Přejít na obsah

"CHRARANAT SEANATIC" ... :D

Doporučené příspěvky

Na základě inspirativního vlákna vo cestovatelský limitce ala Rolex jsem dostal pokušení, taky trochu zaexperimentovat a zakoupil jsem za tímto účelem tento užasnej ala Rolex kousek. Cena byla přímo luxusní (tak jako ten název :D ) 58,99 USD + pošta v ceně. Hoďky tu byly celkem rychle. Takže se na ně teď mrknem.

Jelikož ještě nemám votvírák na Rolády dovnitř se zatím nepodíváme. Pouzdro je vizuálně totožný s modelem Submariner (průměr lunety 40 mm, vejška 12,75 mm). Jedinej markantnější rozdíl vod originálu je kryt korunky. Fakt mě hodně překvapilo jak kvalitně je zpracovaný. Pouzdro i náramek však mají drobné, ale zásadní chyby vzniklé asi někde ve výrobě. Na perfektní zpracování jsem hodně vysazenej a myslím, že někteří z vás by ty chyby neviděli, pokud by jim nebyly ukázány. To na mě dělá dojem, že je to nějakej "zmetek co neprošel kontrolou z nějaký zakázky pro, třeba i solidní hodinářskou firmičku, co dělá hoďky ala Rolády. No a místo toho, aby se to sešrotovalo, tak to šlo dál k čongáckým bastlířům. Můžou to bejt třeba i pouzdra vod Seagull...co já vím.

Dál.. luneta je jednosměrně votočná a slušně maká přesně a tak akorát. Vnitřní prstenec má metalickou barvu, zatím nevím co to je, jestli hlína a nějakej elox nebo něco jinýho. Určitě to není keramika a plastický jako u originálu ale stačí to. :thumbsup_anim: Sklo je nějakej minerál s lupou nalepenou vně.

Korunka je šroubovací, trochu těsná, ale jde to. Konstrukce zatím nezjištěna, ale jedno těsnění na krčku jsem už vobjevil. Zase...určit to nebude Roláďáckej "Triplock" :D

Náramek je celkem fajn, plná nerez netahá a zapínání vzdáleně připomíná ten dvoupolohovej systém, ale tak zajímavě po čongácky ručně dobastlenej. Musím ale říct, že funkční. Takže, kdo si chce hoďky připnou přes kombinézu, nebo neoprén ....klidně může. Já jestli je někdy překopu si tam dám nějakej nylon.

Vodotěsnost...mám je jen pár dní, nikde jsem se nebyl koupat a vana nestačila, tak jsem je hodil do studny, mám tam něco přes tři metry vody. Byly tam celý vodpoledne a dobrý.

Přesnost je fakt zajímavá, dělaj furt + cca 22 vteřin za 24 hod. Stroj má totiž tři polohy a hacking, dají se teda bez nějakýho velkýho sraní slušně seřídit.

No a až mi dojde votvírák, tak uvidím co je vevnitř a možná to ještě vyblejsknu.

Závěry žádný nebudu dělat, je to zbytečný......

zdar!!!

post-817-1250423850.jpg

post-817-1250423859.jpg

post-817-1250423872.jpg

post-817-1250423884.jpg

post-817-1250423896.jpg

post-817-1250423906.jpg

post-817-1250423916.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkousel jsem zadat "CHRARANAT SEANATIC" do guuglu a naslo to uplny prd. Tak jsem koukl na ty tvoje fotky a ono je to "Chronomat Seamatic". Kazdopadne zajimavy kousek na experimenty, jasna inspirace ale rozhodne to neni fejk. Az budes mit ten otvirak, tak to urcite blejskni. Jak je na tom pouzdro co se tyce obrobeni a strojarskyho provedeni?

Odkaz ke komentáři

Zkousel jsem zadat "CHRARANAT SEANATIC" do guuglu a naslo to uplny prd. Tak jsem koukl na ty tvoje fotky a ono je to "Chronomat Seamatic". Kazdopadne zajimavy kousek na experimenty, jasna inspirace ale rozhodne to neni fejk. Az budes mit ten otvirak, tak to urcite blejskni. Jak je na tom pouzdro co se tyce obrobeni a strojarskyho provedeni?

