Varadero Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 jo, nápad kalifxe věnovat téma významné události je velmi dobrej a mohl by stírat takový ty debaty jak která osobnost měla i stinný stránky atd. A pokud se to pohne tímhle směrem, tak jsem pro. Teď už tady nebudu kafrat a počkám si na pro mě rozhodující anketu. To je slovo chlapa. Prosim tedy moderatory jestli by pripadne mohli udelat nove vlakno, kde se budou moci v ankete vyjadrit jeste jednou vsichni. Hlavne aby se tam dali konkretni otazky, ktere nas tady trapi.
bandicoot Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 .....ještě drobnost. Z obrázků odisea se zdá, že oceány mají i vnitřní lunetu (kluci tam mají gmt), což skýtá další prostor pro debatu.
philipmorris Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 jednoznacne Jan Tleskac a jeho jezek v kleci ja si teda taky myslim, ze prvne chce se domluvit na motivu a pak resit cisla. ja osobne jsem pro hodinky at uz k udalosti, nebo k osobnosti, ackoliv udalost je pro me lakavejsi, do seznamu se ale zatim nikam nepisu, protoze obecne gmt turisticke hodinky me prilis nelakaji...
911 Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 To je slovo chlapa. Prosim tedy moderatory jestli by pripadne mohli udelat nove vlakno, kde se budou moci v ankete vyjadrit jeste jednou vsichni. Hlavne aby se tam dali konkretni otazky, ktere nas tady trapi. anketu i vlakno muzes zalozit sam. netreba modu
Návštěvník Tada Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 jednoznacne Jan Tleskac a jeho jezek v kleci ja si teda taky myslim, ze prvne chce se domluvit na motivu a pak resit cisla. ja osobne jsem pro hodinky at uz k udalosti, nebo k osobnosti, ackoliv udalost je pro me lakavejsi, do seznamu se ale zatim nikam nepisu, protoze obecne gmt turisticke hodinky me prilis nelakaji... Jo a dědicové po Foglarovi nás ztáhnou z kůže zaživa bandicoot: Ta by se dala použít v připadě, že by se protlačila myšlenka dát na vnější lunetu města, tak by se na tu vnitřní mohly dát klasické 24h indexy, nebo naopak... Ale ty města by se moc nehodila - ty bývají spíš na takových oblekových nebo casual GMT...
bandicoot Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 vzhledem k tomu, že tahle limitka je v sekci "německé hodinky" což je sice vzhledem k tomu kam zadáme výrobu pochopitelné, ale jinak to smysl nedává, prosím adminy či moderátory o založení samostatné sekce pro tvorbu limitovaných edicí, kde nebude vadit, že k jednomu tématu je několik vláken (viz zde problém s novou anketou a nutností založit další vlákno)
utrejch Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Jo a dědicové po Foglarovi nás ztáhnou z kůže zaživa bandicoot: Ta by se dala použít v připadě, že by se protlačila myšlenka dát na vnější lunetu města, tak by se na tu vnitřní mohly dát klasické 24h indexy, nebo naopak... Ale ty města by se moc nehodila - ty bývají spíš na takových oblekových nebo casual GMT... Jak uz jsem rikal, dal bych na obe lunety 24 indexy a ziskame tak jednu casovou zonu navic ... a to s mestama jsem nepochopil, to neco ve stylu JLC geographic, ale kdo nam k tomu udela strojek ... budou-li tam jen namalovana, tak tam zas budou uplne zbytecne ...
