Frantik Odesláno 12. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Mozna by stalo za to udelat nejakou uvodni "školicí" sekci, kde by bylo vypsáno vse podstatne. Nevim. Zakladni rozdeleni hodinek, cenove relace a rozpeti, rozdeleni podle využití (diver, letecke, spolecenske, apod.). Ze by novacek misto dotazu rovnou zadal specifikaci, jako treba "cena, koupě v ČR, kůže" a vypadl mu seznam preferovaných značek a nejake rady! Takovej hodinkovej engine, do ktereho bychom vsichni mohli prispivat. Nebo uplne zrusit tuhle sekci nekonecnejch dotazů, kde nováčkové doporučujou nováčkům Festiny!
Frantik Odesláno 12. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 origenes napsal: Proč mám ten dojem, že se mluví o mně? :-) Ne každý si může dovolit dát majlant za hodinky, i kdyby chtěl. A já bych chtěl, ale nemohu si to jednoduše dovolit. Nechci, aby to vyznělo blbě, protože jsem tady veeelmi krátce, ale dle různých vláken plyne, že najít dobré hodinky za 8K není problém. Problém je je najít do 3-3,5K. Ano, vychazel jsem z tveho vlakna Ale nic proti tobe. Nejde o to, kolik mas penez, jde o to ze pokud "s tebou budeme vhodne pracovat", muzes treba pozdrzet nakup a prisetrit 2-3 000,- nebo se porozhlednout v sekci prodej a koupit treba neco z druhe ruky za pul ceny, nebo treba nechat za ty penize zrenovovat nejakej domácí kousek po dědovi. Proste zvednout laťku nad Festinu
JHonza Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Taky mám rád mechaniky, zejména s manuálním nátahem, ale jsou situace, kde se prostě nehodí - jednak by mi jich bylo líto, jednak by to nejspíš nepřežily (voda, kolo, hrubá manuální práce apod.) A tady je místo pro hodinky na baterku. Samozřejmě ne špičkové chronografy od obchodního řetězce Ťaman&Čong nebo nebo šunt, který povětšinou nabízejí obchoďáky. Ale domnívám se, že třeba Casio cti netratí. To jsou takoví otroci do těžkého terénu za přijatelnou cenu a když náhodou nepřežijou, člověk nezbankrotuje. Sám mám jedny postarší Casio (kombinované ručky +digi, budík, WR100, pořizovací cena asi 2k) už 10 let a nedám na ně dopustit. Přežily všechno včetně částečného utopení v moři po zvorané výměně baterie. Pravda, k obleku bych si je asi nevzal, protože bych si připadal jako šašek. Jo, a taky je používám pro nařizování těch krásných mechanik. Domnívám se, že na tomto fóru má smysl vysvětlit začátečníkům, co je to vkus a vhodnost použití těch kterých hodinek při různých příležitostech a ukázat jim, co je to šmejd a co slušné hodinky a ne hlásat zjevené pravdy ve stylu "kvarcky jsou fuj". BTW: já bych si nikdy nevzal na ruku krokodýla nebo pštrosa nebo hodinky posázené kamínky (prostě se mi to nelíbí) a taky to skalním vyznavačům neberu. A pokud se někomu líbí hodinky na elektriku, ať si je užije. Jen by měl umět rozlišit mezi slušnými hodinkami a sajrajtem.
