VintageLover Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 V 7. 5. 2013 v 17:22, Wanderer napsal: VintageLover: Čoveče, kam na to chodíš? Občas tady prodáš nějaký špek a pak se vytasíš s ještě větším... Nemůžu si pomoct, ale mě se ty letecké hodinky, co se tu v poslední době objevují, líbí čím dál víc... to je prostě esence klasiky.Tyhle jsou navíc i s příběhem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 8. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2013 Po dlouhé době... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 (upraveno) Já dneska vzal Rolády po tátovi. I když mě trochu trápí, že jsou to jen 34mm. Proto taky šli z tahu pryč (je na mě trochu úzkej ale k těm 34 byl prostě v 70-tých in, tak jsem ho radši pečlivě schoval do šuplíku). A propó, kdyby jste někdo, co by jim nejlépe slušelo, hoďte mi nápad. Upraveno 9. května 2013 uživatelem JZED Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 V 9. 5. 2013 v 9:43, JZED napsal: Já dneska vzal Rolády po tátovi. I když mě trochu trápí, že jsou to jen 34mm. Proto taky šli z tahu pryč (je na mě trochu úzkej ale k těm 34 byl prostě v 70-tých in, tak jsem ho radši pečlivě schoval do šuplíku). A propó, kdyby jste někdo, co by jim nejlépe slušelo, hoďte mi nápad. Černá kůže je pro ně nej. A z velikosti si nic nedělej, podle mě je naprosto OK. Rozhodně lepší něž nějaký 48 mm budík. Navíc nehrozí takové riziko, že o ně příjdeš. Tenkrát se prostě dělaly praktické hodinky, praktických rozměrů. Obecně platí, čím větší hodinky, tím větší riziko, že s nimi do něčeho jebneš. S 35 mm Doxa oblekovkami se netrefím do ničeho a jen co vezmu na sebe letecké Omegy z 37 roky, hned s nimi líznu futro :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 9. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2013 V 9. 5. 2013 v 18:00, Delawer napsal: Černá kůže je pro ně nej. A z velikosti si nic nedělej, podle mě je naprosto OK. Rozhodně lepší něž nějaký 48 mm budík. Navíc nehrozí takové riziko, že o ně příjdeš. Tenkrát se prostě dělaly praktické hodinky, praktických rozměrů. Obecně platí, čím větší hodinky, tím větší riziko, že s nimi do něčeho jebneš. S 35 mm Doxa oblekovkami se netrefím do ničeho a jen co vezmu na sebe letecké Omegy z 37 roky, hned s nimi líznu futro :-(Dík za podporu. S tema vetsima prumerama mám podobnou zkusenost. Se svyma carrerama jsem vzal lunetou zeď a taky nic moc :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 Občas provětrám svá UFA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primm Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 V 10. 5. 2013 v 6:06, Tikal napsal: Občas provětrám svá UFAMoc pekne! Tenhle kalibr mam rad a dnes jsem na tom podobne: 37 let stare Kakume sampus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 krása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primm Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 V 9. 5. 2013 v 9:43, JZED napsal: I když mě trochu trápí, že jsou to jen 34mm.ja bych tu velikost neresil. Mam nekolik starych hodinek taky 34mm a v klidu je nosim do prace, kdyz mam chut. Hezky se vejdou pod kosili u obleku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 V 9. 5. 2013 v 9:43, JZED napsal: Já dneska vzal Rolády po tátovi. I když mě trochu trápí, že jsou to jen 34mm. Proto taky šli z tahu pryč (je na mě trochu úzkej ale k těm 34 byl prostě v 70-tých in, tak jsem ho radši pečlivě schoval do šuplíku). A propó, kdyby jste někdo, co by jim nejlépe slušelo, hoďte mi nápad.Kdyz je mohl nosit tata (34mm), tak je muzes klidne nosit i ty. A pro inspiraci: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47408-rolex-oyster-perpetual-date/ V 9. 5. 2013 v 9:52, Bedjasson napsal: ...slušela by jim dámská ruka s dámským řemenem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JZED Odesláno 13. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2013 V 10. 5. 2013 v 11:14, filo-boxer napsal: Kdyz je mohl nosit tata (34mm), tak je muzes klidne nosit i ty. A pro inspiraci: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/47408-rolex-oyster-perpetual-date/ Dik za podporu, supr vlakno. Ted k tem svym jeste musim sehnat odpovidajici remen a nechat vycistit. Neznas nekoho na Rolexy? mam pocit ze u Knespla mi rikali ze snad Rolady jedine nedelaji, ale radsi se tam jeste jednou zeptam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 19. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2013 Dnes bude hezky. Po dlouhé době musím oprášit kapitánské Atlantic SKIPPER. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Levit Odesláno 20. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2013 Sice už jsem to dával do Co máte právě na ruce, ale sem asi patří víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 21. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2013 Dnes maju po veelmi dlhej dobre premieru:) Trochu som sa obaval ako bude priemer 34mm vyzerat na ruke 18,5cm, podla mna je to o zvyku a naopak zistujem, ze sa velmi prijemne nosia.A teraz uz hodinu slinam nad filovym vlaknom o RLX Oyster Perpetual Date.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SakalMarty Odesláno 24. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2013 Dlouho jsem nepřispěl, tak to napravuji. Ještě chybí origo tah, ale jinak stav perfektní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2013 Oranžové moře & Spezichron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew83 Odesláno 25. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2013 Já nosím v podstatě jen vintage, nové hodinky ani nevlastním, ze "sbírky" střídám jen troje. Běžně nosím staré Moony 145.022 z roku 1973 na černém natu, občas rotuju s restaurovaným Datejustem 1601 ročník 1970. Moony nijak nešetřím, je to přece jen "tool watch" a musí něco vydržet, navíc hesalit se dá pěkně vyleštit. Jako dress watch mám pěkně zachovalé pozlacené Jaeger LeCoultre z roku 1960 s překrásným kalibrem P478/C. Všechny jsou to super kousky, klasické, nenápadné, po 2 letech se mi prakticky nestalo, že by si někdo viditelně všiml nebo komentoval. Jsem rád, že tady u nás lidi vintage také ocení, v předchozích příspěvcích moc hezké kousky ! Tady na fóru jsem skoro poprvé, jinak bloudívám na WUS/VRF. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2013 V 25. 5. 2013 v 22:17, drew83 napsal: Já nosím v podstatě jen vintage, nové hodinky ani nevlastním, ze "sbírky" střídám jen troje. Běžně nosím staré Moony 145.022 z roku 1973 na černém natu, občas rotuju s restaurovaným Datejustem 1601 ročník 1970. Moony nijak nešetřím, je to přece jen "tool watch" a musí něco vydržet, navíc hesalit se dá pěkně vyleštit. Jako dress watch mám pěkně zachovalé pozlacené Jaeger LeCoultre z roku 1960 s překrásným kalibrem P478/C. Všechny jsou to super kousky, klasické, nenápadné, po 2 letech se mi prakticky nestalo, že by si někdo viditelně všiml nebo komentoval. Jsem rád, že tady u nás lidi vintage také ocení, v předchozích příspěvcích moc hezké kousky ! Tady na fóru jsem skoro poprvé, jinak bloudívám na WUS/VRF. Vítej na fóru a šoupni sem pár fotek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drew83 Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2013 V 26. 5. 2013 v 8:47, Jeronimo napsal: Vítej na fóru a šoupni sem pár fotek.Díky za uvítání, omlouvám se za nic moc kvalitu fotek, ale tady jsou v uvedeném pořadí... Omega Speedmaster Proffesional 145.022 ST-71 cal.861 v původním stavu (dle Omegy vyrobeny 27.2.1973) Rolex DJ 1601 cal. 1575 (dle sériového čísla vyrobeny r.1970, restaurovány u Bechyněho r.2012, service dial s superluminovou; mám někde i původní fotku, byly v dost zuboženém stavu, oprava stála stejně jako původní hodinky) a na tyhle jsem nejvíce pyšný :-) Jaeger LeCoultre z roku 1960, cal K478/C (chronometrická varianta tohoto strojku se dávala do legendárních Geophysic - viz http://www.jaeger-lecoultre.com/WW/en/content/geophysic-chronometer.html). Přesnost +8-10s/den :-) tady všechny 3 pohromadě Tady je pak Moonwatch s Extract of the Archives a pár "wrist shots" - JLC.... a Rolex a tady trochu nepovedená fotka krásného kalibru JLC - číslo je viditelné pod setrvačkou Ještě jednou díky za uvítání, kdybyste chtěli ještě nějaké fotky, možná ještě něco vyhrabu. Zbytek sbírky tvoří Longines z 80.let s cal. L990.1 a klasické Constellation s c.564 z r.1970. Hezký zbytek víkenduDrew Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2013 Pěkné fotky ještě krásnějších hodinek. Ty JLC jsou v perfektním stavu, gratuluji. Na ty Speedmastery se kdyžtak stavím do fronty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se