mengelis Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Sledujete Pohlreichovu show? Já zrovna koukám na dnešní díl a nestačím se divit. Pominu-li, že se skutečně jemně mění podoba talířů, které za poslední rok v restauracích dostávám, mi přijde tahle show jako fantastická společenská studie o českém národě. Ta show má velký přesah a často v těch lidech poznávám lidi ze svého okolí. Ať už v dobrém, nebo ve zlém. Pohlreich je neuvěřitelný sociolog a psycholog, umí jasně a čistě tnout do živého, nezdálo by se to, ale i těch pár pořadů stačí k tomu, aby se jeden dost hluboko poučil o sobě a o své práci a o tom, jak by se to mělo dělat. Všechno. Pohlreich je neuvěřitelný profesionál a ačkoliv mě někdy zákulisí těch hospod děsí, ty lekce které tam rozdává by podle mě měl brát český národ vážně. A nejen ty z kulinářství. Jak to vidíte vy?
911 Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Sledujete Pohlreichovu show? Já zrovna koukám na dnešní díl a nestačím se divit. Pominu-li, že se skutečně jemně mění podoba talířů, které za poslední rok v restauracích dostávám, mi přijde tahle show jako fantastická společenská studie o českém národě. Ta show má velký přesah a často v těch lidech poznávám lidi ze svého okolí. Ať už v dobrém, nebo ve zlém. Pohlreich je neuvěřitelný sociolog a psycholog, umí jasně a čistě tnout do živého, nezdálo by se to, ale i těch pár pořadů stačí k tomu, aby se jeden dost hluboko poučil o sobě a o své práci a o tom, jak by se to mělo dělat. Všechno. Pohlreich je neuvěřitelný profesionál a ačkoliv mě někdy zákulisí těch hospod děsí, ty lekce které tam rozdává by podle mě měl brát český národ vážně. A nejen ty z kulinářství. Jak to vidíte vy? ze bychom se nekdy shodli? jinak ja na to koukam, prave kvuli te "studii" a samozrejme, protoze me zajima jidlo. ten porad mam velmi rad.
Návštěvník Tada Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Velice dobré téma Pokusím se kultivovaně přispět... Tenhle pořad toho ukázal opravdu hodně, ať už nedodržování hygienyckých norem, to že si restaurace pořizují totální laici anebo to že se vaří z nějakých prefabrikátů, když třeba domácí knedlíky jsou vlastně ještě na výrobu levnější, než nějakej kupovanej prášek... Pan Polhreich už delší dobu razí trend jednoduchých pokrmů s důrazem na čerstvé, domácí surovniny. Je to velký profesionál, je vidět, že ve svém oboru je opravdu machr. Ano, šéfe je jeden z mála pořadů, který v TV stojí za to... A s tvým názorem taky souhlasím - je to zajímavá studie.
Filipes Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 mně se líbil dnešní kuchař a jeho zelný pirohy - borec!
abbot Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Viděl jsem většinu dílů a musim řít, že dnešní díl byl unikát ...Ten to vzdal už první den a tomu taky odpovídalo rozložení pořadu, který se lišilo oproti jiným dílům a prakticky se neprovedla jediná změna. Jen mě překvapilo, že se tam neustále něčim cpal ...
jfidler Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Sledujete Pohlreichovu show? Já zrovna koukám na dnešní díl a nestačím se divit. Pominu-li, že se skutečně jemně mění podoba talířů, které za poslední rok v restauracích dostávám, mi přijde tahle show jako fantastická společenská studie o českém národě. Ta show má velký přesah a často v těch lidech poznávám lidi ze svého okolí. Ať už v dobrém, nebo ve zlém. Pohlreich je neuvěřitelný sociolog a psycholog, umí jasně a čistě tnout do živého, nezdálo by se to, ale i těch pár pořadů stačí k tomu, aby se jeden dost hluboko poučil o sobě a o své práci a o tom, jak by se to mělo dělat. Všechno. Pohlreich je neuvěřitelný profesionál a ačkoliv mě někdy zákulisí těch hospod děsí, ty lekce které tam rozdává by podle mě měl brát český národ vážně. A nejen ty z kulinářství. Jak to vidíte vy? Do restaurací jsme moc nechodili ani předtím, ale když teď vidíme, jak to v kuchyních chodí, přestali jsme úplně... Leda že by se objevila nějaká nálepka v okolí... Už i doma vaříme podle něj - jednoduše a z čerstvého (i když musím mladou pochválit, že i předtím to bylo dobré :-))
Návštěvník Tada Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 Do restaurací jsme moc nechodili ani předtím, ale když teď vidíme, jak to v kuchyních chodí, přestali jsme úplně... Leda že by se objevila nějaká nálepka v okolí... Už i doma vaříme podle něj - jednoduše a z čerstvého (i když musím mladou pochválit, že i předtím to bylo dobré :-)) U nás to dopadlo tak, že to mladá hodila na mě
Dantechno Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 U nás to dopadlo tak, že to mladá hodila na mě To ja to spis vetsinou hazim na ni.
