, coz uz je vec interpreta, a druhak od tveho DA prevodniku a nasledne od kvality pouziteho vystupniho zarizeni, at uz reproduktoru nebo sluchatek, ale v zadnem pripade ne zesilovace." "A chtel jsem rict, ze zesilovac prave zesiluje, to, ze je to cast retezce, kde muze dojit lehce ke kurveni kvality" Ale to je jedno, jdu do skolky. Upraveno 10. února 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pusher... Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Hasňo, pojdme se vratit k tematu. Rikam ,ze DA prevodnik ma na vylepseni kvality zvuku vetsi vliv jak zesilovac. nic vic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Ok, whatever. Rikal jsi toho sice trosku vice, ale dejme tomu, stejne to nedavalo valneho smyslu. Studiove prevodniky tu nema nikdo a je zbytecne je sem tahat jako argument do debaty o domacim poslechu. Dobry prevodnik je dobra vec, o tom zadna, v drtive vetsine pripadu, a ze uz jsem jich za ta leta uz slysel, to ale neni nejslabsi clanek. Ani zdaleka. Hifisti maji casto sklon resit to nejmene podstatne, neb je to nejlevnejsi a nejjednodussi, prevodniky, kabely, podlozky hrany cd, sitove kabely... Zasadni veci neresi, protoze je to drahe a narocne, mistnost, kleslici zesak, zadekovane bedny, sitove pracky.. Resi se tu tisiciny procent, nic proti nim, a neresi se ty desitky; obecne receno. Nastesti ne vsichni, racio jeste uplne nevymrelo a I tady na foru jsou stale lidi, kteri si radsi koupi DPA383, misto DPA222, nez novy prevodnik. Upraveno 10. února 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Hasňo, pojdme se vratit k tematu. Rikam ,ze DA prevodnik ma na vylepseni kvality zvuku vetsi vliv jak zesilovac. nic vic. O tomto tvrzení by se dalo dlouho a marně diskutovat.... K té debatě sluchátka vs. bedny.... já samozřejmě po těch třiceti letech budování, obměňování a vylepšování domácí hifi-pakáže velmi dobře vím v čem je rozdíl poslechu přes bedny a na sluchátka. A asi se shodneme, že "konečná" vypadá ZHRUBA takto: místnost vyhrazená jenom poslechu muziky (žádný obývák pro celou rodinu), pečlivě akusticky vyladěná, v ní solidní digitální zdroj signálu nejlépe ve vysokém rozlišení, za ním dobře navržený a provedený nekurvítkový preamp, za ním solidní rychlé stabilní monobloky s dostatečnou rezervou, no a nakonec bedny které si nevymýšlí. To vše propojené pečlivě vybranými kabely.... Realita je taková, že mám myslím solidně postavenou aparaturu na poslech přes bedny (i když stále je co vylepšovat) ALE místnost je akusticky hodně suboptimální a hlavně - na prstech jedné ruky bych spočítal příležitosti, kdy si mohu klidně sednout, pustit si do beden Dire Straits nebo Floydy nebo cokoli a hodinu v klidu soustředěně poslouchat, aniž bych po minutě nebyl vyrušován protestujícími členy rodiny (taťko obývák není jen tvůj atd.). Prostě poslouchal bych bedny hodně rád, ale nedá se, nežiju sám ani na samotě, přes den makám, no a večer a v noci musím brát ohledy na rodinu a sousedy. Takže i když letos nasypu dalších pár desítek tisíc do beden, tak poměr cena / hodiny poslechu mám a budu mít zoufalý. Kdežto přes sluchátkovou sestavu jsem za poslední cca rok naposlouchal po večerech tolik krásné muziky, že klidně oželím absenci basové masáže žaludku a vůbec vnímání muziky celým tělem. O údajně nepřesném pravolevém a předozadním prostoru atd. bych možná dumal, kdybych poslouchal hlavně živé nahrávky symfoňáku nebo komorní smyčce, ale u rockové muziky nahrávané docela často na více stop a pak ještě různě mixované