Přejít na obsah

Ebay

nas76

Doporučené příspěvky

Nejsi sám na první pohled jsem si myslel ze to je originál, matla mě cena a novy stav (igelit na dýnku), tak jsem na to mrknul hlouběji. Nakonec se i stalo ze někdo prihodil na 400 USD a pak to vzal zpět. Určitý signál i je to, ze jeden zájemce prebíjí sám sebe.

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím mám namysli, že se najednou objeví např. zájemce p**u (12iconYellowStar_25x25.gif) a postupně přihazuje, aniž by byl někdo před ním.

Jinak další z řady fake, nebo velmi podivná skládačka, která neodpovídá skutečnosti, ani uváděnému roku výroby - opět 100% reseller teď už ovšem Top-rated, to už je na pováženou!!!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...#ht_1591wt_1167

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
Tím mám namysli, že se najednou objeví např. zájemce p**u (12iconYellowStar_25x25.gif) a postupně přihazuje, aniž by byl někdo před ním.

Jinak další z řady fake, nebo velmi podivná skládačka, která neodpovídá skutečnosti, ani uváděnému roku výroby - opět 100% reseller teď už ovšem Top-rated, to už je na pováženou!!!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...#ht_1591wt_1167

On nepřihazuje na sebe, to ani nejde. Právě že byl někdo před ním a on 3x šponoval cenu, aby zjistil, kolik je maximum dotyčného kupce.

Odkaz ke komentáři

Nemám namysli poslední uvedenou akci, ale někteří prodejci mají i několik účtů a tedy mohou hnát cenu výše, než by se běžně dražilo....

A to poznáš jak? Pokud by tomu tak bylo a navíc by to bylo poznat, tak by tomu uživateli Ebay okamžitě zrušil účet. Tento způsob manipulace s cenou je zakázaný.

Odkaz ke komentáři

Poznáš to například tak, že se vydražený předmět za nějaký čas znovu objeví v aukci od stejného prodejce. Teď konktrétní příklad nemám, ale tuto věc mi potvrdil i jeden z místních členů. eBay je obrovský business a v něm je jak řada slušných prodejců, tak i podvodníků, nebo spekulantů.

Odkaz ke komentáři

Tak i to může mít různé důvody, ale asi se ani to, co uvádíš vyloučit nedá.

Nicméně ani jeden z těchto tvých argumentů na tu konkrétní aukci, o které zde byla řeč, tedy nepasuje a tímto způsobem se tedy neprokázalo, že se jedná o fejk. Chápu to správně?

Upraveno uživatelem SOZ
Odkaz ke komentáři

Dáváš dvě věci dohromady. Jednak to, že si někteří podejci sami přihazují může být jev naprosto obecný a nemá nic společného s fake. Ta poslední mnou uváděná aukce mě přišla podezřelá, ale skládačka to být vůbec nemusí. Podobné hodinky se vyráběly, přesně tenhle model jsem nikde zatím neviděl. Autor bohužel nemá fotografii strojku ani není schopen poslat jeho číslo (měl by to být 1438 z r. 1986) a tedy jeho tvzení, že jsou hodinky pravé a nikoliv poskládané tedy nelze nijak jinak podložit, než podle obrázku a ten se mi trochu nezdá, to je vše. Každý rozumný prodejce uvede fotografii strojku a zadního dýnka, a není co řešit, tento to nejen neuvádí, ale ani neví.

Odkaz ke komentáři

Prosím o radu: hodlám dražit hodinky prodejce, který je z Hongkongu. To je v zásadě OK, ale při dotazu na shipping mi poslal toto:

"but the EMS CAN'T REACH Czech republic, only send it by air mail, it need 20-30 days and 18 USD"

Je to normální? Mi se nezdá, že by byl problém s EMS u nás. Je air mail bezpečný způsob, jak posílat hodinky?

Mám čerstvě úplně stejnou zkušenost s doručení z filipín. EMS pry nedoručí do ČR. Tak mi to posílá přes registered mail. K tomu bych měl dotaz. Poslal mi tracking number, ale nevím na jaké adrese jej mohu sledovat. Poradil by mi někdo prosím?

Odkaz ke komentáři

Mám čerstvě úplně stejnou zkušenost s doručení z filipín. EMS pry nedoručí do ČR. Tak mi to posílá přes registered mail. K tomu bych měl dotaz. Poslal mi tracking number, ale nevím na jaké adrese jej mohu sledovat. Poradil by mi někdo prosím?

Air mail neni asi nic extra, proste obicejna posta, u nas ti to posta proste strci do schranky a tim to konci. Pokud nebudes doma a nevleze se ti to do schranky tak mas druhe den na poste. O bezpecnosti by se asi dalo hadat, me treba zatim vsechno prislo, bylo toho docela dost (tech par veci co neprislo ani neposlali a ebay me vratila penize, ale byl to kalkulovane risk a bohuzel to byly podrazaci jak sem cekal). Nekde odmitaj posilat drazsi veci pres air mail kvuli riziku kradeze/poskozeni.

Pocite s tim ze si pockas min 2-3 tydny (triv ty 3), ale muzes mit stesti a prijde to driv (minimalni sance).

Osobne mam air mail (obic postu) radej protoze je levnejsi a klidne si pockam. Moje skusenost s dhl, fedex, tnt je ze poslani treba telefonu z ciny vyjde 20-40 USD podle toho jakou s nima ma prodejce dohodu, ale uz jsem vezl 4 navigace, 2x 4,3" mp5 a telfon za 65USD z ciny (meli dobre solich s DHL, ale to byla fabrika).

Kde sledovat, jedine si najit stranky filipinske posty nebo kdo ze to tam vozi a skusit to cislo tam http://philpost.gov.ph/web/category/news/

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že registered mail se průběžně sledovat nedá. Jen jestli bylo doručeno, nebo ne. Je to něco jako doporučená pošta.

Jestli kecám opravte mě.

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že registered mail se průběžně sledovat nedá. Jen jestli bylo doručeno, nebo ne. Je to něco jako doporučená pošta.

Jestli kecám opravte mě.

Asi jak u koho. Co me posilali pres hong kong post tak ten tracking nejak fungoval, ale se spozdenim, max. to ukazalo ze je to v CR.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...