hommer1 Odesláno 13. října 2009 Nahlásit Odesláno 13. října 2009 kuchař je super jidlo taky,ale nevsiml si nekdo co má na ruce?
CzechJoker Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 kuchař je super jidlo taky,ale nevsiml si nekdo co má na ruce? Zlatého stafilokoka... Jestli myslíš hodinky, tak v sekci VIP došlo ke shodě, že Seiko, když jezdí Tojotou. Od doby, co to sleduji, se víc dívá, co mi v hospodě strkají pod nos a dokonce jsme zavedli pořekadlo "Polrajcha na ně!". Raději si vařím sám, mám jistotu, že nedostanu KO už v prvním kole. PS: když to srovnám s Babicem na Nově, tak to je zprominutím idiot. "Nalijte tam čtvrt litru olivového oleje" - to mě opravdu dostalo, stejně jako že kuře peče na 180° 40 minut...
DavidC3 Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 včera sem nechápal.. vařit neumí ale je to kámoš :-) nevím nevím.... docela v poho nahled na podnikáni
quest987 Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 jojo mate chlapy pravdu je to super kuchar ,a vyborne prupovidky,s pritelkou jsme byly na kafi a na necem malem v Cafe Imperial (je tam sef kuchar a snad spolu majitel),neni to tam sice nejlevnejsi,ale daval jsem si tam Hamburger a je to fakt neco,poradnej kus masa a zeleniny fakt me to potesilo a dat za nej 300 mi posleze vubec neprislo lito.takhle kdyby se varilo vsude tak je to super
Návštěvník Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 Sledujete Pohlreichovu show? Já zrovna koukám na dnešní díl a nestačím se divit. Pominu-li, že se skutečně jemně mění podoba talířů, které za poslední rok v restauracích dostávám, mi přijde tahle show jako fantastická společenská studie o českém národě. Ta show má velký přesah a často v těch lidech poznávám lidi ze svého okolí. Ať už v dobrém, nebo ve zlém. Pohlreich je neuvěřitelný sociolog a psycholog, umí jasně a čistě tnout do živého, nezdálo by se to, ale i těch pár pořadů stačí k tomu, aby se jeden dost hluboko poučil o sobě a o své práci a o tom, jak by se to mělo dělat. Všechno. Pohlreich je neuvěřitelný profesionál a ačkoliv mě někdy zákulisí těch hospod děsí, ty lekce které tam rozdává by podle mě měl brát český národ vážně. A nejen ty z kulinářství. Jak to vidíte vy? Já jsem z toho rozpačitý. Rád věřím tomu, že Pohlreich je dobrý kuchař, ale jinak mě ten pořad přijde jako velice dobře udělaná líbivá tele novelka než co jiného. Proč? Hlavní aktér si vybere hovado, které je ve svém oboru špatné, dává mu chvíli do těla, opepří to pár vulgarismy (divák jásá, někdo v televizi mluví stejně jako on, konečně ) z hovada udělá hovado bez perspektivy (divák je nadšený, protože objevil konečně nulu a symbol všeho špatnýho žrádla, co kdy v hospodě dostal) nebo se hovado chytne a dožene ztrátu (všichni přece milujeme happy end, že ) Pohlreich nemůže šlápnout vedele a nemít úspěch. Přitom pitomce a lemply najdeme v každém oboru lidské činnosti. Není na tom nic tak převratného. Suma sumárum. Ten pořad je pro mě tak trochu jako pub rock. Lidový, je tam celkem pr*el, jeden se u toho baví, ale když přijde z koncertu domů, nic mu to nedalo než to přisprotlý odreagování. O nějaký socio sondě bych byl hodně zdrženlivý. Jako zasloužilý restauračně-hospodsko-barový povaleč musím říct, že se úroveň vaření v českých hospodách velmi zvedla, a byl bych celkem rád, kdyby mi člověk z fochu (čti pan šéf) raději než to kopání do blbečků ukázal a ohodnotil hospody, kde mají výbornou kuchyni. Rád si nechám poradit, rád budu za věcnou kritiku a myslím, že cejch doporučení pana Pohlreicha by ty restauračky mohl zavazovat na nějakou dobu k vysokému standardu a aspoň bysme se tam mohli dobře a vkusně najíst. Z jeho obětních blbečků nemám zhola nic.