atd je to buřt. Přes sluchátka dostávám hafo jinak skrytých nuancí muziky... celé frekvenční pásmo je krásně vyrovnané, nikde nic nechybí, nikde nic netrčí nad ostatní pásma, nástroje jsou separované, lidské hlasy jsou reálné a lokalizovatelné.... jasně že dobrá nahrávka je pohlazení a odfláknutá nahrávka nase.e a otráví.... jasně, těším se, že si to jednoho dne poslechnu stejně dobře nebo lépe přes bedny - ale mít vlastní poslechovou místnost se jen tak rychle nepovede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Ano, to docela dobre popisuje castou vsedni realitu. Souhlasim. V Cesku na svem baraku jsem mel stesti na osmdesatky zdi a navic zadne sousedy. Tady ted v drevene chysi se sousedama o patro nize, co chodi na smeny. Sluchatka zhavim ted casto, pred tim nikdy. Je to o kompromisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) ono aby som sa jemne votrel do skoncenej debaty sluchatka az na zaver kariery, to si nemusime hovorit. Az to clovek s hifi cez reproduktory mysli vazne, treba zacat zen budhizmom. Od chvile ked majster potiahne slákom po strune, všetko čo príde do kontaktu s tónom ho potenciálne môže len doj.. pohoršiť. S tym co urobili zvukari a spol kym sa to spracovalo a nalisovalo na CD/DVD/LP neurobime vobec nic, takze to je pevny bod posluchaca umeleho artefaktu, jeho referencia. Odtial vsetko v retazci smerom k uchu a mozgu posluchaca ma vplyv na vysledny zvukovy vnem, a kedze sa rozpravame o akustike, berme to tak ze vplyv na vysledok rastie z druhou mocninou vzdialenosti od nasho zdroja - magickeho disku. Zacat treba u vlastnej hlavy, schopnosti vnimat zvuk, priestorovy zvuk, detaily, nuansy. Dnes mnohi ludia netusia ako ma zniet hoboj, lebo nechodia do filharmonie, alebo ako znie Beethoven, ked to niekto "umí". Proste na sklonku poznania zistime, ze folklor, Ligetti a symfonicky orchester chcu svoje - aj v hlave posluchaca aj mimo nej. Pokial nie ste delostrelec, rozdiely budete pocut zarucene, aj 3D z dvoch kanalov. Otazka je, ci to s vami nieco urobi. Potom pride na rad miestnost. Tu by som hodil par fotiek ako reakciu na Duke650 - fakt nekeca, inej cesty niet. Mam plny dom zenskych, takze mame s pejskom tuto chlpatu pracovnu/kino/posluchovku, proste je tam smrad, teplo a taka ta chlapska pohoda, do znacnej miery sposobena tym ze sa tam upratuje len raz za velmi dlhy cas... Kazdopadne dozvuk to ma suchý, steny su obehnute kvalitnymi tapetami so strukturou, koberec s vyssim profilom, rohy som rozbil podhladmi s podsvietenim. Foti sa tam mizerne, kedze v miestnosti neexistuje priame osvetlenie. Tak snad prepacite. Nasleduju reproduktory a zosilnovac. Tu vobec netreba pochybovat ze plati: co das, to dostanes. Kaslite na prevodniky a podobne ptakoviny. Poriadny zosilnovac a slusne reprosustavy su omnoho dolezitejsie. Mozem tu pisat vela ale to nie je ucel, vidim ze sme tu celkom vzdelani audiomagori, mozno by som skor oprasil nejake svoje stare clanky v magazinoch a povesal to sem, len sa mi nechce hrabat v pivnici v archive. Inac, odkedy som sa ja zariadil som mal asi 10r pauzu, proste som uz len pocuval, nejako ma to nebralo skusat ine, ale pri upratovani zahradnej chatky som nasiel este nejake 25cm basy od Focalu /kupil som toho vtedy cely skladovy zostatok/, tak smejdim co by som vykreoval - technologie postupili, hm hm.. Upraveno 10. února 2012 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 cestujem, tak aspon pismenka - Integra research preamp, 7ch power amp, onkyo neviemkolko dvd-a/sacd (najvyssi co mali). 