B.F.G. Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 dekuju za par tipu, jak otravit vlezly kolisty... Že dostaneš pumpičkou po makovici? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Že dostaneš pumpičkou po makovici? To radši rovnou špicí do voka Nerozumim tomu, proč mají plechovkáři pořád potřebu školit a poučovat cyklisty, popřípadě jim škodit. Cyklistika tu byla dřív než motorismus, cyklisti platěj stejný daně jako motoristi a mnohdy vychvalovaný kus šrotu coby drahý a exklusivní zázrak a div techniky popřípadě nástavec na pyj burana v samohybu je jenom zlomkem hodnoty pohybovadla cyklistova. Představa, že je někdo línej se u svojeho extra bouráku podívat do pravýho zrcátka při odbočování vpravo, popřípadě je takovej moula, že neví a nemá přehled, co se kolem něj na všechny světový strany děje, mě trochu vyvádí z míry. Jednou jedinkrát v životě jsem vjel do křižovatky aniž bych měl dobrej přehled a probral jsem se v sanitce. Na kole už bych se neprobral... Vždycky, když mě předjíždí nějakej chytrák s vyrabovanym vejfukem, co si myslí, že je silnice jeho a pro něj, zauvažuju o tom, jestli mi při sjezdu z kopce bude zase překážet, protože se bojí v Nižborskej zatáčce. Je symptomatický, že Porsche nebo Lamborghini mě předjíždějí jako lidi a X-pětkáři, tuzeři, Prasáti a audiny v metle si mě chtěj zrcátkem pohladit po zádech. Jako by to o kvalitě osobnosti a řidičských dovedností mnohé napovídalo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dagou Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 parada! podle §13 TZ to teprve pak dostane spravny grady! §22 TZ jasně hovoří o užití jiné osoby. Svou provokací jsi jednoznačně použil sílu této osoby proti osobě vlastní se zřejmým úmyslem tuto poškodit. Pokud přihlédneme i k §18, úder pumpičkou lze posoudit jako nedbalostní čin, protože útočník považoval za beztrestné uhodit tě pumpičkou a ve výsledku bys z toho moh vyváznout se stejným trestem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Zlatý cyklisti na přechodu. Dneska jsem viděl v Přívoze, jak se motorkář změnil na chodce. Sjel z cesty na chodník k přechodu, počkal si, až budou mít chodci zelenou, pak přejel přechod po zadním kole a elegantně se vrátil mezi auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlosin79 Odesláno 17. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 To předjíždění v pravo je pěkná sviňárna. Stál jsem na křižovatce se zapnutým blinkrem doprava. Už jsem se chtěl rozjet, když jsem zahlídl něco, co se mi mihlo pod pravým oknem. Jelo tam malé děcko s mámou. Kdyby byl o kousek menší, tak jsem ho přejel. Všimni si, že cyklisti, kteří mají něco naježděno nepodjíždějí auta vpravo, ikdyž ve vyhlášce je, že můžou. (na kole jezdím taky a rád) Je to jen a jen o přístupu a vzájemné toleranci. Je všeobecně pravdou, že někteří řidiči automobilů si neuvědomují co pro cyklistu znamená, když jede tak 30 km/hod a teď to kolem něho švihne řidič, který i když vidí v protisměru auto tak musí cyklistu předjet za každou cenu, často i rychlostí převyšující 90km/hod. Někteří si to uvědomí až když na to kolo sednou. Nicméně mám ještě jeden poznatek a to považuji za nehoráznost a to, když jsme šlapal cca dle tach. 42 km/hod A ZÁROVEŇ MĚ PŘEDJÍŽDĚL MOTOCYKLISTA A VEDLE NĚHO JEŠTĚ ČERNÝ MERCEDES, což už byla dost velká síla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sy242 Odesláno 20. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2009 Tak nějak to sem patří:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 20. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2009 " " (chtěl jsem k tomu něco napsat ale k tomu prostě není co dodat) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 20. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2009 Čím dřív cyklistu předjedu tím snižuji riziko, že mi spadne před auto... To samé i pro bruslaře. Prakticky každý den mi spadne minimálně jeden cyklista nebo bruslař před auto, nevýhoda bydlení v polabské nížině... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlosin79 Odesláno 21. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2009 Čím dřív cyklistu předjedu tím snižuji riziko, že mi spadne před auto... To samé i pro bruslaře. Prakticky každý den mi spadne minimálně jeden cyklista nebo bruslař před auto, nevýhoda bydlení v polabské nížině... Tak to zase na to ale musíš být připraven a předvídáš každou sitauci. Řidiči automobilů se občas nechovají o moc lépe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New Milis Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 Tohle je dobrá debata. Za sebe musím říct, že se někdy bohužel chovám jako prase v autě, na motorce i na kole. Jako chodec jsem však neškodný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 22. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2009 Tohle je dobrá debata. Za sebe musím říct, že se někdy bohužel chovám jako prase v autě, na motorce i na kole. Jako chodec jsem však neškodný. I když si třeba po cestě z hospody chlapsky odplivneš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 23. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2009 Možná se sem hodí i zkušenost mého bratra,podotýkám že jsem tomu nemohl uvěřit,ale je to fakt. Bratr při jízdě na kole v Pardubicích,po třídě Míru kam mají auta vjezd zakázán zvednul telefon a chytnula ho PČR. Měl to za 100KČ-zákaz telefonování při řízení a že prý je kolo taky vozidlo... Volala mu tchýně,aby ji večer v Hypernově koupil granule pro psa,měli je o 80KČ levnější........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 (upraveno) Já nevím, proč vlastně tato debata vznikla a proč tu vyvolává tolik nepochopení. Cyklista je účastník silničního provozu a je řidič, byť nemotorového vozidla. Na jedné straně se cyklista dožaduje toho, aby ho jako rovnoprávného účastníka brali i ostatní (a dožaduje se toho právem, na druhou stranu se diví, že v případě porušení zákona ze své strany může následovat oprávněný postih. Netvrdím, že vše v zákoně je či bylo správné, např. to, že cyklista platil pokutu v případě, že spadnul a zranil se (tzn. zavinil dopravní nehodu se zraněním), ale obecně by snad mělo platit, že pohybuje-li se v silničním provozu, měl by dbát stejných pravidel, jako řidiči mopedů, motorek či aut. Upraveno 24. srpna 2009 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Carlosin79 Odesláno 24. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Já nevím, proč vlastně tato debata vznikla a proč tu vyvolává tolik nepochopení. Cyklista je účastník silničního provozu a je řidič, byť nemotorového vozidla. Na jedné straně se cyklista dožaduje toho, aby ho jako rovnoprávného účastníka brali i ostatní (a dožaduje se toho právem, na druhou stranu se diví, že v případě porušení zákona ze své strany může následovat oprávněný postih. Netvrdím, že vše v zákoně je či bylo správné, např. to, že cyklista platil pokutu v případě, že spadnul a zranil se (tzn. zavinil dopravní nehodu se zraněním), ale obecně by snad mělo platit, že pohybuje-li se v silničním provozu, měl by dbát stejných pravidel, jako řidiči mopedů, motorek či aut. Vznikla jen abych upozornil na to, že cyklsité mohou být také pokutováníi, když neodoržují pravuidla silničního provozu. Dále, že jako účastníci silničního prpovozu máme stejná práva a povinnosti jako ostatní řidičri, že nás neomlouvá, že nemáme tachometr a jedem rychleji než je povoleno, že nemáme na kole povinnou výbavu, atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Všichni cyklisti, co neskončí pod našimi koly, by měli skončit v žaláři. Je jedno za co. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Cigi....Ty jsi ale vůl....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Ty seš taky vůl,Kibi...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 24. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2009 Vznikla jen abych upozornil na to, že cyklsité mohou být také pokutováníi, když neodoržují pravuidla silničního provozu. Dále, že jako účastníci silničního prpovozu máme stejná práva a povinnosti jako ostatní řidičri, že nás neomlouvá, že nemáme tachometr a jedem rychleji než je povoleno, že nemáme na kole povinnou výbavu, atd. OK, dík za vysvětlení. Měl jsem pocit, že se to zvrhlo v opačný pohled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se