Alessio Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 Já jsem z toho rozpačitý. Rád věřím tomu, že Pohlreich je dobrý kuchař, ale jinak mě ten pořad přijde jako velice dobře udělaná líbivá tele novelka než co jiného. Proč? Hlavní aktér si vybere hovado, které je ve svém oboru špatné, dává mu chvíli do těla, opepří to pár vulgarismy (divák jásá, někdo v televizi mluví stejně jako on, konečně ) z hovada udělá hovado bez perspektivy (divák je nadšený, protože objevil konečně nulu a symbol všeho špatnýho žrádla, co kdy v hospodě dostal) nebo se hovado chytne a dožene ztrátu (všichni přece milujeme happy end, že ) Pohlreich nemůže šlápnout vedele a nemít úspěch. Přitom pitomce a lemply najdeme v každém oboru lidské činnosti. Není na tom nic tak převratného. Suma sumárum. Ten pořad je pro mě tak trochu jako pub rock. Lidový, je tam celkem pr*el, jeden se u toho baví, ale když přijde z koncertu domů, nic mu to nedalo než to přisprotlý odreagování. O nějaký socio sondě bych byl hodně zdrženlivý. Jako zasloužilý restauračně-hospodsko-barový povaleč musím říct, že se úroveň vaření v českých hospodách velmi zvedla, a byl bych celkem rád, kdyby mi člověk z fochu (čti pan šéf) raději než to kopání do blbečků ukázal a ohodnotil hospody, kde mají výbornou kuchyni. Rád si nechám poradit, rád budu za věcnou kritiku a myslím, že cejch doporučení pana Pohlreicha by ty restauračky mohl zavazovat na nějakou dobu k vysokému standardu a aspoň bysme se tam mohli dobře a vkusně najíst. Z jeho obětních blbečků nemám zhola nic. Máš naprotou pravdu, z jakékoliv návštěvy cizího kuchaře by jistě šlo sestříhat video kdy by i slušný profík byl tak trochu za blbečka - to ale nevyvrací to, že je to docela inspirativní podívaná zvlášť pro lidi co mají v rodině restauraci. Takže já sleduju pilně a je fakt, že hodně obecných rad co dává prostě sedí... Ví co dělá.
KFL Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 Já sledoval první sérii, tahle mi zatím trochu uniká. Zahlíd jsem však před cca 2 týdny na obrazovce paní majitelku hospody s tričkem "B l o w j o b is better than no job" a to mě pobavilo asi nejvíc .
skik Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Pro ty, kteří propásli některé díly, tak je možné je nalézt na www.iprima.cz sekce videoarchiv Upraveno 14. října 2009 uživatelem skik
RomanP Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 Já pořad rád sleduju a musím říct, že včerejší díl byl kultovka obou sérií a těžko ho něco může překonat. Myslím, že p.Pohlreich nejede najisto proto, že dělá z lidí blbce, jak tu padlo, ale spíš mu nahrává fakt, že bezproblémová a prosperující restaurace si ho nepozve. Ty lidi jsou zoufalci, pro které je on často asi poslední šance, on není samozvanec. Podle mě to o něčem vypovídá, že je ve spoustě kuchyní vidět diletantství a sklouznutí ke stereotypu v podobě rozmrazování daleko dražších srač*k, než by byla čerstvá surovina. Pozůstatky dřívějšího myšlení lidí, kteří hodnotí restauraci podle počtu jídel na lístku a porcí co se "nedaj sežrat".
