David_B Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Přátelé, asi všichni znáte ten pocit, že "tyto" hodinky musím mít Jsem spokojeným vlastníkem Hamilton Khaki Navy GMT. Recenzi s mizernýma fotkama najdete zde. Hodinky jsou super, vypadají skvěle, jsou spolehlivé a přesné. Líbí se mi. ALE nemůže dostat z hlavy pilotky. Zkrátka se mi velice libí pilotky od Archimede popř. Steinhartu. JENŽE nechci dvoje hodinky, chci jen jedny. A tak teď řeším, jestli prodat Hamiltony a koupit pilotky, nebo ne. Když si dám vedle sebe plusy a mínusy, tak vlastně nemám důvod se Hamiltonů zbavovat, protože mají vše, co potřebuji. Snad jen ta luminiscence by mohla být lepší, ale v noci čas přečtu, takže je to ok. U pilotek mám obavu z malé vodotěsnosti. Přeci jen 200m u Hamiltonů je fajn, oproti 50m u Archimede. Ne že bych se potápěl, ale nechci přemýšlet nad tím, že si mám hodinky sundat, když např. koupu dcerku apod. Taky ten kožený řemen nebude na občasné namáčení nejlepší. K Hamiltonu mám gumu, kůži i kov, takže se to dá střídat podle potřeb. Od vás bych rád slyšel, co byste si vybrali z těchto dvou možností vy nebo jak jste podobné dilema vyřešili u sebe. Myslím, že obojí se dá nosit k obleku i k tričku, takže zde žádná nápověda nebude. Každopádně díky za odpovědi a shovívavost
rud111 Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Stejně dopadneš tak, že budeš mít oboje. To je totiž v tomhle případě nejlepší volba. Já jsem si ze začátku taky myslel, že potřebuju jen jedny hodinky.
Radimk Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 (upraveno) Množství hodinek, které máš doma se neřídí reálnou potřebou. Spíš tím, kolik do nich chceš a můžeš "nasypat". A kolik tvoje okolí unese, než Tě prohlásí za blázna. A asi tisícem dalších parametrů... V podstatě nenajdeš dvoje stejný hodinky, každé mají nějakou svoji přednost, zajímavost, detail, který Tě přesvědčí o nutnosti nákupu. A pak si u mojí první věty. Moje řešení - protočit na ruce větší množství hodinek a pustit dál do světa ty, co mě přestaly oslovovat.. Upraveno 2. září 2009 uživatelem Radimk
Baker Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Koupil bych pilotky, nechal je doma tak mesic az dva a pak se rozhodl, ktere pujdou z kola ven. Maly financni ulet Te stejne nemine, ale usetris event. za nakup dalsich Hamiltonu. Jinak ze znacek, ktere jsi uvedl urcite Archimede.
matino Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Ako uz bolo povedane...pokial ta nelimituju financie, tak kup pilotky a budes mat dvoje hodinky...ja som si tiez myslel, ze dvoje hodinky su zbytocne, ale tu som prisiel na to, ze to tak nie je Jediny dovod, preco by som ja predaval hodinky je ten, ze nemam prostriedky na nakup inych, ktore chcem viac...
Diamondking Odesláno 2. září 2009 Nahlásit Odesláno 2. září 2009 Ty brďo, však je máš necelého půl roku..no potěšpánbů jestli já za tři měsíce taky budu koukat po jiných hodinkách, jsem asi jako ty, stačí mi jedny...tedy aspoň jsem nad dalšíma neuvažoval. Jinak ty Hamiltony jsou moc hezké...já bych to asi neměnil...snad za nějaké chrona, ale za jednoduché pilotky nee
David_B Odesláno 3. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2009 Díky všem za reakce. Ano, koupit pilotky a pak se rozhodnout je, zdá se, dobré řešení. Jenže já se obávám, že by mi pak opravdu zůstaly oboje Mám ještě Monstra, ale ty mám na "náročnější" situace. Ono to není o tom, že mne ty H přestaly bavit, jsou super, ale právě ta jednoduchost a čitelnost pilotek se mi strašně líbí. I proto se mi třeba líbí Panerai - jednoduchý střídmý desing, žádné zbytečné blbiny na ciferníku. Dokonce jsem už uvažoval zda nezkusit Ticino či Parnis na zkoušku, jestli mne vydrží bavit déle než týden, ale co pak s nima, že? Když už budu uvažovat nad pilotkama, tak bych moc chtěl ruční nátah. Průměr 47mm je pro mne nepoužitelný, takže zůstává ve hře pouze Steinhart 44mm (tam se mi ale zdají útlé ručky k tomu ciferníku a vadí mi tam to logo) nebo Archimede XLH, což je 45mm (moje maximum) ale ještě jsem moc nepřišel na chuť té vteřinovce. Pak taky ten antireflex...prý se dá lehce poškrábat a to by mne ..ehm...iritovalo ...je to peklo...
