Přejít na obsah

AUDIOFILOVO OKÉNKO

Alina

Doporučené příspěvky

Je to přesně tak, vypadá to jako vyřezané z krabice od banánů.

Trochu mi to připomíná semafor u kolejí.

Fakt je, że čím více se na to dívám tím více se mi to líbí 😀 A ten vršek je skutečně semiš.

Citace z hifi-voice:

Co vás zajisté překvapí na první pohled, to jsou (na rozdíl od série Q) v ceně dodávané krycí mřížky. Ty jsou vyrobené z 13 vrstev materiálu a je tu 1801 (!!) laserem provrtaných otvorů, kopírujících rozměry měničů. Toto množství perforací už stačí, aby se reproduktory "nedusily" a přitom nabízí výrazně odlišnou estetiku, než je u podobných řešení běžné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 54 minutami, Šťovík napsal:

Je to přesně tak, vypadá to jako vyřezané z krabice od banánů.

Trochu mi to připomíná semafor u kolejí.

Fakt je, że čím více se na to dívám tím více se mi to líbí 😀 A ten vršek je skutečně semiš.

Citace z hifi-voice:

Co vás zajisté překvapí na první pohled, to jsou (na rozdíl od série Q) v ceně dodávané krycí mřížky. Ty jsou vyrobené z 13 vrstev materiálu a je tu 1801 (!!) laserem provrtaných otvorů, kopírujících rozměry měničů. Toto množství perforací už stačí, aby se reproduktory "nedusily" a přitom nabízí výrazně odlišnou estetiku, než je u podobných řešení běžné.

Gratulace k nové hračce, vizuálně za mě na pohodu a hrát budou také fajnově 👍 Každopádně opravdu hrají úplně stejně s mřížkou i bez mřížky? Jsem pár kousků slyšel, ty mřížky má dnes defakto každý lepší výrobce vychytaný, ale minimální rozdíl ve výstupu jsem tam tedy vždycky slyšel, kolikrát za mě i k lepšímu 😀 Ale to už je spíš o chuti. 

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, African napsal:

Každopádně opravdu hrají úplně stejně s mřížkou i bez mřížky? 

Nevím, nezkoušel jsem to a myslím, že bych rozdíl asi nepoznal.

Každopádně tam dekly zůstanou, pohybují se tu malé divné bytosti a nerad bych měl vevnitř panáčka z Lega.

Odkaz ke komentáři

V 26. 10. 2024 v 9:53, Šťovík napsal:

Nevím, nezkoušel jsem to a myslím, že bych rozdíl asi nepoznal.

Každopádně tam dekly zůstanou, pohybují se tu malé divné bytosti a nerad bych měl vevnitř panáčka z Lega.

Mám to úplně stejně s těmi divnými bytostmi, takže mřížka must be 😆 Ale když na chvíli zmizí a mám pro sebe trochu toho času, tak jdou mřížky stranou a je to nádherný pohled na vibrující membrány :punk: Tak užívej a ať dělají radost....

Odkaz ke komentáři

Máte někdo zkušenost z rozšířenou zárukou u Kef ?

Prodejce mi řekl, že záruka je standardní dvouletá. Nicméně po registraci produktu mi to vyhodilo záruku až do roku 2030.

Jde mi o to zda by se případná rozšířená záruka dala řešit s českým prodejcem nebo by se musel oslovit Kef napřímo.

Podrobnosti o registraci produktu:
Datum nákupu/doručení: 24.10.2024
Název produktu: R3 Meta
Sériové číslo: XYZ
Datum vypršení záruky: 24. 10. 2030

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Šťovík napsal:

Máte někdo zkušenost z rozšířenou zárukou u Kef ?

Prodejce mi řekl, že záruka je standardní dvouletá. Nicméně po registraci produktu mi to vyhodilo záruku až do roku 2030.

Jde mi o to zda by se případná rozšířená záruka dala řešit s českým prodejcem nebo by se musel oslovit Kef napřímo.