911 Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 (upraveno) Já sledoval první sérii, tahle mi zatím trochu uniká. Zahlíd jsem však před cca 2 týdny na obrazovce paní majitelku hospody s tričkem "B l o w j o b is better than no job" a to mě pobavilo asi nejvíc . tak to si najdu. zajima me, jaka zenska si da tohle na triko btw velmi dobry je novy porad s Emiliem na prime. varime s italem nebo jak se to jmenuje. to je opravdove vareni. naivc ten clovek vi co dela narozdil od serizovace lyzi Babici. doporucuju navstivit jeho restauraci. Da Emilio na praze 6 Upraveno 14. října 2009 uživatelem 911
Tomasek Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 ... byl bych celkem rád, kdyby mi člověk z fochu (čti pan šéf) raději než to kopání do blbečků ukázal a ohodnotil hospody, kde mají výbornou kuchyni. Rád si nechám poradit, rád budu za věcnou kritiku a myslím, že cejch doporučení pana Pohlreicha by ty restauračky mohl zavazovat na nějakou dobu k vysokému standardu a aspoň bysme se tam mohli dobře a vkusně najíst. Z jeho obětních blbečků nemám zhola nic. Ten formát (reality show) musí mít příběh - jak si šmudla vzal k srdci rady odborníka a někam se posunul nebo jak šmudla zůstane šmudlou (tomu není pomoci a měl by to zavřít). A z těch příběhů plyne poučení (nejen pro aktéry), že já/oni/někdo jiný něco děláme blbě a můžem to dělat líp. Na doporučení dobré kuchyně existují jiné nástroje (Grand Restaurant například). K tomu, abych věděl, kde se dobře najím, nepotřebuju TV seriál.
Kalifx Odesláno 14. října 2009 Nahlásit Odesláno 14. října 2009 Já jsem z toho rozpačitý. Rád věřím tomu, že Pohlreich je dobrý kuchař, ale jinak mě ten pořad přijde jako velice dobře udělaná líbivá tele novelka než co jiného. Proč? Hlavní aktér si vybere hovado, které je ve svém oboru špatné, dává mu chvíli do těla, opepří to pár vulgarismy (divák jásá, někdo v televizi mluví stejně jako on, konečně ) z hovada udělá hovado bez perspektivy (divák je nadšený, protože objevil konečně nulu a symbol všeho špatnýho žrádla, co kdy v hospodě dostal) nebo se hovado chytne a dožene ztrátu (všichni přece milujeme happy end, že ) Pohlreich nemůže šlápnout vedele a nemít úspěch. Přitom pitomce a lemply najdeme v každém oboru lidské činnosti. Není na tom nic tak převratného. Suma sumárum. Ten pořad je pro mě tak trochu jako pub rock. Lidový, je tam celkem pr*el, jeden se u toho baví, ale když přijde z koncertu domů, nic mu to nedalo než to přisprotlý odreagování. O nějaký socio sondě bych byl hodně zdrženlivý. Jako zasloužilý restauračně-hospodsko-barový povaleč musím říct, že se úroveň vaření v českých hospodách velmi zvedla, a byl bych celkem rád, kdyby mi člověk z fochu (čti pan šéf) raději než to kopání do blbečků ukázal a ohodnotil hospody, kde mají výbornou kuchyni. Rád si nechám poradit, rád budu za věcnou kritiku a myslím, že cejch doporučení pana Pohlreicha by ty restauračky mohl zavazovat na nějakou dobu k vysokému standardu a aspoň bysme se tam mohli dobře a vkusně najíst. Z jeho obětních blbečků nemám zhola nic. Bezezbytku souhlasím. Na tuhle svéráznou "reality" show se občas koukám a mám z ní úplně stejnej dojem... Obligátní a nadužívané "... si snad děláš prdel, ne?" a hojnost pípanců dělá z jinak slušnýho pořadu (respektive by jím mohl být) dryjáčnickou řachandu, která v mých očích Pohlreicha spíš shazuje.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se