Návštěvník YPO Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Dantechno napsal: Tak tohle uz je trochu extrem , jeste k tomu uzivatel rozhazoval skoro ty same prispevky s fotkou po celem foru. Ale i kdyz se ti to asi nelibi tak G-shocky jsou celosvetove uznavane a oblibene. Snad to neskonci tak ze se forum vyhrani jen na ciste mechanicke. Myslim ze timto zpusobem by se uroven zvysila jen v ocich nekoho. trošku si to nepochopil - digitální a quartzové hodinky mi nevadí, je to stejná časomíra jako mechanické tak proč ne? vadí mi to "debilové budu mít nové hodinky a možná pokud budete hodní napíšu recenzi" už jsem včera psal v jiném vlákně = mazat hovadiny a to hned v zárodku, když se to nepovedlo do teď, tak se to třeba dá ještě napravit = trochu forum zpřehlednit a zkultivovat, ale to už jsem odběhl někam jinam
origenes Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Frantik napsal: origenes napsal: Proč mám ten dojem, že se mluví o mně? :-) Ne každý si může dovolit dát majlant za hodinky, i kdyby chtěl. A já bych chtěl, ale nemohu si to jednoduše dovolit. Nechci, aby to vyznělo blbě, protože jsem tady veeelmi krátce, ale dle různých vláken plyne, že najít dobré hodinky za 8K není problém. Problém je je najít do 3-3,5K. Ano, vychazel jsem z tveho vlakna Ale nic proti tobe. Nejde o to, kolik mas penez, jde o to ze pokud "s tebou budeme vhodne pracovat", muzes treba pozdrzet nakup a prisetrit 2-3 000,- nebo se porozhlednout v sekci prodej a koupit treba neco z druhe ruky za pul ceny, nebo treba nechat za ty penize zrenovovat nejakej domácí kousek po dědovi. Proste zvednout laťku nad Festinu :-) Však já s tím problém nemám. Když už nic, tak aspoň nové vlákno díky mně vzniklo :-) A možná si mezi s sebou pročistíte vzduch. Občas to je nutné ...
Dantechno Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 YPO napsal: trošku si to nepochopil - digitální a quartzové hodinky mi nevadí, je to stejná časomíra jako mechanické tak proč ne? vadí mi to "debilové budu mít nové hodinky a možná pokud budete hodní napíšu recenzi" už jsem včera psal v jiném vlákně = mazat hovadiny a to hned v zárodku, když se to nepovedlo do teď, tak se to třeba dá ještě napravit = trochu forum zpřehlednit a zkultivovat, ale to už jsem odběhl někam jinam Mas naprostou pravdu.
Návštěvník Snow Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Nechci zase psát o starých, dobrý dobách, ale schválně se zkuste zeptat Giliuse, jak tady pochodil na počátku 2007 s G-Shocky. Prozradím, byl z kola hned. Osobně mě zarazilo, že kolegové, u kterých jsem to nikdy nečekal, začali letos houfně objednávat Casia, to jsem si myslel, že jsme totálně v prdeli. I mě samotnému se mi to povedlo na počátku roku 2008, kdy jsem si vtipně koupil Mudmany l.e. Toyota Landcruiser Paris-Dakar s tím, že to budou hodinky na lyže a jejichž řvavá barva pomůže záchranářům vydolovat mě z laviny. Ve vlákně "Prodej" se objevily za několik dní. Samozřejmě bych nechtěl, abychom zase vymýtili Casia, nechme je žít. Mám husí kůži, když se objeví nováček a okamžitě se mu nabídnou Seika pětky, které také nepovažuji za vrchol hodinařiny, všeobecně Seika nižších kategorií odmítám. Nemůžeme se domluvit na šabloně, jak doporučit hodinky, ale kostru bychom dát dohromady mohli.
Skalamander Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Frantik napsal: No ja kdyz se projdu po meste tak v Praze je pár prodejen Omegy nebo Breitling. Narozdíl od Festin. A pokud nevidíš rozdíl mezi Festinou a Omegou, tak asi nemá cenu diskutovat, já to akceptuju! Já zase tohle přirovnání docela chápu. Když mám málo peněz a nevím nic o hodinkách, tak půjdu do obchodu a bezmyšlenkovitě si koupím Festiny. Když mám víc peněz a nevím nic o hodinkách, půjdu do obchodu a bezmyšlenkovitě si koupím Omegy nebo Breitlingy. Samozřejmě, že jde o hodinky s Festinama nesrovnatelné, které člověk neznalý nemůže docenit, ale speciálně k Bondovkám už stačí dokoupit jenom pořádně velké SUV, zlatého retrievera a zařadit se do davu tisíce stejných.
