Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

V 7. 5. 2013 v 17:22, Wanderer napsal:

VintageLover: Čoveče, kam na to chodíš? Občas tady prodáš nějaký špek a pak se vytasíš s ještě větším... Nemůžu si pomoct, ale mě se ty letecké hodinky, co se tu v poslední době objevují, líbí čím dál víc... to je prostě esence klasiky.

Tyhle jsou navíc i s příběhem... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 7,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já dneska vzal Rolády po tátovi. I když mě trochu trápí, že jsou to jen 34mm.  Proto taky šli z tahu pryč (je na mě trochu úzkej ale k těm 34 byl prostě v 70-tých in, tak jsem ho radši pečlivě schoval do šuplíku).  A propó, kdyby jste někdo, co by jim nejlépe slušelo, hoďte mi nápad.

post-23443-0-42967400-1368092650_thumb.jpg

Upraveno uživatelem JZED
Odkaz ke komentáři

V 9. 5. 2013 v 9:43, JZED napsal:

Já dneska vzal Rolády po tátovi. I když mě trochu trápí, že jsou to jen 34mm.  Proto taky šli z tahu pryč (je na mě trochu úzkej ale k těm 34 byl prostě v 70-tých in, tak jsem ho radši pečlivě schoval do šuplíku).  A propó, kdyby jste někdo, co by jim nejlépe slušelo, hoďte mi nápad.

Černá kůže je pro ně nej. A z velikosti si nic nedělej, podle mě je naprosto OK. Rozhodně lepší něž nějaký 48 mm budík. Navíc nehrozí takové riziko, že o ně příjdeš. Tenkrát se prostě dělaly praktické hodinky, praktických rozměrů. Obecně platí, čím větší hodinky, tím větší riziko, že s nimi do něčeho jebneš. S 35 mm Doxa oblekovkami se netrefím do ničeho a jen co vezmu na sebe letecké Omegy z 37 roky, hned s nimi líznu futro :-(

Odkaz ke komentáři

V 9. 5. 2013 v 18:00, Delawer napsal:

Černá kůže je pro ně nej. A z velikosti si nic nedělej, podle mě je naprosto OK. Rozhodně lepší něž nějaký 48 mm budík. Navíc nehrozí takové riziko, že o ně příjdeš. Tenkrát se prostě dělaly praktické hodinky, praktických rozměrů. Obecně platí, čím větší hodinky, tím větší riziko, že s nimi do něčeho jebneš. S 35 mm Doxa oblekovkami se netrefím do ničeho a jen co vezmu na sebe letecké Omegy z 37 roky, hned s nimi líznu futro :-(

Dík za podporu. S tema vetsima prumerama mám podobnou zkusenost. Se svyma carrerama jsem vzal lunetou zeď a taky nic moc :-(

Odkaz ke komentáři

V 9. 5. 2013 v 9:43, JZED napsal:

Kdyz je mohl nosit tata (34mm), tak je muzes klidne nosit i ty. A pro inspiraci: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47408-rolex-oyster-perpetual-date/

V 9. 5. 2013 v 9:52, Bedjasson napsal:

...slušela by jim dámská ruka s dámským řemenem.

:bangin:

Odkaz ke komentáři

V 10. 5. 2013 v 11:14, filo-boxer napsal:

Kdyz je mohl nosit tata (34mm), tak je muzes klidne nosit i ty. A pro inspiraci: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47408-rolex-oyster-perpetual-date/

Dik za podporu, supr vlakno.  Ted k tem svym jeste musim sehnat odpovidajici remen a nechat vycistit.  Neznas nekoho na Rolexy?  mam pocit ze u Knespla mi rikali ze snad Rolady jedine nedelaji, ale radsi se tam jeste jednou zeptam.

Odkaz ke komentáři

Já nosím v podstatě jen vintage, nové hodinky ani nevlastním, ze "sbírky" střídám jen troje. Běžně nosím staré Moony 145.022 z roku 1973 na černém natu, občas rotuju s restaurovaným Datejustem 1601 ročník 1970. Moony nijak nešetřím, je to přece jen "tool watch" a musí něco vydržet, navíc hesalit se dá pěkně vyleštit. Jako dress watch mám pěkně zachovalé pozlacené Jaeger LeCoultre z roku 1960 s překrásným kalibrem P478/C. Všechny jsou to super kousky, klasické, nenápadné, po 2 letech se mi prakticky nestalo, že by si někdo viditelně všiml nebo komentoval.

Jsem rád, že tady u nás lidi vintage také ocení, v předchozích příspěvcích moc hezké kousky ! Tady na fóru jsem skoro poprvé, jinak bloudívám na WUS/VRF.

Odkaz ke komentáři

V 25. 5. 2013 v 22:17, drew83 napsal:

Já nosím v podstatě jen vintage, nové hodinky ani nevlastním, ze "sbírky" střídám jen troje. Běžně nosím staré Moony 145.022 z roku 1973 na černém natu, občas rotuju s restaurovaným Datejustem 1601 ročník 1970. Moony nijak nešetřím, je to přece jen "tool watch" a musí něco vydržet, navíc hesalit se dá pěkně vyleštit. Jako dress watch mám pěkně zachovalé pozlacené Jaeger LeCoultre z roku 1960 s překrásným kalibrem P478/C. Všechny jsou to super kousky, klasické, nenápadné, po 2 letech se mi prakticky nestalo, že by si někdo viditelně všiml nebo komentoval.

Jsem rád, že tady u nás lidi vintage také ocení, v předchozích příspěvcích moc hezké kousky ! Tady na fóru jsem skoro poprvé, jinak bloudívám na WUS/VRF.

Vítej na fóru a šoupni sem pár fotek.

Odkaz ke komentáři

V 26. 5. 2013 v 8:47, Jeronimo napsal:

Vítej na fóru a šoupni sem pár fotek.

Díky za uvítání, omlouvám se za nic moc kvalitu fotek, ale tady jsou v uvedeném pořadí...

Omega Speedmaster Proffesional 145.022 ST-71 cal.861 v původním stavu  (dle Omegy vyrobeny 27.2.1973)

L1040020_zpse40d6516.jpg

Rolex DJ 1601 cal. 1575 (dle sériového čísla vyrobeny r.1970, restaurovány u Bechyněho r.2012, service dial s superluminovou; mám někde i původní fotku, byly v dost zuboženém stavu, oprava stála stejně jako původní hodinky)

L1040021_zps4bfc8eda.jpg

a na tyhle jsem nejvíce pyšný :-)

Jaeger LeCoultre z roku 1960, cal K478/C (chronometrická varianta tohoto strojku se dávala do legendárních Geophysic - viz http://www.jaeger-lecoultre.com/WW/en/content/geophysic-chronometer.html). Přesnost +8-10s/den :-)

L1040022_zps2d52ac69.jpg

tady všechny 3 pohromadě

L1040019_zps93b4c056.jpg

Tady je pak Moonwatch s Extract of the Archives

speediebirthday_zps7eb177a6.jpg

a pár "wrist shots" - JLC....

JLCdress_zps41e0e4da.jpg

a Rolex

DJ1601_zps97dad694.jpg

a tady trochu nepovedená fotka krásného kalibru JLC - číslo je viditelné pod setrvačkou

calibrenr_zps7a8299c1.jpg

Ještě jednou díky za uvítání, kdybyste chtěli ještě nějaké fotky, možná ještě něco vyhrabu. Zbytek sbírky tvoří Longines z 80.let s cal. L990.1 a klasické Constellation s c.564 z r.1970.

Hezký zbytek víkendu

Drew

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...