Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den,

hledám nové hodinky do práce i na běžné nošení, ale moc se v nich nevyznám. Bohužel si nemohu dovolit nějaké drahé (pro mě drahé - více než 3K), které tu s oblibou řešíte a některé z nich jsou opravdu velmi krásné.

Já našel tyto ze stáje Festina - FESTINA F16276/2 Ve značkách se vůbec nevyznám, ale předpokládám, že jde o dobré a kvalitné hodinky. Co Vy si oi nich myslíte? Mám si je pořídit nebo se mám podíávat po jiných? Ptám se, protože hodinky jsou Váš koníček a já jsem hodinářská lama.

http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/det/festina-f16276/2/

Origenes

Posted
Dobrý den,

hledám nové hodinky do práce i na běžné nošení, ale moc se v nich nevyznám. Bohužel si nemohu dovolit nějaké drahé (pro mě drahé - více než 3K), které tu s oblibou řešíte a některé z nich jsou opravdu velmi krásné.

Já našel tyto ze stáje Festina - FESTINA F16276/2 Ve značkách se vůbec nevyznám, ale předpokládám, že jde o dobré a kvalitné hodinky. Co Vy si oi nich myslíte? Mám si je pořídit nebo se mám podíávat po jiných? Ptám se, protože hodinky jsou Váš koníček a já jsem hodinářská lama.

http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/det/festina-f16276/2/

Origenes

Na běžné nošení je to dobrá volba......poměrem cena/výkon určitě......

Posted (edited)

Ja ti neviem Kibi. Tie co si ty poslal su jednoduche a krasne. Ale Mozno tah mi tam trochu nesedi, resp. vedel by som si tam predstavit iny

2origenes: Ak sa ti pacia tak si ich zober, chybu v tejto cenovej kategorii neurobis, navyse Festina je znama znacka a tieto su celkom zaujimave. To ze by sa ti okoukali si nemyslim, lebo su to tvoje ak to tak mozem nazvat "prve lepsie hodinky" a ak sa ti fakt pacia nie je o com. Ale ak mas moznost skus si ich najprv obzriet na zivo, mozno zmenis nazor a fakt budu moc preplacane. Vsetko zalezi od tvojej osobnosti a stylu obliekania, resp. kde vsade ich chces pouzivat

No a este k remenu. Ak chces hodinky na denne nosenie, myslim ze lepsi by ti bol tah. Koza sa ti po case znici a budes musiet investovat do noveho remena. Kvalitny remen sa pohybuje okolo 400 - 1xxx a myslim ze to je pre teba uz cena vysoka. Samozrejme kupis remene aj za menej, ale potom sa ich kvalita a zivotnost priamo umerne znizuje.

Vela Stastia pri vybere

S.

BTW: V tejto cenovej kategorii kupis tu na fore celkom slusne Seika. Sice pouzite ale automat :)

EDIT: Tieto Seika

Edited by Senseeei
Posted

Díky za přivítání :)

Já jsem chtěl původně kůži, protože můj současný kovovový řemínek, asi tedy "tah", je špinavý a jak mi bylo řečeno v jednom "hodinářství", tak to nejde jinak než kartáčkem vyčistit. Mezitím mi bylo řečeno, že mám pravděpodobně porouchaný strojek u mých současných hodinek (Casio, 9 let intenzivního užívání) Takže jsem našel ty Festiny z úvodu. Během hledání nových mi bylo v jiném klenotnictví řečeno, že kovový tah lze vyčistit pod nějakou ultrazvukovou lázní, ale to zase nemám představu, kolik to stojí. Takže v hledání jsem sice na začátku, ale o kousek dál. Toť ze života brouka.

2 kibi: Ty tvoje jsou hezčí. Takže budu asi heldat i v kovové říši.

Kromě Festiny, doporučili byste mi ještě nejakou značku, na kterou se mám zaměřit a v ní hledat? Předpokládám, že Seiko ... Hodinky budud nosit do práce, takže - k obleku, jednání s úředníky, podnikateli nebo personalisty jednotlivých firem.