5.1 jamo thx ultra2. Stereo vytahujem do digi crossoveru a zosilnujem bridgovanym rotelom tiez neviemkolko. dvojkanal je dappolito kevlarove focaly a titanova kalota, plus 25 aktiv sub s dlhym zdvihom. vlastna praca, hra to ale famozne. Edit: a aj hreje to famozne - on sa tam ten chlpac vyhrieva pri tej zvaracke :-) hasňa: nafotim za svetla niekedy, ale toto je ono: RDA-7, RDC-7, Onkyo DV-SP1000E ak ta zaujimaju merania zosilnovaca: LINK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Bedny domaci vyroba? Pekne, to bych spocitat fakt neumel. D'Appolito reseni melo vzdycky dost nizko polozenou poslechovou rovinu, temer zadny vertikalni rozptyl. Ale kdyz to clovek dobre doladil nizkym kreslem, tak to hravalo vetsinou dost dobre. Kevlarove Focaly uz dneska nesezenes. Prestali dodavat druhovyrobcum a smytec. Kdo je doma v necem ma, jako treba Ty, nebo ja , tak je neprodava. Byla to jedena z nejpovedenejsich rad menicu za poslednich dvacet let. jaja to boli. vtedy som kupil cely sklad asi za 120tis SK, na tu dobu a moje prijmy sialenost.. dodnes si bucham hlavu ze som si to neodlozil, dnes by to malo zhodnotenie ze aj Cyber by si cvrkol nejake detaily repro. 6cm hdf doska s pravou prirodnou dyhou, rohove segmenty su masiv /vsetko je tam tazke, ja sam mam skoro 120kg :)/. S pocitanim si netreba robit hlavu, okrem SW je to uzatvoreny system, viac menej treba zvolit vhodny menic na tento druh ozvucnice, neprehnat to s objemom, zvolit spravnu geometriu rozlozenia v ozvucnici a potom to uz len spravne zatlmit. System je aktivny, tj kazdy menic ma svoj vlastny zosilnovac a vyhybka deli signal na nizkej urovni /tu je digi, cize este pred konverziou na analog/. Dovod: vsetky lahke a pevne /= aj kevlarove/ membrany maju dost slusne rozkmity na vyssich radoch /to su tie peaky vo frekvencnom priebehu napr. u stredobasov na 5-6kHz/, takze vyzaduju strme filtre - spokojne aj -24dB, co sa v pasive doma urobit jednoducho neda. Ale v aktive je to relativne hracka, stacia ti potom menej brutalne amps lebo nebojuju so ziadnymi LCR zavaziami, naopak na vysky, stredy a basy mozes zvolit spravny vykon a typ siliča. Nerozsypu sa fazy ani pri viacerych pasmach, z dvoch repro lezie krasny 3D zvuk. Ked niekomu pustim Qsound efekty Roger Watersa /Amused to Death/ tak prisaha ze ten pes steka za oknom.. alebo hocico slusne nahrate. jedine co bolo treba naozaj seriozne spocitat bol subwoofer. bol to trochu oriesok ale som spokojny. jedinu nevyhodu to ma ako celok, ze fakt mizernych nahravok je vela a coraz viac, a na niecom takom sa to pocuvat jednoducho neda. Naopak, SuperTramp, Creedence alebo stare ruske rokenrollove plastinky su zazitok aj z NC500, juhu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Potom pride na rad miestnost. Tu by som hodil par fotiek ako reakciu na Duke650 - fakt nekeca, inej cesty niet. Mam plny dom zenskych, takze mame s pejskom tuto chlpatu pracovnu/kino/posluchovku, proste je tam smrad, teplo a taka ta chlapska pohoda, do znacnej miery sposobena tym ze sa tam upratuje len raz za velmi dlhy cas... Kazdopadne dozvuk to ma suchý, steny su obehnute kvalitnymi tapetami so strukturou, koberec s vyssim profilom, rohy som rozbil podhladmi s podsvietenim. Foti sa tam mizerne, kedze v miestnosti neexistuje priame osvetlenie. Tak snad prepacite. Oba palce nahoru, máš to moc pěkný snad se jednou dožiju že jeden ze dvou dětských pokojů předělám na "pracovnu" (krycí název pro hromadu