Návštěvník Tada Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Jak uz jsem rikal, dal bych na obe lunety 24 indexy a ziskame tak jednu casovou zonu navic ... a to s mestama jsem nepochopil, to neco ve stylu JLC geographic, ale kdo nam k tomu udela strojek ... budou-li tam jen namalovana, tak tam zas budou uplne zbytecne ... No občas se dělá, že ty význačná města pro každou časovou zónu máš vypsaná na lunetě, místo čísel... 24 - Londýn, 1 - Paříž... atd. Mě to přijde nepřehledné...
little_w Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Jo a dědicové po Foglarovi nás ztáhnou z kůže zaživa bandicoot: Ta by se dala použít v připadě, že by se protlačila myšlenka dát na vnější lunetu města, tak by se na tu vnitřní mohly dát klasické 24h indexy, nebo naopak... Ale ty města by se moc nehodila - ty bývají spíš na takových oblekových nebo casual GMT... vnitrni luneta je vyuzitelna i v pripade, ze bude staticka (chapu, ze strojek nam do toho za dvacku nikdo neudela. da se vyuzit k vypsani mest jako rychly prehled o casovych pasmech. 0=London, 1=Praha atd... pokud se to udela sikovne graficky, muze to byt decentni a nevtirava drobnost, ktera z tehle limitky udela neco mimoradneho. jako rychly priklad prikladam foto, upozornuji, ze to pro me neni etalon, jen to bylo prvni, co jsem nasel:
ricous Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 ... ja si teda taky myslim, ze prvne chce se domluvit na motivu a pak resit cisla. ja osobne jsem pro hodinky at uz k udalosti, nebo k osobnosti, ackoliv udalost je pro me lakavejsi, do seznamu se ale zatim nikam nepisu, protoze obecne gmt turisticke hodinky me prilis nelakaji... Půl dne nejsem na netu a nestačím se divit.... Souhlasím s phillipmosrrisem - tady se ještě neví, o čem hodinky vůbec budou, a už se rozebírají čísla... Tak to vypadá na číselník s cestovatelem Švejkem, na dýnku mapu jeho jihočeské anabáze... http://www.icpisek.cz/docs/cz/svejk.xml
Baker Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 prosím adminy či moderátory o založení samostatné sekce pro tvorbu limitovaných edicí Moderatori tu moznost nemaji, napsal jsem Chronomagovi.
farářskej Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Tak si kucí vyberte... Emil Holub (řekl bych, že nejslavnější, nejproslulejší a nejvýznamnější českej cestovatel) Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund (letos měl pan Zikmund 80 let a příští rok bude 90. výročí od narození pana Hanzelky) Miloslav Stingl (čestnej náčelník indiánskýho kmene) Eduard Ingriš (tramp, muzikant, filmař a plavec přes Pacifik na balsovým voru) Vojtěch Náprstek ("konsul všech Čechů v zahraničí") Alberto Vojtěch Frič (kaktusář, kterej přežil objetí jaguára) Enrique Stanko Vráz (u něj se ale neví, jestli to byl vůbec Čech) František Alexander Elstner (procestoval severní Afriku a Jižní Ameriku, většinou v aerovkách) Bedřich Hrozný (spíš jazykovědec než cestovatel, ale taky machr) Richard Konkolski (náš člověk na moři) Mám pokračovat?
Onisan Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Já jsem proti přiznání limitky jedné čeké osobě...
utrejch Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Já jsem proti přiznání limitky jedné čeké osobě... Ja taky.
Harry Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Byl bych pro Emila Holuba. H+Z jsou taky OK, jenže s nima (potomkama) by se to opravdu muselo řešit. Třeba by byli pro a nic by ani za to nechtěli, ale jak říkám, to je potřeba řešit. S ružicí / glóbusem nebo něčím takovým alespoň vybruslíme z potíží ohledně práv... Nehledě k tomu, že vybrat jednu osobnost která bude vyhovovat všem bude asi nelehké. Bohužel bude muset dojít na nějaký kompromis. Událost - chápu objevení Ameriky, přistání na měsíci, první let letadla, ztroskotání Titaniku a podobně - to je jasné. Ale co se týká cestovatelství (českého), jakou takovou událost byste vybrali??? Mne teda nic nenapadá... Města na lunetě: chápu že na putování po Šumavě to nikomu nic neřekne, ale v pajzlu v Bankoku po desátém panáku se to víc než hodí Tedy vážně: pokud by hodinky měly jen 24h škálu (nebo dvě - proboha proč dvě?), byly by to GMT hodinky. Pokud ale lunetu (nebo tu vnitřní) využijeme na města, budou to už nejen GMT hodinky, ale "cestovatelské hodinky"
Well Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Já bych byl pro Járu Cimrmana. Je to jediná šance, jak se u limitky zasmát krom obvyklého hádání. Jinak já bych byl pro kovově stříbrný ciferník a modřené ručky. Na dýnko bych dal mapu Rakousko-Uherska nebo nějaký bonmot JC (Teplé pivo je horší než studená Němka, atd.) ;-) .