To já vím taky, že to je Chronomat Seamatic, dyď sem je kupoval :lol: ty ses na to chytil co? Jinak pouzdro nemá chybu, normální velmi slušný opracování, jen u ochrany korunky v jednom ze záhybů je nepatrná stopa po předešlém obrábění,(normální člověk to nenajde) což se občas stává i u tady profláklejch výrobců. Problém je možný očekávat v tolerancích a těsnění. To je třeba už teď poznat při zašroubování korunky. Plochy jsou rovný, žádný proleštění, hrany tak akorát lízlý, aby nebyly vostrý, ale zase ne vocucaný....prostě dobrý.

Odkaz ke komentáři

Stejné sousloví mě nedávno zaskočilo u Omegy.

Jsou to dvě slova automat a kalendář, ale to určitě víš.

U Omegy ide o funkcny "perpetual calendar" korektne pracujuci do roku 2100. Ale to preto, ze ide o quartzovy strojcek (kaliber 1680)

Odkaz ke komentáři

Stejné sousloví mě nedávno zaskočilo u Omegy.

Jsou to dvě slova automat a kalendář, ale to určitě víš.

Perpetual používá Rolex pro označení automatů, ale význam slova je nepřerušený, nekonečný, věčný.

Spojením perpetual calendar označují jiní výrobci "věčný" kalendář, který umí správně konce měsíců i přestupný roky, u mechanik až sto let dopředu (nebo spíš do nejbližšího vynechání přestupnýho roku).

Takže borci z Číny to nějak pospojovali (popletli) tím svým tradičním miš-maš způsobem, ale vsadím boty, že se v tomto případě o věčný kalendář nejedná... za 58,99 to v mechanice fuckt nejde.

Odkaz ke komentáři

U Omegy ide o funkcny "perpetual calendar" korektne pracujuci do roku 2100. Ale to preto, ze ide o quartzovy strojcek (kaliber 1680)

A jak to u těch Omeg nastavíš, když není zobrazen měsíc a rok? (nebo jsem to přehlédl?)

Odkaz ke komentáři

A jak to u těch Omeg nastavíš, když není zobrazen měsíc a rok? (nebo jsem to přehlédl?)

Nepriehliadol. korunka sa zatlaci na viac nez 3 sekundy a v datumovom okne sa zobrazi mesiac (1= jan, 2=feb...), na dobu 8 sekund. Pocasw tejto doby sa vytiahne korunka do pozicie 2 a da sa prestavovat mesiac. Po nastaveni mesiaca sa v datovom okne na 8 sekund zobrazi prestupny rok rimskymi cislicami (I = prest. rok+1, II = prest. rok+2...)

A potom to cele staci zopakovat po vymene baterie :D

Odkaz ke komentáři

Jinak jak správě tady už někdo podotkl, Perpetual samostatně se používá pro označení automatu, popřípadě ve spojení Perpetual date jak je to u Submarinerů automaty s uk. dne. Čongové asi zatím žádnej strojek s věčným kalendářem neudělali, teda vo tom nevím.

Chlapi, chlapi, nechápu, že by někoho mohlo jen vzdáleně napadnout, že tam bude něco, co by mohlo připomínat věčnej kalendář. Už jen ta zmatlaná psací latinka dává tušit, že jsou zde trochu mimo :lol:

Odkaz ke komentáři

Nepriehliadol. korunka sa zatlaci na viac nez 3 sekundy a v datumovom okne sa zobrazi mesiac (1= jan, 2=feb...), na dobu 8 sekund. Pocasw tejto doby sa vytiahne korunka do pozicie 2 a da sa prestavovat mesiac. Po nastaveni mesiaca sa v datovom okne na 8 sekund zobrazi prestupny rok rimskymi cislicami (I = prest. rok+1, II = prest. rok+2...)

A potom to cele staci zopakovat po vymene baterie :D

Děkuju za poučení, netušil jsem, že něco takového vůbec existuje.

Odkaz ke komentáři

hciqu, prekvapuje me tve kladne hodnoceni pouzdra. to uz je vazne, kdyz umi cinani vyrabet aspon pouzdra.

jestli se muzu optat, kterym smerem se bude ubirat tve dalsi experimentovani s temito hodinkami? delas si vlastni limitku o jednom kusu? jsem zvedavej jak stara baba.