muziky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Oba palce nahoru, máš to moc pěkný snad se jednou dožiju že jeden ze dvou dětských pokojů předělám na "pracovnu" (krycí název pro hromadu muziky :-) to staci pockat kym hadi pojdu z domu.. trpezlivost ruze a posluchove miestnosti prinasa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 Parada jak cyp. Tak se to ma delat, vyhybka v digitalni domene, uzavrene ozvucnice, plny aktiv. To je totalni reseni, k tomu vetsina hifi woodooistu nikdy nedojde. Je to narocne reseni, ale to nejlepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 10. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2012 (upraveno) Parada jak cyp. Tak se to ma delat, vyhybka v digitalni domene, uzavrene ozvucnice, plny aktiv. To je totalni reseni, k tomu vetsina hifi woodooistu nikdy nedojde. Je to narocne reseni, ale to nejlepsi. paradoxne, dnes to uz tak narocne nie je. pred tymi X rokmi co som to skladal ja, ma to vyslo.. no neuveritelne prachy. dnes mas digi crossover za par supov, 4 alebo 6 kanal vykonu /na doma bohate stacia slusne 4 x40W plus aktivny SW, ale nech nehra nic nad 60Hz.. no, max 80Hz/. Kludne lepsi Rotel, DPA pochopitelne a postavit si dvojpasmo, kde clovek nemina na nic len na to podstatne - kvalitne menice. Mozes eliminovat kablovu magiu, pasivne vyhybky, proste logicky to musi fungovat najlepsie, a aj funguje. Rozhodol som sa ist touto cestou po celozivotnom badani zakoncenom tyzdnovym ramadanom /pisal som test do casaku/ v spolocnosti mcintosh MC602 - tusim tak sa volal, vyrocny model, v tej dobe najvacsi stereo power amp, BW 802asi a nejaku Wadiu CD. To uz naozaj hralo, a to bol presny opak toho mojho sucasneho pristupu. Proste ked to chce robit clovek v analogu, skonci u 70kg zosika s vystupnymi trafakmi na ktorom mozes zvarat, speakrov z kozmickeho materialu a uctu za elektrinu ako sibirova autodielna. e-e. teda nie ze by mi ten moj nevydrbaval poistky raz za tyzden, to jako nie. cely problem je poriadny riadiaci preamp, ak chces trochu komfortu, resp viac zdrojov zvuku. Ja mam ultimatny nezmysel v cene normalneho auta, technicky to utiahne sialene mnozstvo vstupov a kombinacii, to sa jednoducho neda vyuzit, vsetko sa da naprogramovat, hrubsi navod som v zivote nevidel. a ani som ho za tie roky neotvoril ale treba ist cestou rozumneho aktivu a digi crossover, to sa da cakat realne impresivny vysledok a nezruinuje to rozpocet. A je to prima hračka. Teda, ma to este jednu nevyhodu. je tam potom trochu viacej kablov ale zase nemusia byt strieborne, ze.. Upraveno 10. února 2012 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 11. února 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2012 Pěkná poslechovka, instante. U nás to odnesl obývák, jen nemáme ty podhledy a "chlupatý" zdi. Zatím. Teď probíhá kompletní upgrade gramofonu i zesilovače, s panem domácím není řeč, má v očích ty divný plamínky. Bedny jsou doma a zaberou půl bytu, bože. Kdy to přestane...píšu vlastně jenom proto, že u nás lítají pojistky taky minimálně jednou za týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 12. února 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2012 ja som to naschval nedal do obyvacky, i ked ta ma vhodnejsi podorys a je vyrazne vacsia. ale predtym som to vzdy mal v obyvacke a nie je to absolutne idealne riesenie, hlavne s malymi deckami ktore zaujimaju zlte kevlarove membrany. + takto mam aspon viac prilezitosti sa realizovat.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se