Návštěvník Snow Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 YPO napsal: vadí mi to "debilové budu mít nové hodinky a možná pokud budete hodní napíšu recenzi" To jsi trochu přepálil .
henker Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Ajta krajta, já tušil že to s těma hodinkama pro šéfa nedopadne dobře Takže jen pro přesnost - souhlasím s tim, že nemá cenu tu "diskutovat" hodinky z pouti. ale konkrétně já měl přesné zadání na hodinky, který nejsou pro mě, a než abych šel a objednal Casia nebo Festiny, zeptal jsem se s tím, že mi třeba někdo řekne "hele hodinky XY se sem začaly nedávno vozit, jsou pěkný a nejsou špatný". Já můžu kolegům v práci těžko říct aby nebyli škoti, vymázli litr na osobu a já pak koupil parádní, já nevim, Orisy, který sice nebudou vodotěsný ani si je nikdo nevezme na kolo nebo do lesa, ale budou správňácky mechanický... Jo a sám mám jak quartzky, tak dvoje automaty, tak několikery vintage manuální, a nemám s tím problém...
Gilius Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 4 Frantík....add Festina...ano,mám je rád a myslím,že pro určitou skupinu lidí(kolečkáře) je to prostě symbol.....a ty hodinky vážně nejsou špatný. Když jsem tu začínal,s digitálkama jsem byl poslán někam....a ,stydím se,ptal jsem se i na QQ.To už je ale fuč...... Mimochodem,co se týče Casií,tak některé vyšší lajny strčí strojkem do kapsy i quartzovou produkci velkého B,Omegy a podobně.....no a G-čka,to je životní styl. Jo,podle mne taky forum trochu upadá. Žije to hlavně v sekci digitálek.....ale to není chyba těch digin,ne???? V sekci "pochlubte se" se objevují nové přírůstky....tak pište recenze......srovnávejte...nešušněte si to pro sebe. Franto,nefrflej a začni od sebe,ne??? Když se Ti něco nelíbí,tak s tím něco dělej......nahoď témata,piš recenze......víš co myslím,ne???(To není útok,abys to tak náhodou nevzal).
Ondraj Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Skalamander napsal: Já zase tohle přirovnání docela chápu. Když mám málo peněz a nevím nic o hodinkách, tak půjdu do obchodu a bezmyšlenkovitě si koupím Festiny. Když mám víc peněz a nevím nic o hodinkách, půjdu do obchodu a bezmyšlenkovitě si koupím Omegy nebo Breitlingy. Samozřejmě, že jde o hodinky s Festinama nesrovnatelné, které člověk neznalý nemůže docenit, ale speciálně k Bondovkám už stačí dokoupit jenom pořádně velké SUV, zlatého retrievera a zařadit se do davu tisíce stejných. Přesně takhle jsem to myslel. O co má taková Festina horší poměr výkon cena než Omega? Pak tu také vládne názor, že vše co má Etu a nebo patří po svoče je taky sračka. Jestli má Tissot sice s tradicí v quartz hodinkách stejně plastovou Etu jako Festina, tak mě to přijde prašť jako uhoď. A pokud se moc nemýlím, např. Mechano má názor, že kvalitní hodinky se vyráběly naposled před xx lety a dnes je všechno sračka. (samozřejmě jsou výjimky). Ano přijde mi rozumné radit, ale neodsuzovat, je tu strašně moc členů a tedy musí být širší záběr, jinak jsme zabedněnci. Každý zde má nějaký vývoj a kdo tady hned napoprvé koupil hodinky, které i dnes splňují jeho představy? Přiznám se ale, že i mě nedělá příliš radost, když je více nových příspěvků o Casio atd.
