Přejít na obsah

kdo ma jake heuer

Stepino

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Ahoj,

nedavno jsem taky poridil Heuer Autavia Viceroyky (viz foto). Ale chtel jsem se zeptat na jednu vec ohledne lunety. Na onthedash pisou, ze viceroyky mely jen tachy lunetu. Moje maji MH lunetu a par 1163V-cek s MH lunetou uz jsem tady a na aukru videl. Vsichni tvrdi, ze byly kupovane v 70. v ceskoslovensku. Nevite nekdo nahodou jak to s tema lunetama u nas je? Byl bych vdecny za info. Dik.

A jsem in. Heuer Autavia Viceroy, stav trochu horší, ale už jsou na léčebné kůře.

post-23443-029931600 1350640915.jpg

Upraveno uživatelem JZED
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viceroy model jsou hodinky, ktere se davaly za 10 kuponu z cigaret za $88

mely trochu jine rucicky, mely tachymetrickou lunetu a v detailech jiny cifernik.

normalni Autavie tenkrat staly cca $180 - $220

co se tyka prodeje v CSSR tak to vzdy byly jen a pouze ty "normalni" autavie. Nevim o tom ze by se v CSSR prodavali Viceroy cigara a jeste aby nekdo s nima soutezil o Autavie :-) ale jsem moc mladej abych to zazil, takze vychazim jen z logiky veci ze Autavie co tu byly pred rokem 1989 koupene tak nikdy nebyly Viceroy.

Edit:

u normalnich Autavii se delala luneta jak Tachy tak MH, ve specialnich edicich jeste dekompresni, nebo minutova ala rolex

Viceroy byly jen tachymetricke

Edit 2: ale pokud treba Peta-Biker vi vic tak at se ozve :-)

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

Tak dik. z onthedash jsem o te promo akci cetl taky. Nicmene autavie co mam, viz foto vys odpovidaji uplne vsim oznacenim, rucickama, economy dialem atd viceroykam az prave na tu lunetu. Spis to na me pusobi dojmem, ze to co heuer vyrobil pro promo akci nakonec neudal vsechno. Zbytku dal normalni lunety a prodal to ve vychodnim bloku, ale to je jen domenka. Jdu patrat dal. Dik

mely trochu jine rucicky, mely tachymetrickou lunetu a v detailech jiny cifernik.

co se tyka prodeje v CSSR tak to vzdy byly jen a pouze ty "normalni" autavie. Nevim o tom ze by se v CSSR prodavali Viceroy cigara a jeste aby nekdo s nima soutezil o Autavie :-) ale jsem moc mladej abych to zazil, takze vychazim jen z logiky veci ze Autavie co tu byly pred rokem 1989 koupene tak nikdy nebyly Viceroy.

Edit:

u normalnich Autavii se delala luneta jak Tachy tak MH, ve specialnich edicich jeste dekompresni, nebo minutova ala rolex

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Ahoj Stepino

tak uz jsem je nasel na ONTHEDASH. Jedina zminka o nich je , ze stejne hodinky byly soucasti aukce "hasslinger Collection" na Bonhams viz tento link http://www.onthedash..._Summary_Table/

Byl to Lot c. 39

Jsou to Viceroy, ale s MH lunetou.

Ahoj

Edit:

Upraveno uživatelem JZED
Odkaz ke komentáři

dulezite je jak je to popsane:

"Viceroy" style nerovna se Viceroy model

podivej se na tu samou stranku ale cislo 81

dalsi info v AJ (zdroj onthedash)

From May through December 1972, Heuer produced a series of Autavia chronographs that were offered by the Brown & Willaimson Tobacco Company as a promotion for Viceroy cigarettes. Customers could send proofs of purchase for a carton of Viceroy cigarettes (10 packs) and receive an Autavia chronograph (Reference 1163) for $88. At the time, these "Viceroy" Autavias were being offered, Heuer dealers were offering comparable automatic Autavias (black dial with white registers) for a list price of $200.

...

"Viceroy" chronographs -- they had (a) an "economy" dial (with all 12 numeral on the hour recorder, (B) brushed steel hands with red inserts and red triangular tips, and © a tachymeter (T) bezel. These chronographs were sold by Viceroy for $88

a protoze mas MH lunetu, tak se nejedna o hodinky nabizene v ramci promoakce za $88 USD

ale protoze produkce tenkrat byla fakt vysoka, tak se mohlo stavat, ze nektere casti z Viceroy promoce byly pouzite i do normalni produkcni linie.

vice zde

http://www.onthedash.com/docs/CompareViceroys.shtml

Odkaz ke komentáři

Tady je zajímavý pojednání o promoakci Viceroy. Za cigára šly jen některý výrobní čísla. Hodinek se vyrobilo podstatně víc.

http://www.onthedash.com/thoughts/serial-numbers-of-viceroy-autavias/

Mám doma úplně stejný hodinky, economy dial, MH lunetu s lumibodem. Podle tohohle obrázku by to měly být 1163MH třetí verze. Pro mě je zajímavý značení mezi nožkama - ty moje mají 1163V. Myslím, že se to tehdy zas tak moc neřešilo.

http://www.onthedash.com/Guide/_Chronographs/62.Autavia/d.Automatic_Autavias/69.Reference_1163MH/v.Comparisons/Aut1163MHThreeVersions.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...