Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevím co s Vámi udělalo členství v CHRONOMAGU. Jak se změnil Váš vkus, co se hodinek týče. Změnu mého vkusu dokumentuje přiložené foto (nepovedené, udělané narychlo v práci). První zleva poslední moje hodinky z období před CHRONOMAGEM Tavan quartz ( dole s nápisem SWISS MADE, ale my víme svý) tehdy se mi velmi líbily, dnes mi připadají velmi nevkusné, druhé zleva první z období CHRONOMAGU, krátce po registraci VOSTOKY EUROPE Rocket N1 a zatím poslední můj přírůstek ZENA Nostalgia 1865. Předpokládám, že asi více členů má poobnou zkušenost jako já, tak se pochlupte jaké klumpry jste dříve kupovali (a nestyďte se).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Moje hodinky ktere jsem mel doma v dobe objeveni Chronomagu:

Timex T41701 Expedition

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Casio G-Shock 510-6

TIMEX Ironman T5B201

Dneska uz bych si je nekoupil a spis bych lidi odradil. ( Snad mimo Gecek ,ale i tyto mam dnes za designove hodne nevkusne ).

Ty ktere mam ted, jdou vyhledat na foru.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Ahoj,

moc dobrý nápad na vlákno.

OT Místo všeobecně rozšířeného naříkání na "upadající" úroveň

a opovrhování vkusem a otázkami nováčků od některých zasloužilých členů trochu té

sebereflexe. Jsem tu také stále ještě ucho, ale chronomag mě dostal a čtu tu každý den.

A k těm hodinkám.

Když pominu PRIMky co jsem dostal jako kluk, tak za "své" jsem si koupil

CASIO "ručičkový" potápky.

GROVANA společenské, dárek k promoci

TISSOT PRS 200 z první "vánoční" prémie v soukromém sektoru

A co jsem vlezl sem, tak jsem jedny hoďky objednal a přijdou v půlce září. Tak to pak

šoupnu do chlubírny.

Odesláno

Asi se všichni shodneme, že vliv má .... velký

1. první HODINKY jsem dostal cca v 15 letech ... v té době klasika dobrodružného pojetí, ani netuším kde jej jim konec

2. v 17 +/- machrovinka tehdy nevídaná, koupená v Tuzexu

3. dlouho nic ....

4. v 95 Seiko Chronograph Alarm (foto přibližné z netu).... dal jsem za ně asi tak 15t. a parády jsem s nimi udělal kopec

5. až do loňské registrace pouze sporttestery Polar ...

.... a potom už to šlo jako Tsunami .... :wallbash:

Odesláno

Před Chronomagem když pominu v dětství Primky a Pobědy, tak digitálky Casio a Edox Delfin (quartz) - tehdy v roce 1997(?) jsem s nimi nadělal spoustu parády. Pak dlouho, dlouho nic - chtěl jsem nové hodinky a náhodou narazil na tohle fórum. A jak jsem psal jinde - trochu mi to převrátilo hodnoty a hodinky mě stojí podstaně víc :thumbsup_anim:

Na pak přišli Eposky, MeisterSingery, Eterny a teď jako poslední pro použití na dovolených Traserky.

Odesláno

Ahoj, moje prvni hodinky byly digitalni Timex Ironman, potom jsem presel na quartzky Sector Expander a po objeveni chronomagu jsem si poridil Hamilton Khaky GMT. Jak to tak byva, tak uz pokukuji po dalsim prirustku :thumbsup_anim:

