Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow

to Hasňa - tady máš podstatně větší hvězdu na Blizzardech než je Krýzl. 

Trojnásobný mistr světa Mario Matt. Když přešel na Blizzardy nestačil jsem se divit. Byl hodně dlouho jediný ze špičky na těchto lyžích a dá se říct, že i v současné době mnoho lyžařů z hrotu na Blizzardech neuvidíš. Nevím proč.

Nordica vráží do vývoje ohromné peníze a na lyžích to je vidět. Před pár lety nevýrazná, obyčejná prkna. Italové je ohromně zvedly, například olejivý tlumič, který máš, je naprosto perfektní věc. Vše korunuje vázání Tyrolia. Už za mých mladých mladých časů, t.j. třeba 35-40 lety, kdo měl Tyrolku, byl borec. My, kašpaři, měli Markera.

Mimochodem, jakou máš, Freeflex 18X ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posílám pozdrav z Val Gardena, tímto děkuji Maroshovi za odpovědi na moje všetečné dotazy :-)

Perfektní středisko, včera dvakrát oranžová Sella dneska Seceda a několikrát Longia :-) fotka se mi nedaří uploadnout proto aspoň odkaz na Dropbox

https://www.dropbox.com/s/ipprvoryefyciy6/Camera%20HDR%20Studio%20-%201387791378949.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Tyrolia byla elita, o tom zadna. Ale Mario ma odlehceneho Markra, ne? Power 12. A toho budu mit asi i ja.

Marker :eek:  , bože. A na Blizzardech  :eek: . Na druhou stranu zvyk je stará košile. Myslím, že jsem tady nedávno psal, že Tina Maze má na Stöckle namontované vázání Atomic Race 1018. Což je de facto zlidštěné přes třicet let staré vázání ESS. Koneckonců 1018 je to nejlepší, co může být. Doma mám ještě jedno, úplně nové, stále nevybalené. Trpělivě čeká, jestli já, starý mrzák, se ještě někdy vzchopí a postaví se na prkna. Pak první co udělám, že vázání, které bude v setu poletí do koše a 1018 najde své uplatnění.

Nordica Dobrmann posledni dobou dopada ve vsech testech vyborne. Ten jejich vzhled ale neprekousnu. Desne se mi nelibi.

Ani bych neřekl, že je Dobrmann nějaký hnus. To před lety, nevím, jestli jsi sledoval. Byly jednobarevné, černé o poměrně těžkopádném tvaru, to by se Ti teprve nelíbily.

Hele, co takové Dalbello Lupo SP I.D. , botky uvěnčené tituly, to se Ti musí dělat mdlo, ne  :D  ?

Edit - doplnění obrázku

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Nordica Dobrmann posledni dobou dopada ve vsech testech vyborne. Ten jejich vzhled ale neprekousnu. Desne se mi nelibi.

Náhodou....Sou eště vošklivější lyže. Teď mně sice žádný nenapadaj, ale určitě ňáký budou. Zase když stojej před hospodou, mezi samejma krasavicema blonďatejma, je jasný, že se napřed budou krást jiný lyže.

Odkaz ke komentáři

Ani bych neřekl, že je Dobrmann nějaký hnus. To před lety, nevím, jestli jsi sledoval. Byly jednobarevné, černé o poměrně těžkopádném tvaru, to by se Ti teprve nelíbily.

Hele, co takové Dalbello Lupo SP I.D. , botky uvěnčené tituly, to se Ti musí dělat mdlo, ne  :D  ?

Sledoval. Ty jednobarevne Nordicy se vzdycky hodne libily moji zene. Dneska Dobermanny vypadaji jako kdyby je strikal ten samy sprejer, co strika na garaze v Libni.

Ty boty jsou nahodou super. Jen to kazi ten strasny obrazek na boku. Kdyby tam nebyl, tak nemaji chybu. Barevne by dokonale sedely k tem Blizznam.

Odkaz ke komentáři

Nadhera. My se jeste tri tydny budeme tesit a pak pujdeme ve tvych stopach.

Posílám pozdrav z Val Gardena, tímto děkuji Maroshovi za odpovědi na moje všetečné dotazy :-)
Perfektní středisko, včera dvakrát oranžová Sella dneska Seceda a několikrát Longia :-) fotka se mi nedaří uploadnout proto aspoň odkaz na Dropbox
https://www.dropbox.com/s/ipprvoryefyciy6/Camera%20HDR%20Studio%20-%201387791378949.jpg

Odkaz ke komentáři

...já měl Nordica, Raichle a teď Lowa. Žena má Dynafit + jejich vázání. Záleží, jakou máš nohu a taky co upřednostňuješ, jestli freeride nebo běh do kopce. Na Dynafity má kamarád výhradní zastoupení...je třeba zkoušet. Jaké máš vázání?

No já to budu mít spíše na freeride a menší pochození, jsem přeci jen kovaný lyžař. 