Frantik Odesláno 12. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Gilius napsal: 4 Frantík....add Festina...ano,mám je rád a myslím,že pro určitou skupinu lidí(kolečkáře) je to prostě symbol.....a ty hodinky vážně nejsou špatný. Když jsem tu začínal,s digitálkama jsem byl poslán někam....a ,stydím se,ptal jsem se i na QQ.To už je ale fuč...... Mimochodem,co se týče Casií,tak některé vyšší lajny strčí strojkem do kapsy i quartzovou produkci velkého B,Omegy a podobně.....no a G-čka,to je životní styl. Jo,podle mne taky forum trochu upadá. Žije to hlavně v sekci digitálek.....ale to není chyba těch digin,ne???? V sekci "pochlubte se" se objevují nové přírůstky....tak pište recenze......srovnávejte...nešušněte si to pro sebe. Franto,nefrflej a začni od sebe,ne??? Když se Ti něco nelíbí,tak s tím něco dělej......nahoď témata,piš recenze......víš co myslím,ne???(To není útok,abys to tak náhodou nevzal). Ja vzdycky zacinam od sebe, pisu recenze, fotim hodinky, snazim se novacky nasmerovat, poradit, a navic zakladam tyhle votravný temata
Návštěvník Snow Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Bojím se, že nedáme nic dohromady, maximálně se pořádně pohádáme. To nedokážeme nic řešit v klidu ?!
Gilius Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Nepřijde mi,že se to tu hádá....zatím si jen vyměňujeme názory. A pokud mi zase nezačnou chodit SZ,ať táhnu do řiti......tak pohoda
Návštěvník YPO Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Snow napsal: To jsi trochu přepálil . fuckt jo ?
Vit Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 (upraveno) Jaryn napsal: Konečně budou základy na jednom vlákně. To prolézání všech příspěvků šíleně žere čas, kterého se nedostává. Za mě díky. Každý by si na začátku měl přečíst toto: http://www.chronomag.cz/clanek/2004-11-19/...er-hodinek.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-11-27/...ozor-na-ni.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-02/strojky.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-06/materialy.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-09/...umnou-cenu.html http://www.chronomag.cz/clanek/2005-07-10/...eho-luxusu.html http://chronomag.pbworks.com/ edit YPO Postupně by to mohli znalci doplnit o další články, po jejichž přečtení by se nováčci lépe orientovali a neptali by se na úplné základy. EDIT: Ať si každý dopuručuje co chce (pokud svůj návrh zdůvodní a nebude si vymýšlet), je na tazateli, aby posoudil, co se mu nejvíc bude hodit. Upraveno 12. srpna 2009 uživatelem YPO
Frantik Odesláno 12. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 (upraveno) Vit napsal: Každý by si na začátku měl přečíst toto: http://www.chronomag.cz/clanek/2004-11-19/...er-hodinek.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-11-27/...ozor-na-ni.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-02/strojky.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-06/materialy.html http://www.chronomag.cz/clanek/2004-12-09/...umnou-cenu.html http://www.chronomag.cz/clanek/2005-07-10/...eho-luxusu.html Postupně by to mohli znalci doplnit o další články, po jejichž přečtení by se nováčci lépe orientovali a neptali by se na úplné základy. EDIT: Ať si každý dopuručuje co chce (pokud svůj návrh zdůvodní a nebude si vymýšlet), je na tazateli, aby posoudil, co se mu nejvíc bude hodit. Ano ano!!!!!!!! A precist povinne, tzn. odklikat odstavec po odstavci a az potom by bylo mozne se prokliknout na forum. Nebo treba nejaka minianketa - jako prijimaci pohovor nebo vstupní test do sekty chronomagoru Upraveno 12. srpna 2009 uživatelem Frantik
Vit Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Frantik napsal: Ano ano!!!!!!!! A precist povinne, tzn. odklikat odstavec po odstavci a az potom by bylo mozne se prokliknout na forum. Nebo treba nejaka minianketa - jako prijimaci pohovor nebo vstupní test do sekty chronomagoru Myslím, že by nebylo od věci napsat článek, který by vysvětloval důvody, proč si nekupovat módní značky (Diesel, Police, ......). Každý si může udělat názor sám, jestli jsou to pro něj objektivní důvody.
lolohh Odesláno 12. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2009 Snow napsal: To jsi trochu přepálil . Snowe, na mě to působí úplně stejně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se