Podrobnosti o registraci produktu:
Datum nákupu/doručení: 24.10.2024
Název produktu: R3 Meta
Sériové číslo: XYZ
Datum vypršení záruky: 24. 10. 2030

Tak určitě by měla jít řešit záruka přes českého AD, stejně tak jako u ostatních výrobců. Mám DALI kupované přes AD Salony Denon, prodloužená záruka na 5 let a všechno se řeší v případě problémů s nimi. Každopádně tyhle kolikrát rádoby limitované prodloužené záruky aby nalákali kupce bývají pouze na různé komponenty a ne na celý produkt, na to bacha, to budeš mít uvedené v podmínkách nebo ti to řekne tvůj prodejce.

https://eu.kef.com/pages/warranty

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

Paní se mě tuhle ptala co chci k vánocům, tak je asi čas pomalu přejít na výběr zesilovače který bude v symbióze k reproduktorům.

Nejraději bych chtěl nějaké all in one zařízení (zesilovač, streamer a CD), ale to je mi jasné, že je z říše snů a vlastně nesmysl.

Takže co bych chtěl:

1. zesilovač kompatibilní s repro a vydávající "kvalitní signál"

2. aby se mi to líbilo

3. asi bych k tomu chtěl i CD stroj i když ho používám velmi málo

4. cenový strop je 100t za "všechno" - (něco Ježíšek, něco já)

Nevím proč, ale nějak jsem se upnul na Marantz 40n a CD - 60 ve stříbře

Nějaké jiné návrhy a náměty ?

Upraveno uživatelem Šťovík
Odkaz ke komentáři

Nemyslel jsem to jako trollení...

K tomu Marantzu jen dvě námitky. Jen 70 W za ty prachy nic moc. A obecně nemám rád myšlenku streamer a zesilovač v jednom celku. Síťová část může "morálně zestárnout" mnohem dříve než zesilovač. 

Zkus mrknout na Teac NT-505 (streamer, DAC, preamp, headamp) + AP-505. Mám to doma, krmím z toho KEF R700, do NT-505 jednou za rok pustím manželce CD s koledami (taky Teac, starý PD-500C)... v řetězci mám ještě DSP procesor Lyngdorf RP1, vše propojeno XLR kabely, do beden jde bi-wiring. Volume standardně 33/100, výjimečně 40-50, rezerva výkonu se hodí pro nahrávky s vyšším dynamickým rozsahem... v minulosti jsem jednotlivé části řetězce obměňoval nepříjemně často. Tady už několik let nic neřeším, užívám si muziku, převážně Tidal, zbytek NAS, na který jsem uložil celou sbírku cédéček...

A kdybys fakt nutně musel mít CD, tak se i s novým PD-505 vejdeš do rozpočtu 

https://www.l-e.cz/teac-nt-505-x-stribrna

https://www.l-e.cz/teac-ap-505-stribrna

https://www.techhouse.cz/Teac-PD-505T-Stribrna-d23664.htm

Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, Duke650 napsal:

Nemyslel jsem to jako trollení...

Vůbec - pohoda ... odpovídal jsem na otázky, tak jaképak trollení.

Návrh se mi líbí, designem i velikostí komponentů, a pokud to bude na doporučení někoho kdo tomu rozumí, tak super.

Dokonce jsem na tuhle sestavu, respektive na AP 505 koukal, ale odradil mě ten asi XLR konektor, neb s tím nemám vůbec žádnou zkušenost. 

Je to tak, že se koupí kabel s "trojdírou" na jednom konci a na druhém konci jsou 4 banány do repro ?

Respektive se to musí komplet projít celé, ale k tomu jsem se ještě nedostal :D

edit: poslední dva body beru zpět, už jsem to pobral :D

Upraveno uživatelem Šťovík
Odkaz ke komentáři

V 2. 11. 2024 v 16:03, Šťovík napsal:

Paní se mě tuhle ptala co chci k vánocům, tak je asi čas pomalu přejít na výběr zesilovače který bude v symbióze k reproduktorům.

Nejraději bych chtěl nějaké all in one zařízení (zesilovač, streamer a CD), ale to je mi jasné, že je z říše snů a vlastně nesmysl.

Takže co bych chtěl:

1. zesilovač kompatibilní s repro a vydávající "kvalitní signál"

2. aby se mi to líbilo

3. asi bych k tomu chtěl i CD stroj i když ho používám velmi málo

4. cenový strop je 100t za "všechno" - (něco Ježíšek, něco já)

Nevím proč, ale nějak jsem se upnul na Marantz 40n a CD - 60 ve stříbře

Nějaké jiné návrhy a náměty ?

