Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máš udělenou výjimku. Kdo brousí plast jehlou od doby, co nic jiného nebylo, a navíc má železo, co ve své době nebyla žádná láce, není samozřejmě žádný trapný hipster. V jednom takovém domě jsem před pár lety bydlel v Londýně. Starý Linn, bedny Linn a snad tisíc desek. Bylo to autentické. "Ale kolik vás je, takovejch, pane Mára?"

Odesláno
před 6 minutami, Hasňa napsal:

Máš udělenou výjimku. emoji846.png Kdo brousí plast jehlou od doby, co nic jiného nebylo, a navíc má železo, co ve své době nebyla žádná láce, není samozřejmě žádný trapný hipster. V jednom takovém domě jsem před pár lety bydlel v Londýně. Starý Linn, bedny Linn a snad tisíc desek. Bylo to autentické. "Ale kolik vás je, takovejch, pane Mára?"

Nebylo to nahodou 🙂: Ale kolik nás je, takovejch, pane Mára?

Odesláno

Žádnou výjimku nemá 🙂 Měl dát na mou dobrou radu, a spíše než tangenciálního bazmeka, tak si měl koupit nějaké decentní delší ramínko ....

27inchTonarm.jpg

Odesláno

Já děkuji, jsem prostě staromilec, mám dokonce ještě svůj původní minidisc a osmitrack, o kazeťáku nemluvě, ale to provozuje synek.

před 9 minutami, Bert napsal:

Žádnou výjimku nemá 🙂 Měl dát na mou dobrou radu, a spíše než tangenciálního bazmeka, tak si měl koupit nějaké decentí delší ramínko ....

Na to ramínko bych musel posunout futra 🙂

Odesláno

V tom případě bych musel urážet svým Tesla werkem denně. Ale hraje celkem dle mých představ. A svoje desky mám rád.  Minulý rok jsme na téma tangenciálu vedli diskusi s jedním majitelem Revoxe (konkrétní model nevím) a právě on mi říkal, že zvlněné desky nemá moc v lásce. Proto se zajímám dál, tak trochu pokukuju po tagencu aura.

Odesláno

Odhadem půl centimetru dá, tedy ten můj.

Jasně, že je lepší se takovým deskám vyhnout, ale když jsi s nimi dospěl a vyrostl...

Mimochodem dvě Aury se flákají na Aukru. Byly tři, ale jedna už zmizla.

Odesláno (upraveno)

na retru neni nic spatneho :D

...za me byl konec minuleho stoleti zlata doba audia. Jedine, kde nema cenu sahat po retru, je DAC.

image.thumb.jpeg.f5906dd70f9b661787e77d33a78c22ee.jpeg

Upraveno uživatelem simon_magus
Odesláno (upraveno)

Co se týče reproduktorů, objem ničím nenahradíš, retro jednoznačně vede. Hraje celé pásmo i na pár wattů. Moje sestava je z let 1974 až někde do devadesátek - MD a CD. Zesilovače let 1988 a 91  co kus to 14+ kilo, repro 78-80. Mým uším to lahodí 

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odesláno

Ruku na srdce. Na cokoliv jiného, než fašounskou muziku, mám raději Quady. Canton je takové bum, prásk, bác. No, ale k Tvé otázce po žraní výkonu odpovídám: ano, ale je mi to jedno. Protože zlaté pravidlo je, že každá bedna má mít svůj vlastní zesilovač.

Odesláno

Tak to je správnej přístup. Krmit se musí. 

Já jsem právě přišel z ušního, nechal jsem si propláchnout uši protože mi do nich nateklo a nechtělo to ven. Tak tu poslouchám Wakemana a můžu potvrdit, zdravé a čisté uši jsou důležitější než cokoli jiného.😁

Odesláno
před 26 minutami, Bert napsal:

Ruku na srdce. Na cokoliv jiného, než fašounskou muziku, mám raději Quady. Canton je takové bum, prásk, bác. No, ale k Tvé otázce po žraní výkonu odpovídám: ano, ale je mi to jedno. Protože zlaté pravidlo je, že každá bedna má mít svůj vlastní zesilovač.

Jen jeden???

Odesláno

No, v rámci této sestavy je Tvá otázka opodstatněná 🙂 Každá bedna má vlastně 1,5 zesilovače. Protože kromě výkonového koncáku sdílí se svou ségrou i zesilovač řídící.

No a pokud je v sestavě i gramo, tak nám do hry vstupuje i phono preamp. Takže 1,0 plus 0,5 plus 0,5 se rovná 2.

Chválím Tě za zvídavý hifistický dotaz, a budu si myslet, že sis ze mne nedělal legraci :cheers:

Odesláno
před 1 hodinou, Jiří Sedlák napsal:

Teď koukám na ty aury, za ty prachy od žida s metrem jak mu říká můj kolega, ať si je nechá. 

JJ, navíc tohle je strašnej překupník...

Odesláno
před 1 hodinou, Jiří Sedlák napsal:

Teď koukám na ty aury, za ty prachy od žida s metrem jak mu říká můj kolega, ať si je nechá. 

Jirko, jestli chceš dobrej tangenciál, za rozumný prachy, tak tady:

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/clearaudio-tonarm-tt-5-im-neuzustand-inkl-rechnung/2478192860-172-7460

Já osobně to mám ve sledování a přemýšlím ....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...