Odkaz ke komentáři

Děkuju za poučení, netušil jsem, že něco takového vůbec existuje.

Podobne nieco robi aj Seiko (tie maju nad korunkou este jeden "cudlik") a aj Citizen - tam to zobrazuje sekundova rucicka

256perpet2.jpg

P.S. Snad by moderatori mohli presunut tieto reci o perp. calendar niekde inde, nech "neplevelime" vlakno :)

Odkaz ke komentáři

hciqu, prekvapuje me tve kladne hodnoceni pouzdra. to uz je vazne, kdyz umi cinani vyrabet aspon pouzdra.

jestli se muzu optat, kterym smerem se bude ubirat tve dalsi experimentovani s temito hodinkami? delas si vlastni limitku o jednom kusu? jsem zvedavej jak stara baba.

Nejdřív je musím votevřít, abych viděl jak je na tom závit a těsnění dýnka, aby to mělo vůbec smysl. Nechám vyměnit korunku, ta je totiž tragická, safírový sklo, podobný jako to plastový na těch starejch originálech a hodně plastickej ciferník. Lunetu bych zkusil taky nějak dobastlit. Mám ta to připravenej jeden automat od Ety. Jenže teď dodělávám takový šílený hodinky se zvířetníkem, takže asi někdy později.

Odkaz ke komentáři

Nejdřív je musím votevřít, abych viděl jak je na tom závit a těsnění dýnka, aby to mělo vůbec smysl. Nechám vyměnit korunku, ta je totiž tragická, safírový sklo, podobný jako to plastový na těch starejch originálech a hodně plastickej ciferník. Lunetu bych zkusil taky nějak dobastlit. Mám ta to připravenej jeden automat od Ety. Jenže teď dodělávám takový šílený hodinky se zvířetníkem, takže asi někdy později.

ty voe... jestli by nebylo lepsi, kdybys tu gmt limitku vyrabel ty... :-) mohl bys to kazdymu customizovat dle prani... zatim tam je 30 lidi a 60 nazoru.

Odkaz ke komentáři

ty voe... jestli by nebylo lepsi, kdybys tu gmt limitku vyrabel ty... :-) mohl bys to kazdymu customizovat dle prani... zatim tam je 30 lidi a 60 nazoru.

hmm.. právě proto se už do ničeho takovýho pouštět nebudu. Mě stačil ten můj nepovedenej pokus s Technotajmem. Tisíc názorů a na konci guláš, díky nechci. Přeci jen to není ta letecká limitka, kde to bylo z vosumdesáti procent jasný. Nebo ty Cigiho Prim limitky, kde byl výběr taky podobný.

Další věc jsou prachy.

Třeba teď ty hoďky se zvířetníkem. Celková finální nákladová cena je cca do 30 táců. Co v tom je. Pouzdro slušný, ale Čína+ PVA+titanová vložka pro Seiko automat, Seiko automat na míru safír (velkej tlustej), nová sériová šroubovací korunka+montáž, sériový ručky, porcelánovej ciferník+ vložka+celý to sraní vymyslet jak to vyrobit , dvoubarevnej tampón tisk a takový blbosti jako pískování, broušení, leštění, potisk zadního skla, nějaký to těsnění, rozebrání, vyčištění a seřízení strojku...atd, atd. To je tady trochu, tam trochu a na konci je nějaký číslo, co se většině tady líbit nebude. No a aby to nějak vypadalo, tak nějaká krabice, brožůrka a takový ty píčovinky vokolo. Ten budoucí majitel má štěstí, že je to můj velmi dobrej klient, takže mu to dělam celý grátis jen za náklad bez dyzajnu a produkce. Možná asi i pro tu nějakou budoucí chodící reklamu. Třeba přijde někdo, pro koho bude mít smysl takovej pořádnej solitérek udělat. Od strojovny počínaje a dál. Abych si to udělal pro sebe, tak na to prachy bohužel nemám a mechano taky z něčeho musí žít, a na to, že to není žádný hodinářský vořezávátko jsou jeho ceny ještě velmi slušný. Tak asi tak. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...