Přejít na obsah

Nosíte své vintage kousky?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pro dnešní slunečný den jedny vintážní letecké Omegy, jsou na světlé kůži, která jim docela sluší :)

DSC_0139.JPG

Pekny hodinky,hezka tradice u vas,tak to ma bejt.Nezaslouzily by nejakej echt vocvokovanej,leteckej remen od mistnich borcu?Nejaky pekny tele s patinou...pak by byly dokonaly:-)

• Odpovědi 7,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Díky všem za pochvalu hodinek, jsem na ně náležitě hrdý :). Jen je škoda, že už nemají původní  ručky, tátovi kdysi spadly a spolu se sklíčkem se zlomily i obě ručičky... takže kdyby měl někdo z vás k dispozici nějaké podobné původním, vůbec bych se nezlobil :) .

Teď k těm otázkám:

- nejsou to ty s Aukra, i když jsem na ně koukal, protože jich moc u nás není...  Tyhle jsou v rodině již třetí generaci. Mám je po dědovi, i když mi je dal až táta a to jsem si na ně musel počkat až do 31, kdy jsem si dálkově dodělal VŠ. Byly dárekem k promoci ( v krabičce Prim od MPM - úmyslně, když jsem ji viděl nasadil jsem nucený úsměv, docela se tím táta bavil  :) )  

- přesný rok nevím, děda si je prý koupil ve vojenském výprodeji ještě před válkou. Takže něco od roku 1936 - 1938 :)

- no a tady jsou nějaké další fotky  :)

attachicon.gif1.JPG

attachicon.gif2.JPG

attachicon.gif3.JPG

attachicon.gif4.JPG

To chromování není asi moc stará záležitost, což?

Odesláno (upraveno)

Ale fuj, žádné chromování tam není. Pouzdro je ocelové, takže bylo pouze přeleštěné   :)

Upraveno uživatelem Delawer
Odesláno

super fotky super hodinek. ..

Já jsem typoval tak rok 40. škoda že jsem žádného dědu nepoznal, mohl jsem je třeba taky mit ;)

Díky :-). Po dědovi mám letecké Omegy, po babičce zlaté kapesky :-). Zrovna u tebe není dědictví nutné, ty už máš i bez příbuzných moc hezkou sbírku :-)

Odesláno

Pekny hodinky,hezka tradice u vas,tak to ma bejt.Nezaslouzily by nejakej echt vocvokovanej,leteckej remen od mistnich borcu?Nejaky pekny tele s patinou...pak by byly dokonaly:-)

No.... určitě by hezký byl a asi to zvážím, zatím jediné tele s patinou jsem já :-D. Tradice je dobrá, jen nevím jak bude postupovat, zatím mám jen dvě dcery a další už riskovat nehodlám ;-). Takže snad budu mít alespoň vnoučka s chutí pro hodinky :-).

Odesláno (upraveno)

Možná je to blbost, ale co na ně dát ručky co jsou na Precistách? Z Timefactors by je poslat mohli...

Blbost určitě ne, jen si nějak nevybavuji jak vypadají.... to jsou takové "prořezávané" ? 

...už je vidím :-), no, jsou hodně podobné těm původním

Odesláno

Díky :-). Po dědovi mám letecké Omegy, po babičce zlaté kapesky :-). Zrovna u tebe není dědictví nutné, ty už máš i bez příbuzných moc hezkou sbírku :-)

To je sice pravda, děkuji, ale stejně, jsou to všechno hodinky bez historie. Sice ji mají, ale nemám tucha jaká byla :( 

Prostě mít hodinky po dědovi je jiný no... určitě víš, co tím myslím 

Odesláno

No.... určitě by hezký byl a asi to zvážím, zatím jediné tele s patinou jsem já :-D. Tradice je dobrá, jen nevím jak bude postupovat, zatím mám jen dvě dcery a další už riskovat nehodlám ;-). Takže snad budu mít alespoň vnoučka s chutí pro hodinky :-).

Hele doporučuji se obrátit na místního člena Zrno, letecký řemeny umí a vykouzlí i super patinu !!!!!

Odesláno

Omegy moc pekne... 

U mna dnes nieco k vode -> Na krasnom modrom Dunaji modre Tudorky  :snorkle:

Tudor vypadají perfektně, už jsem po nich pokukoval, lákalo by mě je mít doma :-).. jinak na Dunaji jsem byl také a i na slavné "raketě" po Gabčikovu, jen mi v té době bylo 10 a na ruce jen obyč digitálky casia :-))

Odesláno (upraveno)

To je sice pravda, děkuji, ale stejně, jsou to všechno hodinky bez historie. Sice ji mají, ale nemám tucha jaká byla :(

Prostě mít hodinky po dědovi je jiný no... určitě víš, co tím myslím

Máš pravdu, vím co tím myslíš, pokud je to rodinná historie, tak je ten vztah prostě jiný.... o Zrnovi jsem už slyšel. Takže ho asi využiju. Jen do nějakých cvočků jít zase nechci, co jsem našel fotky, tak tam byl obdobný, jednoduchý a světlá kůže....

Odesláno

Už jsem se lekl, Galvenn, totiž prý dokáže zázraky... ;)

Tak pouzdro v oceli je vždy výhoda. Galvenn zázraky sice nedělá, ale měl jsem u nich pouzdro na niklování a jsem velmi spokojen. Jsou to mé klasické, kulaté Doxy, foto je pár stran zpět. Pouzdro očištěno s citem, takže žádný ocucaný bonbon. :-)

Odesláno

Tak pouzdro v oceli je vždy výhoda. Galvenn zázraky sice nedělá, ale měl jsem u nich pouzdro na niklování a jsem velmi spokojen. Jsou to mé klasické, kulaté Doxy, foto je pár stran zpět. Pouzdro očištěno s citem, takže žádný ocucaný bonbon. :-)

ja se chystam na neco obdobnyho,respektive zvazuju,jestli pouzdro nechat(uz je ale na par mistech osoupany),nebo ho nechat nove pochromovat,mam z toho malinko obavu,aby to nevypadalo blbe..tak nevim.

Odesláno (upraveno)

ja se chystam na neco obdobnyho,respektive zvazuju,jestli pouzdro nechat(uz je ale na par mistech osoupany),nebo ho nechat nove pochromovat,mam z toho malinko obavu,aby to nevypadalo blbe..tak nevim.

Mrkni sem - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/49247-staronovy-ulovek/ a nebo sem - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/51721-vecny-puntickar-aneb-zpatky-na-zacatek/ 

a můžeš posoudit jestli je to hrozné nebo ne, ve druhém odkazu je vidět i původní stav hodinek.

Odesláno

Mám velkou radost z úspěšně proběhlé renovace a seřízení mých ručních nátahů, Raketa po otci. Dostali úplně jiný šmrnc a byl jim vdechnut nový život. Panu hodináři Uchytilovi z HavlBrodu se podařilo je seřídit na uspokojivou přesnost +15 sec denně, uvidíme jak si sednou po záběhu. Přece jen, stály 25 let v šuplíku. Myslím, že je tam ještě trochu prostoru pro lehčí seřízení např. na cca +5 sec denně. To bych byl s ohledem na jejich stáří a ruský původ asi maximálně spokojen, zdá se mi, že tam někde bude asi dosažitelné maximum. Nevíte někdo, co je v tom prosím za strojek?

Jinak, velké poděkování při celé realizaci patří i zdejšímu váženému členovi, KarloviHB. Ještě jednou díky moc, Kájo!

Dovolím si přiložit pár foto.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...