Posted

Ja ti reknu jeste trochu jiny nazor, abych ti to hledani ulehcil :P ! Festiny jsou skutecne hrozne hodinky - ani dobre, ani kvalitni. Pro me osobne jsou to masovky jako Q&Q nebo Bentime. Tisice preplacanych modelu, ktere nosi tisice lidi bez vkusu a fantazie. Levny šunt ze Španělska a z Číny!

Nevim, co za 3 tisice bych ti poradil, snad trochu prihodit na 5 tisic a jeste se porozhlednout (v sekci prodej napriklad parádní automaticke Junkers za 5 900,-). Urcite se daji koupit pekne automaticke Seiko, napriklad z rady 5 Sport. Mozna nejake Citizen, treba Eco Drive.

Proste daji se urcite najit zajimave hodinky, ktere te nějak zaujmou a budou te bavit. Tohle forum ze tady prave od toho, ze se na nem schazi hodinkovy fanousci, kteri se chteji vymanit ze zajetí masovky jako Festina. A taky zde razíme hlavne mechanicke hodinky (automaticke nebo rucni natah), ve kterych je to pravé kouzlo hodinařiny a ne v baterkovém stroječku z Číny za pár korun!!! To je ta naše osvěta.

K obleku na jednání bych si Festiny nikdy nevzal, jen pro ostudu.

Vítej na foru :D

Posted (edited)

origenes: tah se nejlíp umyje mýdlem. Pokud je hodně špinavý, tak spáry kartáčkem.

V této cenové hladině bych se stejně jako kibi díval na Seiko. Já mám jedny baterkové už 18 let a jsou naprosto v pohodě.

edit: pokud chceš hodinky jen jedny, tak určitě bych doporučoval na kovovém tahu a vodotěsné aspoň 100m. Možná že i u casia by se dal vybrat slušný model.

edit2: a Frantik má pravdu s tou čínou, kolega festiny má a není na nich nic SWISS. Ani MOVT (strojek), natož "MADE" - tak pozor.

Edited by bandicoot
Posted

Festina čína není.......a kvalitní jsou......stejně,jako tuny dalších.Ano,je to quartz a v očích LAICKÉ veřejnosti patří Festina mezi top značky. Pokud nejsi chronomagor a nehodláš do hodinek vrážet těžké peníze,je to slušná volba. WR 100 m najdeš jak u Festin,tak u Casio.......v očích laiků je ale Festina výše než Casio(přitom některé modely Casio Efidice jsou hóóódně vysoko)......

Posted

uf to je informací .. tak postupně:

Frantík: Tomu se říká uvedení do situace a do problematiky :-) Já si teď ale bohužel nemůžu dovolit nějaké dražší hodinky, i když bych raději měl strojky značky Omega, Nomos nebo Certina. Takže musím brát to, co je na trhu. Ve vyšší finanční relaci bych si samozřejmě našel.

kibi: dáky za tipy

bandicoot: Já mám špínu hlavně ve spárách u tagu. Kartáčkem jsem to zkoušel, ale skoro bez úspěchu. Takže bude (jestli teda bude) lázeň. A to buď ultrazvuková nebo mýdlová :-)

Gilius: Letem světem jsem se podíval do Casio Edifice. Jsou tam zajímavé modely. Večer se podívám blíž. Pokud máte na mysli nějaký konrétní model, tak klidně sem s ním (aneb dle hesla "iniciativě se meze nekladou")

Jinak díky za ohlasy.

Posted

Ad Festina - muj nazor rezonuje s Frantikovym pohledem na vec. Gile, kdyz se nevyrabi Fest.v Spanelsku, v CH, tak teda kde??? Nic dalsiho, nez Asie, me nenapada a *** to asi nebude...

K novym hodinkam na denni noseni i k obleku - mrkni na ruskou produkci, na japonskou a v cene 3000,- + max 500,- se neco najde. Podivej na manualni Poljot s vterinovkou na 9, na modely Vostok-Europe,ktere zde melo a ma dosti clenu, nezapomen na Orient a Seiko, mozna Citizen?

Posted

Ještě bych přidal Junkers, Wenger, Tissot, Jacques Lemans.

Okolo 4000 Kč Zeppelin a Certina, Prim...

Posted
Ještě bych přidal Junkers, Wenger, Tissot, Jacques Lemans.