Baker Odesláno 3. září 2009 Nahlásit Odesláno 3. září 2009 QUOTE(David_B @ 3.9.2009 - 9:14) 314754[/snapback]Pak taky ten antireflex...prý se dá lehce poškrábat a to by mne ..ehm...iritovalo To si nemyslim, mel jsem uz dost hodinek s AR a nikdy se mi to nepovedlo.
klaucz Odesláno 3. září 2009 Nahlásit Odesláno 3. září 2009 QUOTE(David_B @ 2.9.2009 - 14:29) 314477[/snapback]Přátelé, asi všichni znáte ten pocit, že "tyto" hodinky musím mít Jsem spokojeným vlastníkem Hamilton Khaki Navy GMT. Recenzi s mizernýma fotkama najdete zde. Hodinky jsou super, vypadají skvěle, jsou spolehlivé a přesné. Líbí se mi. ALE nemůže dostat z hlavy pilotky. Zkrátka se mi velice libí pilotky od Archimede popř. Steinhartu. JENŽE nechci dvoje hodinky, chci jen jedny. A tak teď řeším, jestli prodat Hamiltony a koupit pilotky, nebo ne. Když si dám vedle sebe plusy a mínusy, tak vlastně nemám důvod se Hamiltonů zbavovat, protože mají vše, co potřebuji. Snad jen ta luminiscence by mohla být lepší, ale v noci čas přečtu, takže je to ok. U pilotek mám obavu z malé vodotěsnosti. Přeci jen 200m u Hamiltonů je fajn, oproti 50m u Archimede. Ne že bych se potápěl, ale nechci přemýšlet nad tím, že si mám hodinky sundat, když např. koupu dcerku apod. Taky ten kožený řemen nebude na občasné namáčení nejlepší. K Hamiltonu mám gumu, kůži i kov, takže se to dá střídat podle potřeb. Od vás bych rád slyšel, co byste si vybrali z těchto dvou možností vy nebo jak jste podobné dilema vyřešili u sebe. Myslím, že obojí se dá nosit k obleku i k tričku, takže zde žádná nápověda nebude. Každopádně díky za odpovědi a shovívavost Já bych zůstal určitě Hamiltonů. Přece jenom to jsou univerzálnější hodinky. Navíc je to firma s vlastní tradicí a s vlastním designem. U Archimede a Stenhartu by mě to chybělo. Přece jenom to jsou v podstatě repliky pilotek.
Bison Odesláno 3. září 2009 Nahlásit Odesláno 3. září 2009 Nech si oboje (pokud ty druhé koupíš), stejně by tě mrzelo, že jsi jedny prodal, A pokud se týká pilotek dívl jsi se na Laco?
Darek73 Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Tak pokud chceš jen jedny, určitě bych si nechal ty Hamiltony. Pořídit si MÍSTO nich Archimede nebo Steinhart, na kterých ti už teď něco vadí.... Za měsíc už by ses sháněl po jiných nebo si zpátky kupoval Hamilton.
romano Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 myslím že si našiel odpoveď daj na svoj pocit
honza71 Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 (upraveno) Máš krásný hoďky, za čím se honíš ??? Beztak máš už nyní k těm pilotkám výhrady. Pokud je to o penězích, zůstaň kde jsi. Pokud na to máš, kup si pilotky a pak až ti dojde, že je to šlápnutí vedle, je s drobným prodělkem prodej. Upraveno 6. září 2009 uživatelem honza71
David_B Odesláno 6. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Za čím se honím? To kdybych věděl Myslím, že jsem objevil pilotky, které by mohly obstát: Fortis B-42 Flieger Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Prodává je Abbot Jak nyní vidíte duel Hamilton vs. Fortis?
Peta-Biker Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 (upraveno) Dejve, pošli SZ tombedovi Fotil jsem mu je tady, domluvíte se. Jsou to parádní hodinky a neváhej. Upraveno 6. září 2009 uživatelem Peta-Biker
CzechJoker Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Vykašli se na Archimede/Steinhart. Střel Hamiltony, trochu přisyp a běž do IWC Mark XVI. Budeš mít parádní pilotky opravdu slovutné značky, budeš mít pouze jedny hodinky a když doma neprozradíš, kolik stály, zůstane ti i rodina.
Peta-Biker Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Tyhle Fortisy jsou vzhledově hodně podobné IWC, mají větší pouzdro a myslím, že Davidovi budou přesně pasovat.
abbot Odesláno 6. září 2009 Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Iwc už sou ale trochu jiná liga i cenová ... Jinak myslim, že ať ty fortisy koupíš kdekoliv, neuděláš s nima chybu, jsou to super hodinky s duší ...
David_B Odesláno 6. září 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. září 2009 Omrknu je. Už jsem požádal Toma. Kua, tak mám nějaké neblahé tušení, že jsem zase na cestě do ... A to jsem si myslel, že s těma Hamiltonama mám vystaráno Asi doma zruším připojení k netu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se