Lyže mám Scott Cruse`Air a vázání Dynafit TLT Radical ST. Boty bych chtěl asi tvrdší, ať s nimi můžu sem tam i na sjezdovku, doporučili mi flex kolem 110 - 120. 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

to zrzek - skialp mě jako bývalého ortodoxního lyžaře slalomáře nezajímá, ale když můžu, pomůžu. Když skialpové boty, tak jedině Scarpa, Rolls Royce v tomto sortimentu. Ceny top modelů jdou vysoko přes třicet tisíc, ale model  Scarpa Hurricane Pro 12003T je cenově umírněný, lehce přes 12000. Možná, že by se dal v Tvém působišti sehnat levněji. Věřím tomu, nějaký lyžařský materiál jsem ve Švýcarsku pořídil za příjemnější peníz než u nás.

Jak je vidno z obrázku, na botě máš vibram, aby sis nedal pře hubu.

Edit - úprava obrázků

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

mám nakopnutou hranu na svých starých Racetigerech, asi mě čekaj jiný až se mi konečně utrhne, tak jsem se koukal třeba na tyhle,

http://aukro.cz/lyze-volkl-racetiger-sl-power-switch-165cm-vazani-i3850324659.html

to není blbá cena, ne?

Edit: A nebo koupit ty stejný co mám? http://aukro.cz/carvingove-lyze-volkl-racetiger-vel-165cm-i3850000431.html

jakej má význam ten přepínač na těch prvních, je k něčemu? co dělá jsme si přečetl, ale je to fakt tak znát?

Upraveno uživatelem Moty123
Odkaz ke komentáři

to zrzek - skialp mě jako bývalého ortodoxního lyžaře slalomáře nezajímá, ale když můžu, pomůžu. Když skialpové boty, tak jedině Scarpa, Rolls Royce v tomto sortimentu. Ceny top modelů jdou vysoko přes třicet tisíc, ale model  Scarpa Hurricane Pro 12003T je cenově umírněný, lehce přes 12000. Možná, že by se dal v Tvém působišti sehnat levněji. Věřím tomu, nějaký lyžařský materiál jsem ve Švýcarsku pořídil za příjemnější peníz než u nás.

Jak je vidno z obrázku, na botě máš vibram, aby sis nedal pře hubu.

Edit - úprava obrázků

Díky za radu, Scarpa je samozřejmě top, ale uvidíme, jestli nebude nad mé možnosti. Každopádně musím mít botu se speciální přípravou na to vázání, které mám - hroty z boku špičky a na patě díry pro železa. 

Odkaz ke komentáři

Mám doma oboje lyže, ty s obřačky s powerswitchem mám jako nové myslím od 08/09, super lyže na delší oblouk, stabilní ve vyšších rychlostech na hraně. balada. Powerswitch jednoznačně funguje, jezdim v podstatě od rána do oběda na nejtvrdší režim, pak jsem přešel na střední, je to poznat. rozhodně je to funkční věc. Minulý rok jsem koupil nové Speedwall SL, a je s nima větší zábava jsou točivější atd.. ale v těch vyšších rychlostech jsou obřačky lepší.. 

mám nakopnutou hranu na svých starých Racetigerech, asi mě čekaj jiný až se mi konečně utrhne, tak jsem se koukal třeba na tyhle,

http://aukro.cz/lyze-volkl-racetiger-sl-power-switch-165cm-vazani-i3850324659.html

to není blbá cena, ne?

Edit: A nebo koupit ty stejný co mám? http://aukro.cz/carvingove-lyze-volkl-racetiger-vel-165cm-i3850000431.html

jakej má význam ten přepínač na těch prvních, je k něčemu? co dělá jsme si přečetl, ale je to fakt tak znát?

Upraveno uživatelem notabene
Odkaz ke komentáři

Po letech Atomiců, Völklů kamarád pořídil sadu Lusti. Tak jsem je týden zkoušel a poměr cena výkon bych řekl, že jsou super.

RCT na vyblbnutí (po 2 hodinách už nemám sílu :-) a radši jdu do GS.. na dlouhý oblouk krásně drží a boule neboule jedou super. Ostaní modely mě moc neuchvátily, což není tím, že by byly špatné, ale že mě ostatní styly moc neříkají..

I přes to jsem pořídil znovu Atomic GS :-) slevy na ně jsou občas neuvěřitelné ..

Odkaz ke komentáři

Rád bych Vás požádal o radu, vzhledem k tomu, že letos se na lyže nedostanu a obecně jsme si úplně nesedli, potřeboval bych doporučit v jakém cenovém rozpětí bych je mohl prodat, případně nějaké dobré tipy kde (krom Snow.cz). Jedná se o Atomic, řada VarioCut - což jak jsem pochopil bylo řešení, které se moc neuchytilo. Atomic D2 VC 75 ZTL SPORT 2010/2011 . Můj odhad kolem 4000? Díky, popravdě vůbec se neorientuji

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...