Za sto táců audio systém klidně sedni do auta a objeď nějaké showroomy  👍Za prvé si vybereš to co tě baví, za druhé ušetříš nemalé prachy, protože ti kluci jsou na místě schopni mluvit o slevě. Garantuji že při této finální ceně ti minimálně desítka zbyde na cédéčka :guitar: Měl jsi to udělat hned na začátku i s repro, ale to už vem čert, doporučím ti Salony Denon nebo Lepšízvuk, pan Tůma velmi přátelský borec. Naposledy jsem chtěl sluchátka, říkám vezmu je online, model od T+A neuvěřitelné testy, křivky, audio omáčky tři prdele (neříkám že mě to nebaví číst, ba naopak 😁), kdesi co si....no ale nakonec jsem se kousl a jel si je poslechnout. Taková transparentnost na papíře, že v reálu hráli jak telefon, uši po půl hodině poslechu zpocené jak podpažáky po uběhlém maratonu, no velké zklamání. Takže jsem zase ušetřil dost peněz, protože jsem vzal o polovic levnější Audio Technicy, které mě mega baví. Teac výbornej co ti poradil Duke650, Lepší zvuk ho prodává také a neboj se říct na místě o slevu :default_wink:

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, African napsal:

Za sto táců audio systém klidně sedni do auta a objeď nějaké showroomy  

Tohle je krásná myšlenka v ideálním světě.

Realita je taková, že to co bych chtěl poskládat není kompletně nikdy a nikde skladem. Přichází podsouvání ležáků a přesvědčování o výhodnosti toho co nechci a nebo nemám nastudované. 

"Pane síťový filtr máte?"

"Pane a co kabely? Určitě potřebujete jiné kabely!"

Mě je z toho zle 😀

Další věc je, že poslechová místnost není ta místnost ve které to budeš poslouchat doma.

Ideální stav by byl kdyby si člověk mohl objednat to co chce. Maník by s tím přijel, za poplatek nainstaloval a dostal by peníze buď jenom za předvedení a čas se mnou strávený, nebo by to doma rovnou nechal.

A zpátky k Teacu.

Euforie mě nějak přešla, neb streamer za 36t asi opravdu nepotřebuji, CD za dvacku také ne a tak tedy co teď?

Zesilovač se mi líbí, ale má pouze XLR díry, takže když budu chtít mít XLR x cinch, tak je to plus 10t za kabely.

A přichází hříšná myšlenka - tohle je špatný? Vyřešilo by to spoustu věcí + úspora peněz.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Andrew napsal:

To co popisuješ samozřejmě existuje, ale bojím se, že v řádově vyšších cenovkách.

Ano. 

Je mi jasné, že za 50-100t útraty se nebude nikdo obtěžovat s nějakou domácí prezentací i kdyby to bylo zpoplatněno pětitisícovkou na hodinu, protože ty rozbalené spotřebiče už nikdo nekoupí a další cvok co by chtěl stejnou sestavu už neexistuje.

Obecně mě dlouhodobě nebaví nekompetentnost a neznalost zboží u prodavačů a proto do obchodů chodím s velkým odporem. Především proto, že když si chci koupit něco "co by mělo vydržet déle", tak se snažím před návštěvou obchodu o tom něco nastudovat a téměř vždy mám větší znalost než prodejce.

Omluvou jim může být šíře sortimentu, kterou nedokáží znalostně obsáhnout.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Šťovík napsal:

Ano. 

Je mi jasné, že za 50-100t útraty se nebude nikdo obtěžovat s nějakou domácí prezentací i kdyby to bylo zpoplatněno pětitisícovkou na hodinu, protože ty rozbalené spotřebiče už nikdo nekoupí a další cvok co by chtěl stejnou sestavu už neexistuje.

Obecně mě dlouhodobě nebaví nekompetentnost a neznalost zboží u prodavačů a proto do obchodů chodím s velkým odporem. Především proto, že když si chci koupit něco "co by mělo vydržet déle", tak se snažím před návštěvou obchodu o tom něco nastudovat a téměř vždy mám větší znalost než prodejce.

Omluvou jim může být šíře sortimentu, kterou nedokáží znalostně obsáhnout.

existuju,HIFI výstavy a veltrhy,tam môžeš dostať fundovane odpovede a hlavne popočúvať a navnímať inak nedostupné zostavy...napr. táto bola v BA pred dvomi mesiacmi a stála raketu...milión styristo tisíc EUR bez DPH20240928_124540.heic

Upraveno uživatelem zerrou
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...