Odesláno

V dětství a mládí Primky a jeden fantastický úlet - kapesní Molnija předělané na ruku. V 80. letech jsem jako mnoho jiných podlehl digitálkovému šílenství - hlavně že to mělo displej a dělalo to co největší kravál. Počátkem 90. let různé ručkové quartzy kvality asi tak QQ - dnes na ně vzpomínám s děsem. Před cca 10 lety jsem si pořídil celkem slušné anadigi Casio a pár let jsem si myslel, že jsem mistr světa (dodnes je používám tam, kde bych měl o smechanické hodinky strach, vydrží totiž jakékoliv zacházení). Pak jsem vytáhl ze šuplíku zděděné vintage IWC a tím to začalo. Při shánění rozumů o nich jsem narazil na Chronomag. Víc snad nemusím ani psát. Znovu mě chytla mechanika, oprášil jsem své staré Primky, získal nějaké další (opět staré, nové mě nějak neberou) a vše jsem uvedl do použitelného stavu. Takže když jdu mezi lidi, mám na ruce některé z mechanických (IWC zrovna teď bohužel ne, neb jsou na léčení), a do bitevních podmínek staré dobré Casio. Časem si zřejmě pořídím nějaké další pěkné mechaniky, nejspíš s ručním nátahem. Nejvíc by se mi ze současné nabídky líbily Meistersinger Scrypto Unitas, ale to bych nejdřív musel na dvorku narazit na ropu nebo tak něco.

Když to shrnu, Chronomag mě pošťouchl k tomu, abych začal rozlišovat (nebo se o to aspoň pokusil) cetky a tretky od slušných hodinek.

Odesláno (upraveno)

Mám za to, že evoluční cyklus má každý nováček stejný. A není to možná ani tak o vkusu, jako o tom, že přičuchnout k dobrému jídlu je dost svůdný a jak to bývá, s jídlem roste chuť :).

Já přišel na fórum se Sinn 144 GMT, prošel nováčkovskou hysterií zběsilých nákupů a prodejů a teď jsem skončil na třech kouscích, které jsou, aspoň pro mě, z říše snů. Těch splněných :).

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno
Když to shrnu, Chronomag mě pošťouchl k tomu, abych začal rozlišovat (nebo se o to aspoň pokusil) cetky a tretky od slušných hodinek.

Ještě dodatek k výše uvedenému:

Včera jsem šel po Příkopech a nahlédl do výlohy raději nejmenovaného zámého luxusního klenotnictví a hodinářství a tam jsem viděl věci... :crying_anim02:

I kdybych vlastnil ten ropný vrt, na ruku bych si z toho byl asi schopen dát jediné (OMEGA Seamaster v tom nejjednodušším provedení). Prostě ze sportovních hodinek posázených spoustou kamínků jsem byl poněkud groggy :axehead: Možná, kdybych byl šejk nebo domorodý náčelník od rovníku, byl bych nadšen.

Odesláno

Jinak pred chronomagem to bylo nejak takhle:

armaniar5817big.gif ... diesel-dz4084.jpg

po chronomagu se to zacalo lepsit:

prisla spousta vintaznich hodinek, nadhernych Omeg z doby kdy mely hodinky svoje krasny vlastni zlatavy kalibry a na cloveka dychnul kus hodinariny, nejake vintazni longinesy a tak dal.. pak prisel krok hodinek na noseni a to pokracovalo nejak takhle - mezitim byla samozrejme spousta testovacich kusu na par hodin ze zvedavosti a ani normalni hodinky uz vsechny nedam dohromady..

DSCN2905.jpg

221-12182m.jpg

omega-2517.50.00.jpg

Omega_3655.jpg

longines_L36334766.l.gif

a dalsi, uz me nebavi hledat na netu fotky.. ;)

Odesláno

Před chronomagem i po chronomagu stále stejně :)

Děda mi dal sbírku hodinek velké hodnoty... já s ní (z chronomagorického pohledu) zacházel nedobře, ale ekonomicky... Ještě před příchodem jsem byl totálně ulítlej do hodinek jako TH Monaco a pod. Pak jsem u kamaráda na skladě objevil Laco B-Uhren a byl jsem ztraticen definitivně :) Příchod na Chronomag byl jen důsledkem hledání těch "správných" B-Uhren :)

Odesláno

Me na forum privedl kamarad, ktery uz tady byl registrovany. S tim, ze jsem si chtel koupit nejake jedny pekne B-Uhr. Jelikoz on mel moc pekne Steinharty.

No a dopadlo to tak, ze mam drazsi hodinky nez auto.

Odesláno

Me se po prichodu na Chmg vkus nezmenil ani o prd, porad jsem ujetej na diverskach Omega.

Jako jinoch jsem byl kolotocovo chrono boy, dnes vidim krasu v jednoduchosti spise. Nicmene nejaky vintazni Speedy si predstavit dovedu....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...