Donuts Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Byl bych pro Emila Holuba. H+Z jsou taky OK, jenže s nima (potomkama) by se to opravdu muselo řešit. Třeba by byli pro a nic by ani za to nechtěli, ale jak říkám, to je potřeba řešit. S ružicí / glóbusem nebo něčím takovým alespoň vybruslíme z potíží ohledně práv... Nehledě k tomu, že vybrat jednu osobnost která bude vyhovovat všem bude asi nelehké. Bohužel bude muset dojít na nějaký kompromis. Událost - chápu objevení Ameriky, přistání na měsíci, první let letadla, ztroskotání Titaniku a podobně - to je jasné. Ale co se týká cestovatelství (českého), jakou takovou událost byste vybrali??? Mne teda nic nenapadá... Města na lunetě: chápu že na putování po Šumavě to nikomu nic neřekne, ale v pajzlu v Bankoku po desátém panáku se to víc než hodí Tedy vážně: pokud by hodinky měly jen 24h škálu (nebo dvě - proboha proč dvě?), byly by to GMT hodinky. Pokud ale lunetu (nebo tu vnitřní) využijeme na města, budou to už nejen GMT hodinky, ale "cestovatelské hodinky" Preferuji Holuba nebo H+Z a mesta na VNITRNI lunete by byla uzasna.
JiříR Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Já bych byl pro Járu Cimrmana. Je to jediná šance, jak se u limitky zasmát krom obvyklého hádání. Jinak já bych byl pro kovově stříbrný ciferník a modřené ručky. Na dýnko bych dal mapu Rakousko-Uherska nebo nějaký bonmot JC (Teplé pivo je horší než studená Němka, atd.) ;-) . Nápad zajímavý, ale nějak to nepasuje do směru cestovatelské limitky. Když cestovatelskou limitku, tak by bylo asi jednodušší se shodnout na limitce, ktérá nebude odkazovat na nějakou osobu, teda pokud někdo něřekne bude to ten a hotovo. Zatím tady padlo asi 20 jmen a málokdy nějaké víc jak 4x!!! To na shodu 30 lidí moc nevypadá. Hlavně to chce založit nové vlákno kde se o tom bude hlasovat a jelikož začal s touto limitkou Tada, tak by se toho mohl ujmout a dát na výběr z pár možností co tu padly... EDIT: Pokud by šlio udělat města na vnitřní lunetu a na vnější dát 24 hodin, tak by to vypadalo SUPER!
kejklik Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 Preferuji Holuba nebo H+Z a mesta na VNITRNI lunete by byla uzasna. Preferuji JdC a na VNITŘNÍ lunetu města, kde JdC zasáhnul do dějin lidstva. Nebude problém najít zajímavá místa ve všech časových pásmech, náš genius se projevil na všech polednících. Např. Lhasa a velký jazzový orchestr tibetských ozbrojených sil.
Jakubisko Odesláno 3. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2009 No občas se dělá, že ty význačná města pro každou časovou zónu máš vypsaná na lunetě, místo čísel... 24 - Londýn, 1 - Paříž... atd. Mě to přijde nepřehledné... Hele Ty si tady rozpravis o cestovatelskych hodinkach a ani se nepochlubis, ze jsi byl na Ibize Posloucham ted Evropu2 a nejaka slecna tam prala Tadovi, ze pry to na te Ibize bylo super
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.