Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Poradili byste mi jak vybrat zesilovač k bednám Xavian Bonbonus? Zdrojem hudby bude asi hlavně spotify. DAC a apple tv mám, takže může být nějaký obyčejný zesilovač bez síťových funkcí. Vše do něj budu asi posílat právě přes apple tv. Prostor je cca 23m2. Zapomněl jsem na rozpočet, rád bych do 10 tisíc.

Upraveno uživatelem adamo
Odesláno

Ja mám ku Xavian Bonbonus zosilovač pioneer a-30 a veľká spokojnosť veľmi príjemný zvuk a je až neskutočné čo tak malé repreduktory dokážu zahrať do rozpočtu sa v pohode vojdeš momentálne sa predáva okolo 250eur. Pred kúpou som sa radil práve z chlapcami od Xavianu či je táto kombinácia vhodná. Som nadmieru spokojní mám k nemu aj pioneer n-30 a všetka hudba je na synology NASe. Priestor v ktorom to celé je umiestnené je 20m2.

Odesláno

Už se v tom trochu motám, tak vás chci poprosit o rady. Potřeboval bych nějaký zesilovač/receiver nebo něco takového a nevím si rady co.

Mělo by to sloužit v obýváku k ozvučení pro vše, tedy aby se k tomu dala připojit TV, aby to mělo tuner, aby se na tom dala (nějak) přehrávat

hudba z pc nebo spíš z usb. Stačí stereo, prostorový zvuk ne. (nemusí to být nové a repro ještě také nevím). díky

Odesláno

skor je otazka co z toho USB polezie.. ci vobec kupovat taku velku krabicu

USB nebo přes LAN asi napřed mp3 apod. ... narážíš na to, že "nekvalitní" zdroj jako mp3 přes to bude stejně na houby? Pak teda nevím co s tím :D

Odesláno

ked chces pocuvat mp3 tak potrebujes nieco co ten zvuk mozno aj trochu "prifarbi", urcite nie nejaku asketicku audiofilsku zostavu. to potom budes pravdepodobne aj sklamany z vysledku vs vynalozene peniaze.

Aku hudbu pocuvas a v akej kvalite su tie mp3ky (= ci to ripujes sam do nejakeho zmysluplneho bitrate alebo je to bezna iTunes / torrent konfekcia)? 

Odesláno

S rozpočtem do 10 kKč bude hrát i ta Yamaha, udělá ti to křoví/pozadí, to jo

Takže pokud hudbu tak nějak standardně "konzumuješ" při další činnost, tou Yamahou nic nepokazíš

Pokud máš čas a chuť a snahu vnímat hudbu "staromódně" t.j. že si naliješ sklenku vína, pustíš celé album Floydů a zhasneš světla, abys po hodině vstal z křesla bohatší o hluboký zážitek... tak to tě čeká dlouhé hledání aparátů a velká díra ve šrajtofli

Odesláno

kvalitativně je to směs mp3 takže žádná sláva, na ty Denon ceol kouknu díky za tip možná by to stačilo "pro začátek"

co nacházím stojí v setu s repro taky skoro dvacku, což není moc rozdíl oproti té yamaze (+ repro za 10), nedokážu

hlavně vůbec odhadnout co bude pro to mé hraní "než příjde Osvícení" :D lepší.

Odesláno

Nie nie su :) sú to úžasné repra chlapci od Xavianu naozaj vedia čo robia. Mám ich už dva roky a stále sa ich neviem napočúvať. Vrelo odporúčam každému kto hľadá malé reproduktory na stereo zosilovač do 12tisíc.

Odesláno

kvalitativně je to směs mp3 takže žádná sláva, na ty Denon ceol kouknu díky za tip možná by to stačilo "pro začátek"

co nacházím stojí v setu s repro taky skoro dvacku, což není moc rozdíl oproti té yamaze (+ repro za 10), nedokážu

hlavně vůbec odhadnout co bude pro to mé hraní "než příjde Osvícení" :D lepší.

Denon treba pozrieť použitý na ebayi. Teraz tam je jeden z UK za celkom fajn cenu. Ja som kupoval za 170 EUR aj s poštovným. Zobral som ho ako dočasné riešenie, ale zatiaľ som nenašiel dôvod, prečo by som mal hľadať niečo iné. Hrá mi to ako pozadie na veľké bedne, nesedávam v kresle zaliaty vínom a zasypaný popolom.

Odesláno

Zatím budu mít od kamaráda zapůjčený old school Pioneer SA-508 Blue Line. Jinak postupně se uchyluji k názoru, že by se hodilo něco s DAC, ať můžu kromě apple tv připojit i tv. 

Odesláno

Ja mám telku prepojenú cez DAC z optiky na RCA (FiiO D03K Taishan) a na druhom vstupe mám pripojený Raspbbery Pi2 z nadstavbou HiFi berry v ktorom beží Kodi. Hudba ide komplet cez Pioneer n-30 ten zvláda všetky formáty od mp3 až po HiRES FLAC.

Odesláno

Přes FiiO D03K budu mít zapojenou apple tv. Všechno vesměs posílám přes ni, takže zatím takto stačí, ale přišlo mi elegantnější jeden prvek ze řetězce odstranit, případně mít do budoucna víc optických vstupů. Ale je fakt, že se hodí asi jenom na tu tv. Kdybych chtěl pouštět do budoucna hudbu z NASu, tak to stejně bude chtít nějaký síťový přehrávač. Nebo raději stereo receiver, třeba Yamahu R-N301 za poloviční cenu. Netuším jestli bude slyšet rozdíl.

Odesláno

Po pravde keby som zostavu robil teraz asi by som sietový prehrávač už asi nebral. KODI bežiace na ľubovoľnom HW je úžasná vec ja ho mám momentálne v Rasppberry Pi2 a je to fakt super aj na hudbu aj na filmy aj na ineternetové rádia. keď k nemu pripojíš ešte HiFi berry či už z optikou alebo RCA výstupom je to perfektné riešenie. Malá spotreba prehraje to všetko na čo si spomenieš stabilné dá sa na nich kľudne postaviť aj multiroom.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...