Okolo 4000 Kč Zeppelin a Certina, Prim...

Jake Tissoty mas do 3k?

Posted
Jake Tissoty mas do 3k?

Děkuji za opravu, Tissot měl být o řádek níže u těch 4000 Kč. Velká omluva :crying_anim:

Posted (edited)
Děkuji za opravu, Tissot měl být o řádek níže u těch 4000 Kč. Velká omluva :crying_anim:

Nemusis se omlouvat, spis mi sem hod odkaz na Tissoty za 4k ktere by jsi nosil.

EDIT: A mimochodem resime voloviny, jeho limit byly 3000,-

Edited by Dantechno
Posted (edited)

Ahoj, hele pokud chceš Festinu, tak do ní jdi a neřeš, moje první analogový hodinky byly titanový chronografy od secca v podobný cenový relaci a to sem se musel hádat s prodavačkou, protože mi je nehctěla prodat, protže jí přišlo, že to sou hodinky pro staršího pána a ne pro mě (bylo mi asi 14 a vypadal sem tak na 12 :))... S Frantixem nemůžu souhlasit, co se kvality atd týče se hádat nemůžu, protože na to rozhodně odborník nejsem, ale Festina má díky dobrýmu marketingu podle mě docela slušný společenský postavení a nikde se s nima na ruce nebudeš muset stydět ...

Pokud ale pokukuješ po festinách respektive quartzu jen kvůli finančnímu limitu, tak věř, že i s 3000 se dá sehrát slušný divadlo a nemusí se ani jednat o použitý hodinky, já sám to mám daný tak, že buď kupuju hodinky do 3500 max jako potřebu koupit si něco novýho a obvykle z nich mám velkou radost a pak se vždycky zbláznim a kupuju něco podstatně dražšího (stalo se mi 2x). Mrkni na produkci seika, citizenu, orientu, invicty z pilotek sem někde viděl výprodej hodinek Laco, kde stály kousky s etou kolem 130 euro atd. atd. atd. je toho fakt spousta a i monstra se daj v týhle ceně nový koupit, jen si dát trochu práce a hledat ...

edit: Ještě mě napdaá, že sem od festiny viděl poměrně hodně kousků v sadě, kde byl kovotah i koženej řemen, což by ti mohlo vyhovovat ... Jednalo se o podobný kousky jako ukazoval kibi...

Edited by abbot
Posted

Hmmm, tak před 15 lety byly Tissotky jedny z mých snů (finančně dostupných). Dneska by to trvalo asi hodně dlouho něž bych si z nich do 4000 vybral.

Posted

A co ty Primky ? To si myslel nejake vinatge ? Jinak asi dost tezko, neb v Novem meste jsou trosku vejs (s cenama).

Posted
Hmmm, tak před 15 lety byly Tissotky jedny z mých snů (finančně dostupných). Dneska by to trvalo asi hodně dlouho něž bych si z nich do 4000 vybral.

Tak ja ti muzu rict, ze z Tissot nabidky do 4k bych si na denni noseni nevybral zadne... Jsou tam same male prumery a designy jak pro stareho pana, coz zatim nejsem.

Posted
......Mrkni na produkci seika, citizenu, orientu, invicty z pilotek sem někde viděl výprodej hodinek Laco, kde stály kousky s etou kolem 130 euro atd. atd. atd. je toho fakt spousta a i monstra se daj v týhle ceně nový koupit, jen si dát trochu práce a hledat ...

jojo, ja mam diky bakera na ceste Orient mako, nove se daji sehnat za 2200 a nejsou vubec skarede :thumbsup_anim:

Orient200MDiverBlack-cropped.jpg

Posted

Ty jsou moc hezký a mockrát sem o nich uvažoval, tak až ti přijdou pořádně je nafoŤ a popiš první dojmy, popřípadě prosím vem na nějakej sraz :) ...

Já osobně (nikomu nevnucuju) delší dobu pokukuju po těhle invictách, je to takovej hybrid monster a omegy :), ale nicméně sou to hodinky v ceně do 3500 i s dopravou, který maji safírový sklo s antireflexem a 5 letou záruku ....

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.