Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Někdy na konci června jsem přemýšlel ( :thumbsup_anim: ) a došel jsem k tomu závěru, že potřebuji nové hodinky. Šlo mi o hodinky na léto, o hodinky které si vezmu někam na párty, nebo oslavu. Jsem ještě relativně mladý kluk a tak jsem pro tentokrát vynechal seriózní věci jako Seiko Samurai apod., ale také jsem ještě študent, takže úvahy nad Rolex Daytona odešly stejně rychle jako přišly. Jako rozumnější nápad jsem viděl nějaká Béčka z druhé ruky, konkrétně Superocean na které bych finančně dosáhl, ale můj finanční stav by po nákupu byl vyhovující na opekání špekáčků na chatě a ne na Pražská letní párty... to mě konečně donutilo trochu uvažovat.

Zaměřil jsem se tedy na klasické modní značky jako D&G, Diesel, Emporio Armani, Calvin Klein apod. Ceny v ČR jsou mírně nesmyslné, konkrétně v Klenotech až o 150% vyšší než Ebay, kde jsem kupoval hodinky já. Když jsem si vybral desing, který se mi líbil ( kalibr jsem neřešil a vymoženosti jako GMT mám na serióznějších hodinkách doma) stačilo najít prodejce aspoň s nějakým feedbackem a jednodušše kliknout Buy It Now. Obchod proběhl naprosto bez problému, hodinky jsem měl za 4 dni z Anglie doma.

Hodinky přišly kvalitně zabalené v klasické kartonové krabici a polystyrenových "vlnkách". Samotné balení od hodinek je z více částí, skládá se z již zmiňovaného materiálu a to kartonového přebalu a tvrdé krabičky potažené koženkou s logem Armani :thumbsup_anim: .

Na první pohled mě příjemně překvapilo zpracování hodinek, tah vybavený motýlovou sponou je samozřejmě plný ( plechový tah je dle mého názoru něco otřesného). Průměr hodinek bez korunky je 40.5mm, s korunkou je to přesně milimetrů 45. Výška je příjemných 11mm ( píšou 10mm, ale já změřil 11mm :whistle: ) a váha se zastavila na 170 gramech. Hodinky disponují oproti základnímu udávání času ještě ukazatelem datumu a ukazatelem rezervy nátahu.

O stroji v hodinkách nemám nejmenší tušení, ale ani po nějakých informacích nepátrám, abych se pak nemusel → :death: . Stroj má hacking, zřejmě kdyby automatiky selhala. Rezerva nátahu bude přes 40 hodin, měl jsem v plánu to vyzkoušet, ale zapoměl jsem, že hodinky byly v "testovacím Power Reserve režimu" ráno jsem je chytl a natáhl. O přesnosti kalibru nemám bližší tušení, jediné k čemu jsem dospěl, že přesnost těchto letních hodinek je pro mě dostatečná. Udávaná vodotěstnost jsou 3ATM ( 30m), ale nedobrovolnou návštěvu bázenu zvládly hodinky bez újmy ( bylo to opravdu rychlé, šnorchlování raději nechám na nějakém kusu, který má aspoň šroubovací korunku).

Závěrem bych jen dodal, že jsem z hodinek celkově mile překvapen. Recenzi jsem schválně nechal na poprázdninové období, abych ozkoušel, jestli se toho hodinky vůbec dožijí. Samozřejmě všechny modní značky, které jsem zmiňoval již na začátku recenze pro mě zůstávají především výrobcem oblečení, kabelek, brýlí a dalších doplňků, ale já nemám důvod se stydět, když mám Emporio Armani AR4605 Meccanico na svém pravém zápěstí.

img8727h.jpg

img8768.jpg

img8765r.jpg

img8751.jpg

img8754u.jpg

img8737.jpg

img8758iuy.jpg

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

A ne a ne a ne ... Chtělo by se říct: Fuuuuuuuuuj, ty sou voooooooooooošklivýýýýý. Ale když se ti líbí, tak k tomu máš asi rozumný důvod. Pro mně výrobce, který není ochotný říci, co mají hodinky za střeva, je krajně podeřelý.

Když Armani, tak oblek, když hodinky tak Patek!

Odesláno (upraveno)
  gougy napsal:
Hodinky zajímavé, jen jsem nepochopil tu zmínku o hackingu, to jsou tak přesné? :thumbsup_anim:

Jdou asi 3 sekundy do plusu za 24 hodin... jedny zmála hodinek u kterých jsem to změřil.

edit: a děkuji Safimu, Seagull zní pravděpodobněji, než ta Alpha.

Upraveno uživatelem jacob
  • po 3 týdnech...
Odesláno
  jacob napsal:
Jdou asi 3 sekundy do plusu za 24 hodin... jedny zmála hodinek u kterých jsem to změřil.

edit: a děkuji Safimu, Seagull zní pravděpodobněji, než ta Alpha.

mam takovy mlhavy pocit, ze to je to samy. alpha dava do svych pahodinek strojky seagull.

• po měsíci...
Odesláno

Nic si nerob z negativnych reakcii na svoje hodinky. Fashion znacky to tu nemaju lahke, mnoho ludi je tu na ne priam vysadenych. Nebudem to hlbsie rozoberat pretoze to nie je podstatne. Moj nazor je, ze ak sa ti pacia a su spolahlive tak nie je co riesit. Vo svojej zbierke mam tiez jedny, konkretne model AR-4603 MECCANICO a nedam na ne dopustit. Boli to moje prve automaty a su spolahlive, presne, slusne spracovane a navyse sa mi pacia a to je podstatne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...