dknespl Odesláno 4. září 2009 Nahlásit Odesláno 4. září 2009 (upraveno) 5 s je tak nicotný rozdíl v životě který žijeme během těch 24 hodin každého dne, že je mi to všechno fakt jedno... Prostě občas vstanu a občas je srovnám podle televize a nebo v práci podle času na PC... když hodinky měním tak "opíšu" čas na těch z ruky na ty co si zrovna beru Tak jsem přemejšlel kdy jsem v životě potřeboval opravdu přesný čas, a bylo to a ) když jsem ještě jako kluk chodil do astronomikého kroužku, a měřili jsme zákryty b ) když jsem dělal na projektu pro ČNB a přesná synchronizace byla potřeba pro clearingové centrum c ) pro sniper na ebay pro lastminute bids Jinak to zatím bylo fakt fuk, resp. tak na minutu to vždy jindy stačilo. Upraveno 4. září 2009 uživatelem dknespl
arnold Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 .....Jinak to zatím bylo fakt fuk, resp. tak na minutu to vždy jindy stačilo. Je pravda, že přesný čas řádově na vteřiny potřebuje člověk ve skutečnosti málokdy, ale nemůžu si pomoct, od kvalitních hodinek to tak nějak požaduji. Už půlminuta je na velkých ručičkách znát a mé (zatím) jediné automaty Seika těch 30 sec dělají za 24 hodin a seřizovat je každý den se mi nechce. Tak zatím vyhrávají quarzky - to je už ale jiná kapitola....
Patrik Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Podle počítače, který je synchronizován přes ntp (kontrolováno i na Presnycas.cz)
marc Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Tak jsem přemejšlel kdy jsem v životě potřeboval opravdu přesný čas, a bylo to a ) když jsem ještě jako kluk chodil do astronomikého kroužku, a měřili jsme zákryty b ) když jsem dělal na projektu pro ČNB a přesná synchronizace byla potřeba pro clearingové centrum c ) pro sniper na ebay pro lastminute bids Jinak to zatím bylo fakt fuk, resp. tak na minutu to vždy jindy stačilo. astronomickej kroužek je ok...
dknespl Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Jedna senilně sentimentální: Na Štefánikové hvězdárně byly (možná dodnes jsou) velké digitální hodiny s přijímačem OMA 50, což bylo takové Československé DCF. Projížděly tam nádherné červené digitrony. Ta OMA se začala vysílat dávno před DCF, myslím, že to provozovala akademie v Kobylisých. V Amatérském rádiu někdy koncem 70tých let byl plánek na přijímač. Vždycky jsem si ho chtěl postavit, abych měl taky jako na té hvězdárně s těmi krásnými digitrony. To jsem samozřejmě nikdy nedotáhl do konce. Akorát si pamatuji, jak jsem v prodejně součástek v Myslíkové si ty digitrony obhlížel. Bohužel to vysílání OMA někdy po převratu skončilo.
Onisan Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Je pravda, že přesný čas řádově na vteřiny potřebuje člověk ve skutečnosti málokdy, ale nemůžu si pomoct, od kvalitních hodinek to tak nějak požaduji. Už půlminuta je na velkých ručičkách znát a mé (zatím) jediné automaty Seika těch 30 sec dělají za 24 hodin a seřizovat je každý den se mi nechce. Tak zatím vyhrávají quarzky - to je už ale jiná kapitola.... Jenže já si toho prostě nevšimnu.. nezaznamenám to... střídám hodinky na ruce tak často (v podstatě každý den jiné), že se mi ta odchylka prostě nenasčítá do viditelné porce... a když se mi někdy stane, že dlouho neměním, tak je mi jedno že si to ráno u TV srovnám
falkkon Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Na tento problém jsem narazil po nákupu hodinek Citizen, které se denně seřizují radiovým signálem, vysílaným z Německa (na dlouhé vlně vysílačem u Frankfurtu). Při kontrole přesnosti chodu hodinek podle časového signálu (např. Českého rozhlasu 2) chod na vteřinu přesný, t.j. celá hodina přesně podle třetího pípnutí časového signálu. Při srovnání hodinek např. s hodinami na ČT 24 (digitální signál) jdou hodiny na této stanici jako by cca s 5 s opožděním. Důvod je jednoduchý, dekódování signálu mpeg2, trvá hardwarovému dekoéru mojí televize Samsung právě těch cca 5 s. V případě televizní karty v PC, která používá softwarové dekódování je zpoždění ještě o cca 2 s. větší. Proto pokud máte potřebu přesného seřízení hodinek, nemůžete použít televizi s digitálním signálem ale pouze rozhlasový přijímač nebo jinou metodu. Pořiď si jednoručky a ono to přejde,ta honba za přesným časem. Stejně nic co je závislé na času,tak nefunguje přesně.
sla.petr Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Teletext čt 1 nebo presnycas.cz nebo budík se signálem z Frankfurtu n.M. Byly doby kdy si můj ajzboňácký děda seřizoval své čd molnije dle průjezdu vlaku, dnes by to nešlo
arnold Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Jenže já si toho prostě nevšimnu.. nezaznamenám to... střídám hodinky na ruce tak často (v podstatě každý den jiné), že se mi ta odchylka prostě nenasčítá do viditelné porce... a když se mi někdy stane, že dlouho neměním, tak je mi jedno že si to ráno u TV srovnám Ona ta chvíle přijde.... např. před týdnem jsme byli na 5ti denním děsivém pracovním školení, kde každý kofibrejk byl přivítán skrytým jásotem, no a já - neseřizujíc si už pár dní hodinky - jsem přišel po přestávce do školící místnosti o těch pár minut dříve - a byl jsem tam sám a připadal si jak úplný de..l . Je to hloupost, ale ... .
Onisan Odesláno 13. září 2009 Nahlásit Odesláno 13. září 2009 Tak jestli ti tohle stačí k tomu, že si připadáš jako debil... tak to máš blbý :) Navíc mně se tohle nemůže stát... já , bohužel, všude chodím jako posldní .....
PetrH Odesláno 13. září 2009 Nahlásit Odesláno 13. září 2009 nebo muzes zavolat na 14112 - sluzbu telecomu:-)
siwi Odesláno 15. září 2009 Nahlásit Odesláno 15. září 2009 Já si hodinky seřizuji celá léta výhradně podle analogového rozhlasového vysílání Českého rozhlasu 1 (za bolševika Stanice Hvězda). Ne, že bych potřeboval na vteřinu přesný čas, ale občas prostě musím zkontrolovat odchylku svých hodinek, jestli se mi třeba nezačínají více předcházet nebo zpožďovat. Proto si taky myslím, že není až zas tak důležité, jakou odchylku v ms má zdroj přesného času od atomových hodin. Za důležité spíše považuji, aby tato odchylka byla konstantní. Jen tak lze totiž zjistit, jak moc se konkrétní hodinky předchází či zpožďují.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se