Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Já ti nevím, hodinky jsou to velmi pěkné, ale ten číselník by prokoukl.... myslím si, že by jim slušel... nebo ho zkusit alespoň trochu vyčistit....

Já sám jsem přetisk dělal jen u jedněch a jsem s ním víc než spokojený. Mé Doxa Grafic teď budí pozornost kamkoli je vezmu a v původním stavu o nich švagrová prohlásila, že něco takového by na ruku nedala, že se jí fakt nelíbí. :-)

U druhých Doxa jsem ciferník je čistil a mylsím si, že dobře prokoukl - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22626-nos%C3%ADte-sv%C3%A9-vintage-kousky/page-28 (zhruba v půli stranky) 

Tady je vidět rozdíl čištění ciferníku, Před a po, to kdyby se ti nechtělo do přetisku;-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Delawer
  • Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já bych je nechal, tak jak jsou. Vypadají pěkně...

+1

taky jsem měl stejné dilema u poděděných hodinek a nakonec se na to vykašlal...nechal jsem zrenovovat vše kromě cifru a jsem rád, i když je tam jeden dost velký kaz, ale dnes už si řikám s-re pes...pokud něco, tak přečistit, ale určitě ne přetisk - u koupených klidně, ale u děděných by mě ztráta autenticity mrzela...

Odesláno

jak jsem viděl Delawera, musel jsem je provětrat. Jedna fotečka "BIG SIZE" :)

Já si říkal už při psaní svého příspěvku, jestli sem hodíš své nádherné "maxi size" Doxy. A bylo mi jasný, že jo :)

Odesláno (upraveno)

Já si říkal už při psaní svého příspěvku, jestli sem hodíš své nádherné "maxi size" Doxy. A bylo mi jasný, že jo :)

Co hodit? musel jsem si je rovnou vzít na ruku. Dneska jsem byl u hodináře a úplně na ně slintal, tak jsem byl hodně potěšený .....

Nově jsou na Riosu, původně jsem se bál hnědé, ale nemá chybu.

Upraveno uživatelem SakalMarty
Odesláno

Co hodit? musel jsem si je rovnou vzít na ruku. Dneska jsem byl u hodináře a úplně na ně slintal, tak jsem byl hodně potěšený .....

Nově jsou na Riosu, původně jsem se bál hnědé, ale nemá chybu.

Tak tomu plně rozumím, kompliment od hodináře vždycky potěší :-). Já se tetelil ve chvíli, kdy můj hodinář ukázoval mé Doxa Grafic dealerovi hodinek Doxa. Oba se nad nimi rozplývali, že jsou naprosto dokonalé a že se s novým  modelem Doxa Grafic se nedají srovnávat. A když tohle řekne přímo dealer Doxa, tak to fakt potěší :)

Jinak shodou okolností jsem na své "klasické" Doxy dal také tmavě hnědou kůži, jak je budu mít na ruce tak sem hodím foto. Prostě tmavá kůže našim hodinkám sekne  :)

Odesláno

Kdysi jsem měl podobné... Jsou to takové hodně zvláštní chrona s velmi jednoduchým strojem... ;)

Teď se jedny podobné prodali na aukru za necelých 500,- přemýšlel jsem jestli do nich jít.... 

http://aukro.cz/hodinky-cimier-swiss-chronograf-stroj-funkcni-st-i3389505797.html

Odesláno

K černému motocyklu bílé hodinky. BMW+BWC :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Kdysi jsem měl podobné... Jsou to takové hodně zvláštní chrona s velmi jednoduchým strojem... ;)

Mě se právě líbí to chrono jak je posazené na ciferníku.Jinak docela dost mě překvapila přesnost a taky hlučnost strojku(v dobrém).Nádherně hlasitě tikaj :).

Upraveno uživatelem Juraj11
Odesláno

Tyhle Helvetie se ke mně dostaly v podstatě náhodou. Původně jsem myslel, že je třeba i prodám. Ale mám je stále radši a nosím je častěji než bych čekal...

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem zaspal a do práce jsem dorazil bez hodinek. Protože bez hodinek na ruce nedokážu fungovat, prohrabal jsem své poklady a našel jsem jedny hodinky co jsem už několik let neměl na ruce. Jsou celkem tuctové, na první pohled, ale na ten další, podrobnější, už né. Hodinky Wyler Automatic, totiž nemají korunku, nebo alespoń není vidět na první pohled, což u mechanických hodinek není běžné. Další zajímavostí je to že jde o automat, jak píše výrobce, což u obdelníkových hodinek ze třicátých let taky není běžné. Nejzajímavější je právě ten systém natahování. Nemají korunku, aby se daly natáhnout ručně, a nemají ani rotor samonátahu, který by je natáhnul svým otáčením. Tak jak to že fungují?

Upraveno uživatelem tondako
Odesláno

Dnes jsem zaspal a do práce jsem dorazil bez hodinek. Protože bez hodinek na ruce nedokážu fungovat, prohrabal jsem své poklady a našel jsem jedny hodinky co jsem už několik let neměl na ruce. Jsou celkem tuctové, na první pohled, ale na ten další, podrobnější, už né. Hodinky Wyler Automatic, totiž nemají korunku, nebo alespoń není vidět na první pohled, což u mechanických hodinek není běžné. Další zajímavostí je to že jde o automat, jak píše výrobce, což u obdelníkových hodinek ze třicátých let taky není běžné. Nejzajímavější je právě ten systém natahování. Nemají korunku, aby se daly natáhnout ručně, a nemají ani rotor samonátahu, který by je natáhnul svým otáčením. Tak jak to že fungují?

Mrkni sem: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49645-zajimave-automaticke-strojky/

;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...